Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

“Bila Dia Sentap Dengan Teguran Ambe, Itu Tanda Masih Ada Iman” – PU Syed

pu syed

Pendakwah bebas, Pencetus Ummah (PU) Syed Bakri menjawab kenyataan balas yang diberikan usahawan, Liana Rosli terhadap tegurannya. Dalam respon itu, Liana Rosli atau lebih mesra disapa Kak KM berkata pendakwah ini tidak wajar mengambil kerja Tuhan dalam menjatuhkan hukum.

Advertisement

Tidak hanya mendiamkan diri, PU Syed menerusi sebuah hantaran di Instagram memohon usahawan berkenaan segera berubah. Katanya, apabila Kak KM tersinggung dengan teguran yang dibuat, itu bermakna masih ada iman di dalam dirinya.

Jelas pendakwah ini lagi, dia terpaksa membuat teguran secara terbuka kerana kesalahan yang dibuat juga secara terbuka.

Advertisement

Ambe tegur dia kata mengaibkan dia. Dah selama ini mengaibkan diri sendiri dan keluarga dia perasan atau tidak?

Malah, dia juga tidak memerlukan sebarang penghormatan daripada usahawan itu. Cukuplah baginya Allah SWT menyaksikan bahawa antara salah dan benar itu adalah nyata.

Terdahulu, PU Syed atau nama sebenarnya Syed Mohd Bakri Syed Ishak mendakwa sudah beberapa kali menegur usahawan sensasi ini namun teguran tidak membuahkan hasil. Apa yang mampu dilakukan hanyalah berdoa semoga dia segera berubah.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

3 Comments

  1. tecit

    October 6, 2021 at 3:49 pm

    susah nk kate. kalau semua pendakwah baik beno pon xboleh jgk. sesekali kene ade yg sentap punye. mane kite tau dlm byk2 jenis cara dakwah tu mane yg terlekat kan. sbb tu Allah cipta kite beza2. untuk meraikan sesama kite.

  2. tabarus

    October 6, 2021 at 1:41 pm

    aku benci dengan kak km tu tapi aku lagi benci pendakwah yang holier than thou ni budget bagus pedahal menumpang popularity nak kekal relevent. hanya org bodoh yg berpandukan PU PU ni! banyak lagi tokoh ugama lain yang boleh aku sanjungi dari hipokrit2 ni! aku hanya respek PU Azman as a person he is a good human being. ko tengok tu cara dia tegur pun macam bapak setan, org kafir tengok pun takut nak memeluk islam cara dia tu memang jahanam. cmon lah sangkak ko diam lagi bagus

    • Junaidi Syarif

      October 6, 2021 at 7:41 pm

      SHAME ON HER, KAK KM, NOT THIS PERSON

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top