Written by AbangNara | August 19th, 2014

Menerusi rancangan Wanita Hari ini, Ally Iskandar dan Farah Lee telah mengumumkan nama anak mereka iaitu Mariam Isabel. Ejaan nama tidak dapat dipastikan sama ada Isabel atau Isabelle. Untuk makluman, Farah Lee telah selamat melahirkan si puteri comel pada 8 Ogos yang lalu. Pastinya mereka berdua sedang berada dalam fasa teruja dengan kehadiran orang baru dalam hidup.

anak farah lee

Farah Lee dilihat mengalirkan air mata ketika Ally Iskandar mengucapkan terima kasih kerana melahirkan Mariam Isabel. Sesungguhnya pengorbanan seorang isteri amat besar dan salah satunya ialah berjuang antara hidup dan mati untuk melahirkan zuriat.

anak farah lee

Semoga keluarga Ally Iskandar dan Farah Lee makin meriah, ceria dan bahagia dengan kehadiran Mariam Isabel. Lepas ini bolehlah tambah sorang lagi. Harap-harap ‘baby boy’ pulak. Insya Allah. Info asal MyArtis.

P.S: Mazda bangunkan sistemk hibrid diesel-elektrik

40 responses to Ally Iskandar & Farah Lee Namakan Anak Mereka Mariam Isabel

  1. BEST PULAK NAMA DIER says:

    best lah nama ni. tak cam pemes terlebih. huhu. semoga sihat sejahtera selamanya

    0

    0
    • komplen pasal nama mcm kafir akan muncul dlm masa 3, 2, 1…..

      0

      0
      • dena says:

        orang ni macam2… ko tak suka name org dah letak kat anak die, ko jgn letak kat anak ko.. as simple as that… bukan nak marah2 org letak anak die name ape.. mak bapak die org pandai, mesti dah research dulu maksud name2 ni..

        yg kat pusat serenti, penjara banyak je yg name elok2… tp x menjadi jugak..so tak payah nak beria sangat pasal name ni…concern boleh..tp jangan over.. meluat…

        name tu kan kalau dipanggil jd doa? mmg la kalau kau betol panggil name anak kau dengan name yg sebenar.. kalau name muhammad tp ko panggil anak ko mamat ape kejadahye doa?

        sekali lagi…tu anak org…tak yah beria nak komplen name anak org…

        0

        0
      • One Direction says:

        ewwwwwwwwwwwwwwww muka kpop !
        kenapa anak dia muka kpop ??

        0

        0
    • minah jambu idop umno ! merah biru says:

      helo farah nenek minah jambu cakap jangan tidor kn anak u tu kt atas bantal nanti kepala dia tk cantek ! nanti kepala anak u tu jadi lonjong ….biar baby tu tegolek2 atas katil aje pasal baby belom pandai nk pushing2 kn kepala dia lagiiiiiiiii ….kalau tk tidor kt bantal nanti kepala anaku tu cantekkkk bulatttttt aje…..kalau dh besar sikit ha baru lah tidorkn dia kt bantal baru lah hepeninggggggggg…helo ! ni nenek minah jambu yg cakap tau eh !! nenek minah jambu pon dia minat BN ni jangan tk caya haaaaaaa !

      0

      0
  2. anon says:

    Bagus je si Ally & Farah ni, tak mcm si scha & awal nak tunjuk muka anak pun sampai kene tunggu lepas pantang. Mereka tu pun bukannya bintang besar sngt pun. Perasan je lebih. Anyway nama tu oklah…..

    0

    0
    • anon konon says:

      Eleh.sebenarnya ko nk tgk kan muka anak scha dgn awal. Kalau ko tanak tgk, takde nye ko kisah diorang tunjuk ke tak

      0

      0
    • aisha says:

      Btl la tu cra awal n scha.. cube ko cr knpa xblh publish gmbr baby mse dlm pntang.. dorg syg ank dorg..n dorg xnk ank dorg kna sbrg pyakit dr jin n syaitan..

      0

      0
      • monster inc says:

        hello aisha !!

        u ni mesti dgr ustaz DD yg mention pasal jin n syaitan tu kan.. cer u google ustaz DD tu pun baby dia baru seminggu dh post gmbr tawww… xcaye cer tgk balik BN post lama2.. so sebenarnye ia bergantung pada amalan kerohanian si ibu n bapa gak.

        0

        0
    • bla bla bla says:

      ko tau tak kenapa diorang memilih untuk tak tunjuk muka anak sebelum abis pantang?bayi bawah umur 40 hari tak boleh diambil gambar ape lagi disiarkan pada umum…bukan kira bintang besar tak besar…diorang jaga anak diorang…ko esok pun kalau ada anak jgn la nak expose sangat dalam masa 40 hari umur lepas lahir tu…g gugel la kalau nak tau lebih lanjut pasal benda nie…aku pun bukan pandai sangat,tapi aku amik tau la pasal benda nie SUPAYA AKU TAK MENCACAI MACAM KAU…

      0

      0
      • hurm says:

        tapi ustaz azhar kate itu bukan pendapat ulama..wallahualam..

        0

        0
        • APE DAA says:

          klau bukan pendapat ulama pun…yang baik kite ikut jela..takde faedah pun post gambar bby baru lahir pada public media…bukan lama pun..sampai abis pantang je..

          p/s : ustaz azhar tu pun dulu kata tak boleh makan beradap,tp bukan main makan beradab lg time kawin kali ketiga..pendapat manusia boleh berubah sekelip mata…

          0

          0
      • O_o says:

        tak tunjuk muke penuh.. tapi tunjuk sikit2.. sipi2.. tu kire boleh laa eh??? better tak payah tunjuk terus… tunggu jek smpi abes tempoh..

        0

        0
    • Shhh says:

      Korng kena paham kenapa scha dan awal tk nak expose gambar anak mereka..itu hak dorg…lagipun dri dorg bercinta, kahwin dan sampai nak umum jantina anak semua benda dok canang kat public..mcm che ta jugak..simpan sikit utk privacy mereka..tpi aku da terfikir gak adakah scha dan awal nak tunggu h!live umumkan gambar anak mereka..tk cya tunggu jelah..kalo tak betul mintak maaf awal2…

      0

      0
      • sempoi says:

        x de salah pun klu nk tayang muke anak..bnde ikhtilaf ni xperlu laa nk pnjg lebar smpai gaduh2…xde pula dlm quran ke sunnah ke ckp HARAM tayang muke anak sblm 40 ari…ikut laa parent nk tunjuk ke x…hormati laa klu diorg x nk tunjuk…kecoh btl mak cik2 ni…tulaa…byk sgt adat y mengarut org melayu ni..

        0

        0
    • OLGA BODOH says:

      KO SIBOK SGT TU NAPER? ANAK DIE, BIOR LA DIE NAK WAT GHAPO!!! YG KO SIBUK NAK TGOK SGT NAPER?
      XFHM LA NAPER ADE ORG OBSES SGT NAK TGOK ANAK ORG…
      PERTANYAAN.. KO X NAK TGOK ANAK PANDA KER?

      0

      0
  3. pasangan comel says:

    tahniah! Saya suka dengan pasangan ini cool aje. Low profile. Tengok lah wifey dia kerja profesional.

    0

    0
  4. woiitt says:

    zaman skrg..nama mesti nak ada bunyi org putih sikit..siti maryam lagi baguih

    0

    0
    • mizuumi says:

      siti adalah nama melayu yg tak bermaksud.
      esabel nama bunyi english yg bmaksud ‘devoted to God’.
      tak kisahlah bunyi bangsa apapun yg pntg bmaksud baik,kn. (“,)

      0

      0
  5. aku says:

    la…so disappointed.
    mmg la nama anak hak diorg
    tp nama tu tak mencerminkan langsung sifat si ibu yang konon sangat muslimah gitu..
    ternyata..farah lee pon retis biasa.
    tunggu citer retis loopak plak..

    0

    0
    • myname says:

      Aku rasa xde kaitan kot nama anak die apa dgn imej yg mak die bwk asalkan maknye jadi orang yg baik n cara dia didik anak nanti dah besar jadi org baik solehah cukup lah. Kalau ko nak tau, nama jodoh ajal maut semua Allah dah tentukan. Nama kau pun Allah dah bagi sebelum ko lahir lagi. I wonder what is your real name. Pikiran sempit.

      0

      0
    • Anonymous says:

      mariam tu x muslimah ke? nama mak ko ape? nak tau gak muslimah ke idak..

      0

      0
  6. Anonymous says:

    ad spe2 taw x mksud nme ank ally nie?

    0

    0
  7. k says:

    ade maksud kot nama tu.
    tapi sebagai org melayu,
    macam x best je kan sbb ala2 nama inggeris.
    xpe, maybe ally & farah panggil anaknya mariam.
    positf2. hihi :P

    0

    0
    • Anonymous says:

      ala2 inggeris??? dari segi ckp pun tau org ulu.com ..pls laaaa ko hingat org melayu n arab je ke islam? matsaleh xde yg islam ke??? tlg gua keluar dari gua dan banyakkan menbaca selain blog gosip!

      0

      0
  8. Anonymous says:

    penah dengar sejarah islam nama Isabella?? isabella adalah tokoh perbandingan agama islam dan kristian, di Sepanyol

    0

    0
    • anon si makcik andartu says:

      penah dgr sejarah menggunakan anonymous sebagai komen, anonymous islaah pejuang ziobnist yg pertama membunuh org islam di palestin.. jadi wajarkah anda guna anonymous sbg nama anda? anda zionist?

      0

      0
  9. […] artikel sebelum ini Abang Nara ada menulis nama anak Ally Iskandar dan Farah Lee sebagai Mariam Isabel. Hari ini, Farah Lee telah tampil menerusi akaun Facebooknya dan memperkenalkan anaknya secara […]

    0

    0
  10. […] ini Farah Lee menerusi akaun Facebooknya memperkenalkan anaknya secara rasmi sebagai Mariam Isabel. Apa pun, memang cantik nama yang di pilih oleh pasangan suami isteri ini untuk puteri sulung […]

    0

    0