Berkonsepkan Antarabangsa, Poster Lagu Hujan Iqbal Zulkefli Cecah Kos Seunit Honda Civic, Woow!

Hiburan

Berkonsepkan Antarabangsa, Poster Lagu Hujan Iqbal Zulkefli Cecah Kos Seunit Honda Civic, Woow!

Usahawan yang juga bakal suami tak jadi Datuk Seri Vida, Ahmad Iqbal Zulkefli menerusi sebuah hantaran di Facebook tampil menjelaskan maksud di sebalik poster lagu single terbarunya yang berjudul Hujan.

Iqbal Zulkefli
4 minggu lalu

"Suara Saya Nyanyi Live Dan Rakaman Tak Jauh Beza" - Iqbal Simpan Hasrat Beraksi Di Pentas AJL

Advertisement

Lagu tersebut yang telah diterbitkan tepat jam 5 petang semalam itu kini sudah boleh ditonton di saluran YouTube Rusa Music.

Jelas Iqbal, poster lagu nyanyiannya itu sebenarnya telah mengambil ilham daripada filem terbitan luar negara.

Poster HujanSumber : Facebook Iqbal Zulkefli  

Malah, ujarnya lagi, jurugambar serta pereka grafik yang terlibat dalam pembikinan poster tersebut pernah berkarya untuk produk-produk antarabangsa.

Poster lagu Hujan ini berkonsepkan filem antarabangsa. Jurugambar & pereka grafik ini sememangnya pernah berkarya untuk produk antarabangsa. Tali yang mengikat tangan dan kaki saya itu diedit seperti boneka.

Tambah Iqbal, kos penggambaran dan grafik untuk menghasilkan poster tersebut mencecah kos seperti membeli Honda Civic.

Kos penggambaran & grafik kesemuanya (termasuk gambar-gambar lain lagi)bersamaan sebuah kereta Honda Civic saya yang ramai hina.

Advertisement

Iqbal kemudian memaklumkan bahawa apa yang dijelaskan mengenai kisah penghasilan poster tersebut bukanlah ingin menunjuk-nunjuk tentang berapa banyak wang yang dia miliki tapi hanyalah ingin membuktikan bahawa dia fokus dan serius apabila melakukan sesuatu.

Dia dalam pada itu menegaskan kehadirannya bersama single terbaru itu tidak akan sama sekali merosakkkan industri muzik tanah air.

Sehingga ia dilancarkan semalam, Hujan telah memperoleh 490,000 tontonan dengan 23,000 tanda suka daripada penonton.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

7 Comments

  1. Anonymous

    November 3, 2021 at 8:00 am

    xde keje lain ke selain nak buat lagu…belambak lagi aktiviti lain ..please la…..

  2. cerita lain please

    November 3, 2021 at 4:37 am

    disebablan kontroversi bodoh x habis2, saya dengan ini mengishtiharkan tak akan tengok / support video2 lelaki ni & video2 vida. sudah2lah cerita pasal 2 makhluk ni.. bosan. xde faedah. 2 2 x matang. marketing murahan kerap sangat. sampai hilang respect.

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...