March 15th, 2019

Didakwa tidak sensitif dengan nasib penduduk dan mangsa pencemaran bahan kimia berbahaya di Pasir Gudang, Johor, pelawak dan penyampai radio, Shuk Sahar yang menerima kecaman daripada netizen tampil memohon maaf. Shuk menerima setiap teguran sebagai pengajaran untuk beliau memperbaiki kekurangannya.

Saya memohon maaf sekiranya apa yang disampaikan menyinggung mana-mana pihak. Segala teguran saya ambil sebagai pengajaran untuk sentiasa memperbaiki kekurangan yang ada.

Saya sentiasa mendoakan supaya semua warga Pasir Gudang berada dalam keadaan selamat dan sama-sama berharap musibah ini akan berakhir dengan kadar segera.

Terdahulu, Shuk yang juga salah seorang penyampai Geng Pahit Hot di stesen radio Hot FM membuat lawak ‘hambar’ degan mengatakan batapa beruntungnya jika mereka bekerja di Johor kerana boleh bercuti disebabkan musibah bahan kimia tersebut.

Kata-kata Syuk berbunyi,  “Kenapalah konti kita bukan dekat Johor, kalau tidak mesti dah cuti” membangkitkan kemarahan netizen, kenapa musibah yang berlaku dijadikan bahan lawak pula. Seolah-olah mempersendakan kejadian yang mengancam nyawa itu.

Sumber Berita : Harian Metro


19 responses to “Dikecam Buat Lawak Hambar Isu Kimia Di Pasir Gudang, Shuk Sahar Tampil Mohon Maaf”

 1. anon says:

  pls stop lawak berbaur lucah..

 2. Chegu... says:

  Lps Fafau , FBI berundur diri dari Hot FM, mmg dh kurang ‘umphh’ dh Hot FM….sedar x sedar, saya dah tune ke frekuensi lain….sebabnya, mcm ni la…merapu-meraban tak tentu hala….

 3. Anonymous says:

  Bila dah terlebih ambik isu2 semasa dalam lawak kau, semua benda kau nak lawakkan eh.. sila mati!!

 4. cikbedah says:

  Beginilah jdnya bila mengambl sesorng yg xberpljrn..tiada sensitiviti..tahunya nk melawak je..stesen radio patut fikir2kn…hentikan lah mengmbl plwk sbg dj…

 5. Anonymous says:

  si Amir raja lawak yg x lawak tu aku boleh layan lagi dari si bangkai ni..lawak melucah je mamanjang..tutup tv terus bila tengok muka bangkai ni..risau budak2 terikut..

Loading...