Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Filem Aku Terima Nikahnya Tiru Filem The Vow?

Baru semalam Abang Nara keluarkan entri berkaitan filem terbitan MIG yang terbaru iaitu Aku Terima Nikahnya, sudah ada orang yang bertanya adakah filem ini meniru sebuah filem Hollywood yang bertajuk The Vow. Setelah membaca email tersebut, bagi Abang Nara, kedua-dua filem ini memang ada persamaan yang agak ketara. Namun kemungkinan besar filem Aku Terima Nikahnya digarap untuk lebih menepati cita rasa rakyat Malaysia.
aku terima nikahnnya

Berikut ialah sinopsis tentang filem The Vow berdasarkan email yang diterima:-

Advertisement

The Vow (2012-now) lakonan Channing Tatum (Leo) dan Rachel McAdams (Paige) and directed by Michael Sucsy
A husband endeavors to win back his new bride’s heart after she loses her memory in a tragic car accident.

When she is finally transitioned out of her coma, Leo is heartbroken to learn that his wife no longer remembers him. In fact, Paige does not remember (suffer Amnesia) any of the recent years in her life — her life as Leo’s wife, or as an independent artist who severed ties with her family.

When Leo realizes that his wife may never remember him, he adheres to more drastic measures. He decides he has to make his wife fall in love with him all over again.

Notes: Based on a true story about a couple — Kim and Krickitt Carpenter — and dates from 1993, two months after their marriage, when their car was hit from behind by a truck.

Dan ini pula sinopsis filem Aku Terima Nikahnya:-

Aku Terima Nikahnya (end 2012) lakonan Adi Putra dan Nora Danish and diarahkan oleh Eyra Rahman
Mengisahkan kepayahan dan ketabahan seorang isteri yang setia, kehidupan bahagia Arlisa (Nora) serta Johan (Adi Putra) ditimpa dugaan selepas Johan terbabit dalam nahas jalan raya. Akibat kemalangan itu, Johan disahkan hilang ingatan kerana menghadapi Selective Amnesia menambah lagi kerumitan kepada Arlisa. Tidak mahu berputus asa, Arlisa menguatkan semangatnya untuk berusaha menjaga Johan walaupun kini dia langsung tidak diingati suaminya itu

Menurut pengirim email perbezaan kedua-dua filem ini ialah cuma individu yang hilang ingatan – The Vow – the wife manakala Aku Terima Nikahnya – the husband. Manakalah plot cerita adalah sama 100%. Mungkinkah ini satu kebetulan atau sememangnya filem Aku Terima Nikahnya mengambil inspirasi daripada filem The Vow?

Sama-sama kita nantikan penjelasan daripada pihak MIG yang terlibat menerbitkan filem ini. Apa pun, Abang Nara confirm akan pergi tengok filem Aku Terima Nikahnya sebab ada Nora Danish. Hahaha.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

115 Comments

  1. Aku punya suka

    October 21, 2012 at 10:42 am

    Memang la cerita lain banyak jugak pasal hilang ingatan ni, tp persamaan plot aku terima nikahnya dgn the vow sebijik kot kena terima la kenyataan tu, apa yg berbeza pompuan yg dlm the vow tu konpius tp still mencuba, adi putra pulak tak mencuba lngsung lepas tu tiba2 panas baran aku pon tak paham, pastu dgn ending, Paige mmg dia tak ingat sampai mati just restart kehidupan baru dgn Leo, Aku terima nikahnya pulak adi putra ingat balik dan happy ever after

  2. wa kamceng gn nora

    October 15, 2012 at 12:34 pm

    sdgkn cite indon benci jadi cinta tu pun terang2 tiru cite korea my girl…itu dah bkn kebetulan dialog pon sebijik ha…standard le tu…rilek r beb

  3. mama saya nak kawin!!!

    October 15, 2012 at 12:30 pm

    Alaaa…bisa la tu dalam kehidupn yg btl2 pn byk klise nyer…so yg klise tu r penyedap citer…pape pn aku mnngis kowt tgk cite ni sdey sgt huhu

  4. zura

    October 12, 2012 at 10:16 am

    aku pon setuju ngan kakiwayang..xkn la xde rasa sayang pada isteri tu walaupun x igt..klu aku la ilang ingatan..tup tup bgn dari koma dpt lak hubby hensem giler mcm tu, kaya lak,romantik, dh tentu aku cair sekelip mata..ni langusng xde..siap ckp “MAAF, X BERSEDIA”..kelakar tul la..tp boleh lak kawan ngan surya tu..pelik..hubby aku sepanjang dlm keta asik mengomel jer psl x puas hati.. aku plak kesian ngan adi putra klu filem ni flop..dia tu ada bakat…patutnyer eyra rahman tu kena haluskan lagi jalan cerita tu..patutnyer dia kena buat adi putra tu berbaik gak ngan arlisa then klu dia x bleh nk carry on br la leh cerai..ni x..terus nk menolak mentah2 si arlisa tu..kata hubby aku klu bini aku mcm arlisa tu..dh lm aku bg nafkah batin berpuluh kali….

  5. Kakiwayang.com

    October 12, 2012 at 7:30 am

    dah tengok..xbest lansung Aku Terima Nikahnya…diorang patut rujuk the Vow…orang ilang ingatan patutnya keliru, bukan jadi baran / benci….ape la..

Loading...
To Top