Written by Bella | February 21st, 2018

Sudah memberikan keterangan berhubung isu menganiaya Datuk Farid Kamil dan meletakkan ganja dalam minumannya, kini dua rakan artis yang dituduh iaitu Taj Innuendo dan Osh mahu mengambil tindakan undang-undang terhadap Farid bertujuan membersihkan nama mereka. Perkara itu diberitahu oleh peguam Muhamad Akmal Arif Shamsul Kahar.

Pihak Taj sedia memberikan kerjasama untuk membantu siasatan. Apa yang didakwa oleh pihak Farid tidak menjejaskan reputasi Taj, namun dia pun agak terkejut dan sedih dengan apa yang berlaku.

Kami amat menghormati lunas undang-undang dan apa sahaja informasi yang pihak polis perlukan untuk menyelesaikan siasatan ini, kami akan berikan.

Terdahulu, Farid telah membuat laporan polis mendakwa tiga rakan artis memasukkan dadah ke dalam minumannya sehingga menyebabkan beliau bertindak di luar kawalan dan menampar anggota polis serta menendang orang awam sehingga ditahan baru-baru ini. Pendedahan Farid juga membawa kepada penahan pelakon Soffi Jikan yang positif dadah jenis ganja dan ditahan pada 6 Februari lalu.

Sumber Berita : THE MALAY MAIL ONLINE

59 responses to Dua Rakan Artis Dituduh Berkaitan Isu Dadah Mahu Saman Farid Kamil

  1. Professor Adjunct Zarith Satina says:

    As a Law Professor here, I would like to ask, what is the locus standi of Taj to sue Farid Kamil and on what basis is he initiating the suit? A first information report (FIR) is definitely not regarded as a form of defamation.

    I am wondering whether the counsel of Taj has briefed him on what are the circumstances pertaining to the legal action.

    Sebagai seorang Peguambela dan Peguamcara di Mahkamah Tinggi Malaya, anda sewajarnya memberi nasihat guaman professional kepada anak guam anda dan tidak membuta tuli memulakan tindakan undang-undang dan saya percaya ianya adalah di bawah kes saman fitnah. Anda adalah graduasi daripada Universiti mana? Begitu cetek pengetahuan anda.

    33

    2
    • lily says:

      Wah Law Professor baca Beautiful Nara you olss. Hahahahaha

      60

      0
    • Also PhD says:

      Jangan menganggap orang lain bodoh dari kita, kita tak tahu situasi sebenar, mungkin mereka dah bincang dengan detail tentang saman ini dan akibatnya. Jangan bangga jika kita adalah PhD holder!

      13

      1
      • Anonymous says:

        Sesiapa pun boleh “cut and paste” dan ngaku phD… anything is possible this days. Pondan pun boleh ngaku khunsa …how come like that???

        12

        0
        • nekelehhhh says:

          motif cakap lawyer? habis kalau cikgu, kerani, pion x kelas ke?

          6

          0
        • anonymous says:

          sesiapa pun bleh nampak pintar… ubah saja ke english.. hahahaha macam Phd holder trus

          2

          0
        • penjual nasi lemak says:

          Guna perkataan2 bombastic …habislah akak2 bawang dlm ni tgaru-garu kepala nk hadam apa ko tulis.
          Prof konon…you obviously dont understand your “audience”. This is a gossip blog; not High Court. Duh!

          5

          0
      • Anonymous says:

        Sesiapa pun boleh saman. Sediakan duit je..menang belom tentu sis!

        5

        0
    • Shahidan says:

      I think you should’nt talked like this to them. Because the statement is from media itself so we cant even know the validity of this articles. Futhermore from the online newspaper yesterday they doesnt even say a word about to sue. They just said they cooperate with the police. Lastly, i think u as a lecturer it is not good to judge people as cetek pengetehuan before investigate this things. Tq.

      3

      9
      • Hadoii says:

        Nampak sangat ni student

        10

        0
      • Pesawah says:

        Let me rephrase, b*tch..

        You should refrain yourself from making any statements regarding this issue solely based on media reports. They are just simply cooperated with the police and the details for the lawsuit have yet to be discussed. Any comments regarding this issue should be deemed as null and void at this point. Thanks..have a nice evening.

        15

        0
      • Anonymous says:

        Shahidan…mind your language please…

        1. “you should’nt talked” – WRONG!
        2. “this articles” – WRONG!
        3. “they doesnt” – WRONG!
        4. “this things” – WRONG!

        sakit mata tau baca komen kau ni…cakap melayu je laaaaa

        12

        0
        • Pendidik says:

          At least he is trying. Jgn negatip sgt Mak Bawang. Teruskn Shahidan. Good job..

          18

          1
        • cikgu bedah says:

          byk sgt grammatical mistakes dier. tak dpt nk nolong dik nun…

          10

          0
        • Anonymous says:

          I suka ramai orang sekarang confident berbahasa Inggeris. Bagus. Salah ke apa jangan lah downgrade orang. Biar dia cuba, jangan patahkan semangat orang mencuba.

          Ni tahun 2018 pon, masih ada yang cakap, guna bahasa Inggeris sikit dilabel sebagai poyo.

          2

          0
      • Anonymous says:

        Ckp Melayu la bro. English ko mcm Chef Wan githewww

        4

        3
      • Anonymous says:

        Redho je lah…sekurang/kurangnya paham la jugak apa yg ingin disampaikan Shahidan tu.

        3

        1
    • PhD lebih tnggi says:

      Woww phd attitude mcm ni eh? Dah la main sedap ckp je org cetek. Org klau betul pandai xkan sedap cakap org cetej pengetahuan. Dah la xsiasat. Wahai mak cik bawang dh tngok ke satu satu video online newspaper smlm? Ke takat baca sni je. Kalau takat baca sni je mesti bnyk case yg u handle kalah kn? Sbb u just ambik dr satu medium je, tanpa siasat betul betul dr medium lain. Kasihannn.

      2

      3
    • lawyer juga says:

      SETUJU!
      peguam tu dari UIA!

      0

      1
    • KakTijah says:

      First thing… are you sure what was filed by FK is a first information report?

      I believe Taj lawyer is knowledgeable enough to advise his client whether a lawsuit is feasible or not… Unless you are directly involved in the matter, I believe his lawyer has better understanding on the issue compared to you… lol…

      0

      0
  2. Jj says:

    pape je la kes farid ni xtau sape slh sape betul ..tp ak dr dlu pelik sikt dgn DD & Farid .. dlu lps kawen DD smbung bljr kt obersee lps tu adik farid tnjuk pic ckp tu ank DD & Farid ..tp dorg x mgaku .. lps da bbrp thun kt obersee dorg blik mesia br announce DD da bsalin ank laki ..DD da graduate ke blm tu je ak nk tau hahaha penat bljr smpi obersee tau x dgn peknen lg ..eceh2

    15

    0
  3. Anonymous says:

    NAK TANYA KEPADA SAPA2 YG BOLEH JAWAB…MACM MANA FK TAHU MEREKA YG MASUKKAN DADAH KE DLAM MINUMAN NYA.. KALAU PUN DIA TAHU..KENAPA SANGGUP MINUM?
    MASUK AKAL TAK TUDUHAN DIA NI

    13

    0
    • anon says:

      jawapan dia simple je
      sebab FK mmg jenis amik
      cuma dah kantoi
      baru lahh nak petik2 nama

      19

      0
      • Anonymous says:

        Tak susah. Last sekali dgn siapa ko lepak sebelum ko tripping? Ingat balik sebelum kejadian…

        11

        0
        • Anonymous says:

          Tapi Fk tkde bukti..kalu dia kata ada orang letak dadah kt minuman…nnti di mahkamah akan minta bukti..faham tak?
          Tk siapa nk ngaku letak..
          So kalau dia sebut nama2 yg letak..beerti dia sendiri nmpk..so kalau dia nmpk kenapa dia minum..faham tk skg..
          At least ckplah..ada orang yg letak..tapi tk pasti siapa..ini tidak..mcm dh confirm ajer siapa yg letak..maknanya dia tipu.

          3

          0
    • man tepong says:

      jln cerita: dlm bilik cume 3-4 org, satu orang jadi tukang ‘pembancuh’, yg beginner mahu dilayan..dan tak tahu ‘bancuh’.. hah bila dah bancuh ‘layan’ jer lah.
      jadi bila dh kantoi ,cara nk selamatkan diri yelah tuduh lah ‘tukang si pembancuh ni’.. tak gitu.

      2

      2
      • Anonymous says:

        So senang cakap..Fk main hentam ajerlah…main tuduh2 ..
        Macm ni susah nk menang lwan court..tkde bukti..
        Lainlah dia sendiri yg nmpk atau ada saksi lihat dorang letak dadah ke minuman FK..
        Kalau FK nampk pun..yg peliknya kenapa kau pergi minum..you know what i mean now?

        2

        0
  4. FKD says:

    mungkin ini antara orang terdekat sebelum dia jadi mcm tu

    1

    0
  5. plin says:

    amboi pakcik bawang pun dah stat mengomen kat blog noh.. sambung jgn x sambung

    1

    0
  6. Anonymous says:

    Pulak dahhhh

    1

    0
  7. Ex-Amnet Forumer says:

    Seronoknya baca. Ada english lesson, ada legal matters, ada attempt crime solving..

    11

    0
  8. kome says:

    Teman rasa lah kan, ni tentu budak fathia latif punya koja, dia yg tarok & bancuh air susu dia bagi kat FK gitu. Mana abg Zed ni? Adoi, jenuh nungunye.

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Saman jgn x saman…lawyer juga yg kenyang!

    1

    0
  10. Anonymous says:

    Menyampah betul aku baca komen2 pengomen2 yang masuk keblog nara ni,kebanyakannya terdiri dari pendengki2 yang datang dari Kelantan!!……orang Kelantan ni memang terkenal dengan hasad dengki yang amat tinggi lebih2 lagi kalau dengan pengomen2 yang hebat berbahasa/menulis dalam bahasa Inggeris……sebab apa?…..sebab orang Kelantan jarang yang boleh berbahasa Inggeris dengan baik!!. ..malula weh!!….kalau tak pandai tu baik je ngaku tak pandai…..ini asyik dok dengki dengan orang lain buat apa??….:macam apa yang seorang Prof. Diatas tu kata nemang pun betul……yang kamu dok kuat sangat PHD tu buat apa?…..sebab prof. tu bisa berbahasa Inggeris ya?…..telek cerminla dulu!!??…..

    0

    0
  11. nenek tua says:

    Hhahahah…bongok ko ni…tp betul la…sume pakej lengkap…terbaek la pembaca NARA ni.. :)

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Aahhh..bestnya bersama abang farid kamol..garilah daku

    0

    0

Leave a Comment

Optional