Written by Bella | May 11th, 2018

Kemenangan Tun Mahathir dalam PRU 14 memberikan satu perubahan yang besar buat rakyat Malaysia yang tidak dinafikan sudah lama mahu negara ini kembali maju.

Ramai yang mengucapkan  tahniah dan memberikan ucapan sokongan buat Tun M termasuklah selebriti tanah air.

Walaubagaimanapun, bukan semua menyukai perubahan baru ini. Pelakon dan usahawan jelita, Che Ta turut terkena tempiasnya apabila seorang individu dengan biadap mempertikaikan tindakan Che Ta yang berkongsi kegembiraan beliau apabila Tun M menang. Namun, Che Ta tidak berdiam diri dan tampil membidas komen tersebut.

Jawapan pedas Che Ta ada logiknya serta amat padu sekali  dan turut mendapat sokongan daripada netizen lain.  Bersabar lah Che Ta, memang ada yang masih belum dapat menerima hakikat barisan kempimpinan di Malaysia sudah bertukar. Dalam hal politik juga, kritikan dan cemuhan ini tidak akan berhenti kerana setiap orang mempunyai pandangan yang berbeza.

46 responses to Duit Cukai Aku Tu La Yang Bayar BR1M Kau, Sedar Sikit! – Che Ta

  1. Che ti says:

    Jgn angkuh sgt che ta. Cukai hng pun dulu tk byq. lari2. Bila lhdn heboh hang kecoh. Pndptn byk. Asyik melaram, melancong. Elok la tu duit cukai hng tu disedekahkn kpd org yg pndptn kecik sama ada secara brim ka broom ka, atau cara apa ka.

    60

    1
  2. ok says:

    hidup jgn terlalu mendongak ke langit

    34

    1
  3. Singa says:

    Artis contoh terbaik.cakap orang “ba**” angkuh mulut puaka, suka menunjuk2.

    40

    1
  4. Adudu says:

    Wauuu ada banyak lagi cara lain nak balas even sakit hati pun.

    31

    0
  5. Bawang putih says:

    Berlagak nye Che Ta.Memangla sekrang ko di atas suatu hari ko di bawah baru ko rasa ape kitaorg rakyat biasa ni rasa.Yg pngomen tu pun pehal komen mcm tu nk tegur pun bahasa elokla sikit.Semua org pun ada hak bersuara masing2 tapi bahasa tu elok2 la sikit.K.bye

    12

    1
  6. dik anon says:

    Walaupun tak berani mcm Fatiya, tp kalau tak silap aku, che ta antara artis yg tak puas hati masa Tun M kena tendang dari umno dulu. tp biasalah, lepas tu nk hidup punya pasal, senyap2 je la lepas tu.

    11

    0
    • Anonymous says:

      FATIYA tu pun berani sbb nama dia dah jatuh, she got nothing to lose, cuba kalau nama dia masih naik, masih bnyk dapat tawaran belakon, tentu dia pun senyap mcm artis lain, yela nk jaga periuk nasik, mcm government servant jugak…Abby abadi tu lain dia mmg member PAS lgpun dia pun sama x aktif dah dlm industri seni,

      15

      2
    • Anonymous says:

      Apalah…ko tak mengikuti kisah umno ke.
      Mahathir 15 tahun dulu bukn di tendang..tidak pernah di tendang.
      Mahathir dulu2 dgn rela hati melepaskn jawatan Pm ke Tun Abdullah Ahmad Badawi. Tun sendiri meletak jawatan.
      Yg kena singkir Mukrij tu ha dan mohyideen dlm 2 tahon lpas kot.
      Jgn lh hina tanpa buat reserch.

      28

      0
      • my name is no name says:

        anon 11.13 am, si dik non cakap tun M kena tendang tu bukan masa dia letak jawatan tahun 2003 dulu nu. Tapi kena tendang (dipecat) daripada parti umno tahun lepas ka dua tahu lepas sebab terlalu lantang kritik Najib.

        5

        1
  7. Anonymous says:

    DIAM LA KO NARA..KO LAGI LA..SIAP IKLAN BARISAN NASIONAL KAT BLOG JIJIK KO NI..YUCKK..KO LAGI JIJIK DARI CHE TA

    26

    0
  8. Anonymous says:

    Mak aih bahasa. You’re a public figure, mind your words sikit la che ta oi. Low class betul dia ni.

    25

    0
  9. Anonymous says:

    Hoi..che ta..klau gomen najib dulu buat gst dan bgi Brim..kamu ingat duit tax ko tu di alirkn kn brim je ke…tu ha jln2 highway dri KL Ke Kedah yg ko pndu lju2 tu..duit dri rakyat juga yg di berikn pada gomen.
    Ko tahuke cara2 nya mcm mana alirn duit tu dpt
    Semakin nenek semakin seksi..suar ketat dn koyak.

    27

    -1
  10. Anonymous says:

    nak tegur org kene elok2 walaupun seorang artis terkenal.Jaga mulut baik2 takut satu hari nanti diri sendiri yang tkene..Hangpa kene jaga mulut elok elok no che Ta…Laa bukan hang sorang yg kene bayar cukey..byk lagi org byar cukai tu…kannnnn..???Hang panggil org dengan gelaran babi tu baguih sgt ker waima meter darah hang naik maximum.. nanti tak pasal2 rezeki hang ditarik oleh Allah tanpa hang duga mcam mana tu? pikior2 lerr…

    13

    0
  11. Uuuwek says:

    Rmbut dh beruban. Suar mcm umur 20 an.
    Gelilh fesen senteng2 utk makcik2.

    13

    0
  12. shopia lorren says:

    Tak usah diungkit bayar tax ke hape..kewajipan setiap org yg berpebdapatan tinggi samada income tax atau zakat itu berkait rapat..dh tentu wang itu dialirkn kpd yg memerlukn..
    Muka cantik hrp biarlh seiring dgn tuturkata ..berhati2 sikit lh Che Ta nk tembak tu pun..

    14