“Diorang Ni Bukan Kategori Penyanyi Langsung, Cakap Pun Tak Sedap Apatah Lagi Menyanyi” – Awie

Hiburan

“Diorang Ni Bukan Kategori Penyanyi Langsung, Cakap Pun Tak Sedap Apatah Lagi Menyanyi” – Awie

Sejak kebelakangan ini, hangat diperkatakan tentang nyanyian usahawan kontroversi, Datuk Seri Aliff Syukri bersama Baby Shima.

Bukan itu sahaja, dua orang ‘influencer’ juga turut dikecam teruk oleh netizen kerana sanggup memalukan diri mereka menerusi video yang tular di internet.

Advertisement

Penyanyi rock legenda, Datuk Awie turut meluahkan rasa kecewa dengan tindakan mereka semua ini yang cuba masuk ke dalam industri hiburan dan mahu bergelar penyanyi.

Dia menyifatkan mereka hanya memalukan nama Malaysia selain mengakui terkilan melihat industri seni dilacuri oleh orang yang tiada jiwa sebagai anak seni.

Jelasnya lagi, golongan ini hanya menggunakan dunia seni untuk kepentingan masing-masing kerana mereka mempunyai wang ringgit.

Diorang ni bukan kategori penyanyi langsung, nak bercakap pun tak sedap apatah lagi menyanyi, minta maaflah saya bukan bagus sangat tapi saya sayangkan industri ni.”

@nasrulnuddinnasri

Bila Dato’ Awie bersuara. Saya sokong. ??? #DatoAwie

? original sound – Nasrulnuddin Nasri – Nasrulnuddin Nasri

Kata Awie lagi, dia sangat berharap agar mana-mana individu yang bukan dalam bidang seni untuk tidak memburukkan nama sendiri serta negara.

Apa yang dimahukan Awie adalah peluang yang sepatutnya diberikan kepada generasi yang betul-betul berbakat dan ingin ceburkan diri dalam industri hiburan tanah air.

Selain itu, kami kongsikan artikel trending yang lain pada pautan di bawah.

7 bulan lalu

"Kalau Diberi Peluang Untuk Berdepan, Saya Akan Cakap..." - Awie Bagi Komen 'Padu' Untuk Aliff Syukri

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : TikTok

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

6 Comments

  1. Fathilah Mohd Sharuji

    August 19, 2022 at 7:49 am

    Ini bukan penyanyi, ini BADUT SARKIS, BADUT SARKIS yg xde quality, yg masuk masuk bakul angkat sendiri. Alif, you are ONE SCREW LOOSE!!

    You jgn mimpi nk jadi penyanyi, mmg xleh nyanyi pun. Buat malu industri, merosakkan kredibility industri penyanyi tanahair.

    An evergreen singers mcm Datuk Awie, Amy, Zamani, Saleem, semua penyanyi era 60an, 70an,
    But not you, BADUTSSS…
    SAMPAHHH!!!

  2. Anonymous

    August 18, 2022 at 1:10 pm

    Sy mmg setuju dgn datuk awie…..selamatkan industri tanahair kita & juga maruah artis² kita …jgn disebabkn golongan² spt datuk aliff syukri & seangkatan dgnnya akn mncalarkn nama baik industri muzik tanahair…..

    • Armadan Hamdan

      August 18, 2022 at 8:26 pm

      Sama la.. Kalau boleh, jangan ambil sekali pelakon jadi penyanyi lagi bagus

  3. tecit

    August 18, 2022 at 12:06 pm

    akhirnyaaaaaaaaaa ade jgk otai yg bersuara. trime kasih awieee. mmg legend ayat tu “Cakap pon xsedap apetah lagi nyanyi ” hahahah

  4. anonymous

    August 18, 2022 at 9:24 am

    ning bazooka tak masuk ekk

  5. Armadan Hamdan

    August 17, 2022 at 10:07 pm

    TOTALLY AGREE! DATUK ALIFF SYUKRI = LIYANA JASMAY, DIANA DANIELLE, JANNA NICK, FAZURA, DATUK SERI VIDA, SAJAT, SAFIEY ILIAS ARE NON-SINGER..

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...