Written by Bella | February 7th, 2018

Entah mengapa, khabar angin semakin bertiup kencang mengatakan hubungan percintaan Zul Ariffin dan Zahirah Macwilson kini sedang bermasalah.

Malah, Zul sebelum ini ada menyatakan percintaannya tidak mendapat restu daripada bapa Zahirah iaitu Zainol Macwilson. Aktor itu meminta agar Zainol bersikap lebih matang dan berterus-terang sahaja jika mahu beliau menamatkan hubungan bersama anaknya.

Terbaru, Zainol memberitahu beliau tidak memahami apa maksud sebenar Zul dan tidak pernah menghalang Zul berkawan bersama anaknya.

Terus terang saya tak faham dengan maksud Zul yang mengatakan saya harus lebih matang sedangkan saya lebih lama hidup dan faham dengan asam garam kehidupan. Saya difahamkan mereka masih lagi berkawan.

Saya tiada masalah sekiranya Zul mahu terus berkawan dengan Zahirah. Saya juga tidak pernah kata tak suka padanya.

Walaubagaimanapun, Zainol akui ada menasihati dan seboleh-bolehnya tidak mahu anak perempuannya itu bercinta kerana usianya yang masih muda dan mahu beliau fokus kepada kariernya terlebih dahulu. Sebagai bapa, beliau tidak mahu Zahirah terus hanyut dalam percintaan kerana yakin anaknya mempunyai potensi besar sebgai pelakon.

Sumber Berita : Harian Metro

37 responses to Apa Maksud Zul Saya Kena Lebih Matang? Tidak Pernah Halang Berkawan Dengan Zahirah – Zainol Macwilson

  1. ss says:

    “Walaubagaimanapun, Zainol akui ada menasihati dan seboleh-bolehnya tidak mahu anak perempuannya itu bercinta kerana usianya yang masih muda dan mahu beliau fokus kepada kariernya terlebih dahulu. Sebagai bapa, beliau tidak mahu Zahirah terus hanyut dalam percintaan kerana yakin anaknya mempunyai potensi besar sebgai pelakon.”

    maknanya tak kasi la tu

    55

    0
    • Anonymous says:

      Ini namanya keluar statement acah acah cool. Tak bagi tapi nak tunjuk diri ayah yang cool.

      18

      0
      • Miss Unibes says:

        Alamak! Julpereng aka Julrepeng nak up semula ke? Dah lah Julpereng oi. Kau dah perangai mcmtu tapi masih nak kat anak dia. Dah tau pak dia ‘tak matang’ (menurut kau), pi lah cari perempuan lain. Kau dah ‘sound’ pak dia juga ZMW, lagi mau dekat? Aku lempang kau kang! Aku dah lama tak ‘back hand’ org. Lol. Tak. Biasa lah tu pak2 taknak anak sia2 kan hidup. Bukan tak boleh kawin muda tapi nak buat mcmana kalau pak dia tak ready lagi lepaskan anak. Kau cari je lah perempuan lain yg terdesak nak kawin kalau betul kau nak kawin dah. ZMW tu pun muka mcm tak ready je. Kau pun sama tak matang ‘sound’ pak dia kat wartawan. Kalau setakat pak dia nasihat jgn bercinta dulu, tu bukan halang tapi nasihat. Walau disebaliknya ada halangan disitu. Halang ni lain. Klu betul pak dia halang, korang takkan bercinta punya. Bingai betul Julpereng aka Julrepeng ni. ZMW pun satu. Putuskan je lah Julpereng preng preng preng tu. Fokus kat kerjaya. Ikut jejak Janna Nick. Muda2 dah mampu beli rumah sendiri.

        2

        0
      • Miss Unibes says:

        Jupereng aka Julrepeng ni pun tak matang jugak. Papehal setel lah depan2 pak dia. Pak dia kau mengata & anak dia pulak pernah kata kau perlukan dia bila perlu je. Tapi tetap jugak zmw ni teruskan hubungan ni. Bukan tak boleh tapi baru berkawan dah cmni apalagi kawin nanti. Ingat. Kawin nanti kena ikut cakap suami. Kot2 Julpereng tak kasi kau jumpa pak kau baru kau tahu. Tinggalkan je lah julpereng preng preng preng ni. Buang masa. Ambik kisah dari Sharnaaz dgn Shilalat dulu. Masing2 dah bahagia skrg. Nasihat pak dia utk matang, dia sendiri tak matang pegi ‘sound’ kat wartawan. Pondan. Papehal jumpa lah depan2. Pak dia bukan halang. Nasihat je pun wlu bunyi dia mcm menghalang. Kalau betul pak dia halang tak bercintalah korang monyet! Cuma nak ajak kawin tu mungkin pak dia keberatan nak lepaskan memandangkan kau prasan baguslah Julpereng preng preng preng. Prasan hot. Prasan privasi sgt. Prasan segala prasan. Lol.

        1

        0
      • Em Yu says:

        Jupereng aka Julrepeng ni pun tak matang jugak. Papehal setel lah depan2 pak dia. Pak dia kau mengata & anak dia pulak pernah kata kau perlukan dia bila perlu je. Tapi tetap jugak zmw ni teruskan hubungan ni. Bukan tak boleh tapi baru berkawan dah cmni apalagi kawin nanti. Ingat. Kawin nanti kena ikut cakap suami. Kot2 Julpereng tak kasi kau jumpa pak kau baru kau tahu. Tinggalkan je lah julpereng preng preng preng ni. Buang masa. Ambik kisah dari Sharnaaz dgn Shilalat dulu. Masing2 dah bahagia skrg. Nasihat pak dia utk matang, dia sendiri tak matang pegi ‘sound’ kat wartawan. Pondan. Papehal jumpa lah depan2. Pak dia bukan halang. Nasihat je pun wlu bunyi dia mcm menghalang. Kalau betul pak dia halang tak bercintalah korang monyet! Cuma nak ajak kawin tu mungkin pak dia keberatan nak lepaskan memandangkan kau prasan baguslah Julpereng preng preng preng. Prasan hot. Prasan privasi sgt. Prasan segala prasan. Lol.

        Yg benar,
        Miss Unibes

        0

        0
  2. melati says:

    Maksud nya , ko perlu ada Duit byk..!!! setakat kais pagi Bapak mana yg suka ..!! tu lah jawapan nya…hmmm

    7

    0
  3. aA says:

    Adakah kisah shila Amzah dan syanaz ahmad berulang kembali? Baru cinta cintun dah cari pasal dgn bapa gf. Kalau dah kawin, antah2 bini di larang jumpa family. Harap2 zahirah buka mata luas2.

    28

    0
  4. anon says:

    belum jadi apa2
    ko dah nak sound2 bapak orang
    eh buruk baik bapak dia ..dia tu tetap bapak
    yg ko belum ada apa2 dan nk sound2 gitu
    mana adab ???
    ehh zahira ko cari lah orang yg tahu menghormati ibubapa ko ..

    58

    0
  5. wekkkkkkk says:

    ini tandanya “nk putus, jodoh antara kamu mgkn tiada”.
    Teruskn hidup, jodoh x kemana, ada , ada la, x ada, x ada lah.

    4

    1
  6. wekkkkkkk says:

    menikah jelh Zul dgn sesapa dgn segera, byk org menanti di luar sana. Rezeki lepas menikah akan betmbah2 nanti, bahagia arwah ibu di pusara. Nikah je lah. Jgn pdg cantik je, amek yg sederhana dn memahami dn terima u seadanya. Pasti aman rmhtangga. Kita mkin lama mkin muda ke..

    nasihat x seberapa dri wekkkkkkk

    5

    3
    • Akak Peah says:

      Btul jugak kan..usung sana, kepit sini ngan artis pompuan sana sini..kawen nya idok..sampai mak ngko dah tutup mata x sempat tgk ngko di pelaminan..bkn x dak rupa..duit pon ada..entahlah..

      4

      0
  7. Puan N says:

    Semalam Neelofa umum akan berlakon dengan Zul Ariffin di Itali. Novel Apa ntahh.. Fan lopak dan siap2 hastag #Zulofa. Fenomena bakal terjadikan?

    1

    8
    • Mikal Ng says:

      Kesian. Blakon red velvet xdpt fenomena sbb alif dh kwin kne r cri yg single nk2 ade yg tgh ade msalah dgn awek. Bru r ade kontrovesi. Ni nk ttup cte supplment bayi r tu.

      12

      3
      • kiah propa says:

        Lagi kesian u ni, orang cerita pasal benda lain..u sibuk dok kaitkan nama lofa…suka hati pengarah laa nak dia berlakon dengan siapa pon…dah banyak permintaan daripada peminat dia..yang u sakit hati kenapa? lagi 1 i nak sound peminat lofa yang suka gabungkan nama lofa dengan pelakon lelaki…please laa weyh…korang tak rasa ke dengan buat benda tu nampak macam lofa pula yang over..padahal korang yang suka gabung2 nama bagai..tak pasal2 lofa yang kena kecam dengan haters abadi dia

        4

        2
      • Anonymous says:

        baby soh kasi supplement… nk kate bangang kate pandai.. nk kate pandai nmpk bangang nyer di situ

        3

        1
        • kiah propa says:

          u lagi bangang, tak tahu bezakan founder dengan ambassador.. founder yang buat cara pemakanan produk tersebut,yang nak salahkan ambassador dah kenapa? bagi i siapa yang salahkan ambassador ni semua #bangangabadi …tapi nak buat macam mana…manusia bila dah benci seseorang macam tu laa gayanya…

          0

          2
      • ain says:

        Sayangnya lah haiiiii….hero mmg dah segak dah tapi sayang dpt heroin kayuuuuu….smlm tergedik2 masa umum

        1

        1
    • Anonymous says:

      malas tgk… lofa ni berlakon kayu sume situasi riak muka sama jer tah ape2… patut pun pelakon senior condemn retis2 baru jenis gini.. jenis kayu yg gunakan fans nk stay in industry..

      8

      1
    • roro says:

      Desperate nk promot lopak smapai cerita tak da kaitan dgn lopak tp lopak disebut2. Tak payahlah nak up org tak da bakat dalam lakonan

      1

      0
  8. itik sudu sudu says:

    alahai x bg leteww kisahnye… adoi pakcik bkias kias pulak die… ckp terus terang kn senang……tp zul ape pun kne respect yg tua… jgn publish kn hal2 cmni… cari lain laa.. now u boleh terima knyataan mak ksygan u pergi menunjukkan u kuat… stakat hilang gf apela sgt…bkn isu bsr…

    9

    1
  9. Anonymous says:

    alasan jer tu..motif nk tukar yg lain pulak

    10

    0
  10. benci orang hipokrit says:

    Macam ni la Zul, indirectly Encik Zainol ni macam tak berapa restu hubungan korang especially bila dia tekankan bab “risau anak dia hanyut bla bla bla, tumpukan perhatian kepada karier bla bla bla”. Tu sebenarnya nasihat untuk korang renggangkan hubungan secara bersopan.

    Takpela Zul, kau pun satu. Sepatutnya jangan la bagi statement macam ni kat reporter, nanti akan mengeruhkan lagi keadaan. Kalau hubungan dengan bapa Zahirah ni dah kureng, payahla korang nak teruskan hubungan. Apapun berbalik la kepada qada dan qadar. Kalau ada jodoh alhamdulillah, kalau takde kena faham apa yang Allah dah tulis untuk korang. Sekian, terima kasih.

    18

    0
    • Anonymous says:

      Macam ni la Zul, yiu petik jari bersusun anak dara, janda berbaris nak kat yiu… silap2 wife orang pun queue.

      Ke sebenarnya Zul yang nak break dgn Zahirah so jadikan alasan kerana orang tua kami terpaksa berpisah? uhuk!

      5

      0
  11. Zura says:

    Bukan statement Zul tu dari tahun lepas ke? Kenapa baru skrg pakcik Mcwilson ni nak reply.. Nak attention nampak..

    4

    0
  12. Anonymous says:

    zahirah tuh dah cantik & nice.. pilih2 kang dpt queen control baru tau

    0

    4
  13. Anonymous says:

    Bapa zahirah dh bg hint la x brp nk bg ank die berkawan dgn zul.. Jadi phm2 zul.. Cari yg len jer lahhh

    3

    0
  14. memang aku menyampah says:

    eleh umpama ketam mengajar anaknya jalan lurus tp sendirik bengkang bengkok. pakcik hoii ko tuh masa masih suami org tp berskandal dgn pompuan len, dah kantoi corner lipat selagi mampu pastu cerai sebab gilakan sgt pompuan tu, ingtkan kahwin taaaaakkk jugak! sebab pakcik pun jenis sengkek la..nak jual anak sgt. takyah la nak bebalas statement dgn jul, nmpk sgt pakcik ni bbnu. ingtkan dah menetap luar negara berabad balik ke mesia dh insaf ..yg hadooo jugak! ehh nk muntah betul tgk muka pakcik ni. jul ko takyah la dgn jahirah tu, tu haa kekasih awal dan akhir ko setia menanti

    4

    0
  15. Anonymous says:

    Zahirah… U deserve better….
    Bagi jer lah Zul tu kat neelofa minah Forbes

    0

    2
    • Hana says:

      Dont worry masa lopak announced nak berlakon gan zul..bukan main gatal hilaiaan ketawa dia …

      Nak try zul la tu ..

      3

      0
      • zulofa says:

        Ovari lofa nampak mcm nak meletop !! aku pun nampak ..tapi ok jer sebab dua2 jenis berlagak.. family lofa berlagak so dia kena org mcm zul sado arifin untuk henyak mulut familt lofa dan abg jebat sotong hisap curut takde kerja suka dengki dgn fattah… so aku sokong lofa kahwin dgn zul arifin sebab only sado man like him can handle lofa …

        3

        0
  16. Anonymous says:

    yes novel terbaru atmor 100 hari -zul dgn nelofa yg ni bule la manatahu lofa sangkut dgn zul sama sama bujang mudahan mereka bertemu jodoh di set seperti mana fatta dan fazura.

    1

    0
  17. Amy says:

    Dulu Zizan dgn Bapak Si Emma Maembong,
    Lepas tu Sharnaz dgn Bapak Si Shila,
    Skrg Zul dgn Bapak Zahira pulak.

    Sedar la diri, kau tu nk amik anak dara dia. Dia baru test sikit dh nk ckp macam2. Biadap betul la korang ni.

    0

    0
  18. Iwtwvotu says:

    Finally, late in camp, the team banked its future in??Scott Kingery, who made the roster and then was.
    Seeing him out there at short on day one shows how confident Yankees brass is in his defensive abilities.
    While the last 10 games show an improvement in Aaron Judge, it is skewed majorly by one game.

    They were able to completely turn things around after being torched in the opening half.
    “This is a great opportunity to grow our brand on a global scale and we are looking forward to playing in front of a passionate crowd at historic Azteca Stadium.

    0

    0

Leave a Comment

Optional