Written by AbangNara | August 8th, 2014

Alhamdulillah. Jutaan tahniah diucapkan kepada Farah Lee dan Ally Iskandar atas kelahiran cahaya mata perempuan mereka hari ini. Cantik tarikhnya. 8 Ogos 2012. 8.8.2014. Berita gembira ini telah disampaikan oleh Farah sendiri menerusi akaun Facebooknya. Pasti kehadiran si puteri ini akan memeriahkan lagi keluarga mereka.
farah leeBerikut ialah status yang telah dikongsi oleh Farah mengenai kelahiran cahaya matanya itu:-

anak farah lee
Tahniah sekali lagi buat Farah dan Ally. Selamat menjaga anak. Semoga si comel membesar dengan sihat dan menjadi anak yang solehah. Tahniah!!

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

41 responses to (TAHNIAH)Farah Lee, Isteri Ally Iskandar Selamat Lahirkan Anak Perempuan

  1. puikkk says:

    KALO GAMBAR ANAKNYE TAKDE…TAYAH LA BANG NARA SUSAH2 UAT ENTRY. HADUSSSS…

    0

    0
  2. Anonymous says:

    Alhamdulillah…tahniah kpd pasangan ini.Semoga dalam lindungan dan rahmat Allah.

    0

    0
  3. Youtube.Com says:

    It’s very simple to find out any topic on net as compared to textbooks, as I found this post at this
    web site.

    0

    0
  4. lady_jull says:

    semalam la baby lahir abg nara.. 7.8.2014 … main petik je abg nara nie..

    0

    0
  5. lynn says:

    Alhamdulillah Tahniah Both ally& farah

    0

    0
  6. Anonymous says:

    haa kalo baby dia brdua ni aku sgt2 teruja nk tgok !!

    0

    0
  7. dusta putri says:

    semalam la farah bersalin 7/8/14..apa la bang nara ni… cek la dulu nk post pun…

    0

    0
  8. anon says:

    Baby dia org ni kecik agaknya sb mak ayah kecik, tapi sure cute punya……congrats

    0

    0
  9. just me says:

    Tak sesuai kut utk wanita-wanita Muslimah secara generalnya sebut ttg berapa cm dilate di tempat awam mcm facebook. hal nie termasuk dalam perkara yg wanita-wanita kena jaga / simpan utk pengetahuan suami/keluarga je, sebab nie bahagian alat sulit . cukup kut sekadar umum kelahiran / berapa jam proses kelahiran tanpa perlu sebut berapa centimetre dah terbuka/ belum terbuka especially utk mereka yg fACebook nya ada fan atau follower lelaki atau setting Public.

    0

    0
    • nia says:

      zaman sekarang ni semua nak jadikan hebahan. pernah baca satu blog tu smpai kemaluan bini kena gunting dgn doktor pun nak mention. nak tunjuk kata insaf tgk bini beranak.. ishh tak faham betul..habis org baca ter”imagine” cmne rupa bini dia punya TUT kena gunting…eee

      0

      0
    • jangan riak says:

      mungkin tujuannya nak bagitau dia tak terseksa lama nak beranak. biasa org pertama kali beranak hazab berjam jam. tapi itu dah jatuh riak namanya, belum lagi org imagine benda yg dilate tu. belajar tinggi2 tapi nan hado.

      0

      0
    • Just u says:

      Lor… Perkataan dilate pun boleh buat kau pikir bukan2? R u a pervert? Seriously, if the word can lead to imagining a woman’s private part, u must be a pervert. Lol!

      0

      0
      • Lila says:

        entahnya kalau kabar pasal dilation ke epiostomy (gunting jalan keluar tu) pun boleh terangsang, nampak sangat anda tidak normal.

        ada sorang laki kabar ke aku, dia boleh je tengok bini dia teran apa semua, tapi bab kena gunting tu terus dia lari keluar tak tahan. benda tu horror kot tengok, takde siapa yang horny nyeee

        0

        0
        • Orkid Indah .. Pray4Gaza says:

          @Just u … @just me tu bkn pervert … tp lbh berkaitan dngn adab muslimah .. klu nak citer hnya dngn kaum wanita & ibu shj @ dikalangan kwn2 tak aper … ni masuk fb. Skrng ni dah berlegar di blog2 & portal hiburan. Tak perlu berimiginasi bagai … dah mmg maksud ‘Woman’s pri**t* p*r*. Fyi ramai org yg sakit jiwa @ pervert. Klu baca bab yg diatas tu pun blh sewel. ISLAM ITU INDAH BILA DIDIK UMATNYA dngn ADAB2 adalah utk KEBAIKAN SMUA ORG. Bg yg hati & jiwa dah cantik mmg lah tiada masalah tp bgmna org yg hati & mental sakit sakit ?. Jd bg mengelakkn pkara yg tak baik berlaku. Mengapa perlu crita?. Bg farah ni mungkin dia naive jd dia criter tanpa berfikir.. Esok ank ke 2 tak yah crita. Nak open criter budak2 rempit slalu ckpa apa ? Klu dorang baca .. mesti kat situ r*b*k & tak tutttttt … buat lawak pasal ‘private tutt’. Org yg terlalu ‘Open minded’ sangat … sblm post di laman soaial sila fikir dulu pro&cons. Stiap pekara ada batasan. Pkra kecil lama2 jd besar. Spt dosa kecil mula2 satu titik hitam slps itu jd setompok strusnya GELAP LAH HATI. Esok ada pulak criter brapa bnyk gunting & jahitan kat fb. Klu criter itu mendpt kesan p+ tak pe lah jugak. Ingt jasa ibu bertarung nyawa tp ini lps baca ada yg buat lawak. Ada yg anggap Jasa2 Mom & dad di anggap sbg RUTIN mmg keje mrk jaga ank2 & bkn pengorbanan. Itulah sy dngr generasi skrang bercrita mengenai jasa ibubapa yg menjaga ank2. Nak tarbiyah nanti kwn2 tak lbh trima. Kesian org yg berfikiran spt itu.

          0

          0
        • Orkid Indah .. Pray4Gaza says:

          Salam nun di atas bkn masalah horny tp buat lawak lps tu mrk melalut prkara lain tp berkaitan lah lps itu barulah muala ke situ bercrita karut bin mengarut lg tak senonoh … tidakkah islam itu indah adab perlu dijaga .. maruah wanita bergelar ibu di jaga bkn di buat lawak. Sy bercriter ni sbb sy sndri pernah dengar kwn2 lelaki(pervrt) buat lawak bab itu. Dr bapak budak sampai budak2 sama jer perangai. Jd mengelakkan dr jd bhn criter kpd pervert2 ni … tak yah criter perkara2 mcm ni kecuali kpd kluarga & kwn2. Kwn2 yg warak klu dngr citer sakit ni jd POSITIF MASALAHNYA BG YG PERVERT .. SAKIT HATI bila kita dngr. Rasa nak suruh jer dorang rasa sakit bersalin tu.

          0

          0
      • Orkid Indah .. Pray4Gaza says:

        @Just u … @just me tu bkn pervert … tp lbh berkaitan dngn adab muslimah .. klu nak citer hnya dngn kaum wanita & ibu shj @ dikalangan kwn2 tak aper … ni masuk fb. Skrng ni dah berlegar di blog2 & portal hiburan. Tak perlu berimiginasi bagai … dah mmg maksud ‘Woman’s pri**t* p*r*. Fyi ramai org yg sakit jiwa @ pervert. Klu baca bab yg diatas tu pun blh sewel. ISLAM ITU INDAH BILA DIDIK UMATNYA dngn ADAB2 adalah utk KEBAIKAN SMUA ORG. Bg yg hati & jiwa dah cantik mmg lah tiada masalah tp bgmna org yg hati & mental sakit sakit ?. Jd bg mengelakkn pkara yg tak baik berlaku. Mengapa perlu crita?. Bg farah ni mungkin dia naive jd dia criter tanpa berfikir.. Esok ank ke 2 tak yah crita. Nak open criter budak2 rempit slalu ckpa apa ? Klu dorang baca .. mesti kat situ r*b*k & tak tutttttt … buat lawak pasal ‘private tutt’. Org yg terlalu ‘Open minded’ sangat … sblm post di laman soaial sila fikir dulu pro&cons. Stiap pekara ada batasan. Pkra kecil lama2 jd besar. Spt dosa kecil mula2 satu titik hitam slps itu jd setompok strusnya GELAP LAH HATI. Esok ada pulak criter brapa bnyk gunting & jahitan kat fb. Klu criter itu mendpt kesan p+ tak pe lah jugak. Ingt jasa ibu bertarung nyawa tp ini lps baca ada yg buat lawak. Ada yg anggap Jasa2 Mom & dad di anggap sbg RUTIN mmg keje mrk jaga ank2 & bkn pengorbanan. Itulah sy dngr generasi skrang bercrita mengenai jasa ibubapa yg menjaga ank2. Nak tarbiyah nanti kwn2 tak lbh trima. Kesian org yg berfikiran spt itu.

        0

        0
  10. minah jambu idop umno ! merah biru says:

    bang nara mana gambar baby nyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ???????????? bang naraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!

    0

    0
  11. Tahniah…a ah gambar baby kene update nnt ;)

    0

    0
  12. lyssa says:

    Tahniah buat Farah Lee dan suami :) semoga berbahagia.

    myT.com.my

    (RM 10 Tshirt printing)

    0

    0
  13. mai has says:

    tumpang gembira utk farah dan ally.lama juga mereka berkahwin baru ada rezeki anak.alhamdulillah….

    0

    0
  14. aku says:

    Laaaa,ade jugk yg bengap ckp si farah ni riak
    Just share experience je pun. Bersyukur sbb dipermudahkan…sakitnye just 1hr instead of 10. Xde pun hidden meaning cam die berbangga. Masalah betol orang kalu sekolah tkt dlm mimpi aje

    Congrats farah!!! Xsabar tgok baby. Moga sihat u both
    Parents cute mute,anak apetah lg

    P/s:org dirty minded ni dikhabarkan berita dpt baby baru pun will still imagine mende bukan2. Xpyah dilate etc…

    0

    0
    • bijan says:

      aah..diorang yg mudah sgt nk imagine bukan2, org lain plak yg dipersalahkan..otak tu pikir menda kotor sokmo..

      0

      0
    • cikoici says:

      annouce dpt baby perlu ke bitau brape cm dilate? i dont think so. cukup sekadar mengucap syukur pada Allah. kita jangan terlalu ambil mudah semua perkara. n ckup kat atas sane menasihati farah lee ni. x perlu la cakap kt org duk imagine ke ape. saya sebagai perempuan pun leh agak dilate tu cemane. xkan la lubang idung plak dilate. haih.. tlalu open sgt agaknya ye masyarakat sekarang.

      0

      0
      • Anonymous says:

        biijik mata pun boleh dilate.. pupils can dilate kalau tak
        dilated to light kong la namanya just saying jangan sentap cik kiah

        0

        0
  15. lara says:

    setuju dengan aku,hanya org yg berfikiran kotor je p imagine bukan2..bnde tu biasela je bg org yg melahirkan anak..xde yang pelik pon dan xde ape yg nk di riakkan..

    0

    0
    • PI says:

      awak yerla kot dah melahirkan anak. yg belum kawen lg cemana? yg belum ada anak lg cemana? bukan ada golongan mengandung ajer kt dunia ni. lain2 pn ada jugak

      0

      0
  16. anon says:

    Setuju dgn sikoici…..takyah cakap bende tu tak ape. Cukop sekadar bagi tau dah lahir, lelaki or perempuan. Tapi mananya gambar anaknya…. Sama mcm si scha jgk tak nak tunjuk gambar anak. Nak tunggu sampai habis pantang. Org tak sabar nak tengok anaknya, bukan emaknya. Emaknya dah selalu tengok, so tunjuk je lah takyah tunggu2 pantang pun. Ni mak nya pulak yg lbh2 nak melawa…

    0

    0
  17. Hanez Suraya says:

    Tahniah cikgu! Walaupun pondan, tetap mampu membuntingkan pompuan. Nanti senang2 turunla Kuantan, mengenang zaman silam di Kolej MARA.

    0

    0
  18. Anonymous says:

    ????? …Sour grape ke????

    0

    0
  19. Mak Esah says:

    brp bukak pon nk cite… manusia oh manusia.. xreti malu! seb baik dulu mse memula buat bukak brp x cite kt fb.. huhu

    0

    0
  20. Anonymous says:

    berapa banyak account fb farah lee ni..dekat rotikaya fb lain di tunjukkan

    0

    0
  21. Anonymous says:

    ni status yg betul….
    Alhamdulillah 07.08.2014 09:09PM.

    Anugerah terbesar dari Allah. Sebesar anugerahNya, sebesar itulah tanggungjawab yang datang bersama.

    Anugerah pinjaman ini,
    dipinjamkan Penciptanya kepada kami,
    dalam fitrah islam yang suci,
    dan perlu kami pulangkan semula,
    dalam keadaan yang suci juga.

    Doakan supaya,
    anugerah pinjaman ini,
    dapat kami tatih dan didik menjadi kalifah terbaik bumi,
    dari segi amal dan akhlak diri,
    persis peribadi Rasul-Rasul yang dimuliai.

    Doakan supaya,
    anugerah pinjaman ini,
    menjadi aset kami suami isteri,
    menjadi pencinta semua makhluk bumi,
    menjadi penyeru agama lurus Illahi,
    dan menjadi jiran kita semua di Syurga Allah nanti.

    Dari,
    Daddy Ally Iskandar
    Omma Nurfarahin

    0

    0
  22. oink2 says:

    betullah tu akaun ori farah lee.. bukan fake acc

    0

    0
  23. […] dapat dipastikan sama ada Isabel atau Isabelle. Untuk makluman, Farah Lee telah selamat melahirkan si puteri comel pada 8 Ogos yang lalu. Pastinya mereka berdua sedang berada dalam fasa teruja dengan kehadiran orang baru dalam […]

    0

    0
  24. Alfredo says:

    each time i used to read smaller posts which also clear
    their motive, and that is also happening with this article which I am reading now.

    0

    0
  25. […] (tahniah)farah lee, isteri ally iskandar selamat lahirkan […]

    0

    0
  26. […] (tahniah)farah lee, isteri ally iskandar selamat lahirkan […]

    0

    0
  27. […] sumber (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]

    0

    0