Dikutuk Kulit Gelap, Hati Ibu Luluh Anak `Dipalau’ Hari Pertama Sekolah

Kehidupan

Dikutuk Kulit Gelap, Hati Ibu Luluh Anak `Dipalau’ Hari Pertama Sekolah

Untuk kanak-kanak yang baru saja bersekolah, mencari kenalan baru merupakan salah satu keseronokkan yang dinanti-nantikan apabila pergi ke sekolah.

Bagaimanapun, tak semua pelajar berasa seperti itu, sama seperti seorang murid yang baru saja memasuki sekolah rendah ini, apabila permulaannya tidak bermula dengan baik.

Advertisement

Melalui perkongsian ibu pelajar itu di platform TikTok, anak perempuannya yang baru berusia 7 tahun mengadu bahawa dirinya tidak didekati oleh rakan sebaya kerana berkulit gelap.

Lagi membuatkan hati si ibu berasa sedih apabila anaknya memberitahu dimaki ketika berada di sekolah tapi tidak tahu sebab diperlakukan seperti itu.

Difahamkan juga, anak perempuannya sering menangis setiap kali pulang ke sekolah dan hal itu sudah semestinya menghancurkan hatinya sebagai seorang ibu.

komen tiktok

Meninjau di ruangan komen hantaran terbabit, rata-rata netizen luahkan rasa kesal dengan kelakuan pelajar pada zaman ini yang dianggap tidak bermoral serta tidak beradab.

Selain itu, kami kongsikan artikel trending pada pautan di bawah.

beg smiggle
9 bulan lalu

"Sebab Tak Pakai Smiggle.." - Ibu Bapa Rungsing Anak Kena 'Pulau' Gara-Gara Pakai Barang Tak 'Branded'

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : TikTok

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

6 Comments

  1. Anonymous

    April 22, 2022 at 9:42 am

    harap post ni bukan saja2 nk cari content. sbb agak pelik utk budak2 (darjah 1 for the god sake!) utk memilih kawan, membuli n caruts member. sbb anak aku masuk darjah 1 time2 covid ni, mmg tak dpt nk berkawan pun. sbb semua cikgu n sekolah dh arrange. makan pun duk kat meja dlm kelas, duduk pun sorg2 mcm time nk ambik periksa bukan in groups lagi. masuk keluar sekolah pun ada laluan and sop. so, time bila pulak budak2 ni nk cari geng buli budak lain? sudah2 lah mak2 cari contents murahan. budak2 yg kena fitnah. mcm teruk sangat generasi skrg ni kau buat! tak nak kawan sbb x pakai beg smiggle lah, kulit gelap lah, botol air x pink lah. hare betul!

Loading...