Written by Bella | February 7th, 2018

Tampil di muka hadapan majalah URTV bersama aktres Izreen Azminda untuk tema Naluri Isteri Kedua, penyanyi Adira teruk dikecam oleh netizen.

Bagi mereka untuk apa majalah tersebut mahu bercerita mengenai kedua-dua selebriti tersebut yang sebelum ini dihimpit dengan kontroversi ketika berkahwin dan dilabelkan sebagai perampas suami orang oleh netizen.

Walaubagaimanapun, Adira sedikit pun tidak mahu ambil pusing dengan segala komen negatif yang dilemparkan kepadanya.

Kalau layan memang sakit hati jadi lebih baik jangan lain kerana lama-lama mereka akan diam sendiri. Saya sendiri dah bermacam-macam kontroversi yang saya lalui jadi saya dah lali, katalah apa pun.

Bukannya saya minta tajuk begitu tetapi saya secara peribadi tiada maslah dengan pemilihan tajuk tersebut. Tetapi saya faham isu melibatkan poligami memang perkara sensitif dalam kalangan masyarakat.

Dalam pada itu, Adira turut bersimpati dengan nasib Izreen yang tidak henti menerima kecaman selepas mengumumkan perkahwinan beliau dengan Ude Wahid sebagai isteri kedua. Namun, Adira yakin Izreen seorang wanita yang tabah dan kuat untuk mengharungi segala tomahan orang ramai terhadap dirinya.

Sumber Berita : mStar Online

43 responses to Adira Tidak Kisah Dikecam Tampil Bersama Izreen Dalam Majalah Dengan Tajuk Naluri Isteri Kedua

  1. Mat Ronggeng says:

    Hahaha ya ke tak kisah? Hari tu Dato’ Bu- RED kau cuba tackle Ruhainies kantol peluk pinggang – kau meroyan kat IG ko.. merajuk balik Sabah… Hahaha nyaris dapat madu no 3…. hahaha ye lah tu tak kisah…..

    38

    1
    • Anonymous says:

      No 4 lah dia no.3…..

      0

      1
      • Pekerja Gomen says:

        Apala… madu tu maksudnya wanita yang dipoligami.
        Walaupun Adira isteri ke3 Dato Red, tp dia bermadu berdua je ngan Datin Red tu sbb isteri pertama dah diceraikan.
        jadi betullah ayat mat ronggeng tu, kalau ruhainies kawen dato red… madu no 3….
        aiyooooo….

        8

        0
        • Mat Ronggeng says:

          Tu lah pasal tajuk magazine tulis No.2… kahwin berapa kali, cerai berapa kali itu lain cerita. Yg penting BuRED tu ada 2 orang isteri sekarang. Berapa ramai kekasih gelap Dato’ Bu-red itu tanya sama Adira, sebab dia tak kisah… hahahaha

          13

          0
  2. Anonymous says:

    No 4 lah dia no.3…..

    0

    3
  3. Anonymous says:

    kelab perampas

    14

    1
  4. Anonymous says:

    Dia memang tak kisah tajuk tu sebab dia bini no 3… datin red bini no. 2….. lagi pun dia memang x ikut nasihat keluarga itulah lari ke Siam kawin….ana keluarga nak buat di Sabah sebab bini ke 2 datuk red baru bersalin .lebih baik emaknya jaga buah dari anak x makan nasihat.

    1

    2
  5. kekwat says:

    maka bertambah la spesis2 perampas laki org.. bangga betul jadi bini no 2 ye korang.. harap ada no3…

    23

    0
  6. pompuan fuhh says:

    ADuh korang ni pun.. lebih baik dia jadi bini no 2-3-4 jangan berzina sudah. ISlam menghalalkan poligami mengharamkan zina dan juga talak. ia la memang ada akan cakap la kalau kena dekat batang idung sendiri baru tau. kalau tak nak bermadu jaga elok2. tapi lelaki ni memang fitrah dia nafsu memang ke arah itu. kan diorang dilahirkan satu nafsu 9 akal dan pompuan 9 nafsu satu akal. nafsu diaorg tu je lah. kdg2 isteri dah baik dah cantik dah solehah, tapi lelaki tetap nak juga kawin lain. salah sapa? tak yah salahkan siapa2. cuma kalau tak tahan bermadu dan takut plak dosa, jalan terakhir ialah cerai (Allah tak suka tapi halal). alah kita ambil jelah cerita adiputra. last2 balik juga no 1. wallahualam.

    2

    0
  7. Anonymous says:

    Nara x nak siasat kes Rafidah Abdullah (Pengacara 3R) ke? Dengar2 gossip dah kawin dengan GF die.

    11

    0
  8. mak cute says:

    dasar muka tembok mmg la x kisah…desperate kawin dato kaya janji xyah nak kje…baru kecoh dato sayur dgn ruhainies ritu ko dah meroyan…

    2

    1
  9. melati says:

    Bini nom 2 dh ler Hina dr khinzir , yg terpalik kt Family mereka mana nk letak muko, pastu org kampong mesti ketawa camgini.” Anak si kiah tu bermadu ..! Kalau anak aku lah bermadu dr kecik aku tibai dgn penyapu lidi..!! ” sebab tu Bini no @ no 3 tak kisah di kecam sebab Mak bapak mereka dh malu..!!! tu jerr

    3

    9
    • Anonymous says:

      astagfirullah al azim..ayat ni….

      3

      0
    • Anonymous says:

      Aku doakan moga ko yang bernama Melati ni, kalau perempuan.. suami ko nikah sorang lagi dan kalau lelaki, ko jatuh cinta dan nak nikah sorang lagi. Kalau ko keturunan siput babi, yang ada dua jantina… aku doakan Allah bagi ko ujian supaya tak takbur…tak kisah la ko ni islam ke tidak. Setiap kali ko komen, mmg membongkak.. tak ingat mati.

      0

      0
  10. Hamba Allah says:

    Isteri no 1 atau no 2..mereka tetap isteri. Hak seorang isteri dalam islam tak pernah mention no 1 atau 2. Jangan pernah kita menghukum laluan hidup seseorang walaupun mereka ditakdirkan menjadi isteri no.2. Saya tidak menyokong atau menidakkan poligami. Tapi secara rasional nya, kita semua hamba Allah di muka bumi ni. Semua yang kita ada hanya pinjaman. Suami tu bukan milik kita sepenuhnya. Andai Allah ingin membolak balikkan hatinya untuk menyayangi insan lain selain kita, siapa kita untuk menidakka kerjaNya. Begitu juga kebahagian, kegembiraan, kemewahan. Semuanya hanya pinjaman. Balik pada qada dan qadar. Kita sebagai umat islam, redha lah dengan setiap ketentuan yang diaturkan dalam hidup kita. Tak perlu lancang dalam menyuarakan pendapat. Andai sampai masa awk untuk diuji, semua ni berbalik pada kita jugak.. Doa yang baik-baik utk mereka semua. Kita jagalah kehidupan kita senditi. Andainya menjadi isteri no 2 berdosa, tidaklah dibenarkan di dalam Islam.

    4

    0
  11. Anonymous says:

    Padan muka kau adira…yg si izreen kau tengokla…nanti ko dptbalasan jugak

    2

    3
  12. Anonymous says:

    Amboi melati at 9.52 am, mulut….jgn dok ngata org, sat2 sok anak hang bermadu, jdi bini no.2, org kg dok kata kat hang,baru padan muka hang….Allah bayaq cash la ni….

    3

    0
  13. Anonymous says:

    Ya la melati ooii….nti ko ada anak ko tibai dia siap2 dari kecik, kot2 esok dia malukan ko dia jdi bini no. 2….

    1

    0
  14. Siti says:

    pehal izreen posing camtu..gedik

    8

    0
  15. benci orang hipokrit says:

    Nak jadi isteri kedua, ketiga atau keempat, kulit muka tu memang kena cukup tebal, hati kena betul2 kental. Sebab tu respon si Adira ni macam ni. Dia tak pedulik pun apa kata netizen, yg penting dia bahagia.

    Lagipun korang kena ingat, sejak dia kahwin dia dah makin sendu. Dah jarang keluar majalah etc, so nakkan publisiti suka ke tak suka ke sebab tu dia rela jadi cover utk urtv. Urtv tu sejenis majalah tak cerdik sebijik mcm mangga dan sewaktu dengannya. Aku pun tak sangka wujud lagi majalah urtv ni dalam era macam ni.

    10

    0
    • Anonymous says:

      tu sbb dia mau bermadu…tgkp laki org berduit pun x apa, shara pun x apa..

      meloyakan.
      Majalah masa aku remaja tahun 1980an..
      ada lagi ke, ingtkn dh terkubur…

      6

      0
  16. hamba ALLAH says:

    macam satu kesalah besar betul yg jd bini no2,3 n 4 ni ye..klu di rampas bg becerai mungkin jahat gila.ni die kongsi suami je. Ustaz Azhar Idrus ada ramai isteri, ustaz syed al jufri ade 2 isteri, asyraf muslim ade 2 isteri, saleh yakob ade 2 isteri, dan lain2 yg beristeri ramai. salah ke semua perempuan2 tu.hina ke diorg. klu qada dan qadar dah tertulis boleh ke kita menidakkn nye.kita tuhan ke.siapa kita nak hukum org.doakn yang baik2 sudah untuk mereka.kalau terkena pada kita takkn nak meroyan selamanya.kebahagiaan tu kita sendiri yang tentukan.first hit mmg sakit.lama2 biasa la nnt.setiap tu ada hikmah dan kebaikkan.lihat dengan akal bukan dengan nafsu.

    3

    10
    • Juga HAMBA ALLAH says:

      Mmg tak salah. Tapi berdosa kalau tidak di lakukan secara adil. Atau cakap nak bermadu, tapi akhirnya salah satu pihak hanya berminat utk menjadi dominan dan akhirnya buat rumahtangga satu pihak lagi jadi hancur lebur. Yg ini lah yg sgt org benci dan agama kita pun tidak menggalakkan berpoligami dlm keadaan yg sedemikian. Takde siapa yg nak menghukum siapa kalau berpoligami hidup secara rukun damai. Kalau berpoligami tapi huru hara, dlm hukum Allah tetap berdosa.

      14

      0
    • Anonymous says:

      Takde siapa hukum siapa, ada setengah kes tu diri sendiri yg buka aib di social media, kalau dah tahu bermadu, belajar utk hormat antara satu sama lain. Jgn suka2 tulis kat social media utk di jadikan bahan spekulasi, kemudian bila dah jadi bahan buah mulut org, korang balik kan pada netizen konon mereka yg menghukum. Hukum apa, semua nya yg di tulis ada kat internet, senang netizen boleh buat bahan rumusan. Say what you wanna say, ni zaman org menilai org melalui kata2 korang sendiri di social media. Nak attention sgt kan. Dapatlah.

      4

      1
    • dian says:

      memangla xsalah. mslnye banyak2 jantan kat luar tu apehal laki org gak yg ko nak pilih.nak extend yg dh sedia ada buat pe. pi la bina masjid baru,tu yg org marah.

      1

      3
  17. anon says:

    possing si adira tu nmpk lah dia nya nyesal or itu dah jodoh
    yg ijerenn mmg nmpk ke angukahan dan kebirahannya
    so weird …

    5

    0
  18. ikan says:

    kalau nak jadi bini no 2 tu carilah laki yang betul2 kaya. yg memang mampu. toksah tangkap muat je. klu die kayaraya, ade kurang sikit bini 1st marah. kalau dah laki tu semekin, harap pandai ayat je, spenda bini 1st pun tak terbeli pastu ada hati nak kawin lain hurmmm mmg kene maki la

    3

    0
  19. Just me says:

    Bab poligami semua tuduh no.2 tu jahat, miang and sebagainya….tp kena ingt diorg kawen, sah dan halal, x dosa di sisi agama Islam kalau lelaki tu boleh berlaku adil..how bout yg x bertudung, pki sendat sana sni, pegng sna pegn sni…tu ok pulak korg..yg tu terang2 da dosa..aisey…

    5

    2
    • AREYU says:

      R U NO 2?

      5

      4
    • Pls lah jgn keluar dari topic, takde org nak kutuk no.2 kalau rumahtangga semua aman damai dan suami berlaku adil. Takda pun org kutuk Zarina Zainudin sbb dia pandai jaga rumahtangga dan maruah sbg seorang madu. Yg pakai tudung seksi meksi tak termsuk dlm topic hari ni. Tapi ramai je artis2 yg bertudung seksi meksi, ada je org tegur dlm ig.If it bothers you so much, kau pegi je lah tegur satu persatu tapi dgn cara yg baik lah, itu juga termasuk dlm berdakwah. Pahala.

      2

      3
  20. wekkkkkkk says:

    Tapi Percayalah Cakap Saya, Jika Mahu Bermadu Jadi Yg Ke 2, 3, 4, Kalau Dapat Restu Dari IbuBapa Memasing, InysaALLAH Pasti Bahagia, Kalau Tak Direstui Atau IbuBapa Terpaksa Merestui..Maka Akan Punah lah Di Masa Akan Datang. Ini Jika IbuBapa Masih Ada.

    Kalau Isteri Pertama Dan Anak2 Tak Redha, Maka Akan Punah Juga.

    2

    2
    • wekkkkkkk says:

      Itulah Pendapat Wekkkkkkk, Setelah Melihat Depan Mata Kisah Masyarakat Dan Di Celah2 Kehidupan Manusia.

      0

      2
  21. wekkkkkkk says:

    Kebanyakan yg bertahan dlm bermadu tapi sebenarnya hati x senang dan x bahagia, cuma pertahankan rmhtangga demi anak2 dan malu jika bercerai. Itulah hakikatnya. Hati Amat Pedih. Sesiapa pun x tenang. Hanya si suami seronok di ranjang.
    Lagi2 kalau si somi kaya, masing2 mau percent, bukan cinta 100% pun pada laki, lagi2 kalau laki tu tua ke, muka jamban ke..x kisah. Janji pulus ada.

    Menyintai Demi Harta.

    3

    2
  22. honey says:

    woittt melati..ko hina manusia yg Allah cipta lg hina dari khinzir??? ko tangggung la dosa ko nt. kawin 1 @ 2 @ 3 @ 4..x berdosa. jd isteri no. 2 @ 3 @ 4 pun x berdosa. isteri 1st pun bukan maksum. suami pun camtu jugak. kaya blm tentu kawin bnyk..miskin blm tentu x kawin. semua terletak pada JODOH. sekian.

    1

    1
  23. bulan sabit says:

    Kenapa izreen ni da lagi dalam industri. tak suka dia lah.Mulut bising je.. tak boleh nak diam macam apa je perangai dia ni.

    2

    0
  24. Anonymous says:

    I agree with you honey february 7 at 6.53pm…

    0

    0
  25. Anonymous says:

    laki aku dulu suka betol tengok izreen berlakon dgn minat lagu adira..tapi lepas 2 org pempuan ni kawin dgn laki org, pastu buat muka x malu x hormat isteri pertama terus laki aku benci menyampah siap panggil bitch lagi kat 2 pempuan ni..hahaha

    1

    0