Written by Bella | May 11th, 2018

Kemenangan Tun Mahathir dalam PRU 14 memberikan satu perubahan yang besar buat rakyat Malaysia yang tidak dinafikan sudah lama mahu negara ini kembali maju.

Ramai yang mengucapkan  tahniah dan memberikan ucapan sokongan buat Tun M termasuklah selebriti tanah air.

Walaubagaimanapun, bukan semua menyukai perubahan baru ini. Pelakon dan usahawan jelita, Che Ta turut terkena tempiasnya apabila seorang individu dengan biadap mempertikaikan tindakan Che Ta yang berkongsi kegembiraan beliau apabila Tun M menang. Namun, Che Ta tidak berdiam diri dan tampil membidas komen tersebut.

Jawapan pedas Che Ta ada logiknya serta amat padu sekali  dan turut mendapat sokongan daripada netizen lain.  Bersabar lah Che Ta, memang ada yang masih belum dapat menerima hakikat barisan kempimpinan di Malaysia sudah bertukar. Dalam hal politik juga, kritikan dan cemuhan ini tidak akan berhenti kerana setiap orang mempunyai pandangan yang berbeza.

46 responses to Duit Cukai Aku Tu La Yang Bayar BR1M Kau, Sedar Sikit! – Che Ta

  1. Che ti says:

    Jgn angkuh sgt che ta. Cukai hng pun dulu tk byq. lari2. Bila lhdn heboh hang kecoh. Pndptn byk. Asyik melaram, melancong. Elok la tu duit cukai hng tu disedekahkn kpd org yg pndptn kecik sama ada secara brim ka broom ka, atau cara apa ka.

    60

    1
  2. ok says:

    hidup jgn terlalu mendongak ke langit

    34

    1
  3. Singa says:

    Artis contoh terbaik.cakap orang “ba**” angkuh mulut puaka, suka menunjuk2.

    40

    1
  4. Adudu says:

    Wauuu ada banyak lagi cara lain nak balas even sakit hati pun.

    31

    0
  5. Bawang putih says:

    Berlagak nye Che Ta.Memangla sekrang ko di atas suatu hari ko di bawah baru ko rasa ape kitaorg rakyat biasa ni rasa.Yg pngomen tu pun pehal komen mcm tu nk tegur pun bahasa elokla sikit.Semua org pun ada hak bersuara masing2 tapi bahasa tu elok2 la sikit.K.bye

    12

    1
  6. dik anon says:

    Walaupun tak berani mcm Fatiya, tp kalau tak silap aku, che ta antara artis yg tak puas hati masa Tun M kena tendang dari umno dulu. tp biasalah, lepas tu nk hidup punya pasal, senyap2 je la lepas tu.

    11

    0
    • Anonymous says:

      FATIYA tu pun berani sbb nama dia dah jatuh, she got nothing to lose, cuba kalau nama dia masih naik, masih bnyk dapat tawaran belakon, tentu dia pun senyap mcm artis lain, yela nk jaga periuk nasik, mcm government servant jugak…Abby abadi tu lain dia mmg member PAS lgpun dia pun sama x aktif dah dlm industri seni,

      15

      2
    • Anonymous says:

      Apalah…ko tak mengikuti kisah umno ke.
      Mahathir 15 tahun dulu bukn di tendang..tidak pernah di tendang.
      Mahathir dulu2 dgn rela hati melepaskn jawatan Pm ke Tun Abdullah Ahmad Badawi. Tun sendiri meletak jawatan.
      Yg kena singkir Mukrij tu ha dan mohyideen dlm 2 tahon lpas kot.
      Jgn lh hina tanpa buat reserch.

      28

      0
      • my name is no name says:

        anon 11.13 am, si dik non cakap tun M kena tendang tu bukan masa dia letak jawatan tahun 2003 dulu nu. Tapi kena tendang (dipecat) daripada parti umno tahun lepas ka dua tahu lepas sebab terlalu lantang kritik Najib.

        5

        1
  7. Anonymous says:

    DIAM LA KO NARA..KO LAGI LA..SIAP IKLAN BARISAN NASIONAL KAT BLOG JIJIK KO NI..YUCKK..KO LAGI JIJIK DARI CHE TA

    26

    0
  8. Anonymous says:

    Mak aih bahasa. You’re a public figure, mind your words sikit la che ta oi. Low class betul dia ni.

    25

    0
  9. Anonymous says:

    Hoi..che ta..klau gomen najib dulu buat gst dan bgi Brim..kamu ingat duit tax ko tu di alirkn kn brim je ke…tu ha jln2 highway dri KL Ke Kedah yg ko pndu lju2 tu..duit dri rakyat juga yg di berikn pada gomen.
    Ko tahuke cara2 nya mcm mana alirn duit tu dpt
    Semakin nenek semakin seksi..suar ketat dn koyak.

    27

    -1
  10. Anonymous says:

    nak tegur org kene elok2 walaupun seorang artis terkenal.Jaga mulut baik2 takut satu hari nanti diri sendiri yang tkene..Hangpa kene jaga mulut elok elok no che Ta…Laa bukan hang sorang yg kene bayar cukey..byk lagi org byar cukai tu…kannnnn..???Hang panggil org dengan gelaran babi tu baguih sgt ker waima meter darah hang naik maximum.. nanti tak pasal2 rezeki hang ditarik oleh Allah tanpa hang duga mcam mana tu? pikior2 lerr…

    13

    0
  11. Uuuwek says:

    Rmbut dh beruban. Suar mcm umur 20 an.
    Gelilh fesen senteng2 utk makcik2.

    13

    0
  12. shopia lorren says:

    Tak usah diungkit bayar tax ke hape..kewajipan setiap org yg berpebdapatan tinggi samada income tax atau zakat itu berkait rapat..dh tentu wang itu dialirkn kpd yg memerlukn..
    Muka cantik hrp biarlh seiring dgn tuturkata ..berhati2 sikit lh Che Ta nk tembak tu pun..

    14

    0
  13. Anonymous says:

    Yg terbaik, jgn tunjuk sangat support siapa. Yang penting, doa rakyat termakbul. Tenang satu macam lepas 9 Mei 2018. Cayalah rakyat Malaysia yg berani buat perubahan utk Malaysia yang lebih baik.

    9

    0
  14. Ieja says:

    Macam dia sorang byr cukai..Aku pun byr la nenek..

    11

    0
  15. anonymous says:

    wow sombong teramat

    3

    0
  16. Anonymous says:

    Che ta tak tau malu..Perasan duitnya membyr brim. Dia ingat dia sja tu yg kaya dlm negara ni? hahahahahahahhaaaahaha

    10

    0
  17. Anonymous says:

    PADAN LA MUKA KAU MEMBAYAR BRIM ORANG

    3

    0
  18. Anonymous says:

    Amboi..riak sungguh..nanti terbalikkk baru tau lapaq duit BR1M.Haramjadah punya manusia.kau ingat duit kau ke BR1M tu hanat.Puaka punya pempuan monopus.

    14

    0
  19. Anonymous says:

    Jom bawangs semua kita sumpah makcik puaka nie kebawah mcm jibb.

    6

    0
  20. che t says:

    sombongnya..hang x rasa mcm mana bersyukurnya org yg terima brim tu. ingat che ta..bukan duit hang sorang. ada bnyk saluran kerajaan gunakan utk sediakan brim pd rakyat. jgn sombong sngt..! ramai lg byr cukai.

    12

    0
  21. Grandma says:

    Tok nek bawang… Insaflah tok nek. Baguih sgt dh ka nk maki org dgn bahasa yg tk elok?

    5

    0
  22. Kedondong says:

    Aku pun bayar cukai che ta…semua rakyat bayar cukai at least cukai GST. Cukai pendapatn kau tu rasa x cukup nak tampung jalan. Sumber terbesar negara hasil petroleum dan syarikat besar2. Tanggungjawab rakyat bayar cukai. Tanggungjawab kerajaan salur semua cukai kepada ug berhak. Sombong mcm syaitan

    6

    0
  23. blabla says:

    taklah,yg wak iman tu pun.. ckp la sopan gak. ckp bnda lucah mmg hadamlah dgn ayat kasar che ta.

    0

    0
    • Buat baik berpada-pada says:

      Kalau org cakap kasar dgn kita, kita kena ckp kasar balik ke? Tunjuklah perangai yg baik walaupun disakiti. Che ta ni nama ja tua nak masuk setengah abad. Tp perangai mcm budak2. Tak lama lg dh nk jd mak tok. Dgn netizen pun nk lawan. Bodo

      5

      0
  24. anon says:

    Kalau nak tau najib bayo BR1M tu pinjam bank dunia ok, duit gst buat baya utang 1MDB

    1

    0
  25. nara says:

    duit br1m yg diterima rakyat tu mungkin dari tax yang kau bayar tapi sedarlah duit tax tu pun dari duit rakyat yang sibuk duk beli produk hang bagai tu lol

    10

    0
  26. SisGeram says:

    Hello che ta!!! Aku pon bayaq tax la 2k sebulan bukan hg sorg ja!!! Tax tu la dok tampung jalan raya, hospital, subsidi segalanya bukannya br1m saja!! Berlagak no ingat sikit kerana kami lah hg tu kaya tau satg kami semua tak support hg baru tau!!

    4

    0
  27. Alanice says:

    Demi jge style idop mewah kau snggup jd lalang, org cm kau xyh komen psl politik la. Jgn ckp kau byr BR1M Aku sbb Aku xprnh apply BR1M.

    4

    0
  28. Yusra ftth says:

    Mmg angkuh betul betine ni..mluat plak aku tgk mulut celupar cm lahanat..budi bahasa xda mmg org utara ckp rupe gni ke mulut jahat2

    2

    0
  29. Hypothe says:

    Aku myampah betul dgn kbayakan retis2 dri utara ni prangai sume srupe kimak haram j..berikut adalah artis dari utara yg prangai busuk kekwat:-
    1.che ta
    2.izreen
    3.ifa raziah
    4.ruhainis
    5.rita
    6.fasha

    6

    0
  30. antiartis says:

    jawapan che ta ada logiknya? biar betul…siap memBABI kn org elok ke? tak kira apa parti mereka sokong xder salah…tp bila ko menunjukan ko berkempen beria2…org jd meluat bila ko duk posted gmbo bersama Tun M….lain parti ko kempen, bila menang ko alih parti tanpa rasa malu kt diri tu.ko takut x kuar tv, takut busniss kena ganggu…ko pk org yg duk reveal kepincangan negara tu x terdedah ngan bahaya ke? mereka pon ada keluarga.bila berjaya ko puji..kalah ko keji..mcm tu ke?..ko pk ko jer… Perlu ada pendirian..hidup biar bermaruah…mohon terasa!

    1

    0
  31. Zizue says:

    Hoi che ta mulut ko jgn celupar sgt!!!! Allah tu klu nk tarik blk ape yg ko ada…antara pagu ngn petang jer

    1

    0
  32. Hipoythe says:

    Nek ta ni mulut nye celupar nk mampus..jgn riak sgt la esok lusa klu tuhan nk tarik nikamt ape yg ko ade bru ko thu..si zain tu engat nk setia ngn ko smp kertu kah sedor diri tu sikit ko tu da nk menopause bila2 zain nk cri lubang lain..kekayaan ko pun fake ja cukai pun xmampu bayar tp blagak kaya..

    2

    0
  33. Ron says:

    Patut la gelabah… Kedekot sgt hidop… Da mewah bawak2 la sedekah xsalah dok bantu skli rakyat… Spisis macam ni pon ad ke.. So plastik.. Kdang aq tepikir gak… Org dok minat die… Tapi die ni spisis xde bahase.. Ni yg dok kate sopan santun ka… Tepok dahi kau bru tau… Klo rse xbole nk bayar tu pegi sndri dok ckp kat si pak puteh tu…

    2

    0
  34. Anonymous says:

    mentang2 daim yg sponsor dulu

    0

    0
  35. why bother says:

    aku dah unfollow nenek celupar ni kt ig meluat lh tgk die…

    0

    0
  36. kawan SAJAT says:

    DUIT BRIM BKN DUIT KO L A HAHAHA

    0

    0
  37. bukan fan che ta says:

    ahaha ekcelli kelakar dowh, dia terus Hey Babi!! boleh bayangkan dia naik hangin dengan orang yg sedap sedap ingat diorang boleh cakap apa je yg diorang nak pada Che Ta. comel betul

    0

    0

Leave a Comment

Optional