Written by AbangNara | November 10th, 2016

Akibat komen suaminya, Datuk Ramli MS terhadap Elly Mazlein di konsert Gegar Vaganza baru-baru ini, Datin Alyah turut sama menerima tempiasnya. Di akaun Instagram miliknya, Alyah telah diserang dan dihentam oleh para peminat Elly Mazlein yang tidak berpuas hati dengan komen Datuk Ramli MS. Malah Alyah turut sama menerima beberapa panggilan dan mesej berbaur kecaman. Fuh. Fanatik juga peminat Elly Mazlein rupanya.

alyah elly mazlein

Enggam membiarkan dirinya turut sama terpalit dalam kontroversi ini, Datin Alyah memaklumkan yang dia akan mengambil tindakan sekiranya serangan ini berterusan. Kata Alyah:-

Setakat ini, saya masih boleh bersabar kerana apa yang berlaku ini hanyalah masalah kecil. Bagaimanapun sekiranya ada pihak cuba mengungut mahu menyimbah asid atau mengancam keselamatan, saya tidak teragak-agak untuk membuat laporan polis.

Saya dihentam teruk di Instagram. Malah ada juga individu yang sanggup membuka akaun Instagram baru semata-mata mahu menghina saya dan suami.

Lebih teruk, saya menerima panggilan telefon tanpa henti daripada individu tidak dikenali sejurus selepas program itu tamat bersiaran selain turut menghantar mesej supaya Ramli segera memohon maaf kepada Elly

elly mazlein

Kadangkala peminat lebih sudu dari kuah berbanding selebriti itu sendiri. Elly Mazlein nampak tenang dan redha dengan penyingkiran serta komen yang diterima dari Datuk Ramli MS. Bagi Abang Nara komen Ramli MS itu adalah komen dari seorang juri yang cukup profesional. Apa-apa pun, semoga Alyah tabah menghadapi dugaan ini. Sumber Harian Metro.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

61 responses to Alyah Akan Ambil Tindakan Terhadap Peminat Elly Mazlein Jika Terus Menyerangnya Di Laman Sosial

  1. sutun kurita says:

    profesional ke Nara oiiii…hang ni lawak betoii laaa…awat??hang takut Datin Alyah saman hang ka?????hahahaaa…

    3

    25
    • kak nam says:

      Belah saja lah Elly. 4 minggu dlm GV takde peningkatan. Sorry…peminat Elly harus korek telinga!

      71

      1
      • LOL says:

        Tok Ram korang mengamok. Nabil korang boleh plak maafkan…

        37

        1
        • MELAMPAU says:

          WHAT??? Tapi apa salah Alyah??? serius aku betul2 kesian kat Alyah. Alyah langsung tak ada kaitan apa2 pun. Alyah yg diam2 takde bunyi pun boleh kena serang??? Kali ni aku memang dah tak boleh tahan dah. JAHANAM kamu peminat2 Elly Mazlein!!! kalau korang nak meroyan pon agak2 la… sakit jiwa ka apa?

          14

          2
      • Kiah says:

        marahkan nyamok…kelambu ko bakor. harga minyak masak naik…korang buat2 senyap.

        29

        0
    • Kojah says:

      Komen Tokram psl teknikal mmg professional. Tapi bab dia ckp ‘tgk budi bicara’ mmg komen low class. Supposed he’s human after all. Aku suspect bdk2 wicet je tu yg over emo-emo. Aku minat gak Elly tapi takyah la extreme sgt. Bkn Elly leh tolong aku /korang dlm kubur nanti. Cuba bwk2 ngucap.

      74

      0
    • Anonymous says:

      Perasan tak Abam Nara yg tulis. Bella takut kena kecam dgn peminat Elly kot? Haha

      9

      1
    • Anonymous says:

      Nara kau kata tokram punya komen proffesional?

      4

      3
  2. mawar berduri says:

    Senang cite mintak maaf je lh kt elly 2 tok ram… x syg mulut…

    9

    24
    • Anonymous says:

      kenapa bila kita bercakap benar harus minta maaf? elly la patut terima kritikan. bukan budak darjah 6.

      58

      3
      • ps4 says:

        Ko faham tak elly kata dia boleh terima bila dikeluarkan tp bila ramli ms kata tengoklah budi bicara..itu yg dia x leh terima. Elly kata dia tak nak simpati org. Ko x faham2 lg ke

        3

        3
    • Overlakkau says:

      Bg aku kl si elly nak pujian je or komen yg lembut2 xyah join GV..sbb sblm ni retis2 lain ok jek kena komen pedas, ada x dorg cabut lari? Sblknya dorang usaha tuk buktikan kat juri yg dorang ni boleh. Tp si elly ni da poyo diva nak pujian je pastu nak kritik kena lembut2 je kan. Da la kat atas pentas gedik je aku tgk, suara xde la hebat mn pon, sememangnye die BUKAN calon final.

      15

      1
  3. Zai says:

    Hello Kak Lina POM POM Boom. Awak boleh diam gitu aje? Puas ke sekarang? Upload video sendu konon jadi victim aje…. For once tak nak upload video seperti org yg matang dan dewasa? supaya peminat pun ikut kematangan awak tu

    59

    5
    • Anonymous says:

      Gitewwww kata Kak Lina. Patut la kena cerai Kak Lina oiii.. Saiko.

      26

      10
    • Mumia says:

      Peminat beremosi sebab artis kesayangannya ada-ada saja.

      8

      1
    • Anonymous says:

      Zai & the geng, korang sebenarnya sama jenis je dgn peminat tak matang si Elly. Dua-dua jenis psycho. Takde beza. Bezanya, peminat extreme Elly suka melampau. Korang pulak benci melampau. Entah2, belakang tabir tokram, elly, astro releks je duduk minum kopi semeja.

      28

      5
    • Overlakkau says:

      Die ni kl matang die xkan post gmba sape ntah sepupu x hubby die? kat ig mcm tu. Die ckp die da move on, tapi still intai exhusband punya femili..ckp idup xyah serius sgt tp org komen sentap tros.

      4

      4
  4. Mama says:

    bila jd bende memalukan mcm nie..anggap jer ini teguran dr Allah..mungkin kita pnh buat slh dgn org atau lupa dgn Allah bila dah berjaya. jadi utk elly dan tok ram sme2 la muhasabah diri.

    11

    0
  5. sentap says:

    nk bg cdgn la..lps ni sbrg bentuk hiburan pertandingan x pyh ad juri..takot nti ad retis yg sentap …bile da sentap peminat dorg plk meroyan mcm mati laki…bio la pertandingan tu dorg nyanyi syiok sndri xperlu ad juri nk bg komen..nk pilih pemenang suh jer la dorg rebut kusi..sape menang dia jd juara..xde la sentap myentap..ni cdgn ak je hahaha..kesian betol tgk retis yg sentap xabes2

    51

    2
    • missfyi says:

      Zaman Malaysian Idol/One in a Million dulu ..Paul Moss and Roslan Aziz lagi harsh aku rasa. Cuma dulu takde twitter or instagram untuk serang judges je.

      What a drama Queen lah Elly..day by day makin naik lemak aku tengok..

      Korang semua yang fanatic ni sedar tak yang korang dipergunakan je?

      Elly ni selain nak cari duit untuk anak/family dia ..dia pun kena mantain muka hidung pipi and dagu plastik dia.sebab tu meroyan kena cari kerja..:siapa mau tanggung?

      22

      0
    • cubapaham says:

      kau faham la elly tu baru jadi ibu, emosi tak stabil lagi tu. ok la tu dia tarik diri. sudah. ini kita cerita peminat dia yg x habis2 nak backup dia padahal elly dah berunudur dengan rela hati dah kot. dah end of story tapi peminat x mengalah.

      5

      2
    • pinklady says:

      setiap pertandingan perlu ada juri.. so xdelah berlaku penipuan atau tidak adiil…. yang seeloknya tak payah “pengkritik” tu…. jadi juri senyap2 mcm BINTANG RTM dolu2 xboleh???? AJL dolu2 pun senyap je mcm tanda paper exam SPM…
      tau2 kumpul markah…. kecohlaaa depa nie….

      3

      1
    • Anonymous says:

      aku suka cadangan kau sentap. Buat la tikam dadu ke, one two som ke kan. tak yah gaduh2

      3

      1
  6. mak kuntum says:

    kalau x tahan telinga jangan masuk bertanding..x kan nk komen yang mulia2 je macam nora kan..asyik2 nora bagi empat bintang..tu je kejadahnya tiap2 minggu..yang peminat ni pun satu, kalau sayang artis tu biarlah bagi pengadil komen..kan bagus untuk memperbaiki lagi mutu , daya & keunggulan..haahahahaha..mati la nak…lg satu kalau korang perasan si pereka fesyen elly ni si Jimmy tu..amboiiiii, bukan main lagi back up

    27

    2
  7. mak kuntum says:

    x kan nk komen yang mulia2 je macam nora kan..asyik2 nora bagi empat bintang..tu je kejadahnya tiap2 minggu..yang peminat ni pun satu, kalau sayang artis tu biarlah bagi pengadil komen..kan bagus untuk memperbaiki lagi mutu , daya & keunggulan..haahahahaha..mati la nak…lg satu kalau korang perasan si pereka fesyen elly ni si Jimmy tu..amboiiiii, bukan main lagi back up..hari2 u ada je dia update status

    8

    2
  8. datin ramram says:

    kalau dah ramai org komen elly ni tak profesional tapi terpengaruh ngan drama dia lagi apa nk kata

    dulu x hubby bercerai sb dia drama kata dia tak rampas laki org.buat imej dia jd mangsa

    bila laki tinggalkan dia buat drama imej jadi mandsa laki direbut orang

    bila markah paling rendah dlm GV buat drama tarik diri sb dato ram

    asyik2 dia jadi mangsa jer dramanya

    yang dia mangsakan orang ngan drama dia peminat dia tak nampak ke

    kalau takut dilambung ombak buat rumah atas bukit
    bukan masuk pertandingan yang ada dato ram

    klu tngk komen dato ram tu dlm senyum,dlm nada bergurau..sentap lebih
    semua orang kena ngan mulut sinis dato ram,bukan dia jer
    nabil n jihan tiap minggu digelar mulut puaka 2 ekor
    tkde drama pun

    11

    2
  9. Anonymous says:

    Elok ambil tindakan. Jangan ambil mudah. Zaman sekarang ramai sgt yang taksub. Minat bukan2. Takkan dah kena musibah baru nak ambil tindakan. Bila artis yang ada followers yang bertindak tidak ikut iman n akal, yang boleh jadi Presiden bila bertanding.

    8

    2
  10. Anonymous says:

    kpd elly. jgnlh suka mengadu damba. ni xpasal2 da effek family org pulak. Lg tu yg fans beriya sgt ni aphal. krg ckp melayu bodoh kang marah.,.

    16

    2
  11. Anonymous says:

    kenapa sampai fanatik macam tu sekali? lebih baik cermin diri sendiri, tgk keluarga sendiri, utamakan perkara yang lebih wajib dari fanatik dgn artis..x bawak masuk syurga pun..

    15

    1
  12. Anonymous says:

    Padan ngan muke Tok Ram tu kena ajar sikit dia ni kalo tak melampau lampau jadi Nye… x faham erti kesedrhanaan lebih2 depan public…

    10

    30
  13. Doyan dan berbunga says:

    Bukan la nk komen yg mulia pak hencik. At least jaga la air muka orang lain. Kalau buruk pun biar berlapik org cakap. Mengkome yg bg lagu2 mcm tu kt dia lepas tu mengkome komplen dia drama atas pentas. Takkan nak nyanyi lagu sedih sedih tapi sengih2, melompat2 atas pentas. Gilo ko apo.

    20

    16
  14. miow says:

    Salam..
    untuk pendapat aku.. Elly mazlin mmg patut tersingkir…sebab satu..program tu nak carik juara yg boleh ‘menggegarkan’.. tapi dato ram ckp la betapis sikit..dia pon ada malu nya jugak…dia manusia biasa..jgn hina kalau dia xboleh nyanyi..masing2 ada kelebihan dan kekurangan..tapi peminat elly mazlin…bawak2 la mengucap..kalo ugut bunuh bagai…apa korang dapat???just watching gegar vaganza untuk hiburan…apa2 pon…

    zarul umbrella
    siti sarah
    azharina
    gmie.. mmg terbaik ..
    adios

    18

    2
    • Anonymous says:

      kalau Tok Ram tak berbahasa, dia terus kata… “Kamu ni penyanyi senior tetapi mengapa nyanyian kamu ke laut?”

      40

      0
  15. Anonymous says:

    bengap betul la fans elly. grow up…

    16

    3
  16. Haha says:

    Uishh teruk nye sampai nak ugut2 bagai. Yg sampai mcm tu sekali mesti d kalangan peminat2 bapok dan pempuan mental sama mcm idola nye jgk

    24

    0
  17. ayu sleeping says:

    so how kak lina pom pom, ni yang ko nak erh? peminat2 bodo kau pun satu, over react. memang la ko boleh nyanyi, tapi peminat ko kena paham la, ada orang lagi boleh nyanyi dari ko.. alahai, hati tisu, dah tau ni pertandingan ade pengkritik gigih nak masuk. lepas tu kene hentam tarik diri. pastu buat video nangis-nangis bagai. betul la kata kak ogy ko ni drama

    29

    0
  18. KECIPANG KECIPUNG says:

    Aku rase c alyah ni saje la tu nk publisiti murahan. Yela mane ade isteri yang x sentap kalau bertalu-talu orang mengata buruk pasal suami kite. Ape pun Tok Ram have to admit ape yg awk cakap mengenai belas ihsan mmg x patut di keluarkan as juri professional no ihsan2. Elly tu makan hati dgn Tok Ram ni dr 1st episode lagi. Tu yang x tahan tu. Tok Ram kalau pasal faradhiya bukan main lagi ea! Orang tu xde suara pun bkn main back up! Skrg ko rase ramai org cakap Nabil biadap sebenarnye kalau tgk betul-betul komen Tok Ram pun kadang-kadang ada biadapnye!

    7

    19
  19. pom pom pom says:

    puihh betol..si elly pn mmg provoke peminat dia dalam diam.. konon2 kn sgt..motip up video dgn tujuan attention seeker…k.lina ok..k..lina ok..peminat sendu silalah move on..tok ram tu hidup dlm bidang ni lama kot..si elly nk sentap dgn komen tok ram tu dh nape..bila org ckp sore ko nan hado je xblh terima kenyataan plk..adoi..lah pom pom pom…

    19

    1
  20. 33sekupang says:

    for me tokram just do his job. grow up elly mazlein. this is competition. you should prepare yourself mental and physical. belum dgr ogy ahmad daud kritik. kalau dgr lg teruk kot, and your fans said that tokram tak profesional la apa la. how about you guys? approach datin alyah yang takda kena mengena. tu profesional ke?

    22

    2
  21. Elly Mazlein tetap dihati says:

    Mcm mna Elly xkecil hati. Mmng keterlaluan tok ram beri komen kat Elly, klau nk komen tu komen laa dri segi nyanyian .. Ni beri komen yg mmbuat Elly terkilan, tngok balas kesian dri pada astro. Semata mata elly ikut prtandingan gegar vaganza, astro brsimpati dngn elly,, elly ikut pertndingan gegar vaganza nk cari duit tu anak dn nk tunjukan bakat dye , itu je, bkn nk cari buat rase terkilan hati dye..!!

    Tpy … Bukan rezeki kak elly, mngkin rezeki kak elly ade ditmpt lain,,
    Ape2 pon kuat kn semangat, harus tabah menerima dugaan daripada Allah,!!!

    6

    20
  22. Wow says:

    Aku pon pelik sejak bila kak lina pom pom pom ni ramai peminat, fanatik plak tu.. Asal masa kak lina berlakon gerak khas dlu ke, dia nyanyi dlu ke x de pon nmpk kemunculan peminat dia. Sesejak hal rumah tangga dia and nmpk dia mcm terainaya ni ramai peminat dia yg muncul back up dia…

    Bagi aku spjg 4 minggu dlm gv dia x menunjukkan peningkatan pun dri segi vokal dan persembahan rather than artis lain byk yg improved. So mmg selayaknyalah dia meninggalkan atau disingkirkan kat gv.

    Klo x leh nak terima kritikan jangan masuk bertanding ye kak lina, awk sndiri admit awk hati tissue so at the 1st place awk wajib fikir klo masuk pertandingan mesti ada juri, mesti kena kritik, so awk decided awk nak masuk, so awk wajib terima kritikan secara terbuka in positive way. Bagi aku komen tok ram biasa je either you nak amik positve way or negative way.

    Utk peminat kak lina silalah move on, focus utk support kak lina after gv ni, dripada awk nak ugut2 nak serang2, baik awk focus utk support dalam apa kak lina buat skrg. Barulah peminat Sejati…

    9

    0
  23. ohooo hooo says:

    kak lina, lepas ni tak yah nyanyila.. nak nyanyi gi karaoke. tak pun jadi pom pom girl jela. dah sesuai dah dengan nama… ko selalu video nak ajet ajet kuat. yee tahu kau kuat sebb ujian hidup kau. tapi wei kalau dah asyik asyik buat video drama dalam ig, bosan tau. ko tgk rita paling tidak pun die meroyan pasal nafkah anak je yang die dok fight selebihnya life dia, dia atur sendiri takde pulak video menangis bagai dok cakap “rita ok.. rita ok.. jgan risau.. and blah blah blah.. boring lah”

    17

    0
  24. Anonymous says:

    Ada masaalah ke kalo cakap berlapik2 , jaga hati perasaan orang lain…
    ni tak…. kan dah dapat masaalah….
    Rasa Nye juri lain yang ada ilmu dan professional pun x seteruk ni….

    4

    9
    • Mumia says:

      Nk berlapik mcm mana lagi? Beri lah contoh. Jgn cepat sentap la…bila rasa org tk [email protected] simpati. Kadang2 kita tk sedar tindak tanduk kita boleh buat org bosan! Jgn amalkan tabiat suka letak kesalahan pada org lain saja. Cermin cerminkan diri sendiri.

      4

      1
  25. jadore says:

    huhuhu si fake dgn peminat meroyan!! actually dia tau dia akan tersingkir minggu lepas so buat drama lerrrr tarik diri…. aiiiyaaaaa ini mcm punya artis pun ade… rasa diri mcm diva n bagus sgt samalah mcm peminat meroyan dia… sudah2lah elly… si ezlyn tahun lps showmanship n vocal mantap dlm GV2 ttp peserta pertama yg tersingkir coz ezlynnya persembahan tiada peningkatan… mcm tuh aje sejak dari concert pertama… nih kira oklah elly concert ke 4 baru tersingkir… sepatutnya elly nih konsert yg ke 3 lg dah kena singkir tp astro dok bg chance lg… x pasai2 si rem yg tersingkir… dgn salah masuk dgn lirik lupa bagai… nih nak kata penyanyi professional… adesssss peminat2 pompuan nih move onlah … sama jg dgn penyanyi pujaan dia elly sudah2lah tuh berdrama minta simpati … org lain pun kena cerai n ditinggalkan tp xderlah mcm ko yg meroyan siang mlm bila dpt tau bekas laki ade affair dgn si faye…. betul jg apa yg ogy and ibu fauziah nawi cakap!!

    7

    2
  26. Dah bosan says:

    Nara,tlg stop cte psl kak lina pompom n lofattah boleh?bosanla!!hari2 cte psl org yg sme,cm xde retis len!

    5

    1
  27. Saper2 je la says:

    Ha kan? Aku hrtu ckp eh pe hal fans sawan elly ni sampai isteri tok ram pn depa kait gi maki? Ade ke tok ram ckp ape2 kait famili elly smp nk over serang isteri dia sekali? Elok tu alyah..kasi ajar sikit fans over si elly kuat opera ni…taksub giler…mcm la dia sorg ke ibu tunggal kat dunia ni! Ade ke smp nk juri plk pkr beban perasaan yg idola korang tu tanggung? Tu keja juri ke? Ececeee

    9

    1
  28. bebi says:

    alyah , aku nak cakap sikit la. laki kau ni macam minat kat farah dhia je..ko hati2 la… hahahhahaha.obvious sangat wei

    7

    3
    • Ros says:

      Sorry alyah but you memang betul2 masuk perangkap tok ram sampai tepaksa jadi bini x official mula2 dulu. This guy has no quality of being a husband langsung. Tengok bini2 lain mcm lisa, scha…laki depa x perfect yakni lembut but they know how to take care of their wife’s heart. Bukan mcm laki tua tak gune sesen ko. Daripada makan hati, baikla carik lain drpd menghabiskan masa tua ngan this unappreciative guy yg x de la kaya mana pun, silap2 zuriat pun x leh kasik. You are a young woman-go figure!

      0

      0
  29. Mak Becok says:

    Suami jantan hodoh miang hang tu yg. kuat berlagak tu; sekejap cakap omputih – eksyen bukan main, nak tunjuk dia pandai b. omputih kononnya, apahal dok hina ibu tunggal/janda?! Hang sbg. isteri, tegurlah si suami mulut celupaq hang tu; apalagi menghina wanita/ibu tunggal/janda yg. malang! Kalau suami aku; tahulah aku ajaq! Kita bukannya hamba abdi sampai tegur suami pun tak boleh kalau depa buat salah!

    2

    3
  30. Sesal Separuh Nyawa Takkan Hilang says:

    Eli Mazlin ni peserta captir peraduan AF ke? Kata dah lama dalam industry nak sesentap pahal.

    2

    1
  31. pening says:

    tengokla lg skali performance elly mase perawan atau jande tu…dh lupe lirik…tp sbb rem lg teruk die selamat…yg minggu duet ni sume best2 kot…die je bosan so tok ram punye komen fair la.technical die bad.tp die puji feel bagus…xde kutuk mane pn…dlu ezlynn pn kne kutuk care nyanyi ngn tok ram n mnasir.bukan sume pnyanyi leh live.kdg2 showmanship lebih dr suare.mcm janna nick n fazura.tup2 jd pnyanyi dh.terimeje la komen tu.tok ram puji n kritik…mmg elly hati tisu.sbb muke die berubah lps tu mntak nabil back up.plz jgn drama sgt.

    3

    0
  32. Anonymous says:

    abang nara dgn bella sama je typo memanjang.. enggam laa.. mengungut pon boleeh

    1

    0
  33. anon says:

    Ramai jgk peminat drama queen ni. Agaknya sb bersimpati dgn lakonan ibu tunggal dia. Peminat2 fanatik minah gedik tu kena relax….terima hakikat, jgn membodohkan diri membuang masa membela org yg tak ade kena mengena dgn korang…

    1

    1
  34. Ros says:

    Nasib baik simpang malaikat 44 la cik ctdk tak masuk jerat tok ram. dia asal dahi licin je back up giler, dasar jantan gatal kan. or else x kan la leh dapat alyah. Alyah lak buat the biggest mistake of her life bila pertahankan laki dia yang tak layak dipanggil suami-kawen sorok, satu statement baik pun tak pernah keluar. Tengok kosmo ni-http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2016&dt=1112&pub=Kosmo&sec=Hiburan&pg=hi_01.htm, ayat last, dia boleh cakap tak kisah langsung psl alyah. Jantan tua bodoh-memang dia sangat zero pasal jadi suami. Professional konon, gatal nauzubillah, last alyah je masuk perangkap terpaksa tahan kawen kat siam la bagai. Ni pengalaman saya ‘bercinta’ dengan lelaki yang macam ni.

    0

    0