May 11th, 2018

Sebelum ini, Che Ta dituduh oleh seorang individu  yang mendakwa beliau selama ini “playsafe” dan mahu membodek Tun Mahathir selepas memuat naik ucapan sokongan buat perdana menteri ke 7 itu di akaun Instagramnya.

Terbaru, Che Ta menjelaskan sebab sebenar mengapa beliau dan beberapa lagi rakan artis tidak boleh menunjukkan sokongan mereka kepada Tun M sebelum ini.

Menurut Che Ta, rezeki mereka akan disekat oleh pihak atasan yang berkuasa sekiranya mereka menyatakan sokongan kepada pihak pembangkang terdahulu. Dalam erti kata lain, tidak boleh keluar di televisyen dan ia menjejaskan pendapatan mereka.

Nampaknya banyak pihak yang sudah berani bersuara dan meluahkan segala yang berlaku kepada mereka sebelum ini. Harapnya dengan penjelasan ini “haters” tidak sewenang-wenangnya mempertikaikan sokongan yang diberikan oleh orang ramai terhadap pembetukkan pemerintahan terbaru di Malaysia.


25 responses to “Che Ta Tidak Kisah Dituduh Lalang Dalam Politik”

  1. neelofa MMG CANTEK KAYA says:

    lain kali jgn angkuh, nek ta.. kutuk pendidik, kutuk netizen babi, org kutuk kau cakap “yg penting kami tak kacau orang”, hotak hang!!!!! aku cabar kau cakap macam tu kat malaikat…, angkuh dengan BEG FAKE BIRKIN KO TU… dah tak pakai kan sekarang sebab kantoi… bukan senang nak beli beg BIRKIN.. unless ko first lady and kena tunggu q… so, ko dengan BEG FAKE BIRKIN KAUUUU…dengan otak udang ko boleh blah.. kutuk orang lagi…. by the way, duit brim bukan dari duit tax ko.. sebab ko bayar mmg tak cukup… sebab tu sangkut kat airport… nek ta boleh blaahhhhhh

  2. Tah says:

    Lalang dia pun duit kepuk2 … kita bila lagi nak buat duit ? Jom visit https://www.ketamkecil.com/mulakan-bisnes-modal-rendah-elak-kerugian-banyak/

  3. ZMN says:

    Lalang ok lagi..jgn tunggul cukuplah?

  4. Hot stuff says:

    Biasela melayu takde pendirian. Takut dgn manusia dari Allah. Yg tentukan rezeki manusia ke? Cuba guna akal sikit.

  5. Alanice says:

    Xyh r nk tipu netizen, sbelum Mahathir kuar Umno xde pn nk upload. Klau kau upload mse die dlm Umno bknnye kau kne ape2 pn. Dh mng Bru nk upload, pastu pusing cte npe x upload dlu.

Loading...