“Baru Lepas Sesi Fotografi” – Raysha Bertegas Tiada Istilah Langgar SOP, Dedah Apa Sebenarnya Berlaku

Hiburan

“Baru Lepas Sesi Fotografi” – Raysha Bertegas Tiada Istilah Langgar SOP, Dedah Apa Sebenarnya Berlaku

Pelakon, Raysha Rizrose yang juga adik kepada Uqasha Senrose menegaskan bahawa majlis kakaknya dan Kamal Adli pada 15 Disember lepas tidak melanggar prosedur operasi standard (SOP) ditetapkan oleh kerajaan.

Menurut Harian Metro, Raysha berkata setiap tetamu yang datang wajib menjalani ujian saringan RTK Antigen, lengkap dua dos vaksin Covid-19, memakai pelitup muka, mengimbas kod MySejahtera.

Advertisement

Difahamkan, tetamu hanyalah terdiri daripada kaum keluarga, rakan terdekat sahaja dan kanak-kanak pula tidak dibenarkan hadir.

Bagaimanapun, menerusi video yang tular itu menurut Raysha sebenarnya ketika itu tetamu baru selepas selesai sesi fotografi bersama pengantin.

Nak dijadikan cerita, video yang tular itu berlaku selepas sesi sesi fotografi dengan pengantin. Jadi, ketika itu memang saudara-mara serta kenalan rapat ada yang membuka pelitup muka sekejap.”

Katanya, dia sedia memberi kerjasama jika dipanggil oleh pihak berkuasa. Akuinya lagi, penjarakan sosial sukar dijaga dan dikawal sebaliknya masing-masing mempunyai kesedaran dan tanggungjawab sendiri untuk patuhi SOP.

Takkan masa nak makan pun kita masih nak pakai pelitup muka? Saya ingin tegaskan tiada istilah tidak mengikut SOP.”

Baca: “Konon Alim Sangat!” – Majlis Berinai Tema Bollywood Uqasha Dan Kamal Dikecam, Michael Ang Bidas Netizen

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

4 Comments

  1. frontliners kecewa

    December 30, 2021 at 9:23 am

    double standard. bila politician buat pilihanraya seluruh melaka, SPR sendiri xnak ikut SOP yg KKM sediakan. SPR pula suruh KKM ikut SOP PRN sabah. hari PRN tu terang lagi bersuluh betapa ramainya orang yg x patuh SOP. Especially di luar sekolah yg terlibat sebagai pusat undi. Bila bukan politician buat majlis, sibuk nak saman x ikut SOP. Sangat x adil.

  2. Anonymous

    December 29, 2021 at 5:09 pm

    Ooo kalau lofa korang cibuk ckp x ikut sop, tp kalau korang ikut sop pulekkkk. Penjarakan sosial susah nk dikawal hbs tu time lofa? Korang nk lofa menjerit dr atas pelamin suruh jaga jarak ke? Sepatutnye wedding planner atau sape yg incharge la kne main pranan. Kalau x die la yg sepatutnye d saman sbb lofa dh byr hbs beratus ribu utk dierang setting kan majlis ttbe time kne saman lofa nk kne tanggung.

    • rahsia kecantikkan

      December 30, 2021 at 8:35 am

      tak skgni borak psl lopak ko tu ke bongok?

    • KinaKin

      December 30, 2021 at 10:56 am

      Hg tak tengok ke majlis kawen lofa tu tamu duduk seat rapat2? Memang dah di set seat tu sebelah menyebelah je.. bila tamu duduk, bahu bertemu bahu dah.. memang patutlah kena saman.. seat yg rapat tu bukan 1-2, tapi SEMUAAAAA

Loading...