“Aku Nak Belasah Kepala Korang” – Rosyam Nor Perlekeh Wanita Di TikTok KPWKM, Rina Harun Digesa Letak Jawatan

Hiburan

“Aku Nak Belasah Kepala Korang” – Rosyam Nor Perlekeh Wanita Di TikTok KPWKM, Rina Harun Digesa Letak Jawatan

Semalam, tular di media sosial TikTok dan juga Twitter apabila video memaparkan Rosyam Nor meminta orang ramai untuk hadir ke sebuah program anjuran Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat (KPWKM) di bawah seliaan YB Datuk Seri Rina Harun.

Apa yang menjadi tumpuan warga maya adalah apabila Rosyam didakwa netizen seolah-olah memperlekehkan wanita di luar sana.

Advertisement

Dalam video tersebut, Rosyam menggunakan ayat sindiran seperti “bangun lambat”, “perempuan ni/wanita ni semuanya lambat”, “eh bangkitlah”, “bangun daripada tidur” dan “aku nak belasah kepala korang”.

YB Rina yang turut berada bersama pegawai Yayasan Kebajikan Negara pada ketika itu dilihat hanya berdiri dan tersengih-sengih ketika pelakon itu melontarkan ayat-ayat tersebut di pejabat KPWKM.

Perkara tersebut turut mendapat perhatian ahli parlimen Segambut, Hannah Yeoh yang mempersoalkan kelulusan skrip dan juga video promosi yang dianggap seperti merendahkan martabat dan juga mempersendakan kaum wanita.

Facebook Hannah YeohSumber : Facebook  

Malah, netizen di media sosial turut mengkritik video tersebut di mana rata-ratanya menganggap ia sebagai memalukan dan turut menggesa agar beliau meletak jawatan.

Selain itu, kami kongsikan artikel trending yang lain pada pautan di bawah.

tandas busuk tahan makan
3 bulan lalu

Pelajar Sanggup Tak Makan 'Breakfast', Enggan Guna Tandas Sekolah Yang Kotor

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : Twitter

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

5 Comments

  1. anonymous

    September 14, 2022 at 5:25 pm

    rosam ni bajet bagus dari dulu lagi sampah la kau hero tua, rina ni tak layak pun sandang menteri mudin dulu back up dia sekarang pm mengantuk lagi la bingai kalau kita tengok kerajaan sekarang tiada calon yg kaliber untuk jadi menteri semua pelahap duit saja

  2. Anonymous

    September 14, 2022 at 4:51 pm

    ..rina harun ni pelakon tambahan ke..rosyam pegang watak utama, sebab itu rina takde dialog..

  3. Anonymous

    September 14, 2022 at 12:01 pm

    Korang ni apsal triggered sgt.. Mmg byk pun perempuan bgun lmbat.. Hannah yeoh ni xabes2 ngn politaik die… Klu nak sruh ltak jwtan ats usaha baik rina harun, ko xpkirkan rakyat.. Hanya politaik semata2..

  4. Anonymous

    September 14, 2022 at 11:51 am

    Lawak la sangat… komen-komen tak membina jantan macam nih nak didengar buat apa… sudah la… bini dia kot yg bangun lambat…

  5. siti

    September 14, 2022 at 11:35 am

    Mana ada wanita bangun lewat, itu dia kot. kita ni sebelum subuh dah bangun siapkan diri dan anak untuk pergi kerja dan sekolah. Jangan la merendahkan kaum wanita sendiri, betul kata YB Hannah Teoh tu. Eh geram pulak

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...