July 4th, 2012

Selepas Aaron Aziz berjaya mendapatkan status penduduk tetap Malaysia, seorang lagi pelakon dari Singapura iaitu Adi Putra berharap agar permohonannya sejak 6 tahun lepas dapat diluluskan. Untuk makluman, Adi Putra telah berkahwin dengan Aida Yusof yang merupakan rakyat Malaysia.

adi putra mypr

Walaupun masih menunggu kelulusan, Adi Putra mengakui yang statusnya sebagai orang luar tidak menghalang perkembangan karier seninya di Malaysia. Kata Adi:-

Saya tidak nafikan ada membuat permohonan tetapi saya tidak pernah beritahu kerana terlalu peribadi selain melibatkan kerajaan Malaysia. Jadi, saya perlu hormat dan mengikut undang-undang negara ini dan buat masa ini saya hanya tunggu kelulusan.

Kalau pelakon hebat seperti Adi Putra dan Aaron Aziz mendapat MyPR, Abang Nara tak ada masalah kerana mereka benar-benar menyumbang dengan banyaknya kepada industri hiburan Malaysia. Namun diharap agar status MyPR ini tidak diberi secara semborongan kepada mana-mana artis yang memohonnya. Kena pastikan mereka benar-benar layak sebelum permohonan diluluskan. Tak gitu?


63 responses to “Adi Putra Mohon MyPR Sejak 6 Tahun Yang Lepas”

 1. hmmmm says:

  owwwww….ptot x jd cerai nk tngu dpt myPR…..ooooooooo

  • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

   mungkin jugak 6 taon tunggu nk dapatkn PR sampai sekarang tk dapat lagi bab tu ady failkn perceraian ngan bini dia pasal dia tunggu lama sangat nk dapat kn PR ……..tapi ady pikir2 kalau cerai pulak nanti lagi tk dapat PR bab tu dia tarek balek fail peceraian tu…..mari kite pikirkn bersama…….

 2. Zed Zaidi Presiden Seniman says:

  sabar sabar ady saya akan pasti kn ady akn mendapat MYPR tak lama lagi soal Aaron saya dh lupa kan saya presiden seniman ady jangan kuatir saya akan urus kan harap ady bersabar

 3. kak Nera says:

  Cuka masakan kot..

 4. […] Selepas Aaron Aziz berjaya mendapatkan status penduduk tetap Malaysia, seorang lagi pelakon dari Singapura iaitu Adi Putra berharap agar permohonannya sejak 6 tahun lepas dapat diluluskan. Untuk makluman, Adi Putra telah berkahwin dengan Aida Yusof yang merupakan rakyat Malaysia. Walaupun … Continue reading → […]

 5. chepa ta chuker adi neee….chepa chuker amir arif bin azman jewwwww!!!!

  • OH BAHASA MELAYU SAYA ! says:

   chuker itu apa?

  • miss amanda says:

   **tepuk dahi .. cuka aku tahu juga hahaha.. chuker tak pasti lak..yg aku ingat bahasa hindustan td :p

  • Remy says:

   chuker itu sejenis spesies kanak-kanak riang ria yg masih belum pupus lagi sayangku… ia akan pupus apabila mereka iaitu sharifah jihan alyahya monopaus suatu ketika nanti..

  • Anonymous says:

   aku ingat lagi si jihan ni, dia yg mengutuk arwah din beramboi ms bn kuarkan entry din beramboi meninggal dulu kann!

Loading...