Bukan Sita Sebab Saya Lebih Daripada Mampu Untuk Beli Kereta Itu Secara Tunai – Aliff Syukri

Hiburan

Bukan Sita Sebab Saya Lebih Daripada Mampu Untuk Beli Kereta Itu Secara Tunai – Aliff Syukri

Semalam, viral dengan isu kereta Rolls Royce Ghost milik Datuk Aliff Syukri disita. Ramai yang terkejut sebenarnya kerana mengetahui beliau sebagai seorang yang berharta.

Advertisement

Menerusi portal Astro Awani, Aliff memberitahu beliau terkilan dengan perkataan sita yang digunakan oleh media tempatan yang menggambarkan beliau tiada berkemampuan. Menurut Aliff beliau lebih daripada mampu untuk membeli kereta mewah tersebut secara tunai.

Saya beli Rolls Royce itu secara tunai (cash), dan tiada hutang lagi. Saya lebih mampu untuk membelinya. Secara jujur, saya tidak tahu menahu mengenai kereta itu apatah lagi saya kini berada di luar negara.

Ditanya mengenai kenderaan tersebut yang menggunakan Lesen Kenderaan Motor (LKM) Sarawak,  Aliff memberitahu beliau tidak mengetahui tentang perkara itu kerana menyerahkan segala urusan berkaitan kenderaan yang beliau miliki kepada pekerjanya. Pihak Aliff akan mengeluarkan kenyataan rasmi hari ini menerusi media sosial Facebook berhubung isu berkenaan.

Sumber Berita  : Astro Awani

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

25 Comments

  1. melati

    January 2, 2018 at 1:18 pm

    Bodoh punya Jawapan ..!!! kalau ko Mampu & Kaya sgt , watper sewa kan kete Mewah kt org..!!! Ko punya pasal lah yg Poyo bodoh Semua persatuan2 Kete Mewah terbabit..!!! Org2 kaya yg sekadar beli Kete Mewah untuk kegunaaan Sebulan sekali pastu simpan ,,, jadi Mereka2 ni selalu nya pakai Cukai Jalan Serawak lah jimat skit…tapi si Melayu Bangsat yg Kaya Ciput ni punya pasal semua org Terbabit..!!! satu jer nk Tanya kt Dato Aliff ni..??? Kalau ko mampu ? buat apa ko sewa kete kt org?? kebanyakan org2 kaya yg mampu , kete2 mewah ni mereka jaga Ibarat BINI….Motif ” Korang Fikir lah sendiri ” Kete Mewah ibarat Bini tapi sewa kt Org.” …hmmmmm

  2. Anonymous

    January 2, 2018 at 11:59 am

    dulu dia tak camni pun kan.. inilah kuasa media – menaikkan dan mereputkan juga.. hehehe.. jaga diri dato..

  3. Anonymous

    January 2, 2018 at 11:55 am

    KRU tu pn kaye jgk dato…… xde pulak nmpk edry ke norman ke yusri ke tayang2 kunci kreta lah…asik2 tayang rumah bgai sume..rilek je tgk dorg…

  4. rakyat hina

    January 2, 2018 at 11:49 am

    haiiii bilalah dia ni merudum tak sabar aku nak tgok pembukaan 2018 dgn statement sgt riak well done

  5. sue

    January 2, 2018 at 11:04 am

    patutlah kaya.. tau jalan tikus utk elak bayar road tax yg berpuluh ribu. Tu baru satu kereta. Kalau beberapa bijik kereta mewah dia guna jalan tikus yg sama, tak ker dapat safe duit berkepuk2? pastu bagi jawapan 360 darjah – kata lebih drp mampu lah nak bayar, kereta tak disita lah, tak ingat kereta yg mana satu lah, ada byk kereta lah, kereta org lain pun kena jugak lah, org asyik cari kesalahan lah. Hello! Daripada jawapan 360 darjah tu org pun dah boleh agak you guna jalan tikus & kereta tu memang kereta hang! Full stop.
    Oh btw, mungkin dia nampak riak di kaca mata org ramai, mula2 I pun rasa mcm tu. Tapi lama2 dok perhati gelagat dan percakapan dia, I feel that he is extremely childish. Haven’t really grow up and man up!

Loading...