Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Akan Bernikah Dengan Lelaki Muslim, Agnes Monica Bakal Jadi Mualaf?

Agnes Monica

Penyanyi yang namanya semakin dikenali di pentas antarabangsa, Agnes Monica khabarnya akan mengakhiri zaman bujang bersama lelaki pilihan, Adam Rosyadi.

Advertisement

Berikutan itu, peminat Agnes juga tertanya-tanya mengenai soal agama yang bakal dianutinya selepas ini usai sahaja bergelar isteri orang nanti.

View this post on Instagram

A post shared by AGNEZ MO (@agnezmo)

Jika di negara Indonesia, seseorang itu boleh berkahwin meskipun menganuti agama yang berlainan antara satu sama lain.

Sehubungan dengan itu,  muncul desas desus yang mengatakan Agnes akan memeluk agama Islam dan ada juga yang berkata bakal suaminya itu nanti akan mengikuti kepercayaan Agnes Monica yang beragama Kristian.

Isu tentang agama melibatkan penyanyi lagu Matahariku ini bukanlah pertama kali diperdebatkan oleh peminat artis ini di tanah seberang malah pernah juga tular beberapa keping foto yang memperlihatkan Agnes dalam keadaan berhijab.

View this post on Instagram

A post shared by AGNEZ MO (@agnezmo)

Namun begitu, Agnes tidak pernah melenting ataupun memberi maklum balas mengenai isu terbabit kerana merasakan peminat mempunyai hak untuk bercakap mengenai artis yang diminati mereka.

“Saya percayakan soal kebebasan bersuara. Tapi jangan menampakkan diri anda terlalu bodoh..” tegas Agnes.

Advertisement

Terdahulu, tular di media sosial Indonesia apabila Agnes dan Adam dilaporkan kini sedang hangat bercinta berikutan beberapa foto memaparkan aksi mesra keduanya tersebar di internet.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

2 Comments

  1. Anonymous

    September 10, 2021 at 11:37 am

    Doakan yg baik2. Tidak mustahil (kawin campur) mengikut cara Islam org M’sia di Indonesia. Aamiin Ya Rabbal Aalamiin.

  2. Anonymous

    September 10, 2021 at 10:22 am

    alah bodohnya blogger pun, ko ingat indonesia tu sama dengan malaysia ke kalau kahwin muslim kena convert? kat sana diaorg belasah je kawan campur sebab islam kat sana pun takde beza dengan non-muslim. plus diaorg ada pancasila so mind our own business tak payah sibuk hal artis negara jiran

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top