“Baju Sukan Sekolah Mana Ni?” – Ramai Kecewa Lihat Baju Rasmi Skuad Olimpik Malaysia, Didakwa Rekaan Hanya ‘Ala Kadar’

Kehidupan

“Baju Sukan Sekolah Mana Ni?” – Ramai Kecewa Lihat Baju Rasmi Skuad Olimpik Malaysia, Didakwa Rekaan Hanya ‘Ala Kadar’

Majlis Olimpik Malaysia (MOM) baru-baru ini telah melancarkan uniform rasmi atlet Malaysia yang akan beraksi dalam temasya Sukan Olimpik Paris 2024 tidak lama sahaja lagi.

Namun begitu, pelancaran baju rasmi itu tidak diterima baik peminat sukan tempatan gara-gara rekaannya yang dikatakan ‘sekadar ada’ dan tidak menarik seperti rekaan sebelum ini.

Advertisement

Jika dulu, baju sukan serta uniform rasmi atlet direka dengan corak cakaran harimau yang sudah sinonim dalam acara-acara rasmi seperti Olimpik dan sebagainya.

Malah, netizen juga tampil mempertikaikan keputusan MOM memperkenal baju-baju rasmi tersebut dengan patung berbanding menggunakan atlet itu sendiri sebagai model.

MOM Baju Olimpik negara

Sumber : MOM

Menurut Menteri Belia dan Sukan, Hannah Yeoh, beliau menegaskan pihak mereka tidak bertanggungjawab dalam rekaan baju tersebut sebaliknya semua keputusan adalah milik MOM yang dilaporkan ada bekerjasama dengan jenama sukan Yonnex.

Meninjau ruangan komen portal-portal yang menerbitkan berita pengenalan baju tersebut, ramai yang meninggalkan komen berbau kekecewaan tidak puas hati.

Kesian atlet negara. Olimpik bukan seramai Asian Games, tak boleh ke buat premium?

Yg jaket tu akan pakai waktu naik podium kan? Maybe jaket tu hitam je sbb nanti nak highlightkan gold medal olympic yg tergantung dekat leher atlet MAS. Done husnuzon.

Selain itu, kami kongsikan artikel trending yang lain pada pautan di bawah.

taska pengotor sungai buloh
4 weeks ago

"Kain Buai Bau Hancing, Cuci Botol Pakai Span Sinki Dapur" - Wanita Tak Tahan Kerja Di Taska, Hanya Bertahan 6 Hari

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : X

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...