Written by serenity | February 5th, 2018

Poligami adalah perkara yang halal namun ia merupakan satu isu yang dikira sensitif oleh kaum wanita. Justeru, apabila majalah legenda URTV menampilkan Izreen Azminda dan Adira Suhaimi sebagai penghias muka hadapan untuk tema ‘Naluri Isteri Kedua’, Istagram majalah itu ‘diserang’ segelintir Netizen.

Terdapat Netizen mempersoalkan mengapa majalah itu menampilkan isteri kedua dan berkata tidak akan membeli majalah itu disebabkan tema yang ditampilkan.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

“Mendongak kemain ya berjaya jadi pengextend masjid.”

Screenshot_2018-02-05_110705
Screenshot_2018-02-05_110714

Screenshot_2018-02-05_110723
Biarpun begitu, pihak URTV membalas yang Netizen tidak berhak menghukum manusia, namun Netizen punya alasan tersendiri.
Screenshot_2018-02-05_110731
“Siapa kita untuk menghukum manusia lain.”
Screenshot_2018-02-05_110810

Screenshot_2018-02-05_110832

Untuk makluman, Izreen, 32, telah berkahwin dengan pemuzik Gegar Vaganza, Ude Wahid, 29, sebagai isteri kedua tanpa diketahui isteri pertamanya, Intan Liana Azman, 32, seorang surirumah. Izreen mempunyai seorang anak lelaki hasil perkahwinan terdahulu manakala Ude dan Intan mempunyai dia orang anak lelaki. – beautifulnara.com

Sumber: Instagram URTV

122 responses to Tampilkan Isteri Kedua Di Muka Hadapan, Instagram URTV ‘Diserang’

  1. MissFee says:

    Wujud lagi ke magazine ni? ingatkan dah pupus

    172

    1
  2. intan payung ude says:

    izreen jgn dongak tinggi sgt la klu komen kt ig pon xberani nk buka hahaha .. izreen ayt ko dlu kemain xsokong laki org , laki curang .tu la jgn ckp besar kan skrg kna kt btg idong sndri .. hang p mna pon org kecam #genghang

    34

    3
  3. Anonymous says:

    URTV ni versi hardcopy BN. zaman dedulu punya blog gossip uolss

    23

    2
  4. Anonymous says:

    #dongakankemenangan

    4

    4
  5. brunes says:

    antara izreen dan adira aku lebih suka adira lah, dia tahu dia isteri no 2 dan tak desperate nak conquer suami yang di share tu.. lagipun adira hormat kat madu dia… IZREEN PLS TAKE NOTE! kau perempuan $undal k bye

    47

    1
  6. cilimanis says:

    Baguslah diorang kahwin dari buat maksiat…netizen jangan campur tangan…tanpa campurtangan orang luar…mungkin mereka boleh berbaik2 satu sama lain..

    3

    34
    • aku lerr says:

      berbaik-baik apenye kak oii? gi baca forum gi…ko tgk mcm mana si jering ni aniaya intan…tu ke cara nk berbaik? puihhhh

      12

      2
      • cilimanis says:

        Oppsss…sori I tak baca forum bincang psl artis ye kak….yang I cakap it’s better diorang kahwin dari buat maksiat…tak paham?? Orang macam akak nilah yang lebih sudu dari kuah…kita tak kenal dan tahu kisah hidup mereka kak…media is still media…semua disensasikan dan diperbesarkan..tak suka ke diorang berbaik2…tak apa nak dibahanlah nanti ye?Doakanlah yang baik2 saja…owh…pleaselah tak psl2 aku melayan akak bawang yang hari2 menempel kat ruang komen ni…

        4

        5
    • brunes says:

      berbaik baik pala hotak izreen lah.. dulu maki hamun perampas laki orang, sekarang dia bolah plak rampas laki orang dengan cara yang kurang ajar.. kesian dekat intan.. i have nothing againts adira, dia buat tak hipokrit dan hormat kepada madu.. izreen how do you sleep at night? or kau memang tak tidur hisap darah jadi berbelan?

      14

      3
    • Kongsisuami says:

      Maksiat tu berbuat dosa.. its ok kawen baru tp kalau dh aniaya madu n isteri dikira maksiat juga..
      Jgn u anggap prbuatan laki n prmpuan berdua2 an jer maksiat..
      Suami zalim pda isteri pun dikira maksiat

      12

      3
    • Mak-Siat says:

      sepatut nye ko berpuasa klo nk elak dr maksiat bkn peg sondol laki org. puasa tu boleh mematikan nafsu & menguatkn iman.

      jgn bg alasan utk kawen lg 1 sbb nk elak buat maksiat.

      8

      1
  7. penyokong madu says:

    apa salahnya berkongsi?bukan orang putih cakap sharing is caring ker?dorang nak mudahkan tugas isteri pertama.takder la isteri pertama tu penat melayan laki dia.dapat besfren lagi.

    3

    32
  8. Shhh says:

    walaupun blh kta izreen ni berlakon mmg bagus nak2 lagi watak negatif role…mmg blh bgi dkt dia..aku rasa mcm na dalam lakonan dia mcm tulah diri dia sbnr…mmg kena je dgn dia…bos aku pun pernah ckp benda sama..kalo dia selalu bawak watak jahat dkt luar dia mgkin mcm tu…naluri apa ke bendanya…URTV ni dh tak laku…dh lama gak aku tk bc…sbb tu lah dia buat tajuk dan jdi dorg ni cover…sbb ramai akan tertarik nk beli….sbb tahu org kalo dh benci dia still akan follow org tu..mcm tu jugaklah URTV ni…walaupun dorg ckp tk nak beli..sbb dorg ni home wrecker mesti org akan beli sbb geram nak tahu apa naluri dorg ni..ni semua marketing…

    15

    4
    • brunes says:

      example rita rudaini hahaha dia pun sama on kalau watak negative.. sama lah tu 1 geng, bukan bakat sebenarnya.. they just got lucky with the attitude, looks? eehhh not so much hahaha

      4

      9
  9. Mama says:

    Kalau bini first pandai jaga xde nye si suami nak cari yang second…ni tak, penampilan diri x dijaga, sakit mata nak memandang, pastu layan suami cincai, macam si suami tu xde perasaan..tp bila dah dimadukan baru la buat2 cerita sedih, cerita teraniaya…isteri first ni patutnya bermuhasabah diri…tu pun nasib baik x kena cerai…

    2

    108
    • MissFee says:

      Amboi ko ni izreen ke? Intan tu sikit punya lawa ko kata x jaga. Ko tengok dia gemuk ke badan selebet? Anak dah 2 still maintain, ingat senang ke nak jaga. Laki dia layan perfect sangat ke nk cakap bini dia jaga cincai? Kalau dh kawin tu masing2 kena melengkapi.. Yg tak cukup kurang kan. Bkn carik lain. Alasan bini tak jaga semua tu sembang. Kalau dah gatal tu gatal jugak

      Apa yg nasib baik tak cerai nya? Kalau tak cerai pun sama je macam cerai…Uuu baik sangatnyaaa laki camtu

      47

      2
      • jauhknlah says:

        kalau kena cerai, byk je lelaki lain. jgn amek laki org pulak lah. Cerai lebih baik dri HARI BERKECAMUK..

        14

        4
        • Anonymous says:

          Abis asyik kena reject aje….So mana yang depan mata rembat aje lah walauun suami orang…

          4

          4
      • Mama says:

        ko ni mesti janda or bini tua…kalau tak, takkan la ko nak marah2 camni kan? meroyan tak tentu pasal..

        5

        14
        • GTTH says:

          Ko ni lak mesti bini no 2,3 or 4 kn? Tu sbb ckp ikut sdp mulut je. Sok ank ko laki dia khwn lg 1, bru ko tau tgk ank ko bergundah gulana. T suh jela ank ko muhasabah diri ye dok. Klu ko ni lelaki,mcm la ko ni perfect sgt. Blerghhh

          10

          1
    • Shhh says:

      kalo suami tu boroi, gigi rongak, kepala botak, aku tgk ramai lagi isteri masih setia smpi ke akhir hayat..tgk mak bapak korg sndiri…..tk perlu nk salahkan isteri pertama je…sejak dorg kahwin hidup dorg dgn suami je…korbankn semua benda utk suami, nak jaga anak2 lgi…da maid pun tak nak harapkan maid je…nti da skandal plak dgn maid…kkdg yg cantik kaya pun kena tinggal juga…pakai mkan minum dijaga baik…cantik jgn ckp..baik isteri tu mcm na still nak jugak cri bini baru…kalo bab bermadu semua ikut sunnah nabi..tpi bab lain…lelaki kalo bercakap pasal madu dorg je yg betul..bab nafkah, bab agama bt tak tahu je..aku bukan bercakap dri segi pengalaman…sbb tk pernah kawin lagi..tgk family sendiri je sudah.. bc dri pengalaman org pun blh jdi pengajaran pada aku…risau tau nk kawin ni..

      8

      1
    • Lili says:

      Mama…weyh ko ni babi la ckp sesedap rasa..aku doakan ko pulak dimadukan suami..x pun keturunan ko..baru tahu mcm mana sakitnya dimadukan

      7

      1
    • boikot izreen says:

      ko ni kak baru keluar gua ke??? ko x kenal ke izreen ni sapa???
      janda anak sorg..die ceraikan suami kat set lakonan…ko ingat si izreen ni pandai sgt ke jaga laki?? klu pandai xde nye kana cerai lps 2 thn kawen.

      bonda lg pandai jaga suami dia smpai boleh bertahan 4 thn…

      10

      2
    • Anonymous says:

      Hauk

      2

      2
    • Coupletersangkak says:

      Oo..klau isteri.jga suami cincai wjar la dimadukan or diceraikan..
      Awk ni wanita ker jantan.. tugas suami mndidik isteri.. bnyak cara nk hukum isteri tujuan mndidik..
      But bermaksiat senyap2 smasa status suami org xda pun dlm islam sbgai cara mndidik..

      13

      0
    • Jay says:

      Podah..bertiang-tiang la intan tu cantik dari izjering tu. Pompuan mcm izreen yg bagi nama buruk pada poligami. Pada hal kalau buat cara adil & sedar diri, takde sapa nsk kecam pon.

      8

      2
    • Anonymous says:

      Hai jering!

      1

      2
    • Cik ponti says:

      Ko bini no 2 eh hahaha

      0

      0
    • Mak Ko Ijo says:

      ko ni mesti yizreen yizrael aka jering kan

      eh jering ko ni memang hanat kan… dah lah kacau rumahtangga orang.. extend konon… extend kepala hotak ko berjambul…. extend lah conquer kUde sesorang sampai tak bagi jalankan tanggungjawab sebagai laki Intan…

      kesian ko ek… dulu try Johan Assari failed… try Ammar pon fail… last² ko menyundal dengan kUde… dulu ko ngan si Rita Rude tu bukan main lagi anti homewrecker lah apa la… sekarang ko dedua sama je macam oink oink

      oooppss… ya lah kan.. oink oink je yang suka sondol kebun orang

      #boikotizreenazminda #silameninggal

      0

      0
  10. majalah tak laku sbab tu suka cari artis bajet hot kontroversi. hurm alamat korek kubur sendirilah dia org neh.

    4

    2
  11. wekkkkkkk says:

    nama je madu..di sebalik madu itu pahit,…kebahagiaan yg sengaja di rancang.
    Takdir yg sengaja di tempah skrg ni.

    4

    4
  12. bangchik says:

    marketing strategy detected!

    10

    1
  13. wekkkkkkk says:

    bermadu, masa somi dtg, happy sgt2, bila dh nak balik..hati gelabah, kalau leh nk ikat je…apakan daya..itulah bermadu.

    BERMADU, kalau tanya kat somi..”mesti soalan ni..Abang DATANG tak hari ini?…
    kalau tidak bermadu..”Abang BALIK tak hari ini?…

    ada beza ayat datang dan balik??
    cuba anda fikirkan..

    7

    3
  14. Kedondong says:

    Perempuan sekalian…hati2 berkata2.nak kutuk izreen n adira silakan. Jgn kutuk poligami….boleh jatuh murtad.

    6

    17
  15. MissFee says:

    BETUL, POLIGAMI mmg tak salah. Yg jadi masalahnya orang yg tak paham poligami ni. Mampu adil ke, mampu kewangan ke, solat tu cukup ke, mampu imam bini hari2 tak? pergi masjid tak? pergi kuliah tak? Mampu bahagiakan bini zahir batin tak? Mampu didik bini guide bini tak?

    ke mampu KOTE je?

    Tak mampu masalahnya. Sebab tu bini 1st selalunya bising dan tak boleh terima. Sebab, ko belum mampu pun. Yang utk pertama pun tak cukup dah sibuk nk buat utk yg kedua ketiga.

    Bising cakap ikut sunnah. Kalau ikut sunnah tak pergi dating bermaksiat dulu sebelum kawin weh. Nabi dulu tak macam tu. Jangan nak samakan ngko dengan nabi.

    Yang kena muhasabah diri sekarang, ORANG LELAKI! Kalau setakat MAMPU KOTE fikir la banyak kali nak banyak bini. Dah la taktau nak FAIR.

    Pompuan? Takde sape yang suka berkongsi. Konon cuma nk extend masjid , taknak kacau hak bini 1st. PENIPU!!!

    10

    2
  16. Pucuk kedondong says:

    Dan berdoalah semua wanita yg dok mengutuk memaki…. berdoa supaya hari ini…esok…dan selamanya… anda2 semua tidak akan pernah menjadi janda…. dan tidak akan pernah jatuh cinta dengan suami orang….hati insan milik Allah….

    9

    15
    • Anonymous says:

      brol tu pucuk kedondong..Hati manusia milik Allah swt..bila Allah da menggerakkan hati manusia utk menyayangi insan lain..tnpa merobohkan masjid sedia ada..hnya sekadar utk berkongsi..itu dinamakan rahsia Allah..ajal..maut..jodoh di tangan Allah swt

      5

      4
  17. Anonymous says:

    Masalah dia skrg, kenapa wujud lagi majalah ni????

    7

    3
  18. Anonymous says:

    i dont have issue with adira sbb nmpk die sedar diri jd bini no 2, tapi yg aku x boleh hadam si izreen extend ni mmg nmpk hanat sgt weh pastu menunjuk mcm ko dah berjaye lah conquer laki org tu jd laki hang sorg, siap nak menunjuk dgn mak mertua anak tiri bagai mcm ko lg bagus dr isteri no 1 motif ko weh? at least ko amek lah contoh dato nurul zahid hamidi tu cmne die tolerate n amek hati madu n anak2 tiri die

    12

    4
  19. Anonymous says:

    Adira tu tidak di setuju oleh keluarga itulah kawin di siam . Emaknya berhempas pulas di ladang durian dia tidak dengar cakap… izreen tu paling best dari awal lagi sudah ceraikan madu… keluarga dan suami pun restu dia buat begitu… laki pun marahkan bini pertama belum sempat cerai terus terkeluar kawin sembunyi2…

    7

    4
  20. Anonymous says:

    Go Go 2nd wife club. Respect is earned not demanded. Kalau first wife hormat, kita hormat. Tapi first wife meroyan, personal attack…kita senyum. Lantakkan dia. Biar terus menyalak. Ke intention first wife nak suruh laki dia bercerai dengan no 2?

    5

    22
    • Kongsisuami says:

      Msa interview elok jer si intan kata redha terima madu.. tp knapa suami n madu usaha gantung intan x bertali. Balik rumab pun tak. Kalau hari2 kereta kude di rumah izreen jer.
      Jgn samakan poligami laki dayus ni mcm poligami rasul. Poligami dlm islam memartabatkn maruah wanita.. klau skandal senyap blkg isteri, dh kawen trus xjlnkn tggungjwan pda no 1.. gntung x bertali..adkah itu cara poligami islam..
      Tlg jgn gunakan agama msa korg nk menghalallkn prbuatan zalim

      16

      2
    • Kongsisuami says:

      Ke intention 2nd wife nk sruh suami ceraikn 1st wife tp sbb takut diboikot tarik balik failkan perceraian.. jd biarkn lah 1st wife digantung x bertali.. nk luahkn perasaan dikatakn meroyan.. tp madu luahkan dlm media, melodi, urtv, radio dikatakn mnjga maruah suami
      Puiiih

      14

      3
    • 8 says:

      Hamboih. Tunggu suami ada bini ketiga pulak lah. See if you can handle that?

      7

      0
  21. Anonymous says:

    Lepastu cover dgn bersalut color emas, motif?? payung emas kedodol lu urtv

    8

    1
  22. Anonymous says:

    majalah sampah..isi pun busuk mcm sampah

    6

    3
  23. melayu says:

    jgn kutuk kutuk sgt wahai umat Islam semua, takut balik pada hidung sendiri.

    jgn sampai membenci, cukup sekadar tidak menyetujui perkara tersebut.

    hati ni milik Allah, bila bila masa je Allah boleh uji kita dgn pelbagai dugaan. sentiasa ingat tu, hati hati bila berkata dan menulis.

    9

    1
  24. Ex-Amnet Forumer says:

    My parents were strict. Majalah hiburan termasuk majalah Remaja tak dibenarkan di rumah. Tapi dapat baca yg outdated punya bila pergi kedai gunting rambut

    4

    3
  25. damai says:

    pelik lah netizen yg comment, mcm mrk semua kenal rapat dgn Ude dan isteri pertama. At least mrk nikah, dari jd prmp simpanan, kalau x suka dgn Izreen, jgn kutuk2 nanti takut anak prmp, saudara prmp atau adik prmp anda akan sama hadapi sepert Izreen, baru hang tahu,

    4

    9
    • Nanti kalau mak kau ke adik kau kena mcm ni, kawin lepas tu kena madu tapi sebenarnya di gantung takde tali, lebih dari kutuk pun kau akan buat. Jgn cakap tak serupa bikin nanti.

      5

      2
  26. melati says:

    “URTV ” nk laku punya pasal Spesis 2 ekor ni yg Hina dr Khinzir ni pun sanggup letak muka Hadapan …hmmmmmm

    19

    4
  27. fifizafa says:

    kenapa urtv pilih gambar ni?
    kesian izreen xnampak muka. kalau tak tulis nama adira dan izreen, mesti ingat adira sorg je..yg gambar dongak tu adira versi dongak.

    hahahahhahaha. apa apa pun #boikotizreenazminda # boikotgengtadarus #boikotdramaizreen

    10

    5
  28. Anonymous says:

    Betol tu damai….Bukan nak menyebelahi sesiapa….sebenarnya kita pon tak tau kan sikap dan perangai intan hingga mendorong si ude tu kawin sorang lagi…jgn la kita menghukum sebelah pihak sedangkan kita tak tau hal sebelah pihak satu lagi….

    5

    8
    • puit says:

      Ahha, okkkk. Kalau la teruk sangat perangai intan tu, asal si ude kawin carik perempuan macam izreen? Helok ke dia? Ustazah2 yang alim2 sholehah tak de ke?

      10

      3
      • nenek tua says:

        nenek setuju…tp gamaknya ko nk cari lain pon, carik la berjenis skit…yg si IZREEN ni jugak hg p pilih…alahai…apalah dosa si intan tu yg terok sesngat tu..? dia p tido dgan laki lain ka..? dia bunuh anak dia ka..??? tugas laki membimbing BINI bkn cari BINI lain…Time SUSAH dgan bini first, time senang ada jer VAVI nk sondoi2…awat time susah dulu VAVI ni xnk sondoi…???

        11

        4
  29. Anonymous says:

    Ko tau ke si izreen tu perangai dia teruk….mungkin perangai dia lagi better, itu yang buat si ude terpikat…Wallahu a’lam…

    3

    19
    • puit says:

      pastu ape yg buat ko terpikir intan tu yg teruk sampai ude kawin lain?

      9

      3
    • Anonymous says:

      Ye kah baik hingga bekas laki ceraikan di set pengambaran….. bainya dia buruknya Intan…… hingga ude terpaksa jadi dayus

      10

      2
    • Anonymous says:

      Seteruk teruk pun isteri kau tu lah gunanya suami. Bimbing dan bentul sbb isteri tu cerminan anda. Bukannya isteri teruk cari lain. Nanti isteri kedua teruk cari 3. Itu namanya jahil.

      9

      2
    • Kongsisuami says:

      Hihi..klau prangai izreen tu lg better..knapa prlu skandal senyap2 setahun n kwen nyorok2.. dh mcm org buat salah plak..
      N jgn lupa izreen pun jnda.. mksudnya suami dia cerai dlu sbb dia x baik lah yer..

      Knapa ude ni x ceraikn intan b4 knal jering klau dh x baik.. naper slepas skandal dgn jering bru ura2 nk ceraikn intan..

      N knapa intan x buka mulut sedangkan izreen dh backup dri merata2 kat tv, radio, suratkhabar, magazine

      3

      1
  30. Amanda says:

    X pe .. kita doa byk2 .. sapa2 yg menzalimi org lain x kan terlepas dr hukuman .. skrg ni zaman “cash”.. takut tauuu…

    7

    1
  31. Warrior says:

    memekak je semua netizen ni. dah Islam bagi kahwin sampai 4. Diorg tu pon dh kawin n sah, halal gitu. korang keyboard warrior plak yang lebih sudu dari kuah. heran btol. Doakan yg baik2 utk diorang kan lg elok. Kalo Izreen tu conquer, doakan yang diorg boleh bersatu, x gado2. Kalo future kena kt batang hidung korang sendiri mcm mana?

    8

    21
    • Geng first wife says:

      Cuba baca komen betul2. Org kutuk poligami ke kutuk kelakuan izreen. Kalau kutuk poligami sah2 adira pun kena kecam sekali. Poligami tu tak salah. Yg salah curi2 bermadu kasih ngan suami org tanpa pengetahuan isteri pertama. Senyap2 kahwin tanpa maklum isteri terdahulu. Hasut suami dan keluarga mertua. Jaja cerita pasal madu. Biarkan suami gantung isteri pertama tak bertali sedangkan boleh je suruh suami tu berlaku adil (at least dr segi nafkah dan giliran). Jgn tahu sebut poligami tu halal semata nk sedapkan bijik je. Nampak sngt menunggang agama..

      13

      0
      • warrior says:

        alahai..masa mula2 dulu pon, adira pon kena kecam jugak. masalahnya skang netizen yg kecam tu berada kt tmpat diorg ke? ye betul cara izreen tu x btol..kahwin senyap2..lepas tu bukak cerita di public..semua tu betul dan mmg dia bersalah tp manusia mana yg perfect lepas tu perempuan plak tu yg mmg nafsu 7 akal cuma ada 1 aje. cuma, netizen berlagak mcm 100% tau cerita sebenarnya seolah2 duduk 1 rumah plak. Itu cakap td, doakan yang baik2 sudey..xyah la nk tmbah dosa kering aje kecam dia. dulu kes asyraf muslim kawin 2 pon netizen kecam dia. skang? bahagia aje

        5

        5
        • Kau tahu tak apa situasi isteri pertama dia sekarang???? Nak cakap isteri pun bukan nak cakap madu pun bukan. Kenapa sampai jadi mcm gini. Actually kau tak tahu apa2 pun pandai lah cakap, cuba lah rasa bagi pihak isteri pertama pulak, cuba duduk tempat dia, kau rasa???? Aku salute Ashraf Muslim, mmg dia terbaik …. dia usaha baik2 kan isteri, kenapa dlm situasi ni terjadi sebaliknya??? Aku nak kau selidik dulu sblm buka comment kau kat sini, sbb aku nak kau adil kalau seandainya ko org yg bijaksana dan ada pegangan moral.

          7

          1
        • Anonymous says:

          Warrior x ada value u sokong Astaf Muslim dia pun mcm Ude juga dayus menghina isteri pertama….mm nasib baik ada isteri pertama yg sabar.menyedarkan dia selepas dia dan wan sakinah ckp mcm2 dlm IG merela.
          Kalau tidak hancur dia

          4

          0
        • Warrior says:

          Warrior takde value

          Kalo ko kata apa situasi isteri pertama dia sekarang, ko pun tau ke perkara sebenarnya? ko duduk 1 rumah dgn diorg ke?? ke…base on apa yg ko baca dekat internet aja?? haaa nampak sgt ko pon xphm apa aku cuba nak sampaikan. Sebab netizen tak tau secara detail la aku suruh netizen doakan baik2 untuk diorg ni. yg netizen ni reti kecam aje, tambah dosa kering. Kita jaga tepi kain kita sendiri. Jangan dok kecam orang sangat tp terlupa sekeliling kita mcm mana. Lepas tu, mcm mana ko tau Ude tu x cuba baik2 dgn isteri pertama dia? Dia maybe tgh berusaha. takkan semua benda nak beritahu kt IG.

          1

          2
    • Aku tak minat nak bertekak dgn org yg berat sebelah mcm kau, sbb aku tahu kau tahu kebenaran sebenar nya. Just bcos ko nak mempertahankan idola karat kau, kau mesti tutup segala lubang2 busuk dia. Tak semua manusia bodoh tak boleh berfikir tak tahu menilai baik buruk dan aku tak punya sifat utk memihak pada suatu yg sudah terang buruknya lantas menindas pada yg lemah. Aku tak akan. Sbb aku punya naluri seorang insan yg punya belas ihsan atas insan lain yg dlm kesusahan.

      3

      2
  32. Anonymous says:

    Semua ada dislike weyh. Ni mesti puak izreen pakat2 dislike komen kat sini. Gigih usaha mereka.

    12

    4
  33. melati says:

    ‘ Apa pun lantak lah … URTV , Utusan Malaysia, TV3suku..kan sama jenis…janji ader citer…!!! yg masih saya ketawa guling2 ni Pasal ” Neelofa.!! dia sendiri pun blom kawin & ada anak tapi nk Jual product Suplemen untuk Bayi…tahu lah Neelofa bela kucing untuk masa depan bila dh tua boleh sembang dgn kucingnya….Tapi jgn lah anggap Product Suplemen untuk bayi.???? Untuk Kucing Boleh , gila apa Neelofa ko ingat anak org mcm anak Kucing suka2 jer nk Jual Suplemen tu…..hmmmmmm

    6

    2
  34. Anonymous says:

    Betoi amanda….dan korg2 sume ni yg kutuk mcm2 pon satu hari nanti akan terima balasan dari Allah jgk, kena kat diri sendiri, adk beradk sendiri anak2 sendiri esok baru korg tau…

    4

    4
    • Kongsisuami says:

      Betoi.. lg2 yg dok kutuk 1st wife ckap suami cri lain sbb istri xpndai jga.. kita doakan smoga suami dorg yg kutuk intan ni bg madu yg lagi pndai jaga..

      9

      2
  35. Anonymous says:

    Nak viral la tu.majalah nie wujud lagi ka….

    5

    1
  36. Anonymous says:

    nara weyh..mana cerita pasal lofak jual supplement utk baby?ko xnak up ke? ke ko macai lofak? gila supplement utk bayi..terhakis perut bayi tu naya..nak carik duit berpada..matlamat x menghalalkan cara..lol

    3

    3
  37. Saper2 je la says:

    Hahaaha semua komen yg kutuk izreen & ude byk dislike hahahaha gigih kau izreen…x de job eh smp rajin beno dislike semua komen

    5

    3
  38. ohyeah.. says:

    memang lah poligami dibenarkan dlm Islam tetapi rasanya majalah URTV ni mcm sengaja nk curah petrol kat api yg membara.

    kaum wanita TERpaksa terima situasi bermadu tapi tak semestinya redha. madu itu manis tetapi bermadu itu walaupun bukan racun , masih tetap pahit.

    Izreen dan adira , kenapa lah sanggup menjadi kulit muka URTV dgn tajuk sebegini? kalau dah berkongsi , pandai2 la bawa diri.

    sepatutnya tagline cerita kamu berdua ialah EGO isteri nombor 2….kan? kan?

    7

    3
  39. frangi182 says:

    relevan lagi ke urtv nih

    2

    1
  40. Anonymous says:

    tahniah URTV, u secara tdk langsung telah mempromote majalah u, laku tak laku belakang cerita
    #marketingstrategy

    4

    1
  41. Anonymous says:

    URTV nak lakukan magazine je ni. Takpelah. Next publication boleh buat on LGBT. Boleh tampilkan Sajat, Rizulala,Coach Yin..and geng2 LGBT yang gila glamer di IG.

    2

    0
  42. oshin says:

    wsalam. suka komen you. 100x like

    1

    3
  43. Anonymous says:

    Kenapa adira ? Diakan no 3…. datin red baru ngam no 2…

    0

    5
  44. jering celaka says:

    wah wah jering ni kalau tgkp gambo xpernah nak menunduk..mendongak je.. mcm mana kat gambo mcm tu lah realiti seorang jering…
    .
    gigih skrang menghasut mentua n kak ipo.. pelikkan..dulu makcik kening halus sama2 sedih ude kawin lain tetiba lps “makan nasi bungkuih ” jering terus mcm2 tomahan dilemparkan kat intan.. hebat jering beli jiwa mentua n kak ipo ( i doakan laki kak ipo dia kawin 1 lagi) baru tau kak ipo tu mcmana..
    .
    jering ni mmg MADU DARI NERAKA… madu konon walhal hasut kude kepang tu jgn balik dah umah isteri 1st.. siap suh suami tarik balik permohonan cerai riso dia kena kecam netizen… and KUDE siap ugut isteri 1st jgn BOCOR dia dh kawin jering.. mcm la intan tu anak buluh betong.
    .
    memang spesis BABI dua dua ni.. jering BABI PENYONDOL.. kude BABI senang di SONDOL.. eh main la muzik kat RTM sendu.. RTM tu nnt pakat2 netizen serang lak spy xde JOB Kude.. ntah2 duit semua bagi jering kawl.. yelah jering dah xde dah sapa nak ambik berlakon.
    .
    marilah sama2 kita #boikotizreen #boikotgengtadarusv2 #boikotgengtadarus #boikotudelelakiDAYUS

    6

    0
  45. wekkkkkkk says:

    nak tau tak, ada kisah rakyat marhaen di Pantai Dalam, KL, adik aku citer, bini pertama skrg umur 36, ada anak 6, paling bsr form 4, paling kecik umur 3 tahun.

    Nk buat citer, si laki kawen lagi dn x tgok dn x bgi nafkah 2 tahun kt bini dn anak2. Atuk dn nenek, mak budak2 tu duduk di PPR Pantai.

    Atuk lumpuh, nenek dh tua.

    Ssh sgt, kami mana yg terdaya je membantu, bukan nk kata aku ni baik hati, smlam aku bagi 10 kilo beras dn 2 papan telur ayam. Adik bagi jugak. Kalau Magee 1 peket 5 bungkus tu mmg 5 minit je habis. Sian tau.

    Nk buat citer, sggup amek laki org dn bini pertama dn anak2 di biarkan kebuluran

    Baitulmal pun ada byk nk di bantu. Berapa sen je dpt.

    Skadar kongsi, bukan riak, tapi jgn amek laki org.

    Inilah di sbbkan amek laki org, laki org tu kucing bkn manusia.

    3

    0
  46. wekkkkkkk says:

    ada kisah rakyat marhaen di Pantai Dalam, KL, adik aku citer, bini pertama skrg umur 36, ada anak 6, paling bsr form 4, paling kecik umur 3 tahun.

    Nk buat citer, si laki kawen lagi dn x tgok dn x bgi nafkah 2 tahun kt bini dn anak2. Atuk dn nenek, mak budak2 tu duduk di PPR Pantai.

    Atuk lumpuh, nenek dh tua.

    Ssh sgt, kami mana yg terdaya je membantu, bukan nk kata aku ni baik hati, smlam aku bagi 10 kilo beras dn 2 papan telur ayam. Adik bagi jugak. Kalau Magee 1 peket 5 bungkus tu mmg 5 minit je habis. Sian tau.

    Nk buat citer, sggup amek laki org dn bini pertama dn anak2 di biarkan kebuluran

    Baitulmal pun ada byk nk di bantu. Berapa sen je dpt.

    Skadar kongsi, bukan riak, tapi jgn amek laki org.

    Inilah di sbbkan amek laki org, laki org tu kucing bkn manusia. Geram lak aku wei..

    1

    0
  47. Anonymous says:

    dah2lah kutuk izreen ni..siti nurhaliza perampas jgk…siap suruh cerai siap2 bini datuk k….ini siti pregnant dok up berita cakap kesian siti menunggu bertahun2…..bila artis diva buat salah buat pejam mata je….double standard betul

    5

    0
    • wekkkkkkk says:

      x mengapa, perampas ni akan ada balasannya..nnti keturunan akan dtg, org yg rampas maka akan di rampas smula.

      3

      1
    • Anonymous says:

      Jgn kita bimbang urusan Allah…
      Just percaya janji DIA pasti sudah.
      Kalo setiap balasan tu Allah zahirkan utk semua org tau, maka yg tu kita kena risau, bukan balasan org lain tp balasan utk kita sendiri.
      Xde manusia yg x berdosa…

      0

      0
  48. wekkkkkkk says:

    ada kisah rakyat marhaen di Pantai Dalam, KL, adik aku citer, bini pertama skrg umur 36, ada anak 6, paling bsr form 4, paling kecik umur 3 tahun.

    Nk buat citer, si laki kawen lagi dn x tgok dn x bgi nafkah 2 tahun kt bini dn anak2. Atuk dn nenek, mak budak2 tu duduk di PPR Pantai.

    Atuk lumpuh, nenek dh tua.

    Ssh sgt, kami mana yg terdaya je membantu, bukan nk kata aku ni baik hati, smlam aku bagi 10 kilo beras dn 2 papan telur ayam. Adik bagi jugak. Kalau Magee 1 peket 5 bungkus tu mmg 5 minit je habis. Sian tau.

    Nk buat citer, sggup amek laki org bini pertama dn anak2 di biarkan kebuluran

    Baitulmal pun ada byk nk di bantu. Berapa sen je dpt.

    Skadar kongsi, bukan riak, tapi jgn amek laki org.

    Inilah di sbbkan amek laki org, laki org tu kucing bkn manusia. Geram lak aku wei..

    Mgkn laki dia dh kena “ikat” oleh bini no. 2

    2

    0
  49. ? says:

    Rsenye kisah jering ni plg Rmai nye komen ??

    1

    0
  50. ? says:

    Rsenye kisah jering ni plg Rmai nye komen ??

    0

    0
  51. Mak Ko Ijo says:

    poligami tak salah…

    yang salah jantan dayus dan tak guna macam kUde ni… orang poligami ko pon sibuk poligami … tapi tanggungjawab ke laut dalam… ko aniaya Intan… ko duduk pisah ngan dia macam talak dah jatuh.. ko lebihkan si jering macam tu lah satunya bini ko…

    poligami ikut sunnah… kononlah… solat… puasa.. amal ibadat ada ikut sunnah tak… ke cuma bab kawin ramai tu yang diikut…

    orang lain pon berbini ramai… orang lain pon ada yang jadi bini kedua.. tapi tak ramai yang perangai macam Syaitonnirrojim macam jering ni… tengok muka solek dah macam hantu langsuir.. perangai pon macam pompuan hanat… tergedik² macam gatal bijik sangat… pakai tudung sebab nak tutup rambut merah tu je ke…

    Islam tak ada karma… tapi ada kifarah… so jering.. ko tunggu je kifarah ko… dulu kena cerai kat set sebab menggesel ngan Ammar kan… soo kUde ko tunggu je jering nak gesel siapa pulak… harap kerjaya lakonan ko melingkup lah jering..

    kUde… ko ingat sikit… doa orang yang teraniaya ni tiada hijab… just wait!

    1

    0

Leave a Comment

Optional