Written by AbangNara | March 31st, 2014

Kan Abang Nara dah cakap ada sesuatu yang pelik apabila pelakon baru, Amyra Rosli mempertikaikan Fasha Sandha baru-baru ini. Setahu Abang Nara, Fasha merupakan seorang yang sangat tinggi displinnya dan tidak pernah menimbulkan masalah di lokasi penggambaran. Agak pelik juga apabila Amyra sanggup bersumpah tidak pernah datang lewat sehingga menyebabkan Fasha Sandha meninggalkan lokasi.

amyra dan fasha sandha

Menerusi BiPop semalam, Fasha Sandha telah tampil untuk memberikan penjelasan mengenai perkara sebenar yang telah berlaku. Paling penting, Fasha menjelaskan yang dia tidak memberi kenyataan pada mana-mana wartawan sebaliknya isu ini timbul bersumberkan pihak produksi sendiri. Kata Fasha:-

Ya memang benar saya pernah tinggalkan lokasi penggambaran telefilem Baju Raya Yaya kerana kelewatan Amyra. Saya tidak tahan menunggu berjam-jam di lokasi kerana kelewatan artis.

Kalau menunggu pembikinan cahaya atau perkara lain tidak mengapa, tapi bukanlah masalah kelewatan artis. Dua hari sebelum itu ada artis lain datang lewat dan hari ketiga, Amyra pula lewat, jadi saya tinggalkan set. Tapi keesokan harinya saya datang ke lokasi dan keadaan kembali normal.

Ramai saksi di lokasi penggambaran tahu mengenai perkara itu. Dia sendiri memohon maaf kepada semua di set itu atas kelewatannya. Amyra memberika alasan dia tidak tahu masa dia patut datang.

Saya pun hairan mengapa Amyra menafikan dan bersumpah di tidak lewat. Walau apa pun juga alasan, memang Amyra lewat sedangkan saya sampai di lokasi seawal jam 8 pagi dan sudah siap bersolek setar bersedia masuk set.

Amyra sampai jam 10 pagi dan masih belum bersiap sedia. Saya harus menunggu beberapa jam lagiuntuk dia bersiap. Apa pun, saya sudah memaffkan Amyra. Saya yakin dia tidak berfikir panjang sebelum memberikan kenyataan.

fasha sandha

Dalam artikel yang sama juga, pengarah telefilem tersebut, Shuhaimi Lua mengesahkan bahawa Amyra Rosli memang hadir lewat ke set penggambaran. Jadi ini bermakna Amyra di dalam kenyataannya kepada akhbar sebelum ini telah pun berbohong. Apa pun, selaku pelakon haruslah ada displin terutama bab menepati masa kerana kita bekerja dengan ramai orang. Dengar ceritanya, Fasha Sandha teringin membuka bengkel mengenai hal displin kepada artis baru yang berbakat tetapi lemah daripada segi pengurusan masa. Satu inisiatif yang sangat bagus pada pendapat Abang Nara.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

125 responses to Fasha Sandha Bidas Amyra Rosli

  1. KANGKUNG says:

    salam, nara kenapa tak copy paste penuh yang pengarah tu cakap dekat fasha sandha, kalau ya pun ada artis dtg lambat, fasha ni jangan la terus balik rumah tinggakan sesi pengambaran terpaksa dibatalkan/ ditunggahkan sbb balik rumah trus camtu ja. so, pgambaran jadi lagi lambat.

  2. hater says:

    why are you all fighting over the behavior of ND and FS…..to me both tak bermoral…..tak kahwin lagi di berkepit kesana sini….pergi overseas tayang kat instagram……tak ada sikit rasa malu senagai orang islam.Issue disini ada lah fs tuduh amyra rosly tak ada disiplin…biar pihak produksi yang jelas dan nara jangan nak bodek fs…..you’re being unfair.

  3. rosli says:

    Cuba baca artikel Pengarah drama tersebut sepenuhnya dalam surat khabar BH hari Ahad yang lalu. Tulisan di atas tidak disiarkan sepenuhnya. Jangan tuduh melulu.

  4. PI says:

    majoriti salahkan either FS or ND…si Jejai tu xde mainkan peranan jugak ke?

  5. semah herot says:

    aku suka gambar fasha yang kat atas tu. Unik sgt!

  6. peace says:

    for me fasha pun nampak hipokrit..kalau tengok dlm ig die kdg2 die tu saje nak tunjuk die lbh baik dari nora..bagi fans fasha.. tunggulah laki korang kena kebas exgirlfriend diorg baru tahu..dgn alasan exgirfriend lebih dulu couple dgn laki korg..hahahaha

  7. anon says:

    Fasha the best!!

  8. lalalala says:

    amira ni sapa ? tak kenai pon masalah gak retis ni pong

  9. siapa sahaja says:

    apa2 jalah…so rasa puas la kata org tu mcm ni,mcm tu..kita klau baik kita tak akan buka aib seseorang tu.kalau fs dh rasa diri dia menepati masa baguslah tp klau org tu lambat bagtau ja kat org tu..bila wartawan tnya x yah cita ckap ja no comment,apa2 ja..rasanya lagi org akan respect kat kta…

  10. org utan baru habis sarkas di BN says:

    disebabkan 2-3 ekor peminat ND yang macam orang utan. Cerita rampas merampas ni terkeluar kembali. Peminat ND mulut jahat mengata fasha sundal lah macam-macam. Apa masaalah korang ni ye. Hal kecik jadi besar. Melampau lah peminat ND mangkuk ayun bertingkat ni. Sampai kat ig mak mentua fasha pun dok kata macam-macam. Memang bodoh lah peminat ND ni. Perangai haramjadah. Aku tengok ND dgn fasha pun dah ok. Disebab kan peminat vanggang abadi mulut puaka ni aku jadi meluat pulak dengan Big nose mama ni.

  11. silent reader says:

    BI POP typo bnyk

    • konpius haku.. says:

      Alamak aku pening kat sini …. crita c nora danish ke….
      ni criter psl displinkan?… nape kluar nora bagai ni , nama nadem yg tak relavan tu… konpius haku… sign off… dlm aper2 perkejaan displin no satu. Klu ada aper aper masalah .. teknologi da canggih. Bg tau ler.. klu da lambat buat cara lambat…jngn buat sesuker ati jer. Tak kira dlm industri aper… hatta keje cleaner pun kena displin tngok jadual keje shari sblum dtg… haku tak tngk tv sngat dan tak minat sesiaper pun. Tp aper yg fasha buat tu well understood. Personal dia tu tolak ke tepi… tak relavan langsung….

  12. nd lover wire shot says:

    peminat nd ni otak kompius wayar shot. Org citer pasal disiplin diaorg dok maki-maki si fasha. Jelez ler tu fasha dah bahgia anak nak masuk 2 kannn……

  13. konpius haku.. says:

    Oh ye keee… let bygone be bygone… smua da ok kan…. maafkan sajer yg da lepass.. aku ter konpius td bila org masuk criter personal masing masing… biaser ler terlebih emosi… wayar jd litar pintas tu ler short sikit…
    Tahniah fasha bkl ank ke 2. Tahniah nora ko pun da jumper bf baru….
    Bab baju FS &ND baju mandi @ baju seangkatan dngnnyer .. doser tanggung sndri biarkan ler suami dorang tanggung sesame dorang. Ada mate tengok jer la. Masing2 da besar aka da tua pun tau doser pahala…. dorang pun ada mak bapak lagikan?. Biar jer la mrk tegur anak dorangggg…. biarl ler mak pak dorang tanggung doser ank mrk. Almaklum ler da bnyk pahala. Kecuali ND ayah tak da tp mak aderrrr. Kot ler suker nak pakai aperrr pun.
    Kwn kwn aku pun pakai bikini bukan stakat retis jer… aku da tegur lagu tu gakkkk… berserah jer la hidayah milik Tuhan… esok esok berubah ler tu.. kita punyer pakaian pun jaga ler sndri… sibuk jd ‘pak guard’ baju org tp butang baju sndri tercabut karang takut tak nampakkk…. muahhhhhhhhh jangn mare…

  14. natural says:

    just nak share my point of view…

    Kita doa yg baik2 jelah for both couple Fasha Jejai and Nora Nedim…
    Both scenario pun sama…. The truth will prevail…. Nak ckp Fasha perampas pun tak adil coz benda ni 2 orang kena bagi komitmen & tak pernah nampak ND nak salahkan Jejai… semuanya Fasha yg salah or maybe ND takut dgn PN Sri Noora kot ( mak Jejai )….

    Sejak kahwin, Fasha dah banyak transform…. terserlah aura keibuannya….
    ND nampak mcm freak out bile Rayqal mesra dgn Fasha… tu yg kena panggil aunty je…
    We’ll see nanti… anak Nedim akan panggil dia apa bile she’s getting married with the father…. yeah wadaddaddaa… Nd’s lover sure ckp dia yg melahirkan…& bla2…
    bu it’s not good for child upbringing when abang panggil mak and si adik panggil aunty…

    Sian budak2 tu…

    Just my 2 cents… peace yo.

  15. akira says:

    fasha sanda gla meroyan tula jadi mcm gini

  16. mariaozawa says:

    Hoi bedah,fasha jaga anak tiri,tlg lah,yg jaga anak tiri dia nora ok,bekas musuh dia dulu! jaga konon,sb tu fasha x layak digelar IBU,mmg pandai nora berfikir,mmg salah kalau perampas ayah org tu dipanggil ibu,mcm memey suhaiza sb abby suruh anak anak dia panggil mak tiri dia mama,sb abby dah memaafkan memey dan sertai PAS,dan memey juga tahniah dah bertudung,walaupun aku kutuk memey,tp memey x seburuk fasha,dia x pernah berbikini pun,dia mmg seksi tp x seteruk fasha,skrg dia berhijab sb ikhlas,bkn ikut abby masuk politik,dia pandai ambil hati anak anak tiri dia,fasha ni mmg x layak rayqal panggil dia IBU! sedar lah diri tu sikit,nora suruh anak tunggal dia panggil dia aunti je,x payah nak publish tunjuk baik sambut besday anak tiri,walhal awak dah rampas bapak rayqal,sewaktu rayqal dlm perut dulu!kalau ikutkan mmg dari dulu rayqal dpt kasih syg dr seorang bapa tanpa perlu berkongsi bapa dgn adik tiri!adanya si fasha sandha ni,rayqal masih lagi kurang kasih syg seorang bapa! kesian rayqal!!