Written by AbangNara | June 11th, 2014

Abby Abadi telah menggunakan akaun Instagramnya untuk memberikan penjelasan mengenai dakwaan bekas suaminya, Farhan. Kalau anda terlepas pandang, Farhan telah membuat laporan polis yang menyatakan Abby telah mencederakan dirinya daripada segi fizikal dan mental. Malah Farhan turut berkongsi beberapa gambar bahagian badannya yang jelas menunjukkan kesan luka.
farhan didera abby abadiMenurut Farhan, laporan polis itu dilakukan sekiranya terdapat kesusahan dalam proses memohon penceraian dan sekiranya hakim memerlukan bukti. Namun Abby Abadi menerusi akaun Instagramnya membuat penjelasan panjang lebar mengenai kontroversi ini. Tulis Abby:-

Assalamualaikum……. Selamat Petang! ALHAMDULLILLAH……… Syukur pd ALLAH. Berdasarkan kenyataan dr Farhan kepada media di mahkamah tadi, ini penjelasan Sy. Sy tiada saksi disini. Hanya ALLAH SWT Maha Mengetahui semua ini……

Terkejut Sy baca kenyataan2 yg dibuat ini. Sehabis baik Sy tutup ‘semua’ cerita yg tak perlu org luar tahu sepanjang kami bersama sbg suami isteri, walaupun berbagai andaian dibuat berdasarkan kenyataan biasa Sy sebelum ini…. hari ini Muhammad Noor Farhan Che Bakar dengan jayanya mereka2 cerita utk tutup cerita yg sebenarnya. Anak3 Sy, bibik Sy, kawan2 terdekat Sy pun tak sangka yg Farhan cakap dia didera…..

Walhal sebelum ini kalaupun ada bergaduh situ sana sini, tp semuanya baik2 saja. Biasalah hidup rumahtangga kan? Dah tentu ada pasang surutnya…. Sy ada msg dia cakap pasal kenyataan ini, tp dia tak jawab pula… Sy berani je nk berdepan. Jumpakan lagi senang cerita. Kenapa mesti buat kenyataan yg secara tak sedar membuka aib sendiri? Yg kenyataan dia, Sy minta duit, tak bagi Sy marah.. yg tu palsu.

Amboiii! Banyaknya duit dia yer… Kata Sy baling kunci motor? Pegang kunci motor pun Sy tak pernah……. Kenapa mcm tu @cintaku_hanya_padamu yer? Setiap kali ada yg tak kena, gaduh.. bukan nk selesaikan. larikan diri… Tak balik2.

Sy ajak bincang… taknak….. alih2 utk yg terakhir kali ni keluar cerita begini? Ingat ALLAH tak ni? Sejujurnya ‘cerita rekaan’ ini tak terjangka dek akal Sy………Hampir 95% cerita itu di reka semata2 nk selamatkan diri dia. ALLAHUAKHBAR….

Mohon ALLAH SWT jaga dia. Tak sangka cubaan dia mengaibkan sy sejauh ni………… ALHAMDULLILLAH…. Satu saja dari Sy: Untuk Sahabat2 diluar sana, Anda buleh baca, buleh dengar je apa yg dia kata… tp percaya jangan. Sebab dia mmg dah terbiasa MENIPU.

Jangan tokok tambah cerita Sahabat… kalau taktahu lebih baik diam saja k……..Tak selesai lagi. Banyak episod lagi ni…… Tunggu tindakan seterusnya di Mahkamah nanti. Sy terima takdir ini sebagai ‘ujian’ utk Sy. Wat lek Wat Peace je k

abby abadi

Diharap dengan penjelasan Abby Abadi ini, kita dapat mengetahui cerita daripada kedua-dua belah pihak. Kalau dengar sebelah pihak je memang berat sebelah dan tidak adil. Tak perlulah kita tahu pihak mana yang bercakap benar atau yang menokok nambah cerita. Yang itu biarlah Abby dan Farhan sahaja yang tahu. Kepada Abby dan Farhan, tabahlah menghadapi dugaan ini.

P.S: Ford Fiesta 1.5L dilancarkan pada harga RM91,888

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

283 responses to Abby Abadi Beri Penjelasan Mengenai Dakwaan Bekas Suaminya

  1. Sukati aku nk komen apa says:

    xkn ko mgaku pulakkn yg ko da dera dia kn abby. mati2 le ko xmgaku. ko kn muslimah pas yg sejati. dolu2 tgk ko serang norman pun org bole agak yg ko cmana bakyah oiiii
    selama ni ko asik aibkn org skrg Allah buka aib ko..

    0

    0
    • peeiiii says:

      dekatkan diri dgn cara hidup islam yg sebenar abby ooi…jauhi politik agama…sudah2 la…Wat lek Wat Peace je k

      0

      0
      • Olga says:

        She is one old bitch !!!

        0

        0
        • ketam batu says:

          inspektor alieza mengganas

          0

          0
        • Memek says:

          Tunggu Abby post gambar surat cerai dalam instagram…..ahaks !

          0

          0
        • abby says:

          I just want his big dick in my ass…..

          0

          0
        • R I T A says:

          Kantoi…rupanya kaki pukul dan buli suami…patut la Norman larik.

          0

          0
        • udang kara says:

          ~rasakan kuasa tamparan wanita~

          0

          0
        • Poyo says:

          terbukti…betina yg bertudung…x semestinya baik !!!!!!!!!!!!

          0

          0
        • Wakil Astro says:

          Saksikan…Astro Ria 104 dan Maya HD 135 pasal isu Abby cakar Farhan laporan penuh.

          0

          0
        • Fahrin Ahmad says:

          berdosa weh tuduh orang camtu,
          kita tak tau sapa benar skang ni,
          jadi baik diam…klik me..

          0

          0
        • Hatta says:

          bila dah terkantoi terus aja cakap diri kau di “aib” kan. bosan betul.

          0

          0
        • Neelofa says:

          dah2 diam, masing2 nak bekap masing2…
          mase mula2 kahwin ayat manis2 je.. l
          epas cerai. semua aib terbungkang..

          0

          0
        • Bedah says:

          Senah.. Bukan ke si Abby ni yg bukak cerita dulu.. Kekonon anak yg cakap, anak yg lukis, padahal mak yg suruh lewtuw…
          Udah2 lew nak menang dlm media ni… Diam tak semestinya kalah..

          0

          0
        • Renungkan says:

          apalah musibah yg datang pada abby ni…x habis2. lepas satu..satu. mungkin berdiam diri itu elok.

          0

          0
        • Hahahahahaha says:

          apa nak heran…inilah gaya hidup member2 pas. hentam orang tahu…diri sendiri x terurus.

          0

          0
        • Felicia says:

          Malay women here are generally stupid….just like Abby.

          0

          0
        • Sangkak says:

          aik ahli pas seumor hidupun kata mau msuk syurga pun dera laki ka,,,keneraka jawpnya ni..bagus nyer.

          0

          0
        • BUKA AIB MASING2.. BERDOSA... says:

          Farhan td ada kat astro ria. Siap minta PERINTAH DI JAUHI @ Restraining Order dr polis… Klu abby DOK DIAM2 tak buka Aib Farhan dulu, tak jadi mcm ni … MUDA, CC, KARAOKE ECT. Skrng kes jd lg BESAR.. bila dia BERTINDAK BALAS. Bahana suka sngt citer kat smua org …. Buka Aib x hubby wlpn mmg dia yg salah .. ada yg SIMPATI DNGN ABBY sila lihat PUNCA kes ini. Ini bkn kes CAKAR2 tp kes BUKA AIB MASING2. MEMALUKN. Smua org ada masalah rumahtangga. Respct Izreen azmida & x hubby tak melalut. Tak buka aib masing2. Fiza cuma luahan perasaan jer.x tau apa sbnr kes mrk.

          0

          0
        • Sangkak says:

          betina2 bertudung di Malaysia..ubahlah perangai…buat malu nama islam je .

          0

          0
        • pembaca nara ni tahap pendidikan makcik cleaner je

          0

          0
      • Baby AA says:

        bersaralah wahai ustezah….buat malu nama parti PAS je ustezah. kesian pada ahli2 PAS yg betul2 memperjuangkan Islam wahai ustezah. sudah2 la ustezah ye.

        0

        0
        • Olga says:

          She is a mental delusional psychotic interrupted misled old bitch.

          0

          0
        • Aaron Aziz says:

          ni sorang bongok,
          apa plak kaitan ngn pas,
          apa punya mende la ko ni mngarut..

          0

          0
        • Senah Senak says:

          yg bertudung x semestinya baik.

          0

          0
        • ..... says:

          Abby menconteng arang ke muka ahli2 PAS = parti amat sedih.

          0

          0
        • anti PAS says:

          ramainya yg tolol mahu bela si arbaiyah. kesian…semuanya hipokrit belaka.

          0

          0
        • Felicia says:

          Malay men are stupid…just like Aron Aziz.

          0

          0
        • Sangkak says:

          perangai wanita2 bertudung…

          0

          0
        • humble says:

          Macamna la abby ni nk jadi tauladan yg baik kalo dok asyik bukak aib org ja….dlm setiap x abby bersuara, ada ja indirectly bukak aib org…aritu kata xhusband dia g cc la, karaoke la….skrg ni dok merapu pasal kononnya byk sgt duit si farhan tu sampai dia nk minta2…adoii….jaga lah perlakuan tu…perubahan pada luaran saje xcukup….cubalah fahami maksud islam keseluruhanye cik abby oiii….

          0

          0
        • hah says:

          PKR/PIS dan rumahtangga huru hara berpisah teda

          0

          0
      • apa pun tak bley says:

        Tu la len kali kalu nak bercerai n wartawan tanya kata jer “no comment”. buleh.. buleh.. buleh…. Ini ko yang mula canang.. kan dah jadik besarrr.. Meroyannnnnnn…!!!!!!!!!!! Apa punya turrr….!!!!!!!

        0

        0
      • Datin Semah says:

        Arbaiyah …wakil Malaysia untuk sukan wrestling WWF.
        Hidup Arbaiyah !!!
        :D

        0

        0
        • Mohd Yazer Yusof says:

          WWF kini dikenali sebagai WWE (World Wrestling Entertainment) sejak 2002.

          – Yazer Rock Steady –

          0

          0
        • zaza says:

          yazer rock steady? hahahah. abg rock pon baca gosip. siap komen lagikkk

          0

          0
      • Toyol says:

        bahana mengambil saka rimau !!!

        0

        0
      • Da Dkt Ramdhan, jngn BERPERANG says:

        Salam abby … klu awk di Pihak yg benar SILA BUAT LAPORAN POLIS spt yg FARHAN lakukan.. Bnyk PERUNTUKAN UNDANG2 BG KESALAHAN FITNAH DI LAMAN SOSIAL MEDIA. Sekiranya Pihak Farhan yg BENAR .. KERJAYA POLITIK AWK akan turut TERJEJAS. MARUAH awk bkn terCALAR lg MALAH TERROBEK. Adakh Gambr FARHAN di atas itu juga SATU PEMBOHONGAN ?

        Klulah benar Farhan berbohong dngn GAMBAR DI ATAS MAKA SY BOLEH KATEGORIKAN FARHAN sbg SAIKOTIK. Jika GAMBR itu ADLAH BENAR dari PERBUATAN AWK. NAK KETEGORIKAN AWK SBG APA?. Mungkin awk ada alasan yg kukuh kot …. harap tak benar lah yee Puan Abby …

        Sy rasa Farhan da BERSEDIA DR AWAL bg SERANGAN BALAS INI sbb dia da agk awk akan buka AIB dia. MUDA,KAROAKE,CC ECT. Klu hari tu awk hya BERDIAMKAN DIRI mungkin dia X BERTINDAK BALAS spt ini. Abby pun ada salah jugak BUKA AIB X HUBBY dlm eddah. Dlm keadaan di bolehkn pasangan rujuk smula.

        Cuma sy tak fhm knpa Bila Suami kene Pukul DI KATAKN PONDAN pula. Ini bkn crita Abby. Tak ada kene mengena. Ada satu kes Bila Pertengkaran Suami istri ke Tahap Fizikal. Mmg Istri Yg mulakn dulu. Smack down suami. Tersungkur hubby tu. Perempuan skrang mmg Advnce. Ada yg tahu Ilmu Pertahananan Diri. Bila phk suami cuba utk kluar, istri sekat di pintu. Lantas suami pun tolak istri. Akibat tindak balas lelaki, akhrnya suami yg di katakan Samseng. Org msia ni klu SUAMI TINDAK BALAS nanti KATA SAMSENG. BILA BIARKN Istri pukul , ORG KATA PONDAN PULAK. Serba salah , smua salah belaka. Apa yg betul dlm situasi begini.Trutama yg ada ilmu smck dwn

        Seeloknya lelaki JNGN BERTINDAK BALAS. RISIKO lg BESAR sbb org lbh percaya Perempuan dr Lelaki. Lg pun sy X SUKA lelaki pukul Perempuan. Mmg ramai pun suami kaki pukul. Kita lihat jer lah KESUDAHAN EPISOD DRAMA TELENOVELA ABBY & FARHAN ni. Tak perlu Spekulasi. Da TRUTH WILL COME OUT EVENTUALLY … JAP JER TU … Tengk jer PERANG YG MENGAIBKAN DIRI MRK SNDIRI. Kita jngn bersorak tetapi Ambil Iktibar dr Criter Mrk. JADIKAN TELADAN utk mrk yg dah berkahwin & bakal kahwin.

        DAH NAK RAMADHAN INSAF LAH MEREKA BERDUA NI … HORMATLAH BULAN YG MULIA NI. BNYKKAN IBADAT. Tenangkn Hati yg Panas Membara baru lah bertindak & lakukn apa yg patut. Kesian ANK2 YG SDG MEMBESAR.

        0

        0
      • Rooney says:

        wanita senja nak menopause memang kena cakar sebab geram air tak keluar2..telaga lama lah katakan..air pun tak banyak. kering kontang gitu. ;)

        0

        0
      • One Direction says:

        tak payah sibukkan kepala layan kes cerai orang, mari kita dengar lagu One Direction, ayuh support One Direction.
        Abby kalau nak layan One Direction pun boleh. 1D terdiri drpd 5 jejaka tampan yg lebih handsome lebih muda dari Farhan, kalau dah cerai tu cerai ajelah…ramai lagi lelaki di seluruh dunia yg lebih baik contohnya One Direction. Walaupun One Direction famous di seluruh dunia tapi tak ada pulak gosip liar macam artis Malaysia. So abby apa lagi jom lah layan One Direction.

        0

        0
        • One Direction says:

          eh eh si Abby ni pandai cakap “wat lek wat peace” lah..,
          kuat betul pengaruh Farhan..sampai Abby pun dah pandai cakap wat lek wat peace..yoooo wassupp Abby..dah dengar lagu One Direction belum ?

          0

          0
        • One Direction says:

          ayuh peminat2 One Direction, jom kita layan lagu One Direction..korang pasti suka dan terpegun dengar lagu 1D, dah lah members 1D handsome gile lagu pulak best2, jom lah layan lagu One Direction. Buat makcik2..mak cik mesti ada anak teenager kan, apa lagi suruh lah dorang layan lagu One Direction. Dorang pasti suka.

          0

          0
        • Westlife says:

          bodoh la… One Direction anjing

          0

          0
        • nida says:

          budak one ddirection xusah dilayan. Bior die nk meroyan psl one direction ke ape ke. Jgn dilike atau di unlike komen2 die bior je. Lame2 diam la tu org xlayan die. hahaha.

          0

          0
      • Anonymous says:

        Tahun 2014 musim artis Malaysia bercerai berai. Kesian abby stress nak cari duit nak kasi makan anak berderet. sekarang dah tak der laki nak tolong tanggung besarkan anak. cepat cari laki baru.kos hidup makin naik sekarang, ni kali cari al ustaz yang boleh sara hidup kamu anak beranak dan bimbing kamu.

        0

        0
        • idir says:

          UAI ada lagi satu quota..rajin berceramah (read kerja), sure takkan kelaparan punya…boleh bukak butik baru jual niqab kaler block..muahahah

          0

          0
      • ummi says:

        politik agama? agama apa politik apa? ka main sebut???

        0

        0
    • dedo says:

      kita nantikan episod seterusnya,,, tunggu la abis beberapa episod dulu baru kita judge siapa yang betul or salah ya kawan2. kita pon jangan terlalu cepat percaya mana2 belah pihak dan menghukum. kita kan orang luar.

      0

      0
    • The Fact says:

      once a bitch…always a bitch, bitch !

      0

      0
    • minah jambu merah biru says:

      eh sudah lah kau ni abby !!! dh cakar si farhan skarang tknk ngaku konon2 Nye si farhan ni lah yg buat salah eh ????? baaaaaanayak cantek muka kau cakap farhan ada2kn cerita ! dh malu lah tu kan !! ha jangan2 si norman dulu pon kena cakar ngan kau babtu norman cari lain skarang memey jadi bini diaaaaa padan muka kau yg tk tau malu tu huh !! nk eksen alim kononnnnnnnnnnnnnnnnn ha kan dh pecah lobang dera farhan ! nasib baik la tuhan gerakn hati farhan nk buat police report kalau takkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk kire satu Malaysia tk tau prangai kau yg sebenar Nye !!! abby abby tk payah la kau nk kawin lagi buat bertambah dosa aje asek2 nk dera laki asek2 nk dera laki huh !!

      0

      0
    • tukul says:

      better diam jer abby. ikut mcm arni nazira. bermcm2 awie n kakak dia burukkan arni. sampai tahap awie ckp “dia nak kosmetik beribu saya belikan, tapi muka macam tu juga”. Kakak awie pun ada bagi statement yang arni ni pemalas. asik nganga mintak lauk kat umah dia jer. Sehebat itu pun org burukkan dia, sepatah kata pun tak keluar dari mulut dia sbb dia tau lambat laun org akan tau jugak. At last, awie jatuh bankrupt, lempang bini depan org ramai. Arni n hubby bahagia.

      0

      0
    • kajung says:

      dlu cik kajung mmg suke beno ngn die,, tp skrg ?????????????????? oh no!!!! abby ko ni layak utk ostad2 yg gemor bebini 2 3 4 jer tau! sadis!

      0

      0
      • Anonymous says:

        tapi, kenapa abby cakap farhan lebih bahagia di luar, dedahkan video anak dia tu yang cakap farhan ni melepak kat cc lah apa lah.
        bukan tu mengaibkan suami ke?
        kenapa abby cakap yang dia sehabis baik tutup semua cerita yang orang luar perlu tahu.
        bukan tu kira mengaibkan dia dulu ke??

        0

        0
    • Mizzmuzzy says:

      Jam kat gambar luka close up tu jam hitam. Jam kat gmbr full tu jam metal. Brader ni biar bonar!

      0

      0
  2. mami jemah says:

    ishh laa… tu laa jemah kata dah dlu.. paan ni berbekal muka henseng jee… tpi tak tercapai dek akal.. jgn lerrr mudah tertipu ye nokks..

    0

    0
  3. Sukati aku nk komen apa says:

    kalau xbetul kenyataan dr frahan apakata ko buat repot polis kt yg farhan tu menipu dgn tujuan mengaibkn ko. kn skrg ada akta org yg mengaibkn individu kt tenet ni. biar farhan kena tangkap.
    berani kerana benar abby.

    0

    0
  4. Queen elsa says:

    Boleh caye ke dakwaan farhan tu.badan tough pun leh kena dera ke.hanya Allah yg tahu.dgn norman xda pun kes camni

    0

    0
    • [email protected] tak tau.Bkn hal kita says:

      Mana awk tau norman tak ada? Kita berbaik sangka. Tak yah komen ada @ pun tidak ada kes mcm ni masa dngn norman. Bkn keje kita. Ursan mrk. Dia mmg gentleman tak pena pun burukkan abby wlpn di malukan di khalayak ramai, siap ada press lg masa tu. Wlpn norman Bersalah tp cara abby betul ke ? Malukan norman sedemikian rupa. Jngn bg alasan emosi tengah tak betul. Sekiranya ABBY meninggal ketika itu, dia tetap berdosa mengAIBkan Norman & masih lg suaminya masa itu. Abby ni mmg seorg yg HOT TEMPER. Takkn lah Farhan nak bertindak balas. Bnyak kes Suami kene dera cuma tak di war2kan. Nnt pukul balik mrk jg yg susah. Org mesti percaya suami dera istri. Kes kaunseling bnyk.

      0

      0
      • poziah ghost says:

        abis tu kalau laki dok usung tilam ke opis berzina dgn perempuan lain kau tkde perasaan marah eh? wah mitali sgt kau ni

        0

        0
        • BACALAH BETUL2 .. boleh mara tp .. says:

          Hai @poziah … ofis dad sy ada bilik .. kira berzina ke ? …Tuduhan zina ada bberapa saksi & tngh dlm keadaan ‘BOLEN’ sdg Ukh ..Ukh .. tu. Ingt senang nak tuduh org berzina ke ? … klu tuduhan x benar, kita dlm kategori dosa besar. Skiranya di tangkap berdua2an dlm keadaan penuh syak ada maksiat, itu di kira khalwt. Kecuali ada pengakuan perbuatan zina olh empunya bdn. Marah & nak bergaduh tdklah salah tapi antra suami istri shj. @poziah ghst JNGN MALAS baca lps tu komen. Awk ni memalukn diri sndri. Komen ats tu kata. Abby mengAIBkn suaminya dngn ada press, lps 2 mengamuk mcm kene rasuk di khalayak ramai. Hukum tetap berdosa ye.. Klu nak baling2 laki dngn brg2 suka hatilah klu laki dah tahap mcm BABOON GATAL NAK MAMFUZZZZ. Dngn syarat BERDUA HATTA DEPAN ANK PUN X BOLEH… tp jngnlah sampai darah2. Lebam sikit2 tu, sy blh lg terima KLU laki tu main & duit habis kat betina. KOMEN ATAS TU KATA JNGN D KHALAYAK RAMAI BKN KATA X BOLEH MARAH Suami. Mcm mana lah awk ni senang jer nak faham … dulu bm dpt brpa?.

          0

          0
    • hmmm says:

      hari tu ada rancangan ke rumah abby.. pastu nampak pintu bilik pecah … bekas norman tumbuk or terajang – lupa

      meant norman tu garamg dr farhan… berani ke abby nak tunjuk nelang kat norman? mampus agaknya

      farhan ni bukanlah lembut tp jenis lelaki yg tak pukul bini ( maybe )
      dulu aku benci memey tp now aku tgk norman lagi BAHAGIA ngan memey

      0

      0
  5. Orkid says:

    nmpak sgt penipu budak hingus ni…… bebas la ko nk berkarok pas ni….

    0

    0
  6. pemerhati says:

    lepas bercerai, habis semuanya nak bagitau.. settle cara baik sudah la.. tak ke akan buka aib masing2? sudah2 la tu.. macam tak matang lak gayanya.. alahaii artis2 malaysia ni

    0

    0
  7. melati says:

    Tabah Abby,,,tang duit tu saya percaya,,…anak ikan maner ader duit. kalau Farhan berduit dah lama anak Dara yg Cantik dan anak Dara yg berketurunan Mewah dah kebas….hehehe,,,,Abby pun satu la9in kali nak cari anak ikan carilah macam Shila Majid tu…yg berkerjaya…tgk Shila Majid aman damai jer ..hhaaaa..

    0

    0
  8. melati says:

    Tabah Abby,,,tang duit tu saya percaya,,…anak ikan maner ader duit. kalau Farhan berduit dah lama anak Dara yg Cantik dan anak Dara yg berketurunan Mewah dah kebas….hehehe,,,,Abby pun satu lain kali nak cari anak ikan carilah macam Shila Majid tu…yg berkerjaya…tgk Shila Majid aman damai jer ..hhaaaa..

    0

    0
  9. oya says:

    Lawak siotttt….. mcm kawin dgn budak tadika jer ko abby. wat tu du!!!

    0

    0
  10. khai says:

    Tak habis2 ngan cerita si arbakyah nie.bosan nyah!

    0

    0
  11. Kiah propa sangatttt says:

    Lepas cerai semue nak cerita. Alahai kene cakar sikit2 pun nak report polis, aku selalu belasah laki aku sbb laki aku suka sakitkan hati aku,. ade je die nak kenakan aku. tak tahu la pulak kalau laki aku plan nk report polis. kihkih

    0

    0
    • ustazah bn says:

      kau tk belajar agama ke berdosa menderhaka suami apetah lagi belasah dia?kau tidor agaknya masa kursus kawin.

      0

      0
  12. Apa daaa says:

    Ni sy x ske..bla dh brcerai..x yah lh nk aib kn bekas
    msing2.yg dh sudah2 lh.bila dh mmbnci,klu blh
    suma luar dlm nk bgtu msia.korang pn klu nk
    kutuk Abby atau Frhan,x prlu lh msuk plitik skli.
    Ini hal rmahtngga,bukan hal politik.

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Amboiii!banyanyknyer duit dia yer..
    Nmpk sgt farhan ni xberduit bini tanggung

    0

    0
  14. aliyalola says:

    harap2 laki ak x buat report polis masa ak tumbuk muke dia time gado dulu…laki ak bkn pondan…cuma ak ni je yg pndi berlawan. biasalah….anak cikgu silat.

    0

    0
  15. madam jemah says:

    Adoi farhan.first madam baca pon memang tak percaya langsung abby dera ko smpai mcam ni.madam ingat ko diam2 tak nak panjang kan cerita.dalam ig abby,madam tengok abby mcam gila betul kat ko.siap video2 kenangan lagi.hah amik ko abby,exlaki ko buat drama swasta..tenggelam terus ceta zaquan curang.minggu depan ceta artis mana pulak ya..aummmmmm

    0

    0
  16. aku says:

    Xkirala sama ada bab baling kunci betol ke x,tp kalu akupun kat tempat abby aku buat. Dr critenye abby baling sbb si farhan ade bgtau geng2 die yg dieorg dh bercerai…bini mana xmarah awang oiiiiii
    Malu doh,kene dera. Darah 3titik :-0

    0

    0
  17. lola says:

    “Hampir 95% cerita itu di reka semata2 nk selamatkan diri dia”.
    So lg 5% yg paan ckp 2 btl la?.. Lolz

    0

    0
  18. tok kadi says:

    komen aku. doakan yang terbaik utk dorg dua. xyah nk pinggan tambah. buat tambah dosa jer. kalau minta maaf kat dorang sebab terfitnah, tp fitnah yang sebar tu merebak. dapat dosa kering je dan tak terampun wahai orang-orang yg komen buruk-buruk di sini. baik doakan yang terbaik. Allah kasi korang gak yang terbaik. Jgn jd melayu sgt yer..

    0

    0
  19. Sangkak says:

    terbukti…betina yg bertudung…x semestinya baik !!!!!!!!!!!!

    0

    0
    • Hadiahkn al fatihah utk kedua2nye…kite x tau sape btl sape slh…cuz kite bkn dgn meteka…ujian Allah berat…lbh2 lg bler dah halal….semoga Allah ber petinjuk…kpd kite jg…Amin

      0

      0
    • naisssss says:

      sangkak ..
      tolong bagi aku kait mait antara tudung dan sikap orang?
      apa rasionalnya tudung dan sikap?
      jadi kat sini apa yang kau cuba sampaikan?
      kau nak beritahu kau tak bertudung dan kau bagus?
      semoga nanti terbuka pintu hati kau untuk jalankan suruhanNya.
      kalau kau kata kau solat cukup 5 waktu kenapa dengan solat kau tak jadikan kau zuhud dan tak ada kesedaran dalam diri kau untuk tutup yang wajib ditutup?
      ohhh sangkak..dimana silapnya?

      0

      0
      • cukcikmokmey says:

        Setuju. Vangangnye sangkak!

        0

        0
      • anti towel head says:

        yg bertudung delusional jek xnampak kaitannya…obvious yang bertudung xconfirm menghalang syaitan dlm pompuan islam. bajet gud2 jek lebih. at least yang free hair xhipokrit okeh???

        0

        0
        • ahkak menguap says:

          Aku pn free hair jugak tp mcm sedihhhh je baca komen2 bebudak x cukup umur mcm ko ni…msti baru nak up neh…..kot ye pon, mmg namanya tuntutan agama…wajib…mmg dosa…jd kalo dah berdosa mcm kite ni at least biarlah peribadi elok sikit…dia nak pakai tudung perangai buruk ke apa lantakla die.jgnla ko plak bunyik mcm org xde agama… ko mgkin x hipokrit katanya tp bab x bertudung je la…tp mulut kot mcm jilake ni menggambarkan yg tak pakai tudung ni btambah2 buruk.diam je la budak!

          0

          0
    • cat lover says:

      btudung tu wajib x kira la jahat ke baik ke..knp nak jadikan isu pasal tudung pulak?x semua yg pakai tudung beriman tapi org yg beriman itu pasti bertudung..

      0

      0
    • Anonymous says:

      ni ape kes plk nk kait kan dgn tudung…nk ckp kau x brtudung perangai baik lh ya…kes ni hal abby/farhan..xde kena mengena dgn tudung…(Tak bertudung tak semestinya jahat tetapi
      Nabi dah pesan tak bertudung tetap akan dibakar dalam api neraka ~ustaz azhar idrus)…..ckp betina…habis ko tu perempuan sgt lh ya…ohhh sangkak….

      0

      0
  20. HukAloh says:

    “Walhal sebelum ini kalaupun ada bergaduh situ sana sini…” Aduh… Laki bini ni hobinya gaduh je ke? Hahaha. Dah cerai pun. Masing2 nak lari dari salah.

    0

    0
  21. hikayat sang kancil says:

    Tulah, aku kata jangan, jangan makan buah tu …
    http://youtu.be/j2V2V1nzMos

    0

    0
  22. missLenses says:

    Kesian Abby, nak cari bahagia, kena tipu pula lagi dengan lelaki.. sesapa yang pernah dilukai mesti terasa mcm mana sakitnya…. mudah mudahan allah tunjukkan kebenarannya.. pada yang mengutuk2 tu puaslah hati kan… kita sendiri pun tak tahu siapa benar, siapa salah, atau dua dua salah… ingatlah… bukan senang jadi ibu tunggal… tiada tempat bergantung…. semua perkara perlu diurus sendiri termasuk duit ringgit.. sakit demam anak…. tapi yang agak pelik tu.. kenapa luka tu macam baru semalam je kena cakar…? Bukan ke dah banyak hari tak bali, rumah…? Ermmmm heran gak ni…? Mudahan allah swt bantu abby dan keluarga….

    0

    0
  23. leman says:

    mmg wanita bertudung x semestinya baik. tp yg bertudung adalah lebih baik dr yg x bertudung……

    0

    0
    • minah jambu merah biru hepening says:

      baik hanye bertudong nk buat ape kalau prangai macm si abby kaki dera laki huh !! bertudong lebih baik kononnnnnnn podah !!

      0

      0
      • Senyum saja says:

        Saya harap apa yang awak tulis dengan awak dalam keadaan sedar. Penat dah nk cakap tudung is compulsory. Tak perlu awk nak pertikaikan atau cuba menggabung jalinkan antara sikap orang dan tudung. Tak ada kait mait pun. Itu bukan suatu jaminan. Yang pasti yang bertudung akur dan patuh pada suruhan Allah. Jadi mohon kenyataan seperti cetek agama seperti ini dielakkan agar tak menunjukkan jahilnya diri awak.

        0

        0
      • minah says:

        Bongok tahap cipan la ko minah jambu!!!

        0

        0
      • Anonymous says:

        ish2. ayat mcm org takde akal.

        0

        0
  24. pendera lelaki says:

    darah luka mai mana, ustazah jadian letak sos cili ke hahaha

    0

    0
  25. fasha says:

    Apa bende la tudung pulak disalahkan.. yang tak baik orangnya bukan tudung..

    0

    0
  26. bini orang says:

    Perkahwinan ni melibatkn 2org. Tiada yg x salah, dua2 salah. Seorg buka aib, kedua2 kluarga dpt malu. Klu la dua2 bole sabar dr mula2 peselisihan, pkara bgni bole elak. Skrg bnda sda jd, ada baik ny tutup mlut. Hri ni cerai, esok kita x tau. Klu rujuk, memalu diri sndiri. Sy fhm situasi abby skrg, sedih dgn pnceraian, lg sedih crta bgni kluar. Sabar abby, itu la kunci ny.

    0

    0
  27. aku says:

    Yg korang mati2 bela farhan and ngutuk abby tu .. korang ada bukti ke ? korang nampak apa jadi dlm rumah dorang ? Korang tau ke punca sebenar dorang gaduh ? So takya kecoh2 sgt ok ..

    P/s : lelaki yg baik takkan bawak anak org nikah kat siam .. renung2 kan lah ..

    0

    0
  28. Waniee Syah says:

    Mcm self inflicted injury aje…

    0

    0
  29. shiro says:

    korang tuduh la ape2 sebab korang tak duduk kat tempat perempuan yang ada masalah rumah tangga. rase baling pasu kat laki pon korang mampu kalo dah tersakit hati sangat.. salah siapa bini jadi mcm tu? didikan suami? dapat bisikan? saje nak balas dendam? tepuk dahi tanya hati dan akal korang

    0

    0
  30. linda says:

    perempuan pakai tudung…bukan semua baik2 pun.

    0

    0
    • betul says:

      betul !yang tak pakai tudung pun sama kan..tapi kan epik rasanya kan bila yang tak pakai tudung ni sebabkan ayah dan suaminya berdosa sebab dia tak pakai tudung

      0

      0
    • Elly Mazlein says:

      Setuju 100%! Tak bertudung pun ada yang sopan santun dan berbudi bahasa seperti saya..

      0

      0
      • cukcikmokmey says:

        Ko ingat dgn sopan santun ko tu boleh selamatkan ko dari neraka ker?

        0

        0
        • Hayrin Matahir says:

          Cukcikmokmey, ko jangan tanya dia ok!

          0

          0
        • anti towel head says:

          yang bertudung tp mendera suami, mengumpat dgn kata2 spt bangang pun otw ke neraka juga…jgn kecoh nak preach kat org tp diri sendiri pun terkoyak

          0

          0
        • miss lain says:

          blom tentu lagi dia masok neraka itu Allah je yg tau. mana tau esok lusa terbuka pintu hati dia nak pakai tudung.kita doakan la.bukan perli.jgn la judge orang melalu luaran shj.orang tu pakai tudung ke tk pakai tudung ke tkde sapa2 ada hak nak mengata orang.kita sendiri pon kene ingt yg kita sendiri pon x tau mana kedudukan kita kt akhirat nnt.kita doakan yg baik2 utk semua org.

          0

          0
  31. anti PR says:

    ramainya yg b0nggok2 bela si arbaiyah…podah la. buat malu je korang.

    0

    0
  32. fakta keras says:

    tipikal ahli2 PAS….cari salah org tahu…diri sendiri tunggang langgang.

    0

    0
  33. Mawar Desa says:

    yg betudung x semestinya pandai menguruskan rumahtangga. kesian kan?

    0

    0
    • lol says:

      yang tak bertudung heret suami masuk neraka. pathetic kan?

      0

      0
      • kesian nyer says:

        yg bertudung masih bertelanjang…mcm kamu kan?

        0

        0
      • Wanita Bertudung Kaki Gaduh says:

        ini mesti adik ko kan?

        0

        0
        • minah jambu merah biru hepening says:

          budak sekolah yg pakai tudong ni bergadoh tk lain dn tk bukan ni mesti gadoh pasal merebot jantan ni huhu helo prangai jangan nk macm sundal laaaa korang tu budak skolah lagiiiiii jangan2 korang semua belom datang kotor lagi dahhhhhhhh nk tunjok gengster kt skolah ….dh terror la tu kononnnnnnn haha…kenape tk bukak tudong tu sebelom nk gadoh ? bukak la tudong dulu..kenape malu ? bis gadoh macm kerbau lembu tk malu eh !

          0

          0
      • coli beracun says:

        yang bertudung tp mendera suami, mengumpat dgn kata2 spt bangang pun otw ke neraka juga…jgn kecoh nak preach kat org tp diri sendiri pun terkoyak

        0

        0
      • Anonymous says:

        yang bertudung tapi pakai tshirt lengan pendek, nampak tangan. baju & seluar ketat cam sarung nangka pun akan heret suami ke neraka….kesiankan

        0

        0
  34. Rooney says:

    biasalah…ahli PAS lah katakan. :(

    0

    0
  35. jantan sundal says:

    Jantan sundal ko kena cakar dengan minah salleh seksi yg ko kepit tu ke. Pastu ko.salahkan Abby. Perangai macam hanjing ini jantan sundal. Atau pun ko cederakan diri kau sendiri. Macam ni punye olang pun ada.

    0

    0
  36. sally says:

    well…takde lah teruk mana pun ‘deraan’ nye. You put most women in that situation, many would react in a similar manner. Hell hath no fury like a woman scorned.
    Lembik la mamat ni!

    0

    0
  37. wanita selalu d aniaya says:

    Salam..sbg wanita yg sudah berkahwin,dan pernah bercinta ketika umur muda semuda farhan, saya rasa saya fhm situasi mereka ni..aku kesian dgn abby yg mesti tekanan dgn penjagaan anak2nya dan mncari duit yg ckup utk membahagiakan keluarganya..bgmanapun abby d uji dgn kuat oleh Allah SWT..time dgn norman dlu pun norman curangi dia,norman tak balik mlm,kerap tidur d pejabat, dan d tangkap khalwat dgn memey..sbg wanita mmg la benda tu seakan trauma bgnya..jd tak heran kalau dia mengamuk bila farhan kerap kuar mlm,karoke, n enjoy dgn kwn2..sbb trauma tu masi ada..sbb cakaran tu kemungkinan abby buat atau drama farhan saja..tp kalau btul pun abby yg buat, itu sbb tekanan n stress sbg ibu dan isteri yg menangung beban anak2 dan laki yg takde usaha utk support anak tiri n isterinya..farhan patut berfkiran lebih matang dan fkir apa silap dia sbg suami n bapa..bkn fkir tak dpt enjoy dan karoke trus tawar ati..abby pun mungkin dah sedar silap dia bila dia pujuk farhan dgn cara minta anak2nya lukis dan pujuk abi dorg balik sbb rindu..farhan kena la bg peluang mcm norman hakim dlu..norman rujuk balik sbb dia sedar silap dia buat kat bini dia n tggalkan anak dia..tp dah sedar tak ble lupakan memey lepaskan cara baik..bkn mcm farhan ni.

    0

    0
  38. cam iye2 jer darah nko.. says:

    Tapi kan..aku curiga la tgk darah kat bibir tu..mcm water colour jer..mana ada darah kena cakar kuar mcm dicalit??
    Cuba korang tgk btul2…yg kat lengan ni bolelah diterima pakai di mahkamah.tp still bole di argue sbb mcm alergic gatal bekas garu pun ada..alaa..mcm kulit budak2 yg digigit nyamuk.bila digaru jd mcm tu.

    Aku bab kes diorg ni aku tak pgg mana2 pihak.sbbnyaaa..aku sedia maklum sgt kalu org lelaki org kelantannn..bab duit mmg k.o.keje malas.bab reka cita mmg 1st class punya reka..rata2 pompuan kelantan mengakui lelaki kelantan mmg kaki propa (tp jgn anggap semua ye.ada yg bkn spt budak farhan ni..ramai juga yg baik2 dan tidak bawa budaya malas keje yg diwarisi berzaman2).apa pun..kita lihat kesudahan drama ‘aku budak kelantan’ ni..

    0

    0
  39. minah saleh says:

    Yg aku heran apa pasal farhan bgtau kwan2 dia yg dia dan abby suda bercerai..???? Mamat ni mmg tak ikhlas dgn abby kot..dia bgtau gf dia ker yg dia suda bercerai..tak heran la kalau abby mngamuk sampai terbaling kunci ke cakar ke kan..dah farhan ni tak betul..

    0

    0
  40. pink virgo says:

    Ak tak suke sgt abby ni…tp bukan menyokong…cume cuba pk secara logik…pondan nye si farhan ni smpi die tak boleh pertahankan bila dia kene dera…tak masuk akal org perempuan boleh dera lelaki..sedangkan klu kekuatan lelaki mustahil itu terjadi..melainkan si farhan gila cuba dera diri sendiri pastu pegi report….klu dia betul sepatutnye dia lps wat report polis dia kene pegi hospital utk mengesahkan dia di dera oleh abby….siasatan akan di buat bila mana laporan doktor pakar mengesahkan dia btul2 didera oleh org @ diri sendiri…

    0

    0
    • lola says:

      X tau la ko tau ke x..Tp pelakon hollywood emma robert suka belasah tunang dia (evan peter). try google klu x caya. So ape yg x logik nye klu laki jenis submissive ni wujud. Dorg bkn lembik tp jenis mngikut n lembut. Klu pompuan cm abby naik hantu.. x mustahil dia bleh belasah paan ni

      0

      0
  41. Fakka says:

    kalau aku jadi Farhan, aku terajang je muka si abby ni. berlagak…cakap cam bohsia.

    0

    0
    • lg jd kes besar ... says:

      Nanti jd kes dera bini wlpn istri yg smack dwn suami dulu.. nanti mesti org pompuan kata kat Farhan .. plz pick someone ur own size …

      0

      0
  42. Memek says:

    dasar sundal…kau cakar suami kau sendiri. kenapa bodoh sangat betina ni. what a slut.

    0

    0
  43. Sangkak says:

    betina2 bertudung di Malaysia..ubahlah perangai…buat malu nama islam je .

    0

    0
    • sangkak is so faniiiiiii says:

      r u even Islam sangkak?does tudung make us yang bertudung a betina as u mention above?ouh.thats why u tak bertudung kan? bcos tudung jdkan u betina?
      Al fatihah untuk hati yang mati

      0

      0
      • Malay Above Is Moron says:

        It is not your business to judge me. Please get your brain scanned. Only Allah can judge me stupid, ok? Please…

        0

        0
    • cukcikmokmey says:

      Si sangkak is so stupid.

      0

      0
      • kasihan sangkak says:

        jangan dok. sian sangkak ni. dia ada issue ngan perempuan yang pakai tudung. maybe ngan kawan pjbt kot? ker sekolah lagi? kalau dia panggil perempuan yang bertudung tu betina habis sangkak yang tak bertudung ni kita nak panggil apa ek? whore maybe? whore yang gilakan attention. sebab kat sini je dia dapat attention. kat pjbt/sekolah orang tak layan dia xpon dia hipo dpn baik blkg menyumpah mcm sekarang. mangsa buli ni rasanya. kasihan kasihan

        0

        0
      • Sangkak says:

        this is you, right? LOL

        0

        0
  44. Mereng says:

    Pelik..farhan ni pondan ke..dh xde tenaga ke nk pertahankan diri..

    0

    0
  45. Malay Women Are Stupid ASSHOLE says:

    perempuan bertudung…tak menjamin iman yg bersih dan soleh. ada paham ka?

    0

    0
  46. Masmona says:

    Saya pun penah baling pen kat sorang mamat. Sampai berdarah mulut. Nasib baik dia tak report polis. Kalau tak, saya tak boleh baca cerita ni. Sebab dok dalam lokap. :'(

    0

    0
  47. Malay Women Are Stipid ASSHOLE says:

    wanita senja nak menopause memang kena cakar sebab geram air tak keluar2..telaga lama lah katakan..air pun tak banyak. kering kontang gitu. ;)

    0

    0
  48. RooNey says:

    kuasa talak di tangan lelaki….rugi jadi perempuan di msia ni.

    0

    0
    • Anonymous says:

      statement kau.kuasa talak kt tgn laki betul islam ckp cmtu.tp kalo cm tu pompuan islam satu dunia rugi la ye mksd ko?bukan takat pompuan malaysia je kannnn….

      0

      0
  49. Lawak says:

    aik… ahli pas seumor hidupun kata mau msuk syurga pun dera laki ka,,,ke neraka jawpnya ni..

    0

    0
  50. Zauyah says:

    ramainya yg tolol mahu bela si arbaiyah al poyo ni. kesian…semuanya hipokrit belaka.

    0

    0
  51. Malay Ladies Are Stupid says:

    wanita2 bertudung in Malaysia…full of sad stories. :(

    0

    0
    • nickname above totally scrooge says:

      mohon pencerahan
      berapa peratus wanita yang bertudung full of sad stories? kalau boleh bg bilangan yang tepat bagus juga.
      and bg evidence yang menyatakan wanita tak bertudung, yang free hair tu..oleh kerana beliau free hair dengan kibar-kibarkan rambut sahaja maka beliau happy
      are you sure my dear coz im afraid selepas kehidupan didunia ni adakah yang free hair are still remain happy?
      im not saying yang bertudung confirm-confirm masuk syurga but all im saying kamu sgt prejudis pada perempuan bertudung. bertudung or tak bukan jaminan untuk happy. i bet u terlalu naif atau jahil mungkin?

      0

      0
  52. Malay Women Are Sad Stories says:

    Dgn erti kata lain, she is a…. BITCH !!!

    0

    0
  53. […] Diharap dengan penjelasan Abby Abadi ini, kita dapat mengetahui cerita daripada kedua-dua belah pihak. Kalau dengar sebelah pihak je memang berat sebelah dan tidak adil. Tak perlulah kita tahu pihak mana yang bercakap benar atau yang menokok nambah cerita. Yang itu biarlah Abby dan Farhan sahaja yang tahu. Kepada Abby dan Farhan, tabahlah menghadapi dugaan ini. SUMBER […]

    0

    0
  54. Hamba Allah says:

    sedih bila baca comment2 di sini..ape kene mengena hal ni dgn politik? mrk yg maki hamun dn menuduh pulak.. tk takut pada Allah ke? korng boleh bersumpah yg sape yg benar..ittaqullah..

    0

    0
  55. Lembu Gemok says:

    tipikal betina2 berhijab….cari salah org tahu…diri sendiri tunggang langgang. podahhh la.

    0

    0
  56. amar says:

    di dunia juga tuhan bukakkan aib si abby neh.besar sungguh kuasa Nya.udah2 ler abby,kembalilah ke pangkal jalan.Tuhan nk tunjuk yg awak tu tak betul. dah 2 kali cerai,confirm ade yang silap kat awak tu.learn this lesson k,tuhan bagi ujian kepada org yg Dia sayang..masih belum terlambat. wat peace but same time,learn from mistake.Sayang Abby…muahh..?

    0

    0
  57. aku bukan hamster says:

    patutnya:
    sebelum makan baca doa dulu. tapii…
    sebaliknya:
    sebelum makan tangkap gambar dulu..

    patutnya:
    nampak accident, call polis dulu minta bantuan
    sebaliknya:
    nampak accident, tangkap gambar masuk facebook

    patutnya:
    lepas kena tumbok..darah2..org lap la dulu
    sebaliknya:
    lepas kena tumbok selfie dulu..

    adoii..donia..oh donia…aku xfahammm

    0

    0
    • Mmg kene selfie dulu ... says:

      Kelakar kan org skrng … dpn makanan sepatutnya sebut Alhamdulillah dulu & baca doa tp upload dulu. Baru baca doa. Silap haribulan x baca doa pun. Accident pun mcm tu tp awak kalau nak JADI BAHAN BUKTI MMG TAK BOLEH LAP DULU … SPT KES RAPE U TAK LEH MANDI, takut lupus bukti. Kes dera isteri klu boleh lps kene beat up u pergi terus balai. Tp skrng polis suruh ambik gambar selfie dulu, spya bukti kukuh utk dakwaan.

      0

      0
      • aku bukan hamster says:

        a’a betul jugak kan..habislah bukti tu.
        tp mesti pakcik polis tu gelak2 dulu..buat report kena dera ngan isteri.

        0

        0
        • Mmg kene selfie dulu ... says:

          Memang pun terutama di msia… confrm kene GELAK SAKAN .. kat msia lelaki kene MACHO bab lepuk bini bila lelaki tu tak tindk balas dikatakn PONDAN … Perempuan pulak tak percaya lelaki diamkn diri , bukan mrk tak kuat fizikali ( siblings smua lelaki – masa kecik2 bertumbuk dngn mrk i tak pernah menang ) tp cuba kawal diri. Klu lari kluar rumah jd mcm jiran i, is3 keja dr belakang jerit2 mcm org gila smua org tau. Hubby Malu dngn jiran & ank2. Mmg la laki buat peel tp calm dwn la jngn jd mcm org gila terjerit2 pukul. Bukan abby sorang jer laki buat peel espcly hal betina.

          0

          0
  58. bosan giler says:

    jelas ke…kabur ke…peduli apa aku ko nak cerai. buang masa je. betina x de hasil ni.

    0

    0
  59. Sedey says:

    Pompuan bertudung kat Malaysia..amat memalukan dan menyedihkan.

    0

    0
    • aku says:

      kesian kat awak..xjumpa orang yg baik2
      pernah dengar tak? yg baik utk yg baik…yg jahat utk yg jahat
      apa kata awak berubah jadi baik, insyaAllah jumpa yg baik2

      0

      0
      • Malay Girls Are Stupid says:

        hurmmm….adik korang ke ni? :D

        0

        0
        • . says:

          kamu hanya seorang non muslim yang mencari perkara2 buruk di internet ttg muslim yang tak mengikut ajaran Islam dan sebar..kes terpencil pun..the non-muslim are non greater pun..and u have just shown us yr stupidity by making conclusion on certain race/religion by just based on individual act/video..so who’s stupid now? u..

          0

          0
  60. Lala says:

    Wanita bertudung kat Malaysia ni…kepala tutup…perangai hazab. Kesian..cerai jugak akhirnya.

    0

    0
  61. Rugi Jadi Perempuan says:

    Gadis2 berhijab camni lah paling banyak jenis buang anak2 dlm longkang……Islamik la sangat kan?

    0

    0
    • minah jambu merah biru hepening says:

      hahahahahahahahahaha klakar kan huhu…buang anak tk dosa tapi kalau tk pakai tudong jadi dosa besar pulak…

      0

      0
  62. Why Malay Women Sangkak??? says:

    pakai hijab…perangai kalah bohsia. cakar suami lagi tu…memang masuk syurga kan? :D

    0

    0
  63. pesanan dari aku says:

    aku terpanggil nak komen dekat page ni sbb aku baca banyak comment yang buat aku rasa macam pebende ni???
    1. tudung atau tak bertudung
    mana yang jahil tu simply kaitkan tudung ngan personaliti orang. seriously people yang judge orang yang bertudung ni bebal apa? mohon balik mengaji Quran. Nak bangga tak pakai tudung aku tak kisah lagi tapi hentam yang pakai tudung conclude mcm satu malaysia punya perempuan teruk? seriously 7 keturunan kau takde sekor pon yang pakai tudung ker sampai nak kutuk macam tu sekali?
    2. jenis parti/kampung asal/ anak kepada si polan/
    ni lagi satu hal. korang kalau nak mengutuk memang korang akan bersungguh. siap buat research semata nak kaitkan ngn si pelaku. kalau bukan pas bukan orang islam yang sebenar-benarnya ker?tak senang duduk juga aku kalau mcm ni. rasa kena daftar pas mlm ni juga sebab nak buktikan masuk pas tu jdkan aku islam yang sebenar-benarnya. nak masuk syurga ikut parti ker? nanti yang mana parti pas masuk syurga dulu?Islam is a way of life. bukan PAS is a way of life.

    kesimpulannya apa aku cuba sampaikan..
    1. sikap orang yang jdkan diri dia mcm tu. tak perlu korang buat formula tambah tudung kali pas – jatuh talak = teruk
    2. mahkamah tengah proses korang dah menghakimi mereka dan jatuhkan hukum. korang lupa ker ada yang lagi akhbar (besar) dari korang?
    3. cari salah orang lain atau keji,caci,kutuk orang lain tak jadikan korang lagi bagus dari orang yang korang keji,caci,kutuk. real life korang mgkn lagi teruk cuma korang bukan selebriti je kalau tak kisah korang pon dah dicanang satu malaysia.kalau korang mmg bagus korang baiki la hubungan dengan tuhan,dengan manusia dan makhluk lain. tapi rasa kalau hubungan korang dengan pencipta pon ok takdelah korang keji ciptaanNya ye dak?
    4. aku pun tak baik mana. tapi kawalla diri korang k kalau nak bercakap,nak menaip. jari jemari korang nanti yang akan jadi saksi.lagi satu malukan hebat cakap kat kat sini je.cam aku la cam bagus je cakap cmni kan tp at least aku cuba kawal apa aku tulis
    5. lastly, aku mintak maaf kalau ada yang terasa ngan apa aku cakap ni.masalah orang kita sekarang semua nak kena cakap kena tepat ke muka baru nk sedar. Semoga kau dan aku, kita semua sentiasa berada dalam limpahan rahmatNya. Al Fatihah untuk hidupkan hati-hati kita yang mati.

    0

    0
  64. Sangkak says:

    Inilah perangai2 perempuan Melayu bertudung…

    0

    0
  65. justsayit says:

    bukan nak kata apa..sy muda 1y dari farhan.huby saya baya farhan.
    bleh katakan lelaki baya2 ni xmature n xstabil ekonomi. lebih ikutkan hati muda.

    kalo xdpt sabar n muhasabah diri sendiri.mcm2 bleh jadi.

    0

    0
  66. Malay Women Are Morons says:

    perangai buruk perempuan2 berhijab di Malaysia. Cam sial…

    0

    0
  67. wooh says:

    Ada yang benci benar pada yang bertudung tapi harap-harapnya jangan sampai benci itu jadi alasan untuk menidakkan apa yang wajib. kalau kau marah pd yang bertudung pun harap kau tak marah pada yang Esa yang mewajibkan kita pakai tudung. kalau yang bertudung tu tak elok perangainya itu antara dia dan tuhan. dan kau yang tak bertudung pon itu antara kau dan tuhan tapi kau gunakan isu ini untuk kaitkan segala dengan tudung aku pun tak betah nak duduk diam dan baca sahaja. kau tak percaya ya ada yang benar bertudung menutup aurat dan beriman sepenuhnya?
    tapi mana boleh ukur iman dengan tudung sahaja kan?
    ini mungkin antara alasan kau…*klise
    tapi kalau kau benar-benar beriman satu helai rambut pun kau takkan pamerkan kerana kau hayati apa yang kau maksudkan mengakui dengan lidah dan melaksanakan dengan perbuatan.

    0

    0
  68. lalola says:

    Tak semestinya tak pakai tdung ni jahat
    neraka bkn dicipta utk perempuan tak pakai tdung ja
    yg pakai tdung hny lepas dosa tutup kpla,tp klw dada breast tunjuk kat org apa cita???
    jgn ingt hmpa tu perfect sngy, blm tentu yg bertdung solat setiap waktu !

    0

    0
    • lola says:

      marah naa

      0

      0
    • sepak kang says:

      geram betol aku dgn org cuba nk memperkotak-katikkan ap yg termaktub dlm al-quran yg wanita islam WAJIB menutup aurat..ko faham x??!! dh tu, lantak die la yg pkai tudng tu buat mnde x senonoh ke hape , at least die try menutup aurat even x lah sesempurna mane perangai tu..nme pon manusia, itu antara die dgn Allah, ko x yah nk sibuk mbebel !!! drpd org yg terang2 x menutup aurat tu,lagi lag jenis x fham bahasa, bkn tu je bodoh sombong dok ngata org yg bertudung buruk perangai, dgn riak ngate better aku niha x pkai tp cukp solat,( ala2 sempurna la),,,die x tau udah la dosa x menutup aurat dtambah lg dosa mulut riak x sedor diri, org cmni elok humban je dlm lombong tinggal tu, ckp besar tapi sendiri x mo cermin yg 2x 5 x sempurna akidah, malah double..mohon dberi hidayahnya ..peace

      0

      0
    • tudung periuk says:

      kalau kita jaga solat 5 waktu setiap hari tapi kita masih tak mampu elak lakukan perkara keji dan mungkar macam langgar perintah Allah yang dan suruh kita tutup aurat, maknanya solat kita tu ada la silap kat mana2. dan awak yakin, solat awak tu Allah terima?

      0

      0
  69. Anonymous says:

    bakal2 penganti Abby…

    0

    0
    • Ting Tong says:

      wanita2 melayu bertudung..amat menyedihkan. cam sial…

      0

      0
    • anti hipokrit says:

      macam sial betina2 bertudung sekarang kat atas ni. pelapis si arbaiyah la ni.

      0

      0
      • weng weng says:

        aku TingTong kepala ko kang..anti hipokrit pon sama!! agaknye satu keluarga tak bertudung..mak nenek ko sekali kan…yang buat hal adlah empunya diri bukan hijab atau tudung..

        0

        0
  70. Iye says:

    Korang ni kutuk mcm tak ingat dunia , kita tak tahu siapa yng salah tapi korang manusia biasa ni suka hati je nak menghukum sedangkan diri sendiri pun tidak sempurna.

    0

    0
  71. apik says:

    apa kaitan nya isu rumahtangga dengan [email protected] PAS

    ingat..lah..kita ni manusia…dah nama manusia tiada yg sempurna baik bertudung atau tak..salah tetap salah…

    jodoh dia dengan sesiapa pun, muda atau tua dah ketentuan Allah..dah tertulis pun..silapnya dia sebagai manusia tidak berusaha utk mendamaikan ikatan itu..sesiapa taknak jadi macam ni.

    0

    0
  72. aku tak bertudung says:

    Ya yg pakai tdung semua suci !!!!
    Cnfirm syurga! Yg tak pakai tdung terima jelah neraka la jawabnya
    ampa ingt neraka dgn syurga dicipta seba nak hitung aurat ja????
    Pakai tdung paras dada.. pelacur pn masuk syurga weiiij

    0

    0
  73. Linda says:

    Abby Abadi is just one stupid bitch. Pathetic.

    0

    0
  74. mashi says:

    Yg kat insta abby org dok bising pasal lelaki kelantan, yg kat sini pulak org dok kecoh pasal tudung. Apsal rakyat malaysia ni suka sgt stereotaipkan semua benda? Main pukul rata je..

    0

    0
  75. bella says:

    adehhh..xtau nk percya yg mne satu..farhan org tumpat dih..sy rse kt mlut tu darah ke kuah lokceng (satay ikan) yang org jual kt tepi2 pntai…hahaha

    0

    0
  76. KoKo says:

    semuanya salah kepimpinan PAS dan ahli2 nya.

    0

    0
  77. serenity says:

    mat Kelatan memang x leh caya.

    0

    0
  78. mak rose says:

    Hmm….duk pong pang pong pang bagi ceramah kat org, pd hal diri sendiri tak betol pun. lngatkan mmg dah 100% berhijrah and mendekatkan diri dgn tuhan….. Mmg dari dulu lagi, even masa dgn norman, ustazah celop ni selalu meroyan. Aku dngr org kata mulut dia bukan main lagi duk maki sumpah kat norman dulu. Sb tu lah norman malas nak balek rumah, asek duk terperap kat ofis dia je. Kalau dpt bini mcm abby ni sape2 pun tak nak balek rumah. So abby, bawak2 lah mengucap drp duk meroyan. Beri perhatianlah pd anak2 tu, takyah lah sebok nak kawin dah lepas ni. Nanti berpisah pulak sb mulut puaka kamu tu…..uncontrollable….hish…ustazah ape gini…

    0

    0
    • ewah says:

      Duk kat opis sorang2 ke ada org teman bawak tilam bantal sekali ?

      P/s : agak2 kalau laki ko yg tido kat opis siap berteman tu .. ko sambut dia kat rumah dgn peluk cium ke ? kui kui ..

      0

      0
      • mak rose says:

        bodohnyer kau…banyak mkn budu ke joyah?

        0

        0
        • aku bukan joyah says:

          Aik ? takkan tu pun nak marah ? ni baru tanya belum bebetul2 laki ko angkut tilam gi opis … Hak hak .. mulut ko pun boleh tahan jgk kan .. tegur skit dah pnggil org bodoh .. muhasabah diri ler sebelum mengata org tu .. bak kata ko .. bawak2 lah mengucap .. :) ..

          0

          0
  79. Ina says:

    abby ni toksah berpolitik lagi la…buat malu nama pas je. buat malu orang2 perempuan je.

    0

    0
  80. Pembaca komen says:

    Agaknya apakah taraf pendidikan pengkritik2 di BN ni yea ….. hmm ?

    0

    0
  81. Pembaca komen says:

    Tak tinggi my dear. Tetapi komen2 lebih kepada penghinaan dan caci maki. Harap tenang menerima teguran yea sayang

    0

    0
  82. One Direction The Best says:

    pilihlah perempuan yang baik untuk dijadikan isteri. bukan perempuan gila wang yang memanjat panggung politik demi wang dan disorak oleh pemuka-pemuka agama yg terlalu hipokrit.

    0

    0
  83. yer2 jer darah kat bibir tu:)) says:

    Eh..korang perasan tak..apsal darah yg kekonon kena cakar kat bibior budak farhan ni mcm water color yg dicalit2?lain mcm benau aku nengok kaler darah tuuu..i smell smtng fishyyyy….

    0

    0
  84. Pembaca komen says:

    To poyo
    My dear, saya sedang siapkan tesis saya mengenai kecenderungan masyarakat Malaysia terhadap industri hiburan. Sebab tu masuk sini. Nampaknya kebanyakan pengunjung BN agak emosional daripada rasional

    0

    0
    • ewahhh says:

      Sy setuju @Pembaca komen.. Pengkomen di BN nie agak agresif..Kata2 yg dlontarkn agak sukar utk diterima.Ni bukan budaya Malaysia yg dulunya bsopan santun..

      0

      0
  85. Simpli Jemah says:

    yg bertudung x semestinya baik. kan?

    0

    0
  86. kaki propa mamat ni.. says:

    Tgk muka budak farhan ni pon aku dah tau muka typical kelantan man! Kaki propa dan malas keje!bila bini marah..dia akan mulakan pelbagai helah bela diri!tgklah darah kena cakar tu..btul2 lakonan semata!

    0

    0
  87. Pembaca komen says:

    She is one ugly hypocrite bitch from hell. I feel sad for Farhan.

    0

    0
  88. ...... says:

    Dah tahu si Farhan tu menipu…kau rayu jugak dlm Instagram. Arbaiyah ni pun bukan betul sgt pun cakap dia. Macam keling.

    0

    0
  89. re post says:

    Macamna la abby ni nk jadi tauladan yg baik kalo dok asyik bukak aib org ja….dlm setiap x abby bersuara, ada ja indirectly bukak aib org…aritu kata xhusband dia g cc la, karaoke la….skrg ni dok merapu pasal kononnya byk sgt duit si farhan tu sampai dia nk minta2…adoii….jaga lah perlakuan tu…perubahan pada luaran saje xcukup….cubalah fahami maksud islam keseluruhanye cik abby oiii….

    0

    0
    • aku says:

      Kalau korang semua dah fahami Islam secara keseluruhannya .. takde nya nak maki hamun sumpah seranah si abby tu .. tu je aku nak cakap .

      0

      0
  90. please lah says:

    mcm kau sorang je baik abby hoi…orang lain semuanya jahat. bila kena batang hidung kau cakap kau kena aib. padahal kau pun x betul.

    0

    0
  91. Hentikan Sandiwara says:

    si abby ni pun ckp putar2 jugak….macam dia sorang yg alim, warak dan terhindar dosa.

    0

    0
  92. Pompuan Royan says:

    laki satu pun x mampu jaga, ada hati nak jaga negara konon? puihhh.

    0

    0
  93. Cik Jah says:

    Seronok pulak tgk diorang ni gaduh, esok2 si Abby pulak buat laporan polis sbb kena tumbuk..gasak korang ler…hari tu bukan main lagi cintan cintun berkahwin, berkepit mcm belangkas..

    0

    0
  94. Please Sit Down says:

    dua tiga hari lepas cakap anak2 dia rindu farhan. hari ni cakap farhan kaki menipu pulak. mana satu ni arbaiyah hoi….make up your mind la bitch !!!!!!

    0

    0
  95. Melly says:

    Macam macam hal pulak Abby ni. Tak tahu siapa silap tapi kalau ikutkan, dengan Norman Hakim pun dia berani marah. Senang cerita, Abby ini mungkin garang orangnya. Hal mintak duit, aku dengar-dengar, memang Farhan ni takde pendapatan kukuh pun, memang ditanggung oleh Abby, dibawak ke sana ke mari. Mungkin Abby rasa dia hebat, dapat suami muda.

    Pada aku, kalau dah dua perkahwinan gagal, silapnya mungkin pada Abby. Dua kali lalui alam perkahwinan, kenapa tak boleh handle lagi? Patutnya lebih arif dalam selesaikan masalah. Ini, dia lagi buka aib pada orang ramai. Farhan pun, sepatutnya tau cara handle isteri. Garang bak singa pun, takkan kau tak boleh handle? Kau ketua keluarga, kau syurga bagi isteri. Takkan sampai kena dera (yang aku ragu ragu betul ke kau kena dera)?

    Selesaikan elok-elok antara kalian. Kalau jodoh panjang, tak kemana. Tapi boleh ke lalui lagi alam perkahwinan macam takde apa apa pernah berlaku? Fikirlah.

    0

    0
  96. Pemerhati says:

    dia ni xde ciri2 keislaman langsung.
    cakap bongkak, kasar, muka pulak bengis dan senyum pun plastik.
    memang patut le kena cerai.
    hijrah hanya pada kepala bukan hati.
    kesian…

    0

    0
  97. rmemey gelisah bila abby menjanda says:

    abby lau farhan tu jahat asal ank ko beriya2 sgt suh farhan balik kt ko. ke itu semua propa dr ko. mesti ko yg suh ank ko ckp pasal cc n karaoke kn. yg love2 tu pon ko yg lukis..
    adoiii abby drama queen la ko
    move on je la abby. xpyh nk aibkn farhan dgn ckp dia xberduit.
    da dia kt dia bg apa yg dia mampu kn
    lau ko nk bnyk patutnya ko kawen dgn mat sabu ngok

    0

    0
  98. norman hakim pun pernah dicakar says:

    bakyah oiiii…ko buka lg aib laki ko yek ckp dia xberduit. esk2 laki ko tunjuk sms maki hamun ko kt dia baru ko rasa..
    lau tau dia xdpt nk kasi kemewahan ko lain kali kawen le dgn mat sabu ke, stopa ke kn
    baru le bole dpt bnyk duit. aku pernah dgr cite dulu masa keta ko rosak masa nk gi ceramah pas ko tengking2 si farhan dpn org ramai. maruah suami tu bakyah. so aku xheran lau farhan kt ko dera dia

    0

    0
  99. Makcik Cadburry says:

    Uolllss xtau ke ?? Abby cap adabi nih sebenarnye serigala jadian !!! Opppsss gituh ..

    0

    0
  100. farhan sedey dicakar abby says:

    korang ada x link pasal farhan kt astro ria td. aku tertinggal la
    dgr2 farhan minta perintah abby xbole dekt dgn dia.
    hambek ko abby smpai cmtu skali bencinya farhan kt ko.

    0

    0
  101. Coli Beracun says:

    yang bertudung tp mendera suami, mengumpat dgn kata2 spt bangang dan kaki menipu pun otw ke neraka juga…jgn kecoh nak preach kat org la penyokong2 arbaiyah tp kepala korang yg jendul pun terkoyak rabak….

    0

    0
  102. Ko Tu X Betul Juga says:

    KALAU KO TAHU DIA TU KAKI MENIPU…KO LARI JUGAK KAWIN DI SIAM KENAPA?
    GATAL BIJIK?

    0

    0
  103. abang norman says:

    sebenarnya kak arbaiyah korang ni gatal bijik kelentit juger….tapi x mengaku. alim tahi kucing….

    0

    0
  104. abby gatal kawen kt siam says:

    ko da tau dia xbnyk duit yg ko nk kawen jgk tu dah kenapa???
    sangap? pastu skrg ko merungut pulak dia x mendatangkn faedah pd ko. abih tu yg ko gatal upload video ank ko pujuk farhan buat apa. takut dia buka aib ko yg ni.
    1 m’sia tau la mulot ko cm puaka

    0

    0
  105. kpt says:

    Oii arbayah sengal, kau x layak atas pentas jd ustazah mee segera pon bagi ceramah hentam org lain. Apa yg jadi skang akibat apa yg kau buat dulu kat org lain, cuba faham doa dan zikir lepas solat. Kau berani buat repot polis dan saman malu kata laki kau fitnah gamba tu? Chooiii la lu bakyah ooiii..
    pada sesapa yg tak percaya kes lelaki sasa kena dera dgn bini tu.. Korang katak bawah tempurung, tak tahu atau malas ambil tahu prkembangan semasa, atau tak prcaya diakhir zaman memang perempuan akan ramai begitu, baliklah kepada Islam saudara sekalian..

    0

    0
  106. zombiee says:

    Farhan ni contoh lelaki kelantan yg tak bertanggungjawab..tu sebab kene cakar!!

    0

    0
  107. Anonymous says:

    dh2 la abby, dh terlalu byk awk berckp, makin byk berckp makin byk yg silap, dri dulu tak berubah2

    0

    0
  108. Elite says:

    Aku tak selemah yang kau sangka
    Aku tak rela diseksa hahaha
    Berani lagi kau bersemuka
    Rasakan kuasa cakaran wanita
    Hamik kau Farhan

    0

    0
  109. Jadoo says:

    ala..farhan kena gigit nyamuk je tu lepas tu dia garu2 sampai luka. hehe

    0

    0
  110. Kucing Momok says:

    Jeng, jeng, jeng… habis siapakah yang sebenar-benarnyanya cakar Pa-an tu Kucing kah? atau awek karaoke kah? atau geng main game kat CC kah? Misteri…

    0

    0
  111. agro says:

    janganlah kaitkan menutup aurat dengan nafsu kerana menutup aurat syariat allah.

    0

    0
  112. Biskut says:

    Abby Abby…kau yg dulu buka aib dia. kalau btul kau alim sgt ptt nya ko tak pyh nk kata apa2 pun dr awal. selesaikan je diam2. tak pyh nk post d instagram la apa. ckp laki kau tak matang la. kau dh calar ego dia mmg la dia melenting.

    0

    0
  113. POPCAKE says:

    elok bebenor kene tibai dengan Abby. Farhan mata da lah highway, muka skema. BAGUUUSS!!! actually i tak berapa berkenan bila mana Abby mengambil keputusan menikah dengan Farhan. Not a good choice I would say tapi takdir Tuhan siapa nak mempertikaikannya. :)

    0

    0
  114. cikkiah says:

    Entah pape laa korg ni .. melebih-lebih .. tu kan masalah diorg ..biarlah diorg selesaikan sendiri .. ni nak burukkan lagi keadaan adalah ..

    0

    0
  115. Mutiara says:

    bodohnya, para pengkomen rasis terhadap ISLAM… perkahwinan dan perceraian bukan tentang agama semata2,,,, satu dunia x kira bangsa dan agama mengalami perkahwinan dan perceraian… 90% komen kat sini pompuan bertudung perangai busuk.. mana tidaknya MALAYSIA kan negara ISLAM. dah tentu lah ramai pakai tudung, itu kan kewajipan sebagai seorang MUSLIMAH… perangai tu kira no.2.. so what do you expect for BERTUDUNG GIRL??? do you expect them as ORANG BAIK2 100%.. come on la… I respect ABBY dan FARHAN as a human… NILAI DIRI SENDIRI DULU SEBELUM MENILAI ORANG… KALU X TAU ASAL USUL CERITA JANGAN POMPANG SANA POMPANG SINI… ESOK LUSA KORANG MASUK KUBUR TAU LAH APA NASIB KORANG….

    0

    0
  116. Anonymous says:

    Keadaan mcm ni la yg menyesatkan pandangan org terhadap sesebuah parti politik. Skrg org kaitkan dengan PAS.Yg nampak busuk PAS…tolonglah,mase kemaruk nak kawen mcm xmenyempat2,dh bercerai kalau boleh bau kentut pun nak canang seluruh alam.

    0

    0
  117. mamalara says:

    Memang muslimah yang bertudung tidak semuanya baik, tapi muslimah yang BAIK pasti akan bertudung. Huhuhu…

    0

    0
  118. Anonymous says:

    alahai… cara ko text pon org leh kenal ko abby. nampak sgt ayat baran ko. jgn bajet alim boleh? Ko persendakan manusia boleh, tp ko takleh tipu Allah nampak ape ko buat. bukan nak tuduh si abby ni bersalah, tapi cara penulisannye pun semua manusia boleh pikir camne sikap abby ni. konon taknak memalukan sapa2.. tp cara ko tulis ko hentam farhan kaw2… pastu guna nama ALLAH.. jgn main2 abby. ko memalukan ahli PAS je. walau aku bkn ahli PAS, tp ko kene phm pembawakkan PAS tu utk apa, bkn sekadar trend or nk tutup aib ko. jgn show off sgt ko bajet alim. org suma tahu. baik ko masuk umno kalau pangai munafik ko cmni.kahkahkah shit

    0

    0
  119. pah bedah says:

    Rasanya abby ni yg kua statemen dulu psl laki muda laa…xckup matang sbg suami laa…pastu kau lak video danish merayu2…pastu kua lak lukisan dania love2 bagai…
    Skali farhan kau statemen siap polis report sema cepat jek ko jwb siap guna kalimah Allah bagai…

    ms ngan norman dulu org simpati sbb terang2 norman salah sampai kena tangkap khalwat…pon ms tu mcm2 statemen ko kua…norman xlik uma laa…xpedulik hal anak2..sampaikan hutang hantaran pon semua ko telanjang bogel..

    Skang aku rs ngko yg smthing wrong la abby…pliss laa…erra pon cerai 2 x kali gak tp xmeroyan cam ko n masih jg aib kedua2 suami…

    0

    0
  120. cik monti says:

    hahaha.. apa la korang nih.. mesti yg komen ni yg belum kawin atau yg rumah tangga bahagia je semanjang.. isteri pukul or cakar suami ni biasa la jadi.. terutama kalu suami tu suka buat perangai mcm2.. sebenarnye.. itu je cara isteri nk melepaskn geram pada suami.. bukan pukul or cakar sbb nk mendera.. pernah jadi kt sy sendiri.. mmg sy belasah suami sy kaw2.. dan mmg suami sy x melawan pun.. dia tahan je.. lepas sy dah cool dia peluk n cium balik.. hehe.. n xde plak nk buat report polis.. kelakar la si farhan ni.. lembik no kot budak ni..

    0

    0
  121. liza says:

    cubaan abby mengaibkan suami-suami dia pulak sejauh mana?

    0

    0
  122. Sha says:

    Kesiannyer pengkomen Beautifulnara ni………setengah ckp x gune akal yang waras. Typical Malay. Org lain yang punya masalah haters lak meroyan.

    0

    0
  123. Paragraph writing is also a excitement, if you be acquainted
    with after that you can write if not it is complex to write.

    0

    0
  124. peliksangat says:

    salam…jangan la hina perempuan yg bertudung pulak..mmg x semua yg bertudung tu baik.tp bukan ke bertudung itu wajib.maka tidak ade kena mengena tudung ke x.pangkal nye pada hati bukan pada tudung.ingat ape yg kite komen..kata..kutuk..takut akn berbalik pada kita..sepatut nyer kita doa benda2 cmni jauh dr kita..bukan nyer menambah perisa lg..pelik masalah org lain..kita pulak yg nak meroyan yer..hehe..sepatut nye doakan yg terbaik utk mereka..

    0

    0
  125. Melati says:

    Saya bukan lah sokong Abby la sgt, tapi Farhan buat laporan Polis yg dia di Dera dan Mental tu ..saya nk tanya Farhan ni pompuan ker Jantan…??? aper tujuan dia..? saya selalu baca kes pompuan yg selalu di dera tapi ni sebalik nya…? memang tk percaya….saya berani jamin tujuan Farhan repot yg dia didera dari segi Mental untuk menyaman Abby di Mahkamah Syariah dan boleh lah Tuntut ganti Rugi atau Wang Eddah ..Wang aper 2 yg sepatut nya dibayar oleh kaum lelaki Farhan dpt Elakkan,,,,ternyata anak ikan ni memang Bangsat ,,,jenis nk duit pompuan jer….KALAU LELAKI SEBENAR , SELEPAS BERCERAI DIA AKAN ELAKKAN JUMPA EX WIFE DAN TAK MAHU CITER PANJANG2…kalau LELAKI hina dan bangsat camni lah gayanya siap kater ABBY minta duit kat FARHAN…hahahahahaha.. memang bangsat Lelaki camni…..Farhan2 ko cuma ada Motor buruk jer yg Abby bagitau tu…pastu ko kater Abby simpan kunci Motor ko,,,tak logik langsung…Abby takder nya heran gan Moto ko tu Farhan , saya ingat Abby ni kalau berlakon Drama berEpisod boleh beli 5 biji moto ko Cash…Kepada Ibu2 tunggal lupakan lah anak ikan cam Farhan ni…..Tabik Spring kat Shila Majid…..heheh.

    0

    0
  126. farrah says:

    hahaha… diorang ni kelakar la ….. dua-dua tak matang.. padan sangat la tu….. peace yo!!!

    0

    0
  127. sakithati says:

    alahaaiii luka sikit2 je tu beb..xpyh laa ko nk kecoh satu dunia farhan oih. ko x cite plak knp si abby ni cakar ko?? kalu berani ceritaaa laa sini..kdg2 aku pun cakar jgk laki aku sebab gerammmmmmm sgt2 ! relex je laki aku x report pon. ko nk tau sbb ape laki aku x report? sbbnye laki aku syg aku. die pujuk aku blk..pompuan ni nk kena pujuk jeee. sbb laki aku tau pompuan/isteri bila marah mmg x blh kawal emosi..!! tu tandanya laki aku seorg yg brfikiran matang. bukanye patah tangan ko pun farhan. sapu minyak gamat dah setel!kannnnnn

    0

    0
  128. TIQAH says:

    bodohnya la sapa percaya Farhan ni.. tu la, kawen lg ngn budk xmtg mcm si Farhan ni.
    sume dok slah Abby sbb bukk aib tp msalahnya klo aku kena fitnah mcm ni, aku pon nk crita hbis nk backup dri. agak2 lah wei… eeeiiii, gram pulak ngn si Farhan ni. Abby mmg la slah mula2 sbb ckp pasal cc karaoke tp pon, stakat cc n karaoke tu xde la aib mna pon. dh budk muda kn.. ni smpai ckp ckar bgai. ingt kucing ke apa nk ckar ckp gtu luka nya.. eeeiiii.. strss plak aku bca komen korg ni. xkn korg percaya kot???

    0

    0
  129. racingboy says:

    untung la kwen ngn farhan.. dpt cakar2..
    kawen ngn mamat brutal.. ko cakar sket.. mendapat kaki.

    eh.. dayus plak.

    0

    0
  130. moringa says:

    Walaupun aku xsuka si abby ni tapi aku xrasa si abby ni sanggup pukul si farhan ni. Nampak sgt si farhan ni mmg da plan. Gambar luka yg dia tunjuk masih baru xkn la lepas kena pukul terus ambil gambar tgh2 berdarah lagi. Luka pun setakat mcm budak jatuh basikal je. Xpyh propa sgt la. Kalau ye pun dah xsuka xpyh la sampai mcm ni sekali. Time tgh suka bukan main lagi. Dua2 sama kaki wayang. Sorang kaki meroyan sorang lagi kaki propa. Harap lepas ni muka si farhan ni xklua la kt blog2 artis. Dia bukan retis pun.

    0

    0
  131. Anonymous says:

    ade lelaki dia xkan pukul perempuan kalau pompuan tu wat cmne ponn..sbb dia taw kalau dia buat sikit je..pompuan tu akan sakit…teruk kena..kalau die kena pon die xhal pon…mungkin dia report untuk jadi bukti utk perceraian mereka..kalau dia bls balik kt abby…msti abby bukak mulut kt org punya..ckp mamat ni pukul dia….

    0

    0
  132. No matter if some one searches for his required
    thing, so he/she needs to be available that in detail, so that thing is maintained over here.

    0

    0
  133. observer says:

    Perempuan ni dah semmg nya mulut dia jahat, walau berhijrah ke, bertudung ke, masuk parti yg konon2 islam ke……perangai/mulut jahat mana berubah. Kalau satu je perkawinan yg runtuh, blh lah salahkan ex hb. Tapi kalau yg ke2 pun runtuh jgk, that means sumthing is wrong sumwhere. Ustazah celop ni mmg mulut puaka/longkang fullstop. Hmm…tak tahu lah kalau2 PAS nak amik kesempatan & nak guna lagi khidmat ustazah celop mulut jahat ni berkempen utk dia org pd pilihan raya akan datang….. So arbakyah….set yr priorities right, concentrate on yr kids dulu. Takyah sebok2 duk nak kejar/cari laki….and be a gud muslimah, bkn yg mulut & hati jahat. Kalau tak, mcm satu penghinaan pd yg bertudung & islam…

    0

    0
  134. dreamer says:

    Sejak bilalah si ustazah palsu ni belajar silat rimau….. lngatkan mulut je jahat, rupa2nya perangai pun jahat jugak, sampai sanggup mencederakan suami. Bila kene tinggal kan, meroyan pulak. Pd hal diri sendiri yg salah, sampai si suami kata dah hilang rase sayang. Yelah sape yg tahan kene dera physically and mentally(kene sumpah seranah). Sb tulah norman lari dulu. Ade yg srh dia berbaik balek dgn norman, aku rase norman pun dah serik dgn dia ni.Tak taulah kot2 ade lagi jantan yg berani nak nikahi si rimau betina ni…
    Org mcm dia ni sepatutnya tuhan jodohkan dgn yg panas baran jugak, so takde lah si ustazah palsu ni berani. Agaknya dgn mulut puaka dia ni, hari2 kene tampar kat laki….Dunia akhir zaman, bertutup liku & berpura2 baik.

    0

    0
  135. Asha says:

    PEMBACA BN NIH RAMAI YG SOKONG PAS EKK… KALO YG HNTR KOMEN ABBY & KUTUK PAS MESTI DISLIKE LBH RAMAI DR LIKE, KALO YG PUJI OR BELA PAS, MESTI LIKE LBH BANYAK DR PAS… AHAKSSS… KOMEN AKU NIH CONFIRM RAMAI YG DISLIKE & SIAP BLS KOMEN & KUTUK AKU LG… KALO BTUL PURE PAS, XPERLU BUKAK BLOG HIBURAN KOT… TP SKRG RAMAI YG SOKONG PAS BKN SBB PERJUANGKAN ISLAM, TP PERJUANGKAN HAK & EKONOMI SENDIRI SBB KONONNYA KERAJAAN YG ADE SKRG MENGKHIANATI RAKYAT & AMBIK DUIT RAKYAT… KEPADA YG CKP PAKAI TUDUNG X SEMESTINYA BAIK TUH, MEMANG BETUL, BERTUDUNG X SEMESTINYA BAIK, TP YG X BERTUDUNG TUH CONFIRM X BAIK SBB SELAIN DUK CARI DOSE KAT SINI, DOSE X TUTUP AURAT TU PUN DPT.. AT LEAST KALO YG BERTUDUNG DUK DPT DOSE BERGOSIP KAT BN NIH PUN, SEKURANG-KURANGNYA XDE LA DPT DUA DOSE MCM KORANG YG X TUTUP AURAT… HUHUHUHU…

    0

    0
  136. peah_rock says:

    aku bukanlah pro mana2 parti politik. x yahlah babitkan politik dalam hal ni. apa2 pun, kalau betul abby tu buat macam tu, mesti ada sebabnya. dia x kan serang suami dia tanpa sebab. mungkin dia dah hilang sabar. perempuan kalau hilang sabar, macam2 dia boleh buat.x kiralah bertudung ke x..mmg nature pempuan begitu..buat benda x fikir akibatnya. sebab tu talak bukan di tangan isteri. kalau x, mau beribu suami kena cerai hari-hari. tapi suami tetap suami.busuk busuk pun tetap suami.cerita dalam rumah x yah la duk canang kat orang.aib suami kena jaga. buat bekas laki si abby ni pulak, ko tu suami, sepatutnya ada cara macam mana nak didik isteri. mungkin sebab kau muda lagi. x boleh berfikir dengan matang lagi. sebaik-baik suami ialah suami yang terbaik bagi isterinya.suami yang tau macam mana nak bimbing isteri, bimbing family. ini kau pun nampak macam x terurus macam mana la nak membimbing. x payah la nak wat polis report bagai. bnda lagi memburukkan keadaan…talak dah jatuh pun, itu yang kau nak, x yah la nak panjang2 cerita lagi…

    0

    0
  137. bibikloly says:

    dulu sya suka bukak blogserius
    skang tidak lagi, sbb banyak sgt perkataan lucah2, mencarut dan maki hamun
    moderator pon tak block perkataan2 yang sepatutnya
    banyak sya jumpa perkataan b*tch, P**sy, sh*t, air kering dan macam2 lagi la sampai
    skang beautifulnara pon sama
    as if moderator do nothing dengan komen2 spt ini for sake utk dpt byk komen, mana ‘gosip dengan berhemah’ kamu?
    tgu la, next time this blog akan sama nasib mcm blogserius,da jadi blog mcm sampah sebab pengomen2 yg tade tapisan tu
    skg mula beralih ke ohbulan,my feveret

    0

    0
    • Anonymous says:

      betul tu.bukan nk bagi kata-kata membina,tapi kata-kata keji.caci maki orang ni,mcm diri tu bagus sgt.x de manusia yg sempurna.masing-masing ada buat kesilapan.jgn la guna kata-kata lucah,geli nk baca.

      0

      0
  138. NAzRi says:

    Semalam aku pun kene cakar…lagi panjang!!!kahkahkah

    0

    0
  139. tiada anak says:

    in this situation..kesian anak2 dia :(

    0

    0
  140. sharifah says:

    Ingatkan dah habis cerita si abby ni.. rupanya ada lagi. berapa byk episod da… Moga Allah pelihara abby.. Moga Allah pelihara kita semua.. :)

    0

    0