Written by serenity | November 11th, 2017

Khabarnya, bapa kekasih Zul Ariffin, Zainol Macwilson telah memuat naik kenyataan sinis berkenaan hubungan anaknya Zahirah dengan pelakon popular itu di Instagram. Sehubungan itu, ada peminat yang membuat telahan hubungan antara Zul dan Zahirah tidak begitu baik.

Rentetan peristiwa itu, Zul meminta agar Zainol berterus-terang jika tidak merestui hubungan Zahirah dengannya, bukannya menggunakan media sosial untuk bersikap sinis. Zul memberitahu BH Online:

Saya tidak tahu apakah bapa Zahirah mempunyai masalah dengan saya atau mungkin dia tidak suka kami rapat? Kenyataannya itu membuat saya tertanya-tanya apa tujuannya, tetapi hingga hari ini, saya tiada jawapan.

Saya berharap bapa Zahirah menjadi lelaki yang ‘gentleman’ dan matang. Jika benar tidak suka saya mendekati anaknya, saya sedia meletakkan noktah dalam hubungan kami. Saya hormati permintaannya dan akan mengundur diri.

Zul memberitahu dia memahami Zainol hanya mahukan yang terbaik untuk Zahirah:

Saya juga bakal menjadi bapa suatu hari nanti, sudah tentu saya mahukan yang terbaik untuk zuriat sendiri. Saya sanggup tolak ke tepi perasaan saya jika itu yang dimahukan. Cuma, pinta saya, berterus terang supaya saya tidak tertanya-tanya.

Zul juga memberitahu dia sememangnya jarang memuat naik gambarnya dengan Zahirah ke media sosial mahupun hadir ke majlis hiburan bersama teman wanitanya itu kerana dia ingin menjaga nama baik Zahirah.

Saya mahu orang luar memandang usaha keras Zahirah memperkenalkan bakat dan bukan menjaja kisah cinta. Saya bukan baru, sudah hampir 10 tahun dalam bidang ini. Jadi, saya sudah faham dengan permainan industri hiburan.

Cuma, saya tidak faham kepada perlu mencetuskan perkara ini? Semua ini saya peroleh tanpa melalui jalan mudah. Bertahun-tahun saya menunggu untuk berada pada tahap ini, mengapa tiba-tiba buat saya seperti ini.

Penulis pun perasan Zul amat jarang dilihat bersama Zahirah. Gambar bersama yang ada di Internet  pun hanya dari masa mereka awal menjalinkan hubungan dua tahun lepas.

Sememangnya alasan Zul tidak memuat naik gambar dengan Zahirah itu kukuh. Untuk apa menjaja kisah percintaan yang belum pasti kesudahannya, bukan? Tambahan pula, awal perhubungan mereka agak kontroversi juga.

Mungkin kita semua perlu menghormati keputusan Zul mengenai perkara ini. Doakan yang terbaik buat pasangan sama cantik sama padan ini. – beautifulnara.com

/center>

37 responses to Zul Ariffin Sedia Noktahkan Hubungan Dengan Zahirah Jika Bapanya Tidak Restu

  1. anonimos says:

    saje tgh cari alasan nak putus sbnrnya….

    50

    0
    • Gelimat says:

      Kannn.. tak cool langsung. Tak pernah minat dia ni. Geli.

      17

      0
      • frozen says:

        eleh.. nak try pompuan lain pulak dah…. ex gf dia dah boleh buat persatuan dah.

        8

        1
        • Miss Unibes says:

          “Buto ah” – Zahirah Macwilson

          Jolpereng aka Jolrepeng, kau kalau dah tau berambuslah bangsat! Sebelum ni pun kau kurang ajar bila org tanya pasal kawin kau jawab “tanya bapa ZM”. Nampak sgt kau nak kasitau org kau tak berapa nak baik ngan bapak dia. Aku berharap sangat kau putus ngan ZM. Kau pi lah buat uturn kat Gayah(Gayatri) kau tu pukimak! Lol.

          3

          3
        • Anonymous says:

          Dia ni ego sial. Sepatutnya kau tu contact terus bapak si Zahirah. Bukan buat statement cabar & ugut bapak dia. Sanggup putus kalau tak restu? Itu ugut namanya. Nmpk sgt kau tu tak serius nak dkt anak dia. Mmg hilang terus minat aku dkt ko. Loser.

          10

          1
        • Omputeh says:

          jom kita tengok karakter zainol macwilson yg syumul suci ni. Statement dia masa kantoi kahwin and dia menipu. Sampai dia keluar statement yang family paham walaupun sebenarnya even anak2 dia semua tak tau dia dah kahwin baru hohohoho:

          “(Sambil ketawa) awak jangan percaya dengan gosip di internet. Gambar itu hanyalah babak nikah saya dengan seorang pelakon baharu untuk drama ‘Dia Semanis Honey’ edisi Raya.

          “Saya belum bernikah dengan mana-mana wanita lagi. Ada ke orang nak saya?” katanya kepada BH Online.

          Terbaharu, gambar Zainol dan seorang wanita tidak dikenali yang dilihat seperti baru saja menjalani majlis pernikahan, tersebar di laman maya.

          Menurut laporan sebuah blog, Zainol dan wanita terbabit bernikah pada 19 Jun lalu di Kangar, Perlis.

          Pernikahan itu dikatakan berlangsung tanpa diketahui anaknya yang juga seorang pelakon, Zahirah Macwilson, atau keluarga Zainol atas permintaan anggota famili isteri baharu aktor terbabit.

          Zainol berharap, tiada pihak cuba membesarkan isu terbabit kerana ia sedikit sebanyak boleh menjejaskan nama baiknya.

          “Sudah-sudahlah dengan khabar angin itu. Setakat ini, keluarga pun faham ia sekadar gosip,” ujarnya.

          1

          0
    • Anonymous says:

      Eleh,dengan Abby & Gayatri dulu banyak aje aku tengok kau bergambar sama.Apahal dengan Zahirah ni nak sorok2 pulak.Nampak sangat ada something wrong dengan kau ni.Dah tak suka sudahlah.Kurang ajar pulak tu kat bapa girlfriend kau.

      15

      1
      • Anonymous says:

        First time aku baca komen dkt gossip artis ni, yang almost 99% sepakat kutuk si artis tu. Selalu ada percanggahan pendapat. Tp kisah Zul buli Zahirah ni rata-rata tak suka tindakan Zul.

        11

        2
  2. zurra says:

    Bapa zahirah pun rasa ank dia x de jaminan kukuh hidup ngan zul ni..yelh ank dia muda lg..kalau ikut baya usia masih sekolah lg..

    11

    1
  3. anak bapak says:

    zahirah punya lawa kawin kerabat pun boleh kalau aku bapak aku dah ragu ragu kenapa zul pernah bercinta wanita jauh usia. jadi bapak lagi risau anak kena main mainkan sebelum risau anak hidup susah. kalau duit melimpah pun kawin dua tahun dah cerai buat apa

    14

    2
    • minah jambu say NO to drugs says:

      si jul lipin ni cakap macm gini besar kemungkinan dia dh berbaik ngan si gaya babtu dia kasi alasan bapak zahirah pulak…kalau betol dh suka ngan si gaya balek ha kawin la cepat2 ngan si gaya tu …! ape nak tungu2 lagi ?? gaya tu makin lama makin tuek…

      15

      1
  4. Kedondong says:

    Jantan kena gentelmen…kau kena la jumpa bapak zahirah minta izin nak kahwin. Bapak dia x bagi..baru titik. Belum apa2 dah wujudkan konflik.ke memang sengaja cari pasal xnak kahwin.

    32

    1
  5. mira says:

    ALASAN tak nak kahwin and ALASAN nak putus…itulah lelaki…pompuan pun sama .

    13

    1
  6. Anonymous says:

    Kahwin tanpa restu org tua mmg x berkat..baguslh kalau boleh elak..apasal nasib kau zul dh mcm kamal..cinta terhalang ni..elok lh kau kahwin je dgn gayatri dh tenth lampu hijau..vaaash

    5

    1
  7. Fafau says:

    Ku doakan yg terbaik utk zul dan zahirah..moga dpt pengakhiran yg baik utk mreka berdua..

    1

    2
  8. Anonymous says:

    Alahai jul pipin,kau suruh bapak dia jadi gentleman tapi kau sendiri takde gentle mana. Dia bapak gf kau,kau la kena usaha ambik hati dia. Cakap la dengan dia in private.

    21

    0
  9. Anonymous says:

    Wow. Xsempat kawin dah sound bakal bapak mertua ke zul. Hebat kemain ko ni. Patut bapak zahirah x suka.

    15

    0
  10. Apa apa says:

    Aik.. skg baru kalut nk komen hubungan ko ngan zahirah? Before this mcm xnak mengaku je. Ke dah rasa xnak kat zahirah baru ko gelabah cari alasan? Kalau ya pun ko nk jaga reputasi ko, agak agak la.

    8

    0
  11. Lola says:

    Sejenis bajet bagus and rasa diri hot. Rugi zahirah.. angkat kaki je la zahirah. Ramai lg kot yg bagus nk dibuat suami. X jadi suami dah perangai gini.. ish.. Boyfriend ko layan ko mcm nak tak nak je ni zahirah. Sila move on.

    7

    1
  12. Zaza says:

    Memanglah bapak dia marah.setelah apa yg kau buat pd dia..bpk mana yg tk sedih bila tgk anak kesayangan dia dipermainkan.bila dia tgh susah ko xda disisi dia.malah ko kondem lagi adelah.ah sudah lah,yg ptg zahirah kesayangan kami x sesuai bersuamikan lelaki mcm kauuuu

    10

    0
  13. Anonymous says:

    Alasan nak putus je tu. Hendak seribu daya, tak hendak seribu dalih.

    Nak cakap jumpa girl lagi elok takut. So pick up la isu2 kecik macam ni. Patut bukan bakal bapa mertua cari bakal menantu. Bakal menantu la pi cari bakal bapa mentua minta izin berkawan dan bagitau plan masuk merisik tunang kahwin bila.

    Kata la kau masih buka opsyen untuk wanita lain abam zul oi.

    5

    0
  14. zahirah cantik says:

    Fikir masak zahirah perempuan elok kahwin sekali atau maksimum dua kali sahaja. Selepas dari dua kali orang akan persoalkan karakter diri dia, unless ada scenario meninggal dan sebagainya. Muda cantik macam zahirah semoga kekal ke akhir hayat dan cukuplah sekali, pilihlah elok elok. Dunia glamour bukan untuk selamanya.

    2

    0
  15. Peminat Farah Nabilah Titian Cinta says:

    Salam, rasanya Zul nak pilih beberapa orang utk ganti Zahirah,agak-agak lah dari surat khabar dan berita yang tersebar mudah dibaca ending kisah Zul dan Zahirah, tp jika jodoh x ke mana..Harap Farh Nabilah ( Aisy) berhati-hati, takut terjatuh cinta dgn Zul …maklumlah dah laga hidung,dah dukung-dukung..yang tak da dalam skrip semua nak dibuat kepada Farah Nabilah.Tak lama lagi TITIAN CINTA Raya nk start pengambaran.Moga FARAH Nabilah Berjaya menepis godaan.

    5

    0
  16. Anonymous says:

    Aby jer yg tau perangai sebenar dia

    3

    1
  17. Anonymous says:

    Kita tunggu reaksi zahirah..dia lum balik lg kot..

    1

    0
  18. Anonymous says:

    Belum ada apa2 ikatan, dah tidak hormat pd orang tua… bila dah berkahwin..bapa mertua tu sama seperti bapa kandung…mahu si anak..pikat hati bapa nya dulu..
    Kawin tanpa restu ..takkan bahagia..

    3

    0
  19. Han says:

    Nak kan anak orang, kau sebagai lelaki yang kena gentleman dulu, bukannya minta bapak dia jadi gentleman dengan bagitau maksud sebenar post IG dia tu. Pleaselah, badan sado tapi hati tisu sangat kau ni. Kalau bapak dia up statement fishy, kau tak perlu guna media untuk tanya maksud bapak dia tu. Kau sendiri pergi face to face dengan bapak dia, tanya leklok. Pelik ah aku dengan laki zaman sekarang. Kalau betul berani ketepikan perasaan sendiri kalau makbapak tak restu, kenapa keberanian yang sama tak ada untuk perjuangkan perasaan sendiri kalau betul2 cinta, betul2 sayang?! Tak gentleman betollah. Dalam drama kemain lagi. Ewahhh aku pulak yang emosi. Ahahaha.

    8

    0
  20. Abg malindo says:

    Elok lah zul..jgn sesekali trjebak ke dlm family bermslh.kita sume tau yg family zahirah ni broken family.kau serius jer dgn aisy.abih cite.takyah nk merayu2 bagai dgn bapak org yg takndak kita.kita org matang zul..pinggan tak retak nasik tak dingin..kau pegang peribahasa tu zul.

    2

    6
  21. Munirah says:

    Apa sudah terjadi ni.

    0

    0
  22. Jadoo says:

    Bakal berakhir la hubungan diorang ni. Sebijik kes sharnaaz dgn ND Lala dulu kan..

    6

    0
  23. hakak bawang says:

    the next shanaz nih…potensi putus sgt tinggi

    6

    0
  24. sakit mata says:

    Hahahha…hal personal orang lain ramai pulak yang sebok..lantak dia la nak kawan, nak kawin ngan sapa…yg sakit hati ramai sangat ni nape ek???

    0

    3
  25. Melor says:

    Dia nak pompuan terhegeh hegeh kat dia je. Tak usaha langsung. Tinggal je laki macam ni

    0

    0
  26. Kiah propa says:

    Tak pernah minat dgn mamat ni..asal berlakon je nak berlagak cool. Cakap sikit pastu nak gelak2 mcm nk tunjuk lakonan tu nampak bersahaja. Bosannnnn laaaa kalau dh setiap drama kau nk buat mcm tu. Takda feeling langsung. Berlakon nak berlagak macho je…

    0

    0

Leave a Comment

Optional