Written by Bella | March 7th, 2017

Menerusi ruangan Cik Pang di Harian Metro pada hujung minggu lalu, beliau mengatakan Fattah Amin kini sedang rapat dengan seorang wanita VIP dan berstatus selebriti. Kedua-duanya mula rapat selepas Neelofa mengatakan beliau tidak lagi mempunyai sebarang hubungan dengan Fattah. Ramai yang tertanya siapakah identiti wanita berkenaan.

Tiba-tiba sahaja, nama Azrinaz Mazhar Hakim semalam menjadi sebutan ramai dan mereka mempercayai beliau adalah wanita yang kini sedang rapat dengan Fattah. Menguatkan lagi dakwaan berkenaan, Azrinaz ada memuat naik foto bersama Fattah di akaun Instagramnya pada bulan lepas.

Ruangan komen di foto berkenaan dibanjiri dengan pelbagai komen dan reaksi daripada peminat Fattah. Ada yang merasakan mereka sesuai bersama dan ada pula yang berfikiran mereka mungkin sekadar berkawan kerana jarak umur Fattah dan Azrinaz yang jauh.

Sehingga kini, Fattah juga masih berdiam diri mengenai gosip hangat ini. Namun, jika khabar angin ini benar, kami rasa apa salahnya untuk Fattah dan Azrinaz bercinta. Dua-dua pun solo dan jarak umur bukanlah satu masalah. Lihat sahaja Che Ta dan Zain, bahagia bukan? Hehe.. Yang penting adalah kasih sayang dan cinta.

45 responses to Benarkah Azrinaz Mazhar Hakim Kekasih Baru Fattah Amin?

  1. lopa nama says:

    x sesuai ..CP klu rujuk blik dgn Sultan brunei lg ok .. patah ni bajet2 nk pompuan kaya je ke.. sherry ko tingglkn mcmtu je..ko dpt lopa tp lopa xsetaraf ko skrg jgn himpit CP sb bagai enggang dgn pipit ..

    13

    8
    • Anonymous says:

      WANITA BERSTATUS VIP????? PLEASE LAH DIA TU DAH BERCERAI DGN SULTAN BRUNEI APER NYA YG VIP SANGAT ABOUT HER???? JUST BECOZ DIER JANDA SULTAN BRUNEI & DUIT BERKEPOK THANKS TO SULTAN GENEROUSITY STATUS NYER VIP SEKARANG. TAK FAHAM AKU. DIA PUN BUKAN ARTIS TAPI SELALU MASUK FRAME….

      44

      1
      • manusia says:

        saya setuju dengan awak.dia tak ada kiatang lagi dengan sultan brunei.hanya janda dia saja

        19

        1
        • rakyat brunei says:

          Untuk apapalah kita membuka ‘aib orang lain, kalau menurut agama kita itu adalah dosa, kalau dia menceraikan isterinya itu hak dia apa gunanya kita cari kenapa dia diceraikan, apa untung ruginya bagi kita, mungkin kita lebih baik memikirkan membantu banyak siswa-siswa miskin yang butuh bantuan untuk masuk sekolah dari pada membicarakan ‘aib orang lain. Malah agama mengajarkan kalau seseorang menutup ‘aib saudaranya, di akhirat kelak, Allah akan menutup ‘aibnya. Sebagai baginda, mungkin lebih baik mempostingkan yg bermanfaat dibandingkan ‘aib seperti ini. Salam dan ma’af kalau ada yg tidak terletak pada tempatnya.

          8

          0
      • Anonymous says:

        aku lagi tak faham org panggil dier atau kasi dier title CP or CIK PUAN. apasal eh? dier bukan aristocrat hanya JANDA Sultan Brunei & setahu aku segala pangkat atau title diraja dah dilucutkan dari dier. tak payah lah angkat angkat dier sangat mentang mentang lah dier janda kaya raya nak kena tabik dgn dier ker?

        22

        0
      • minah jambu suka sahara yaakop says:

        biar laaaaa kau sebok apesal !! minah jambu suka kalau dorang dua tu kawin fatah ngan azrinaz ! dorang dua soooo sweettt…tk semesti muka tak seiras tk boleh kawin n muka seiras di mestikn berkahwin bodoh macm kerbau betol..! lov u fatahh…semoga bahgia…

        0

        6
    • just another human being says:

      lopa nama, apa hak awak nak tentukan orang tu sesuai atau tak dan apa pulak kuasa anda nak halang Fattah dari mendekati Azrinaz sdgkan bekas suami beliau Sultan Brunei pun tidak menyekat kebeasan Azrinaz hendak berkawan dgn sapa pun. Perlukah anda nak berburuk sangka Fattah hanya nak kan wanita kaya hanya kerana beliau tinggalkan Sherry? Akui lah, Fattah mmg handsome, kalau dia tak himpit pun ramai wanita yg sudi. Kalau dia himpit wanita kaya, kalau wanita tu tak nak tak kan jadi jugak. At least ok la drpd artis wanita yg rampas suami org semata2 kerana nak hidup mewah. Tidak ada isu setaraf atau tidak kerana Azrinaz bukan berdarah raja. Beliau hanya wartawan tv3 sebelum berkahwin dgn Sultan Brunei. Tiada enggang dan tiada pipit antara mereka. Isu rujuk dgn Sultan Brunei dah tak timbul kerana Sultan Brunei tidak akan jilat ludah baginda. Keputusan cerai ada lah muktamad yg dibuat bukan mengikut kata hati baginda tapi mengambil kira pandangan penasihat istana, penasihat ugama, penasihat undang2 dan penasihat peribadi baginda. Lebih elok awak doakan saja Fattah dan Azrinaz bahagia kalau benar mereka bercinta daripada nak buat dosa menuduh dan menjadi hakim tak bertauliah.

      5

      2
    • bbycumil says:

      aku x rase azrinaz ni nak kat patah..bkn standard dia laa..tgk la hashtag #kakakdanadik tu..asal patah bergambar dgn ppuan sume kene cop bercinta..tau la tgh hangat di pasaran..over tau org yg wat cite ni..kamonn

      16

      1
    • KELING BERBULU says:

      KO TAK TAHU KE NOK, LAKONAN DIE SENDU N DIE PON SEDAR DIRI YG DIE KNE SIAPKN ‘PAYUNG SEBELUM HUJAN’ UTK JAMIN MASA DEPAN DIE, HAHAHHAHAHHA!!
      NAK COUPLE NGN JANDA /ANAK DARA MUDA TP MISKIN HINA , BUAT APA? BAIK TRUS NGAP JANDA HOT KAYA KAN BEST!!
      JANDA YG DIE PILIH PON JENIS JANDA GEDIK, LAPAK JOLOK, APA SLHNYE, HAHAHA!!

      3

      4
  2. natalie says:

    Kenapa eh kalau kuar ngan lelaki atau perempuan, mesti kena label as ouh drg kekasih. tak bole ke drg keluar sebagai kawan? kawan tak bole rapat ke? nanti lau artis upload kuar ngan lelaki nie atau perempuan nie..besok ngan orang lain lak, da la semua cakap drg playboy / playgirl. padahal kalau nk ikutkan, kita semua penah kuar ngan kawan jgk. certain friend utk event nie, certain friend utk event lain. tk ke? kenapa mesti labelkan drg kekasih? lepas tu nnt heboh with all the gossip and rumors. lepas tu nanti every soalan tanya mesti pasal that same issue over and over again. even lau btl pun drg kekasih, just let them be la until they sendiri yang cakap.

    50

    0
  3. Fidot says:

    buat geli2 leh la kot… Kot dorg just keluar mkn pun nk gosip. ape da..

    2

    2
  4. sepaun says:

    hahahahaha oh fatah amin :p

    4

    0
  5. Medina Clarrisa Wick says:

    Wake up fattah…ur journey masih jauh. Jgn nak musnahkan masa depan u ngan gosip yg mcam ni…cinta cinta ni x perlu kot dalam masa skrang.

    3

    0
  6. Pulakkkk…fattah2…apasal la ko ni buta mata n hati betul…lepas satu, satu..asyik cr penyakit ngn pompuan2 yg cenggini..dia update status tu nk kasi 1 dunia tau ke? Patah la haluan hidup ko jawabnye fattah…hadoiiii..

    6

    0
  7. loyalmalaysian says:

    fattah dah kena ekor ni…wakakakaka…bertuah ko…

    0

    0
  8. Ainie Yusoff says:

    Agreed wit u Natalie. Takkanlah tak boleh nk bergambar berdua, sama2 artis kan. Manalah tahu they hv some project together, ni tak asal bergambar together je, bercinta. Get a life pls u ppl. Kesian Fattah n CP Azrinaz tak pasal2 kena bash dgn netizen nnti. Give them spacelah n respect their privacy pls. Blogger2 ni pun satu, find out dululah kesahihan gossip ni barulah post kat blog masing2, nak rating tinggi pun agak2lah beb, jgn sampai menjatuhkan orang.

    17

    0
  9. iye ker? says:

    Ha Ha Ha.. Nampak kann patah nyer main? Pompuan ni nyer main ponn.. Manusia yg akan sentiasa up up kan diri tiap tiap hari kat sosial supaya boleh ‘jual’ diri, nama dan jenama kat peminat mati susah kipas. Rompak duit kipas sendiri.. Kipas kipas pun sanggup habis duit tanggung dia dari sedekah ke jalan lain.

    1

    0
  10. iye ker? says:

    Ha Ha Ha.. Nampak kann patah nyer main? Pompuan ni nyer main ponn.. Manusia yg akan sentiasa up up kan diri tiap tiap hari kat sosial supaya boleh ‘jual’ diri, nama dan jenama kat peminat mati susah kipas. Rompak duit kipas sendiri.. Kipas kipas pun sanggup habis duit tanggung dia dari sedekah ke jalan lain. Ha Ha..

    3

    0
    • Just another human being says:

      Tak perlu la anda menambah kan dosa anda yg dah semakin bertambah. Anda bukan suci pun sbb org suci dan baik tak akan menghina org sebegitu. Mungkin anda bodoh atau dangkal dan cetek pengetahuan sbb tidak sedar semua artis hidup dgn duit sedekah peminat. Mereka berlakon dan penonton yg membeli tiket dan menonton lakonan mereka la yg memberikan sedekah pada mereka. Jenama tudong neelofa terkenal kerana neelofa sdgkan tudung yg serupa berlambak di pasaran. Die hard fans neelofa la yg byk sedekah sampai neelofa jadi jutawan. Siti Norhaliza tak kan kaya kalau tak de peminat nak sedekah duit beli cd dan pegi konsert beliau. Artis mmg menjual nama dan mengharapkan peminat yg sedekah kat mereka. Tak perlu nak bodohkan diri melalak hanya kerana Fattah bukan favourite artis anda.

      3

      1
  11. zazzzzzz says:

    #kakakdanadik harap faham…janganlah disalah tafsir, masing-masing ada hak untuk berkawan..takkanlah setiap kali gambar berdua laki dan perempuan mesti dicop bercinta…hmmmm

    6

    0
  12. amsile says:

    dah mentioned #kakakadik kot .. lagi pun bukan dier pergi sorang jer geng2 dier lain pun ader sekali aduhh !!!

    2

    0
  13. oohoooiiii says:

    oh laa tah2..tak sudah2 gossip psl perompuan la ko ni…lps sorg..sorg…dh muak la aku dgn kisah ko ni…lps ni keluar lg 1 lagu…ko nk bagi tajuk ape plak..sbb sblm ni dh terakhir dh..ke ko nk bg lagu terakhir ko tu kat gurl baru ko ni..dh nyanyi2 dpn lopa bg harapan tinggi menggunung, dh buat video live bgtau sidia tu koengkonon..lps tu hilang…muakk weyhhhh muakkkkkkkkk…menyampah plak aku dgn ko ni..dl xde la mcm ni sgt perangai…

    0

    1
    • just another human being says:

      Hidup ni byk pilihan. Dah tau muak kenapa nak baca jugak fasal dia kenapa nak follow jugak cerita dia. Awak muak tapi telan jugak. Dah termuntah nak salahkan org. Dah diri sendiri yg bodoh, dia artis mmg cerita dia buat apa pun jadi sensasi. Kita yg bukan artis ni. nak jadi bodoh bangang dok kutuk maki tak kan berbekas nya, mcm anjing menyalak bukit. Bukit tak runtuh anjing yg kepenatan. Lebih elok buka Quran, mengaji. Hati pun tenang pahala pun dapat. Dunia tak perlu nak dikejar sgt, ambik sekali lalu je. Tak kekal pun.

      5

      1
      • Melayu says:

        Nak dakwah bukan kat page gosip ni, bongok. Page gosip ni memang tempat memaki hamun. Ko ni salah tempat.

        1

        1
        • Just another human being says:

          Melayu, saya simpati pada awak sbb rupanya takde didikan ugama. Kalau nak kata bahlul pun takde la rasa ralat sgt sbb mmg bahlul. Apa2 pun salam takziah sbb lahir mmg tak diberi didikan ugama oleh mak bapak. Kesian…

          2

          1
      • oohooiii says:

        KALAU DAH HARI2 BUKAK FB BUKAK IG SUME DOK HADAP CITE DIE JE..XHABIS2 LOPATAH LA APE BENDA LA…HELO..ARTIS MALAYSIA NI DH XDE CERITA LAIN KE DARI DOK UPDATE BNDA2 YANG TAH APE2 NI..GOSIP SATU DUA AKU BLH TERIMA LG..NI TAK HARI2 DOK CITE PASAL KO..YG LAGI SATU PEMINAT XSUDAH2..TAK CERITA JD BAHAN BILA CERITA JD BAHAN..SBLM BODOHKAN ORG TU TGK DIRI SNDR TU BALIK..KO SURUH ORG BUKAK QURAN MENGAJI TP KO BODOH2 KAN ORG..HAHAHAHA..MANUSIA..MANUSIA…AKU KOMEN PUN XDE NK KELUAR PEKATAAN BODOH ANJING NI..HEHH…SBLM NI TEGUR ORG TU TEGUR DIRI SNDR TU DL KAWAN….ADIOSS

        2

        0
      • oohooii says:

        JANGAN SEDAP2 NAK BAHLUL2 KAN ORG…SMPAI MAK BAPAK MASUK..SAPE YANG KNE MUHASABAH DIRI SKRG NI KAWAN…JAGA KATA-KATA KO TU..

        1

        0
        • just another human being says:

          Ada orang tu kata page ni utk maki hamun orang. Tak payah nak sentap meroyan kalau kena maki hamun. Mmg itu yg dia nak.Yg kena panggil bodoh tu sbb layak dipanggil bodoh sbb mmg bodoh. Dengki kan Fattah sbb cerita dia je asyik masok paper, habis nak tunggu cerita kau, kau apa ade?

          1

          1
  14. Sayangsayatak says:

    Janji bkn mseh bini org kalo tak wa baling hang pakai buku 99katakata fatah

    2

    0
  15. Ain says:

    Wartawan ni tak de gosip lain kot? Semua nak libatkan FA utk trending ye…kesian. Jangan naya orang. Org tgh sibuk shooting bagai ada je nak buat citer sepoi2 bahasa. Kami pun tgh tggu coming gosip yg lagi hot ni….dah sampai seru bunga2 jodoh….oppsss! Lagi trending kot nnti????

    5

    0
    • anonymous says:

      betul tu..fattah kambing itam je…nak cover news panazzzz…
      cpa ni mai makan ramai2 ngn zj dsr dua mggu lepas kot..saja nak trending patah..ak syak sume bloger ni ada org byr laa nak kambingitamkan sesapa utk cover diorg..ala mcm SM dok byr dispatch ngn seouls sport..sorry x layan BN ni..sbb patah je ai jenguk sat2..haha

      0

      3
  16. Anonymous says:

    Hashtag ko tak bole blah azrinaz. pada aku kalau kawan tak ada hasgtag macam ko ni. hoi fattah ko nak duit je kan fattah? kalau setuju sila like.

    1

    7
  17. anon says:

    per jadah pegi hashtag muka dia pink???
    gataiiii

    5

    0
  18. 00987 says:

    takde nya mazrinas ni nak kat si fattah tu laa..ambik gambau pun salah ke? mazrinaz ni taste dia lelaki byk duit..si fattah ada apa? cer cakap..fattah aje yg ‘cekap’ cuba adjust perempuan2 berduit mcm neelofa, mazrinas..tapi percaya la, takde nya la dia nak terpaling kat si fattah ni..jadi toy boy boleh laa..

    1

    2
    • just another human being says:

      Wak Doyok dulu banyak duit ke? Muka pon tak lalu nak pandang tapi hampir2 jugak nak kawin.

      2

      0
  19. cik kiah says:

    korang dah kenapa gila?
    azrinaz tulis adikdankakak tu dah. Baca sampai habis sebelum bergossip. dahlah bongok, lepas tu cepat melatah, lepas tu berapi-api komen. bahasa melambangkan ibu bapa. paham?

    7

    0
    • Anonymous says:

      ntah nye….ajak dtg stalkers cafe dia jer pun….
      fattah team…please lah elakkan citer2 bukan ni…be smart lah.

      3

      0
  20. MISSING IN ACTION says:

    Gigolo??

    2

    1
  21. next says:

    Fattah Amin ni klu jd lecturer fakulti seni sesuai. Byk “metadologi mencari publisiti” yg mudah utk diguna pakai. Dari lakonan, nyanyi etc, etc. sadly, i igt u dgn kontroversi je, bkn bakat.

    2

    0
  22. frm borneo says:

    simpang malaikat 44… jgn la fattah ni syok kt azrinaz. jarak umur pun tggi ke langit. kalo dorg ni bercinta konfem produk fattah kt brunei org humban ke laut. konfem x laku… org brunei tak suka dgn.azrinaz.ni, byk kes dgr nyeeee…

    fattah sila cari gadis yg muda.skit, kt bagan datoh tu rmai awek2 cun yg degree or phd. lawa2 smuanya. hihihi

    0

    1
  23. opah says:

    Tak de nye si fattah nak kn si azrinaz begitu jugak azrinaz , azrinaz ni tak de nye nak berlaki , kalo berlaki kang elaun bln2 dari brunei yg byk tu tak kn dpt lagi !!! tu dah deal mase cerai ngan sotan brunei aritu , bkn azrinaz jea sape2 yg jadi janda kerabat brunei tu la caranye !! termasok la mazuin etc !!
    bandingkn ngan wak doyok , wak doyok lagi stabil $$$$ dari budak fattah ni
    wak doyok fesyen designer ( dah lama ) plus bwat product krim , rambut & misai laku kt indonesia ! Tv indon rajin jemput wak doyok ! bagi org indon wak doyok kira mcm fesyen icon idol lah ! yg tak tahu blh google or cari kt u tube !!

    0

    0
  24. Ohyeah.. says:

    Super lawak lah cerita ni.
    Kalau nk update latest gossip tapis2 la sikit Nara oii….

    0

    0
  25. Jam says:

    Sesuai dgn.lofa,mereka malu,masing2,ego utk.mengaku,sebenarnya telah ada cinta,mak angkat prof.muhaya perlu menjadi org.tengah,prof.berjaya menyatukan mereka,dpt.pahala

    1

    0