Written by AbangNara | December 5th, 2012

Susulan panggilan “anak derhaka” yang ditujukan kepada Najwa Latif oleh ayahnya sendiri, tuan punya badan hari ini menggunakan medium twitter untuk memberikan reaksinya. Bagi Najwa, dia lebih rela berdiam diri daripada membuka aib ayahnya sendiri.
najwa latif
Ini satu langkah yang bijak daripada seorang anak. Kalau cakap lebih-lebih, kang terbukak segala cerita yang seharusnya diketahui oleh keluarga sahaja. Siapa yang malu? Najwa Latif dan keluarga mereka juga. Apa pun peminat Najwa Latif ternyata banyak memberikan sokongan kepadannya dan Najwa sangat berterima kasih di atas sokongan tersebut.

najwa latif

Semoga Najwa Latif dan kakaknya tabah menghadapi dugaan sebegini. Cubalah berbaik-baik semula dengan ayah anda. Sebaik, sejahat mana pun, Abdul Latif itu tetap ayah yang harus disayangi dan dihormati. Tak ke gitu? Apa kata anda?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

164 responses to Berdiam Diri Tidak Semestinya Salah – Najwa Latif

  1. saya tak perna kuasa nak comment2 kat nara nye blog ni walau pun da 2 tahun menjadi pembaca setia, tapi pat ni nak komen sikit tak yah lah nak campur urusan org kalau dia tak nak baik ngan bapak dia tu dia punya pasal maybe ada yang bapak dis buat yg membuat kan mereka merana sebb tu dia tak nak baik ngn bapak dia yang nara pun nak publish kan bapak dia nye kisah buat apa kalau tak di publish kan tentu tak de orang nak layan dia ,

  2. nena says:

    saya sayang ayah saya, dia baik..tapi Allah lebih sayangkan dia…

  3. Sayang Ayah says:

    walau apun aku tak berapa suka cara ayah dia bagi kenyataan kat suratkhabar tapi ia membuka mata kerana mungkin banyak kes macam ni sekarang.
    Walaupun sejahat mana seorang ayah, dia tetap ayah dan perlu dihormati oleh anak. Apatah lagi kalau dia dah pergi haji.. mungkin dia dah bertaubat dan dah berubah. Mana manusia yang tak lakukan kesilapan. Kalau najwa berjumpa dengan dia mungkin dia akan jadi manusia yang lagi baik. Bukannya nak suruh mengadap muka bapak dia tiap hari.. cukup jumpa tanya khabar sudah membuat seorang ayah gembira dan rasa dihargai. Kisah dulu cuba lupakanlah … Nabi pun ampunkan umatnya.. Wassalam

  4. damai says:

    Kisah seperti Nasha Aziz. Ingat bapak kandung Nasha pun pernah bawa kes yg sama kemahkamah kerana kononnya Nasha tak mengaku dia bapak. tapi apa kesudahaannya, kebenaraan dia terjawap. skg turn najwa pula. i ever experienced this situation. after berpisah sy dibesarkan oleh mak tiri yg penyayang, ibu kandung tak pernah jengok tanya khabar padahal tinggal sama dearah. bila sy dah besar dan hidup berjaya ibu kandung dtg sy, ingin tunjuk kasih sayang tapi sy rasa kaku sgt2. sy cuma ada perasaan hormat sahaja tapi perasaan sayang mmg susah sgt. watever parents do all this to you kids from small, it will effect the feeling of the kids. so org luar yg tak tahu apa terjadi pada najwa adik beradik dan mak dia, dont come to conclusion. org yg pernah alami ini sahaja yg faham dan mengerti.

  5. iela says:

    salam..buat yg terbaik najwa.sedangkn nabi ampun kn umat.ni kn ayah kandung.igt najwa sebesar kuman sekali pn dosa ayh pd najwa die ttp ayh najwa.tanpa die anda x dpt liht bulan dn matahari.maaf kn ayh tiada rugi nya najwa…maaf kn die…buang yg keruh ambil yg jernih mn tau mngkin berkat bermaaf-maafan ni najwa lbh sukses,sape tau kn.restu org tua jg penting…

  6. reeza says:

    Najwa…U are good girl. so always be good..Siapalah kita sebagai anak untuk menghukum. ALLAH maha pengampun, siapa kita untuk terus menghukum dik….Fikir-fikirkan lah……

  7. Blogger says:

    Sepatutnya status twitter tu tak perlu nak state “Tapi lebih baik berdiam diri dari MENGAIBKAN ORANG LAIN”…Statement tu seolah2 nak tunjukkan yang ayah dia banyak aib kat family dia. Kalau ada pun, better diam je. Jangan sengaja nak buat orang buat buruk sangka. Statement berdiam diri dah cukup baik dah. Takpun diam je terus tak payah cakap apa2 atau tweet apa2..lebih baik.

  8. Najwa latif says:

    Latif.. Ko saje jer nak duit anak kan? Najwa.. Ko bkn glamour sgt pon, takyah la jadi kacang lupekan kulit. Korang sume ni batu api aphal?

  9. bodoh punya artis meleis says:

    pompuan ni mesti si TANGGANG versi alaf baru

  10. pendapat says:

    actually najwa sebagai manusia biasa yg baru nak naik dlm industri dan dia juga baru habis azab spm.sebenarnya mendiamkan diri adalah lebih baik drp mengempar gempurkan masalah keluarga kerana ia bukan sahaja akan mengaibkan dia dia sendiri malah ahli keluarga yang lain.wahai si ayah najwa,walaupun anda ingin anak anda kembali kpd anda bukan begini caranya.ia akan mengeruhkan lgi keadaan dan public akan memandang serong kepada najwa.scara tidak langsung si ayak bakal menhancurkan cita cita si anak.perkara seperti ini haruslah dibawa berbincang sesama sendiri bukan nya memberitahu 1 malaysia.MasyaAllah.doakan yg terbaik buat najwa

  11. Azlan says:

    Setiap masalah ada jalan penyelesaiannya. Kita tak tahu cerita sebenar dan hanya membaca melalui media. Jadi biarkan mereka selesaikan perkara ini dengan cara sendiri. Tak perlu nak jadi kaunselor atau penasihat tidak bertauliah jika tak tahu cerita sebenar yer.

    • Anonymous says:

      Tak perlu nak jadi kaunselor atau penasihat tidak bertauliah jika tak tahu cerita sebenar yer>>> yg ko sibuk jd kaunselor kt sini buat pe… ape la

  12. org msiaa niii kannn says:

    ei semua nak suh si najwa ni p mintak maap.die pom taula dosa pahala baik buruk tp bende2 sensitif famili ni kene amek mase..kalo masing2 dah bersedia nnti, taula setel.bknnye sbb media push then kene p mintak maaf.. berlagak nak bagi nasihat bagai…haisyyyy..

  13. nana says:

    tah ler..ssh kalu kluarge becerai berai ni..ank2 jd mangse..tp nk wat cm ne da xde jdoh kn.
    actually mmg x ptot la najwa x mik kesah kat ayah dy..w/pn famili ak becerai berai n hubungan ak n ayah ak x bape bek lpas mak n ayh ak bepisah..ak ttp syg ayah ak..n pada pakcik latif tu pn mmg x ptot la nk cite mslh kluarge kat media.. kalu dy syg ank dy..dy xkn wat cm tu..seorg ayh spatotnye melindungi ank nye dr ditindas & diaibkn..ni x..dy lak aibkn ank dy..mmmmmmmmmm

  14. reeza says:

    Berdiam diri tak semestinya salah….betul, memandangkan keadan sekarang tengah panas..dan bermacam cerita ditokok tambah hingga sesedap rasa orang pun mengkritik tak berhenti…Bila keadaan reda nanti dan hati pun dah tenang, fikiran pun dah waras barulah boleh berfikir dengan akal bukan perasaan.. Astagfirullahhala’zim……sebut banyak kali. Penawar untuk hati gundah….

  15. pariparibiru says:

    salam. pada saya, macam mana sekalipun, ayah tetap seorang ayah… sbg anak, sewajarnya tdk mengabaikan perasaan seorang ayag sebegitu rupa… apapun mesti ada jalan penyelesaiannya… betullah kata orang.. “seorang ayah mampu menjaga 10 orang anak, tapi seorang anak belum tentu mampu menjaga seorang ayah”… Bagi saya setiap orang lakukan kesilapan… ambilla tahun 2013 sebagai suatu permulaan yang baik… saya sayang ayah saya hingga ujung nafas saya…

  16. Anonymous says:

    nanti ko dh tua tau la ko bile anak2 x hormat ko…