Written by Bella | February 23rd, 2018

Selamat melahirkan seorang bayi lelaki semalam, pelakon Nora Danish mendedahkan nama anaknya menerusi satu perkongsian di Instagram. Nora dan suaminya Nedim Nazri telah memilih nama Mohamed Neqayl buat cahaya mata pertama mereka itu.

Nora juga turut memuat naik beberapa foto Neqayl khas buat peminatnya. Rata-rata netizen mengucapkan tahniah dan mendoakan kesejahteraan beliau dan anaknya.

Jom kita lihat beberapa lagi foto  Neqayl dengan membaca entri ini sepenuhnya.

49 responses to (6 FOTO) Mohamed Neqayl Nama Anak Nora Danish Dan Nedim Nazri

  1. WickEd says:

    Cuma nak cakap anak2 Nora semua cantik2..tahniah. Bagusnya si Nora ni susah nak melenting..harap Nedim belajar dari dia. Mesti teruja mcm 1st time bersalin kerna ada suami disisi…moga kekal kejannah kali ini:)

    83

    0
    • aku tetap aku says:

      anak ngan jejai tu tak berapa nak cantik. jujur ni.

      20

      8
      • Anonymous says:

        ntahnya….tang mana cantik pun tak tau lah…menipu tu fitnah.

        16

        4
        • Anonymous says:

          cantik itu subjektif

          15

          1
        • Miss Unibes says:

          Ehhhh kat ig Jaydeesm nama anak diorang Mohamed Neyqayl Nazri Aziz Mohamed Nedim. Tahpape lah. Nak jugak Nedim selit nama pak dia kat situ. Yelah… Pak dah tak peduli sgt dah kat kau. Hormat je lah isteri baru pak kau tu wlu kau sakit hati kau dah ada adik lagi. Balik2 salahkan bini pak kau, padahal korang yg mula bermain api. Duly pasal title pun kau yg bising. Bini pak kau diam je tak kacau. Biarlah dia nak letak title dia kat ig. Terima hakikat pak dan mak kau dah lama pisah sebelum kehadiran bini baru pak kau lagi. Tetiba kau kata dia tak layak terima gelaran tu. Pasal “chief junior” pun bising. Kau nak kau je semua kan. Kemain kau ni letak nama kau siap selit nama “Sujak”. Konon nak kasitau kau keturunan Nazri Aziz dan belah mak kau “Sujak family”. Konon adik kau(anak pak kau dgn Haflin) tu bukan keluarga kau lah. Lol.

          2

          1
      • anon says:

        Si Rayqal tu tak cantik pun . Even dia samakan anak dia dengan Mowgli Jungle Book tu

        10

        4
      • Anonymous says:

        Pasal jejai muka tk lawa..

        2

        0
  2. tanya je says:

    rs nyer lg panjang kan nama anak diorg ni? mohamed neqayl nazri aziz bin mohamed nedim…

    9

    1
    • dear khan says:

      nama panjang mcm tu kira ala ala keturunan queen elizabeth lah yer…. kihkihkihhh

      5

      1
    • aku tetap aku says:

      nedim tak nak kalah bulu ngan haflin. nak jugak bagi nama bapak sekali dlm nama anak. ambik ko.. ahahha.. takut haflin tak tau itu cucu nazri aziz kot.

      3

      0
  3. Anonymous says:

    selamat bangun tengah malam2

    5

    0
  4. AkuSom says:

    aku nampak nora ni sangat bahagia sekarang. betul orang kata, sabar itu indah. nampak nedim sangat sayangkan nora. cara teruja dia dapat anak baru tu, tak dapat digambar dengan kata2. semoga dikurniakan keluarga bahagia mcm ni. one fine day. in shaa Allah :)

    83

    0
    • Anonymous says:

      masa nedim baru dapat anak ngan bini first dulu pun teruja jugak….tak payah over lah sangat…lepas tu….janda jugak bini nya…

      6

      22
      • aku tetap aku says:

        aku tgk nedim ni tak berenti tgn rakam segala aktiviti. nasib jimak tak buat insta story..

        4

        27
        • Anonymous says:

          boleh tak jangan jadi asshole sangat? tak boleh ke leave komen yang elok2? diorg baru dapat baby kot. apa bodoh sangat meleis ni

          67

          0
        • aku tetap aku says:

          blh tak jgn nak jadi kaki ampu artist sangat.. ada aku hina anak dia.? aku cakap pasal pak dia tu yg perasan handsome macho segala.

          4

          44
        • Anonymous says:

          boleh tak jangan jadi bodoh sangat? aku ada ampu dorang ke? aku cakap pasal attitude kau yg obviously jerk. asshole tetap asshole

          41

          0
  5. Anonymous says:

    walaupon tunjuk gmbr baby tu x elok, tapi ok laa at least ND x kekwat nak tunjuk pic baby die. sure FS lagi up caption merapu pasni sbb sure dari tgh malam semalm news feed semua penuh gmbr ND n baby. hahahaha happy scrolling FS.

    36

    0
  6. Bob Barli says:

    Tahniah Nora & Ned! Doa yang baik2 je la. Mana tau one day bila Allah bagi hidayah, jadi macam Mizz Nina dengan Noh pulak.

    27

    0
  7. Gorges says:

    9.44 am. Jangan la komen wajah anak dg Jejai tu ‘tak berapa cantik’ klu jujur nk cakap pun …

    8

    1
    • BunnyLynJandaAgogo says:

      a.ahh kan tak baik ckp anak org camtu…simpan jelah dlm hati..Tapi Reqarl tu masa baby puteh n comel jugak lah..if mane yang cakap xcomel tu korang google lahhh…

      4

      0
  8. Anonymous says:

    Tapi nama neqayl tu tak ada membawa maksud apa-apa…kalau naqil adalah, maksudnya perawi

    0

    4
  9. Anonymous says:

    Lepastu dipanggil pulak ‘ney ney’…apa pulak la maksudnya tu…

    4

    3
  10. pasa says:

    ank ngn j tu mmgle kau nmpk x cntik sbb dia x brape nk cerah kan…budak2 tgh melasak main tgh panas mmgla cenggitu… cer tgk gmbar qal ms baby, cute, putih cerah je aku tgk..bam bam gitu…

    12

    2
    • Minah Pwin says:

      Simbol kecantikan bagi MELAYU ni kena putih cerah ke? Patutla ramai yang telan pil putih skarang. Esok2 rosak habis ginjal baru tahuuu.

      20

      0
  11. Anonymous says:

    Google la maksud ‘ ney ney tu’

    0

    1
  12. Suasuwei says:

    Anak dia muka sebijik muka nazri Aziz…harapan aku legasi Umno terkubur dengan kelahiran ney ney…

    9

    2
  13. Naynay says:

    CONGRATSSS…Nora & Nedim….
    Tengok byak kali cam ada iras2 Dre lah….sempoi je nedim tunjuk gambar anak..siap2 picit2 pipi agi…
    Setengah artis tu anak baru lahir je..konon2 pantang lah..x boleh tunjuk muka…tpi hari ke-2 dan seterusnya … asyik tunjuk badan ke bawah lah…sisi badan lah…tapak tangan lah …klaw tunjuk muka pun ..mata tu siap tutup agi…adussss…menyampah betul …klaw dah kata pantang…xpayah kau nak expose semua tu…
    p/s : tgk ig orang seni yang bersalin (gegirl) 2 bulan lepas…tahu lah sapa

    14

    1
    • Anonymous says:

      sape wei? xdpt tangkap

      0

      0
    • aloha says:

      Betul. Respect Nora and Nedim. Tunjuk terus wajah anak selepas lahir. Harapnya DS Siti Nurhaliza pun nanti macam tu.Toksah kata artis, yg model tudung pelbagai jenama pun pakat cover muka anak..yang tak model and tak berapa artis pun..

      5

      1
    • Saper2 je la says:

      Kan…senang. dh tau diri tu artis sure la peminat tertunggu2 nk tgk gmbr baby..ha kasi tunjuk aje mcm ni..sempoi je..tak yah nk halang2 pantang bagai. Org pn tak de la asyik nk mntak nk tgk gmbr baby. Tgk ni dia dgn senang hati kasi semua org tgk muka baby dia…elok aje semua mendoakan dan tahniah kt dia..tak yah nk pening kepala nk cover2

      1

      1
      • greenfingers says:

        Eh, suka hatila depa nk sorok muka anak diorg ke tu. Sebok je netizen nk arah2 org jgn cover muka anak. Kan tak digalakkan expose muka baby bawah 40 hari. Jd mcm yusri n lisa, xpyh langsung upload muka baby lps lahir. Dh besar, haa..uploadla puas2. Yg annoying tu hat jenis tayang sekerat2, tayang kakila, jarila. Jenis nk tunjuk, tp xnk tunjuk. ntah apa2.

        1

        0
    • Annie says:

      Seeloknya selepas hari ketujuh baru boleh tunjuk.muka anak dan nama anak diumumkan. Boleh la gugel utk maklumat seterusnya.

      3

      0
  14. xx says:

    berkat nora sabar bertahun2..akhirnya bahagia dan senang betul oleh nedim…walaupun dimata org nedim nampak asshole..tpi bleh nampak yg dia sgt syg n buat nora mcm princess…rayqal skrg kulit gelap sbb budak yg cergas n lasak…tpi rayqal ikut perangai nora yg sangat menghormati org tua n sekeliling..semoga keluarga nora semakin bahagia

    35

    0
  15. Anonymous says:

    semoga menjadi anak yg soleh…amiiinnnn

    5

    0
  16. kepoci says:

    aunty pasah pasrah mana..tak nak komen atau sindir ke senyap je,makan hati dendam cemburuu le tuu

    5

    0
  17. Saper2 je la says:

    Kan…senang. dh tau diri tu artis sure la peminat tertunggu2 nk tgk gmbr baby..ha kasi tunjuk aje mcm ni..sempoi je..tak yah nk halang2 pantang bagai. Org pn tak de la asyik nk mntak nk tgk gmbr baby. Tgk ni dia dgn senang hati kasi semua org tgk muka baby dia…elok aje semua mendoakan dan tahniah kt dia..tak yah nk pening kepala nk cover2

    2

    0
  18. anonymous says:

    very cool couple mcm che ta dan zain tak pyh nak hide muka baby tak mcm sesetengah retis sendu yg nak eklusifkan baby yg tak semegah mana pun

    0

    0
  19. Tk says:

    Hope no reality program for baby. Let him grow up out of the limelight! Anyway you dont need the money.

    3

    1
  20. ciK piNgu says:

    Tahniah Nora-Nedim.

    yg ptg tak sorok muka anak berbulan2 sb hak ekslusif bagai.. kalian mmg menghargai peminat! tak usahlah nk berprogram realiti bagai. dah muak.

    1

    0
  21. anon says:

    kalau anak2 dan cucu2 royal ni tau lah setiap nama mesti ada nama keturunan yang lepas …
    yg ni org biasa2 letak sekali nama BAPAK SI NADZIM tu pehal??
    hahahha ..kelakarrr sehhh
    asal tak angkut terus nama sefamily ..huhu

    1

    0