Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Berang Dituduh Duit Tak Berkat, Kak KM Bidas Kenyataan Pendakwah

Pendakwah bebas, Pencetus Ummah (PU) Syed Bakri baru-baru ini diminta seorang netizen memberi komen mengenai perbuatan usahawan, Liana Rosli yang dikatakan keterlaluan di media sosial.

Advertisement

Juara Pencetus Ummah musim ke-3 ini walau bagaimanapun mendakwa sudah beberapa kali menegur usahawan berkenaan. Dia hanya mampu berdoa apabila teguran tidak berhasil.

Menurut PU Syed lagi, perniagaan dengan cara berdosa hanya mendatangkan rezeki yang tidak berkat. Dia memohon pihak berwajib menguatkuasakan pemakaian patuh syariah kepada semua umat Islam di Malaysia.

Advertisement

Terbaru, menerusi laporan mStar Online, Liana Rosli atau lebih dikenali sebagai Kak KM meluahkan rasa berang dengan kenyataan pendakwah selebriti tersebut. Menurutnya, pendakwah itu tidak sewajarnya mengambil kerja Tuhan dalam menjatuhkan hukum.

Kau nak cakap aku pendosa, kau nak cakap duit aku tak berkat. Eh kau kalau betul, kau dah tegur aku cara baik bukan memalukan macam tu. Semua orang baca, nak orang pandang kau apa? Mulia?

Ujar anak kepada pelakon Normah Damanhuri ini lagi, dia adalah insan biasa yang boleh menerima teguran atau nasihat dengan baik namun bukanlah dengan cara biadab.

Tapi bukanlah kata kau nasihat aku sekarang, aku terus nak pakai tudung, tutup litup. Melainkan kalau tiba-tiba tersedar, tiba-tiba dapat hidayah. Hidayah milik Allah SWT.

Jelas Kak KM lagi, selama ini dia tidak pernah peduli dengan apa yang diperkatakan orang. Apa yang penting adalah ibu bapa dan ahli keluarganya.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

5 Comments

  1. Junaidi Syarif

    October 6, 2021 at 7:36 pm

    SHAME ON YOU KAK KM

  2. Skatiaqr

    October 6, 2021 at 12:56 pm

    Septtnye bersyukur Allah jdikn pndkwh tersebut sebagai perantara utk menegur perbuatan kamu..jika Allah menegur kamu secara trus..mgkn kamu akn terduduk..Allah tue syg kamu dan msih berasa Ehsan pda kamu..jika nnti Allah xendahkn kamu masa tue kamu akn menyesal dgn kesombongan kamu di bumi Allah..wallahualam..

  3. Anonymous

    October 6, 2021 at 11:02 am

    bodo nya btina..so cheap

  4. cvndfklv

    October 6, 2021 at 10:30 am

    kata pendakwah tu, dia dh byk kali tegur kak KM
    alih2 kak KM kata patut tegur cara baik
    guane terrrrrr

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top