“B*doh Punya Sistem” – Beli Tiket ‘Online’ Masih Kena Beratur, ‘Parents’ Bengang Dengan Sistem Masuk Taman Tema

Kehidupan

“B*doh Punya Sistem” – Beli Tiket ‘Online’ Masih Kena Beratur, ‘Parents’ Bengang Dengan Sistem Masuk Taman Tema

Tibanya musim cuti sekolah ataupun cuti hujung minggu yang panjang, pastinya pasangan yang mempunyai anak-anak akan membawa mereka untuk bercuti dan meluangkan masa bersama-sama.

Dan sudah diduga, lokasi atau pusat peranginan akan penuh sesak dengan kehadiran pengunjung sekaligus akan wujud perkara-perkara yang tidak diigini seperti waktu menunggu yang terlalu lama, tambahan di fasa endemik COVID-19 ini.

Advertisement

Seperti yang dialami seorang individu ini yang mengeluh kerana terpaksa berhadapan dengan insiden mengecewakan iaitu dia dan keluarga terpaksa beratur panjang meskipun sudah membeli tiket secara dalam talian.

Facebook

Katanya, kenapa perlu beratur di kaunter meskipun sudah membelinya ‘online’.

Cerita individu itu lagi, dia dikehendaki untuk beratur selama hampir dua jam bagi tujuan ‘redeem’ tiket pusat rekreasi yang terkenal di Selangor itu.

Menjengah ke ruangan komen, ramai netizen turut bersetuju dengan luahan hati individu dan berkongsi pengalaman yang sama.

Sama pernah kena dulu, dia punya beratur sama macam KLCC kalau tinggikan barisan tu. – netizen

Dalam pada itu, netizen beranggapan sistem pembelian tiket secara dalam talian sudah mencukupi dan tidak perlu lagi cara konvesional kecuali untuk kes-kes berkecuali.

FacebookSumber : Facebook  

Ujar netizen, insiden tersebut membuatkan pengunjung membazir masa dan tenaga kerana kebanyakan mereka ingi menghabiskan cuti dengan aktiviti-aktiviti sebaiknya, bukan dengan beratur panjang sehingga berjam-jam lamanya.

myvi
6 bulan lalu

(VIDEO) - Mengaku Imam Mahdi, Pemandu Myvi Tengah ‘High’ Jadi Punca Kemalangan 5 Kenderaan

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : Facebook

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

2 Comments

  1. julajulibintang3

    June 7, 2022 at 11:21 am

    5/6/22 ritu, aku g legoland..punye la ramai umat manusia.yg beratur punyelah pjg.aku dh beli tiket online.aku jalan je ke depan even ade guard.guard xbg masuk tp aku ckp sy dh beli tiket on9.guard bangla ke ape tah.aku redah je masuk even die suh beratur..kaunter mmg byk tp tak kose aku nk beratur.g tanye staf legoland & tunjukkan tiket & barcode legoland tu.die ckp boleh terus masuk dan scan barcode kt pintu masuk.sy terus call & panggil suami & ank2 suh masuk.xperlu pjg2 beratur sampai kt luar.patutnye kena ade info yg ditampal dr luar legoland.yg beli tiket online blh terus masuk.xperlu beratur..sbb sy tgk ade yg dh print & pgg tiket barcode masih beratur dr luar.tu lom masuk kawasan beli tiket lg…nnt penat2 beratur utk tunjuk tiket dh beli online tu, rupenye xperlu beratur pon…kena byk tanye kt staf..klu tak, kita yg bodoh sbb penat beratur… tp ade tmpt yg kena beratur even dh beli tiket online.ptut kena bukak 1-2 kaunter utk tiket online.bukan walkin.sblm ni sy prnh kena beratur jgk even dh beli online.tak ingt kt mana… sy mmg jenis travel beli tiket online siap2.sy takkan walkin utk beli tiket.tak suka masa dibazirkn dgn beratur.even naik skyway g genting pon, sy akan beli tiket express lane online klu cuti skola.cuma mahal ckit la dr tiket skyway online biasa.ade anak2 kecik kena pandai merancang & duit kena simpan klu nk bercuti.biar kluar duit lebih ckit klu nk servis cepat & terbaik..

  2. anonymous

    June 7, 2022 at 11:11 am

    malasia mundur

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...