Written by Bella | May 11th, 2018

Sebelum ini, Che Ta dituduh oleh seorang individu  yang mendakwa beliau selama ini “playsafe” dan mahu membodek Tun Mahathir selepas memuat naik ucapan sokongan buat perdana menteri ke 7 itu di akaun Instagramnya.

Terbaru, Che Ta menjelaskan sebab sebenar mengapa beliau dan beberapa lagi rakan artis tidak boleh menunjukkan sokongan mereka kepada Tun M sebelum ini.

Menurut Che Ta, rezeki mereka akan disekat oleh pihak atasan yang berkuasa sekiranya mereka menyatakan sokongan kepada pihak pembangkang terdahulu. Dalam erti kata lain, tidak boleh keluar di televisyen dan ia menjejaskan pendapatan mereka.

Nampaknya banyak pihak yang sudah berani bersuara dan meluahkan segala yang berlaku kepada mereka sebelum ini. Harapnya dengan penjelasan ini “haters” tidak sewenang-wenangnya mempertikaikan sokongan yang diberikan oleh orang ramai terhadap pembetukkan pemerintahan terbaru di Malaysia.

25 responses to Che Ta Tidak Kisah Dituduh Lalang Dalam Politik

  1. Anonymous says:

    Haha..byk tangungan…tapi ada duit membaziaq je mcm model2 di sponsor baju. Ckp baju terpakai ada segudang.
    Segudang tak lakulh..masa kt tesco jual org x mahu beli…
    Sbenarnya penakut. Hanya mmpu berckp di blkng je ko ni.

    19

    0
  2. Wekkkkkkk says:

    Selfish

    0

    1
  3. Siti peah says:

    Tp logiknye kalao dia lalang, mungkin dulu dia akan upload gambar dgn najib or rosmah. Tapi tak penah pulak dia amik gmbr dgn najib n rosmah. Menunjuk kan dari dulu x suka najib n takut rezeki tesekat. La ni bila org yg dia betul2 sokong naik baru la dia upload.. pikir positip la weh

    22

    1
  4. Anonymous says:

    Ada betul juga mcm kata Che ta ni. Dulu nak tunjuk2 terang2 sokong Tun M dia takut kena banned. Kalau kena banned, mcm mana nak cari makan? Pasal Che Ta boros ke tak tu, itu hal dia. Kita ni pun kalau diletakkan dlm situasi dia mungkin akan jauh lebih boros daripada dia. Glamerlah katakan. Artis mestilah jaga status eksklusif diri. Dah namanya artis….

    9

    1
  5. Anonymous says:

    Lalang sangat…Pikir diri sendiri saja.pikir untung saja….skg baru panas nak monopus.pirahhh!

    2

    4
  6. Yana says:

    At least che ta ni pergi mengundi, dari artis pung pang tak pergi mengundi

    6

    0
  7. Anti penipu says:

    Zaman tun lagi kejam, lg ramai artis dan penceramah kena gam…tolong jgn nak lupa atau sengaja buat2 lupa?

    4

    6
    • Pigira says:

      Kan mahathir ckp melayu mudah lupa.. mahathir sendiri mengaku n ckp dia mintak maaf atas segala kesilapan lampau dia..so meleis suma maafkan dia n lupe terus kekejaman dia yg lalu.. aku bajet 15thn akan dtg najib dtg balik n mintak maap nak betulkan kesilapan dia n meleis ni sume maapkan dia pulak sebab telupe kekejaman najib agagaga only in malaysia beb

      3

      2
      • greenfingers says:

        Tp Mahathir xdak terlibat ngan kes mcm 1MDB, Altantuya, tanah digadai pada Cina etc. Tun Hasmah pon xda gosip beli cincin berjuta-juta, beg birkin hape bnda ntah nama tu. Semoga cpt2 kes ni disiasat n biar najib n kuncu2 dia terima balasan mkn duit rakyat. Hope for the best!

        5

        0
  8. Anonymous says:

    dah la gaduh ..ni br hari kedua..kita sama2 tlg kerajaan baru dgn kurangkan provokasi..gaduh pasal bende remeh temeh, buat fitnah, mencarut bagai…jadi rakyat yg matang…ok..peace..

    4

    0
  9. Anonymous says:

    hahah..NARA MANA IKLAN BARISAN NASIUNAL KO!?? DAH HILANG? KO PON SAMA..PUAK BARISAN NASIONAL!PUAK TN50 LOPAK

    11

    0
  10. Sai don says:

    Patut che ta or artis yg pro mahathir pr PH diam2 sja..apa kn terjadi juka 2023 PRU15 BM menang?…

    3

    0
  11. Alanice says:

    Xyh r nk tipu netizen, sbelum Mahathir kuar Umno xde pn nk upload. Klau kau upload mse die dlm Umno bknnye kau kne ape2 pn. Dh mng Bru nk upload, pastu pusing cte npe x upload dlu.

    1

    2
  12. Hot stuff says:

    Biasela melayu takde pendirian. Takut dgn manusia dari Allah. Yg tentukan rezeki manusia ke? Cuba guna akal sikit.

    3

    0
  13. ZMN says:

    Lalang ok lagi..jgn tunggul cukuplah?

    0

    0
  14. Tah says:

    Lalang dia pun duit kepuk2 … kita bila lagi nak buat duit ? Jom visit https://www.ketamkecil.com/mulakan-bisnes-modal-rendah-elak-kerugian-banyak/

    0

    0
  15. neelofa MMG CANTEK KAYA says:

    lain kali jgn angkuh, nek ta.. kutuk pendidik, kutuk netizen babi, org kutuk kau cakap “yg penting kami tak kacau orang”, hotak hang!!!!! aku cabar kau cakap macam tu kat malaikat…, angkuh dengan BEG FAKE BIRKIN KO TU… dah tak pakai kan sekarang sebab kantoi… bukan senang nak beli beg BIRKIN.. unless ko first lady and kena tunggu q… so, ko dengan BEG FAKE BIRKIN KAUUUU…dengan otak udang ko boleh blah.. kutuk orang lagi…. by the way, duit brim bukan dari duit tax ko.. sebab ko bayar mmg tak cukup… sebab tu sangkut kat airport… nek ta boleh blaahhhhhh

    0

    0

Leave a Comment

Optional