Written by Bella | April 24th, 2015

Baru-baru ini, beberapa foto seorang gadis yang dikatakan sebagai bakal isteri Zizan Razak iaitu Nur Edora Diyana telah tersebar di Internet.

Menerusi akhbar Kosmo, bapa kepada Zizan Razak mengesahkan gadis dalam foto itu adalah Nur Edora.   Anaknya itu telah membawa gadis tersebut untuk berjumpa dengannya sebanyak tiga kali di bandar Kuala Terengganu pada sekitar tahun 2014 dan meluahkan hasrat untuk memperisterikannya.

Dia ada bertanya, abah ini (Edora) okey ke dan saya jawab okey saja. Lagipun sebagai bapa, saya sokong siapa saja pilihan anak saya.

Walaubagaimanapun,  bapanya menafikan dakwaan yang mengatakan Zizan sudah bertunang dan kahwin secara senyap-senyap dengan Nur Edora.

Berdasarkan maklumat sesetengah pihak,  rencana untuk bernikah dengan gadis tersebut berlaku sebulan sebelum konflik hubungan Zizan dan kekasihnya  Emma Maembong berlaku. Malah pada waktu tersebut keluarga Zizan dan Nur Edora sudah bertemu untuk membicarakan soal pernikahan anak-anak mereka.

Jika benar pertemuan dua keluarga ini terjadi sebulan sebelum Zizan Razak dan Emma Maembong menghadapi konflik dalam percintaan, adakah bermakna Zizan sebenarnya curang? Kami tidak menuduh tetapi  pasti ada sebab tertentu Emma sudah tidak mahu kembali pada Zizan.

Sumber Berita: Kosmo

 

172 responses to Bapa Zizan Razak Sahkan Anaknya Mahu Merisik Nur Edora Diyana

  1. PagiPetangSiangMalam says:

    Sebbaik Juliana Evans xlayan ko Zizan oui. Kalau tak, Ju pon kena auta dgn ko. Poyolah ko Zizannnnn. Ko ingat ko hot sgt, nk main2kan perempuan mcm tu? Puiiiiiii, aku sumpah kes pelawak kasanova terbongkar, biar kau jatuh lagi. Poyo!

  2. greenscarf says:

    bercinta xsemestinya berkahwin…kadang2 cinta bagai nak rak tp tuptup kawin dgn org yg br kenal…itu semua Allah dah aturkan…bukankah perancangan Allah lebih baik…

  3. puteri says:

    Jadi klu berkawan dgn niat nk kahwin rasa mcm x boleh serasi clash terus baru cari yg baru. lepas tu nak kahwin cepat ke x lantaklah. Jgn pasang 2 atau 3 serentak dgn harapan yg best itu menang. itu permainkan harapan dan perasaan orang.

    • Krystall says:

      Setuju…Dan best pada dia tdk semestinya best pada org lain…Best pada org lain tdk semestinya best pada dia…Lebih kpd keserasian dan kebahagian…
      Namun,busuk sungguh cara zizan,padan lah dengan orang nya…

  4. niki minah says:

    Jgn la kte judge dorang klo kte x taw cter sbenarnye.. Dlu sume benci emma..skrg sume sokong plk..mcm lalang.. Slpas baca cter dr paparazi yg suke sgt bikin panas sesuatu cter.. Slagi x taw kebenaran nye x pyh la kte suke2 hukum sesapa.. Maybe zizan jumpe bdk ni mse dorang clash jap dlu.. Besa la mse gtu fragile sgt hati..pastu emma lak byk sgt dramanye..igtkan nk smbung dgn emma tp zizang sdar still x bole gk.. Jd dia fokus la kt bdk ni.. Itu i rse la..tp slagi i x dgr dua2 pihak i xkan judge. Lgpun pyh brcinta klo dua2 artis ni..byk godaan..emma pn Kite blh ckp ati x kuat gk..mse baik jap dgn zizan aritu dh ad gosip dgn kamal adli.. Klo dia btul syg msti lme gk utk ubati ati dia.. Sama je la dia n zizan…

  5. Anonymous says:

    Lawa lagi Emma OK mix blood. Perempuan pilihan zizan ni muka biasa jer muka melayu mati jer nothing lah. Mmang Emma tak padan dgn zizan. Emma ..dah carry on with her life.Emma dah diselamatkan DRI simata keranjang ni. Mmang aku tak minat zizan ni tak pernah tgk lawak dia pun. Tenguk muka dah tak suka.. All the best Emma.. Will always support you

    • plainmalayje says:

      setuju..budak ni biasa2 je. Sweet. Kalau cantik pun, cantik mcm org melayu kebykan. Typical. Tapi emma cantik dia at a different level n class. Opkos dora xleh celen emma.
      N i suka sggttttt jijang clash dgn emma sbb jijang low class tak padan dgn emma.

  6. kent says:

    Tahniah Zizan. Manis orangnya. Semoga berkekalan.

    P/s: Semakin bagus cara penulisan Cik Bella. serenity… sila take note hokeh… :)

  7. inomi.my says:

    zizan lawak cam dah xberapas sekrang..banyak dengar problem dia je

  8. Qiqi lala says:

    Sesungguhnya zizan ni mmg kaki betina… dlu dgn juliana evans pun mcm tu bercinta pastu tinggalkan… sebelom tu mase baru hangit2 taik anjing pemesnya…. bercinta ngan pelakon bawah ketiak bini… pun …. ke laut… senang cite bangla idung bengkok ni hanya tau amik kesempatan kat pempuan jer… minah getik edora tu pun satu… biji kelentit gatal nak bangla tu….padahal da tau dia couple dgn maembong …. tp menggedik gak dgn jantan tu… muka n education is not enough if ur personality is suck!!! ok edora … hambikla zizan tu… da kawin n preggy nanti kompom zizan cari bantal pelok lain…byeeeee

  9. curang? ohhhh. ini lah dunia…

  10. Klia says:

    Anggaplah sudah jodoh mereka. Cinta giler2 pun klu allah kata bukan jodoh, buatlah camner pun xkan bersama. N, appearance tidak menjamin hati bahagia. Wajah tu menarik kita kali pertama sahaja, bila kita dah serius nk berkahwin, orang yg memberii keselesaan dan ketenangan kpd hati jua yg kita cenderung pilih. Doa kan jelah yg terbaik. Zizan n emma mungkin terbaik utk pasangan masing2 tpi bukan utk satu sama lain.

  11. Anonymous says:

    semalam tgk tv suria singapore ada rancangan pertandingan nyanyian kanak2 yg dari Astro. (tak ingat rancangan apa). ada juri Zizan, Dato’ AC , Hafiz Hamidun (juri jemputan). Pelik tgk perangai zizan dlm tu.. Org nyanyi lagu ketuhanan boleh pulak buat badan terkinja2 ikut rentak.
    Hafiz dgn Dato’ AC relax je..

  12. Anonymous says:

    aku perati dari dulu lagi kalau si Bella ni yg tulis pasal Zizan, dia mmg suka buat ayat2 salahkan Zizan…nampak sgt laa si bella ni tak suka zizan…kalau Nara tulis, lain caranya…

  13. mya edora says:

    Xpe edora xkisah camana pon edora suke ferari kuning tu….pasni jd milik edora selamanyeeee

  14. hana says:

    Emavangers serbu komen hebat weii

  15. Anonymous says:

    Tulah..kbanyakkn llaki mmg mcm ni…bcinta bthun2 da usung awek tu khlu khlir..tup2 kawin ngn org len…tgok pmpuan tu pn bcukur kening bagai….

  16. Anonymous says:

    Edora ko cukur bulu kening ke???…bkn haram ke…