Written by Bella | August 25th, 2018

Menjuarai sebuah program realiti nyanyian popular, Gegar Vaganza 4, penyanyi Aishah yang popular menerusi lagu Janji Manismu ditawarkan pelbagai hadiah lumayan dan mewah apabila dinobatkan sebagai juara pertandingan tersebut.

Namun, selepas setahun berlalu, apa yang diharapkan hanyalah indah khabar dari rupa. Aishah begitu kesal dengan pihak penganjur dan penaja yang menabur janji palsu.

Menurut Aishah, beliau masih belum lagi menerima lot tanah banglo dan mendedahkan barangan kemas tajaan Datuk Seri Vida yang kononnya bernilah RM80,000 sebenarnya tidak mempunyai nilai langsung atau dalam erti kata lain iainya tidak tulen.

Bukan tidak cuba berbincang secara baik dengan pihak penaja, tetapi tahap kesabaran Aishah sudah semakin menipis kerana pihak berkenaan tidak memberikan sebarang respon.

Kemenangan Aishah membolehkan beliau turut membawa pulang hadiah seperti wang tunai berjumlah RM100,000, pakej percutian ke Eropah Timur, barangan kemas, baucar beli-belah bernilai RM6,000 dan trofi.

Walaubagaimanapun, hadiah wang tunai, baucar beli-belah dan pakej percutian sudah diterima oleh Aishah.

54 responses to Hadiah Tanah Lot Banglo Tak Dapat, Barangan Kemas Tajaan DSV Pula ‘Fake’ – Aishah

  1. ohyeah.. says:

    hadiah brg kemas tiruan. tanah lot belum nampak lagi. skg nk lancar biz virtual currency. nampak gaya kalau join , pulangan tentu halimunan juga ya?

    63

    1
    • Nasibadapetunjuk says:

      Baru rasa nak try..tp bila jadi mcm ni..hurmmm

      16

      0
      • Anonymous says:

        What do you aspects from people like her???? Mmm… Bgus aishah dedahkn perkara ni…

        24

        3
        • Zeenat Aman says:

          Expect dek bukan aspects

          44

          0
        • Abah kau says:

          Kelas english jgn malas2 ye dek..lain maksud aspect dgn expect

          2

          0
        • Anonymous says:

          Haah la silap. Tak sengaja. menaip ikut sedap je.. Sorry… . TQ betulkan.. maklumkan bukan native speaker kesalahan mcm ni mmg mudah berlaku..

          18

          0
        • Anonymous says:

          TQ sbb ingatkan ye .. ‘Abah kau’… Saya bukan adik. Da Tua pun… Saya tahu maksud nya berlainan. It was a mistake… Maaf ye…

          3

          1
        • Abah kau says:

          Abah pun bukan muda lagi dik..Ni dah masuk 60

          3

          0
        • makcik says:

          As a noun aspect is the way something appears when viewed from a certain direction or perspective.

          As a verb expect is to look for (mentally); to look forward to, as to something that is believed to be about to happen or come; to have a previous apprehension of, whether of good or evil; to look for with some confidence; to anticipate; — often followed by an infinitive, sometimes by a clause (with, or without, that).

          DAH. JANGAN GADUH-GADUH. MAKCIK DAH BAGI MAKSUD DALAM ENGLISH DAH NI.

          0

          2
      • Muka X Malu says:

        Org kalo sekali menipu dia akan menipu lagi. Kat dunia ni x de benda mudah. Dan semakin byk org yg mgambil kesempatan trhadap org lain. Sy selalu bebel ngan mak supaya jgan percaya benda2 skim tue semua. Dieorg seblum dpat duit mulut manis. Janji setinggi gunung tp sok dah sampai masa pulangan mcm2 alasan nak menutupkan helah penipuan nya. Lepas tu kita lak yg disalahkan ditwist ckp. Senang je. Makan duit orang sekarang ni. X perlu jauh pun orang2 cam tu. Banyak dah contoh.

        15

        0
      • joe says:

        belajar dulu, beli dri exchange, bitcoin, yg lain vida coin, dan byk coin lagi, artis2yg jual coin mcm yassin azad jasmin kasi sgt, itu lebih mlm, belajar dulu, mining, lepastu trade, jgn sesekali awk letak duit , yg kata income bulan begini begini..,

        0

        12
        • Din says:

          Apa benda la ko ckp ni? Cuba la elok sikit bg org faham.

          23

          0
        • joe pung pang nak minum sen takda says:

          ko bukak surat khabar bahagian jawatan kosong, cari kerja elok sikit. Kerja KFC pun ok
          Nak main bitcoin la, jubocoin la. tengok tak kaya kaya jugak, lepas tu lesap hahahaha. goyang telur orang atas tu kerah hahaha

          8

          0
        • Anonymous says:

          Bro Joe cer you taip smula n resend Komen u. I nk tau ap u mksudkn. Mcm menarik je point ko tu

          1

          0
        • joe says:

          sy komen pada nasibadan petunjuk dkt atas tu, sbb dia nak invest dlm lavida coin, yg ko ckp kfc, goyang telur semua bagai kenapa, sy mula belajar trade dan bitcoin dri 2011, aku trade sndri, at least aku dah hbis byr umah yg hutang 30 tahun, dlm msa 5 tahun je dan kereta, aku tak berhutang, bila masa aku ckp nak kaya. aku suruh belajar dulu crypto dulu sebelum beli..ok lah aku buka surat khabar cari kerja kfc…semoga berjaya…salam

          1

          1
        • Anonymous says:

          Beza antara “Joe” bercakap atas pengalaman vs “Joe pung pang” bercakap sambil garu telur. “Joe pung pang” contoh terbaik mat/minah xde mase depan. Udah2 la garu telur, waima sendiri punya atau pakwe punya..

          3

          0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      kalau nak kasi hadiah kasi lah yg betol2 jangan main2 tipu2 orang tak bagos..janji nak kasi tanah huh ! ada kah itu hanye janji manis je ??? mentang2 lah aishah hot dngan lagu janji manis dia pehak tertentu baikkkkkkkkkkkk punye kasi manisssss punye janji ! penipu ! ni dsv kenape kasi barang kemas yg fake punye ???? tk baik tau main2 kan orang macm itu sebagai pemenang sudah tentu nye mengharap kan hadiah itu…jangan la main tipu2 ini bukan main2…kalau tkde barang kemas yg tulin tk payah la kasi yg fake punye buat malu aje huh ! takde buat cara takde tapi jangan menipu tuhan marah tau..!!

      6

      0
  2. Anonymous says:

    kedai emas dia tu emas betul atau tiruan cop 916??

    20

    0
    • Kak Teh says:

      Tu yg sy ragui setakat ini..entah2 muka dia pun palsu..ehhh malulh kalau sy jadi dsv..nk sorok muka celah mana…dh kantoi..penipu!!

      11

      0
  3. Anonymous says:

    sama la mcm aku.. tanah pusaka dh berpuluh2 tahun x selesai punca yg berkenaan suka melengah2 tunjuk kuasa.. dia nk bolot sorang2 agaknye huhu..

    boleh meninggal

    4

    0
  4. Ni lah jadi kalau penganjur sekadar nak menaikkan imej mereka..sepatutnya penganjur dan penaja perlu menaja mengikut kemampuan..bukan menjanjikan bulan dan bintang kpd peserta..sedikit sebanyak imej penganjur pn blh tercalar kalau kejar keuntungan semata2

    3

    0
  5. Gorges says:

    Lepas DSV buat mata aku terbeliak bila dia tayang cincin gelang yg dipakai berjumlah rm1 juta. Now timbul pula cerita barang Kemas DSV bagi Aishah tak Tulin?

    4

    0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      besar kemungkinan barang kemas yg dsv pakai semua nye fake termasok jugak crown fake jugak…jngan suka menipu n hancurkn harapan orang..

      16

      0
  6. Anonymous says:

    Kesian

    1

    0
  7. Muka X Malu says:

    Org kalo sekali menipu dia akan menipu lagi. Kat dunia ni x de benda mudah. Dan semakin byk org yg mgambil kesempatan trhadap org lain. Sy selalu bebel ngan mak supaya jgan percaya benda2 skim tue semua. Dieorg seblum dpat duit mulut manis. Janji setinggi gunung tp sok dah sampai masa pulangan mcm2 alasan nak menutupkan helah penipuan nya. Lepas tu kita lak yg disalahkan ditwist ckp. Senang je. Makan duit orang sekarang ni. X perlu jauh pun orang2 cam tu. Banyak dah contoh.

    6

    0
  8. Atok Kau says:

    Patut la hidup tak tenang. Rupanya aniaya orang. Tunggu la kat Padang Mahsyar nanti.

    6

    0
  9. Vida says:

    Vida tu dah sah2 kita twu kn dy kaya, klw dy beli barang emas kt padang besaq(thai) tu pon org xkata dy pkai yg murah, dy ckp brg emas tu 30juta pon org still cya,.. Mcm aq, aq gn hsbnd kja gov,husbnd aq pegawai j** aq bli ems korea jee org msti ckp tu emas btol..mcm vida ni brg fake pon dy xmngaku pnya

    0

    18
    • Cikgu BM says:

      Kesian tulis macam orang tak pergi sekolah… tak pandai mengeja dengan elok…

      10

      0
    • Anonymous says:

      Kerja government tapi tulisan hancur habis.

      6

      0
    • vidavivonext says:

      kau nk cakap apa niiii… ko dgn laki ko keje gomen. ko nk citer ko kaya ke kayap ni. text je la ayat penuh. x sakit jari deh. bukan nk pakai typewriter zaman mesolitik pun.

      4

      -1
      • wekkkkkkk says:

        hahahaha, nk joint juga komen dn menaip, tapi typing hancuss.
        Kalau ayat mcm ini, guna dgn group family ko sahajalah.
        Jgn masuk mana-mana blog.
        Jari kita ni berharga tau, kalau sudah biasa menaip, maka akan mendatangakan duit.
        Jari-jari kita ni pun boleh memukau tau..kalau sudah biasa menaip, maka tahu di mana kedudukan abjab A-Z dengan sendirinya.

        0

        0
    • Anonymous says:

      Mcm budak bodoh mengeja. Keje gomen laki bini, tapi eja pun mcm budak terencat. Aq aq aq. Ko nk indirectly bgtau yg laki ko hebat and cool la? Hauk puji diri sendiri. Podahh…gi blaja mengeja dulu. Patut la urusan dgn gomen lembab. Yg org2 gomen pun bangang gini apo nak dikato?

      4

      0
    • MAK KAU says:

      ah kau , mentality still rendah lagi.xhabis2 gomen kau, igt org keje kilang xde duit ke

      1

      0
  10. Janji Manismu says:

    ok uolss, ready?… 1, 2, 3…
    oh dunia ini, penuh kepalsuan, oh mungkinkah tiada keikhlasan…
    (backup singer please sambung)

    5

    0
  11. Anonymous says:

    buka YouTube listening to this song by Terry. Best juga!! I

    1

    0
  12. Duchess DPP says:

    Kalau Ada kedei jual chunky costume jewellery macam tu. please bgtau ya. Teringin juga nak pakai cincin diamond besar penumbuk tu .. nak beli yg ori tak mampu

    5

    0
  13. Zai says:

    #datosrivida, awak tahu tak darjat Dato tu ada kriteria kan? Penipu tak termasuk kat kriteria tu? Malu lah Raja yg beri awak darjat tu. Time to take it back!

    1

    1
  14. Jigon says:

    oh dunia ini penuh kepalsuan
    oh mungkinkah tiada keikhlasan
    #janji manismu DSV

    0

    0
  15. Alanice says:

    Nk hrpn kn hadiah individual xbley gak. At least astro dh bg smue. Len2 tu mntk vida jwb kt sne nnt.

    1

    1
  16. Anonymous says:

    Lumayan juga hadiah dia dapat ye. Dapat wang tunai RM100,000, pakej percutian ke Eropah Timur, barangan kemas, baucar beli-belah bernilai RM6,000 dan trofi. Sepatutnya takyah bagi je hadiah tanah lot banglo tu, sebab duit RM100k pun dah dapat. Tapi ya la vida, kau dah janji kan, kena la tunaikan. Next time tak perlu la janji intan permata, tanah bagai. bagi wang tunai, pakej percutian dan baucer beli belah pun dah lumayan tu.

    2

    2
  17. shopia lorren says:

    Sampainya hati dsv…mengapa nk jadi munafik..x takut ke nnti org hilang hormat..ckp je dari awal ni perhiasan x tulen nama pun hadiah..yg penting kejujuran..

    2

    0
  18. Joyahsport says:

    Mase isu tax si vida ni ble plk x bayar. Utk org yg kaya mcm Dia x kn la bayar tax pon rasa mcm ssh Sgt? Jgn heran Ye.. banyak je org yg ko ingat kaya tp sangkak sbb Byk hutang.

    2

    0
  19. Tk says:

    Menunjuk nunjuk tu riak. …….

    1

    0
  20. Gorges says:

    orang betul betul loaded kaya tu tak payah try hard nk tunjuk dia kaya. Kat Malaysia tenguk jer who is who dalam majalah Tatler and who are succesful businessman ! Hmm Aku juga nak tahu mana nak bli costume jewellery Cincin yang besar2 tu. besuk nk suruh runner gi beli.

    2

    -1
  21. Kejar Akhirat, Dunia sekadarnya says:

    X payah la join benda2 cenggini..bukan bidang kita pun..

    1

    0
  22. johnny bravo says:

    suara dia ni bukannya sedap pun, “cerghek”

    0

    5
    • Anonymous says:

      Cergek, cerghek pun dia menang…
      Ini bukan isu suara, ni isu hadiah x dpt.
      Patutlah payah nak fhm, lain tny lain jwb….

      4

      0
  23. Anonymous says:

    so cincin 4 juta dlm music video dulu tu semua pon fake lah yer? habis kedai emas tu baik gi check ketulenan sape2 yg dah beli, kang fake tak pasal u olls

    1

    0
  24. anonymous says:

    nak kecewa apa? phd pun dia boleh beli… dr beli anak murad azizan osman.. yg konon ada dr last2 kantoi ..

    0

    0

Leave a Comment

Optional