Written by Bella | February 22nd, 2018

Tahniah kami ucapkan kepada pasangan Nora Danish dan Nedim Nazri yang baru sahaja menimang cahaya mata sulung mereka bersama awal pagi tadi. Sebenarnya Nora dijangka bersalin pada 9 Mac depan.

Nora selamat melahirkan seorang bayi lelaki seberat 2.98 kilogram melalui pembedahan di sebuah hospital swasta di ibu negara. Difahamkan, Nora dan bayi berada dalam keadaan stabil.

Nora dan Nedim sah bergelar suami dan isteri dalam satu majlis tertutup pada 30 Mac 2017. Sebelum ini Nora pernah berkahwin dengan Rizal Ashram Ramli ataupun Jejai dan mempunyai seorang anak lelaki iaitu Putra Rayqal Ramli.

Sumber Berita : Harian Metro

63 responses to (TAHNIAH) Nora Danish Dan Nedim Nazri Timang Cahaya Mata Lelaki

  1. Anonymous says:

    tahniah…dapat lagi sorang chef junior…

    25

    0
    • Miss Unibes says:

      Macam Bung Mokhtar si Nedim ni

      17

      0
      • Anonymous says:

        bagus dieorg ni, xde kekwat sgt mcm sesetengah ‘retis’ nk simpan muke anak smp 40 hari…

        21

        3
        • Anonymous says:

          confirm x pernah ada anak, eh. peram 40 hari bukan sebab kekwat. baca lebih la pasal ni, nnt ko kata aku ustaz / ustazah jadian plak ye: https://siraplimau.com/upload-gambar-bayi-baru-lahir-share/.

          so suka hati ko la ye, ko nak upload ke tak bila ada anak nanti

          14

          0
        • Anonymous says:

          confirm ko x penah ada anak kan.

          5

          1
        • Anonymous says:

          simpan sikit kebodohan tu. simpan bukan sebab kekwat der. lantak depan la nk simpan ke nak tunjuk sblm 40 hari. yang penting bayi tu kena jaga. mak ayah la bertanggungjawab.

          bkn retis je simpan der. orang-orang biasa pun.

          Bayi yang berumur di bawah 40 hari berdepan dengan dua jenis gangguan, gangguan fizikal dan gangguan rohani. Gangguan rohani lah yang kita patut lebih berhati-hati iaitu terdiri daripada Ain (sihir tanpa jin) dan Ummu Sibyan (sejenis jin yang membawa penyakit).

          21

          0
        • wekkkkkkk says:

          selitkn je ayat kursi atau-Al -Quran yg kecil saiz tepi bantal baby, moga x ada gangguan mcm yg u ckp tu…

          7

          6
        • Kentut Ciritan Padu ke Dinding says:

          Nedim Chef??? Hahaha…nk terberak ahhhh…hahahaha

          1

          1
        • Ainto says:

          aah…ni btui…

          0

          0
      • Timah says:

        English hancur!

        “My baby looks…”….not “my baby looking…”!

        1

        7
        • kona says:

          kecoh la lu timah.. polis english ke.. bkn dia tgh amik exam muet pun.. tulis english dlm ig je pun takyah nak perfect 10 sgt la.. ko tulis bm dlm fb pun hancur gak..

          13

          2
        • Dot says:

          Its actually not that wrong, he’s just using a type of slang or casual english.

          Example: My baby be looking dope – some native speakers would use this eventho the grammar is wrong as it is like malay’s = cun gila awek aku weh.

          Obviously it will be wrong to write both of the said sentence in formal or educational essays but for informal communication, totally acceptable.

          30

          1
        • biji timah says:

          ko ni gerenti tahu english text book je.
          if u go abroad to an english speaking nation pun and u say that to a native speaker, they wont correct u. in fact native speakers in america lagi grammar hauk. it is an informal post. she’s not writing a political essay.
          #chill

          6

          1
        • Anonymous says:

          ha..ha

          0

          0
        • jem says:

          budak tak lulus SPM–memgla xpandai—
          mngabiskn boreh je

          1

          0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      tahniah nora dapat baby boy so cute…tapi kenape u tak picit idung baby u tu kasi mancung sikit time lagi lembut picit sikit bagos..picit pelan2…time kasi mandi pon boleh …lov u noraaa..

      3

      3
      • myall_syuhada says:

        bodoh la kau ni.. idong baby baru lahir normal la kembang wehh.. lagi2 kalau budak tu hidung mancung.. aku anak no dua lahir2 kembang gile hidung sampai aku jadi pelik.. cukup sebulan ya ampun cantik kejadian hidungnya.. mancung.. harap anak kau hidung kombang sampai tuo la ye.. baby pon ko mak mengata ye.. bodoh

        3

        1
  2. Joyah Pok Pek says:

    Looking beautiful okay dia ckp bukan healthy..maksdnya anak dia cntik la tuh.. Alhamdullilah

    0

    17
    • Anonymous says:

      dia ckp bini dia r kak…bukan anak dia..

      15

      0
    • Anonymous says:

      dia ckp bini dia r lar acik…bukan anak dia..

      3

      1
      • wekkkkkkk says:

        anak dia lelaki…masih bayi, ckap je kacak..handsome bukan beauti”fool”.

        0

        1
        • kona says:

          alahhh bodohnya la ko wekkkk.. dia snap gambar bini dia.. dia mmg panggil bini dia baby.. then dia cakap my baby so beautifull.. ko tu yg fool sebenarnya.. betul la dia panggil bini dia beautiful, takkan nak cakap bini dia handsome kot.. bayi dia sebenar dia panggil neyney..
          nak bodohkan org, diri sndri yg bodoh susah nak faham caption.. hahaha

          20

          0
        • Wakanda says:

          Wekkkk ni kampungan. Tak faham figure if speech.

          3

          0
        • Joyah Pok Pek says:

          Kesimpulannya Joyah bukan follower diorg..so x tau “baby” tu refer to his wife not theirs baby..my focus pada their born child bukan bini dia..I only saw first picture..my expection is dia x tunjuk pic anak dia so ambik pic wife je and mention my baby look beautiful

          Well no salty,MSG feeling at all… hahaha

          1

          0
    • Anonymous says:

      amboi joyah, kat sini ko rupanya, seronok mesyuarat tingkap ye, ke dapur kau memasak

      1

      0
    • Dot says:

      Just as other people mentioned, yes that reference might have been for his wife

      but still it is still worth mention that baby can indeed be describe as beautiful regardless of the gender; boy/girl.

      This is because beautiful means indah and not cantik however it can still mean cantik based on the content/context of the utterance. Direct translation of cantik will be pretty

      In conclusion there are no errors in describing baby as beautiful since it is likely that the intended translation would be similar to my baby is cute/handsome/pretty/nice to look at/etc

      12

      0
  3. Anonymous says:

    dah ada anak dengan nora ni harapnya tidaklah cepat bosan mcm buat kat bekas bini dulu…

    4

    25
  4. Akak Peah says:

    Tahniah korang berdua..ingat gegerl..x pa janji bahagia..

    11

    0
  5. Anonymous says:

    look so beautiful la..bkn looking

    0

    14
    • aku tetap aku says:

      looks la. bukan look..

      0

      4
      • Sheena says:

        My baby looks so comel. RIGHT
        My baby looking so comel. WRONG
        My baby is looking at me. RIGHT
        My baby looking at me. WRONG!!!!

        1

        5
    • Anonymous says:

      bapak grammar nazi. dia excited tu takda masa nak fikir pasal grammar. get over it.

      17

      0
    • akupuntaktau... says:

      betul la looking…maksud dia nampak cantik at that moment…present continuous tense,tak tau eh?

      22

      0
    • dont mess says:

      betul la looking ngong..sbb nampak cantik masa tu.. banyakkan dengar lagu english ye

      7

      1
      • Anonymous says:

        Hahaha lawak nak jadi grammar nazi pon..ish nak baca english proper pegi la baca jurnal haiyo!

        Mat saleh pon kadang2 skip is ke apa..

        2

        0
    • kona says:

      aku menyampah betul polis2 english nih.. kecoh sial nak jadi grammar polis.. biar la salah pronous pun.. bkn tgh amik exam pun yg nak kena perfect.. memasing nak tunjuk teror english..

      yang bahasa melayu kau taknak jadi polis pulak.. budak2 hipster dok rosakkan bahasa ko tak kecoh pulak.. sibuk agungkan bahasa english.. aku mmg “jijik” ngan polis2 english nih..

      9

      0
      • mnah says:

        i love u kona! finally u make good point wei. meluat gila aku dgn grammar nazi ni, sikit2 perli kalau org guna english.yang bahasa melayu tu tunggang terbalik mampus tak tgk. manusia busuk hati suka cari salah org cmnila

        2

        1
    • greenfingers says:

      Nedim ni english bkn mcm kau, nk g interview keje br nk speaking. ko tak tgk ke anak dia speaking cmna? xmcm anak tomok, ckp english word by word je.. Ni org ckp bahasa pasar, slang, dialek, etc..

      2

      0
  6. nen says:

    Alhamdulilah…tahiniah…semoga kurangkan ourside entertainment and focus more on bringing up family using own keringat…jgn bergantung pd family…be strong Nazri, yo can do it…Semoga kehidupan lebih sejahtera and dapat jadi imam yg terbaik …

    1

    8
  7. nenek tua says:

    Alhamdulilah…tahiniah…semoga kurangkan ourside entertainment and focus more on bringing up family using own keringat…jgn bergantung pd family…be strong Nazri, yo can do it…Semoga kehidupan lebih sejahtera and dapat jadi imam yg terbaik …

    0

    6
  8. Anonymous says:

    Ingat tadi baca kat Astro Gempak website, Nora lahirkan baby girl… betul ke baby boy?

    1

    0
  9. Naynay says:

    “LOOKING BEAUTIFUL”‘ …tu untuk wife dia lah Ngok…..panggilan manja untuk wife dia…
    ni mesti x tengok video…msa ni Nora bru kuar dri labour room….
    lanjut je klaw bab2 nak hentam orang ekk…

    17

    0
  10. liz says:

    nak betulkan grammar org tapi sendiri tau tau ujung pgkal. looking beautiful tu utk nora.

    8

    0
  11. Anonymous says:

    Congrats… So happy for them both… The baby will make their love for each other closer… Insyallah.

    8

    0
  12. lol says:

    Tahniah nora…

    Tumpang hepi sbb bersalin kali ini, suami nora ada kat sisi…

    <3

    41

    0
  13. Anonymous says:

    congrats to Nora..

    3

    0
  14. Fasha says:

    Tahniah Nora, semoga bahagia syg. kesian dulu you pantang dalam keadaan tragis. I doakan nedim akan sayang u sampai bila bila… segala kesabaran u Allah balas sekarang. I doakan nedim takkan curang dgn u. Tahniah Nora

    18

    0
  15. SAJASAJA says:

    WEH NAMA PENUH ANAK NI ADA NAMA ATUK WEHHHH

    1

    0
  16. anon says:

    Tahniah, tapi kalau dpt perempuan lagi ok sb dua2 dah ade anak lelaki.

    1

    4
  17. Anonymous says:

    buat $ skrg byk2…x lama lgi ada pilihnraya…, nnti kalau kalah BN, anak u akan makan susu murahhhhh

    2

    4
  18. Pikio pikio says:

    Nama anak nya Terpele’ot lidah aku nk nyebut nyer le kome. Tak usoh ler bubuh panggilan manja anak tu mcm tu cos aku dah google makna nya. Hmmm

    0

    0
  19. eton says:

    tengah beranak pun cantek !

    0

    0

Leave a Comment

Optional