Written by Bella | May 31st, 2018

Selepas dikecam teruk oleh netizen dan dihimpit kontroversi yang cukup besar gara-gara video pengakuan dia dan rakan-rakan tidak berpuasa, Instafamous Faiz Roslan akhirnya tampil memohon maaf menerusi laman sosial Twitter.

Mengakui maruah dan nama beliau telah terjejas, Faiz menjelaskan sebab mengapa beliau membuat video tersebut. Menurut Faiz,  semuanya berpunca daripada beberapa individu yang melabelkan golongan lelaki lembut sepertinya tidak layak untuk berpuasa.

Video ‘live’ pengakuan Faiz yang tersebar sebenarnya bukanlah versi yang penuh. Dia turut menjelaskan rakannya didalam video tersebut tidak boleh berpuasa kerana sedang sakit.

Setelah apa yang berlaku, Faiz akui akan mengundurkan diri dari media sosial untuk sementara waktu dan tidak akan membuat sebarang video untuk waktu yang lama.

Baguslah kalau Faiz berani membuat permohonan maaf atas kesilapan yang beliau lakukan meskipun dihimpil pelbagai komen negatif. Harapnya apa yang terjadi dapat dijadikan pengajaran dalam hidupnya dan membuatkan dia merasa serik.

Written by Bella | May 31st, 2018

Mempunyai wajah yang lemah lembut serta selalu kelihatan cantik bertudung, pelakon Mira Filzah tidak dinafikan sering menjadi perhatian ramai. Kini rezekinya dalam bidang hiburan semakin murah dan popularitinya juga sedang meningkat naik.

Bila dah popular pasti akan ada sedikit cerita tidak best mengenai seseorang artis akan timbul. Terbaru, netizen meluahkan rasa sedih dan kecewa melihat penampilan Mira dalam sebuah foto yang dimuat naik olehnya di Instagram.

Rata-rata netizen mengkritik gaya tudung Mira yang agak singkat sehingga menampakkan buah dadanya. Mereka sangat rindukan imej Mira dahulu yang bertudung labuh serta sopan ketika beliau baru sahaja ingin mecipta nama dalam bidang seni.

Harapnya Mira dapat mendengar nasihat serta teguran peminat yang selama ini menjadi tulang belakangnya dalam industri hiburan. Boleh sahaja jika ingin mengikut trend semasa asalkan tetap menjaga penampilan yang bersesuaian sebagai seorang muslimah. Apa komen anda?

Written by Bella | May 31st, 2018

Baru-baru ini Janna Nick akui ada menyindir seorang artis yang berlagak baik ataupun ‘plastik’ kerana ingin mendekati dirinya. Ada sesetengah netizen yang menuduh kononnya artis yang dimaksudkan Janna itu sebenarnya adalah Ayda Jebat.

Ayda bagaimanapun memberitahu beliau sedikit pun tidak tahu mengenai pendedahan Janna. Meskipun dirinya dikaitkan dalam isu tersebut, Ayda akui beliau tidak terasa hati.

Tiada salah faham berlaku antara beliau dan Janna, hubungan mereka baik-baik sahaja.

Sejujurnya saya tidak tahu apa-apa. Saya tidak tahu pun Janna ada bercakap mengenai perkara itu. Saya tidak tahu sama ada perlu terasa atau tidak kerana saya tiada kaitan apa-apa kalau orang mengatakan dia bercakap tentang saya. Saya rasa tidak, kerana hubungan kami okay sahaja.

Sebelum ini pun saya pernah lima ke tujuh kali bertemu dengannya termasuk di rumah penerbit, Sheila Rusly. Kami pernah makan bersama malah Janna juga pernah datang ke set penggambaran saya dan saya pun pernah buat perkara sama.

Terdahulu, netizen mengaitkan Ayda dalam isu tersebut kerana membuat kemunculan dalam program Melodi pada Ahad lalu sebelum Janna memuat naik luahannya di InstaStory pada sebelah malam hari sama. Namun, Janna juga tidak pernah mendedahkan identiti artis yang dimaksudkan bersikap pura-pura itu.

Sumber Berita : mStar Online

Written by AbangNara | May 31st, 2018

Dah masuk minggu ke-3 kita berpuasa, tak sabar pula nak menyambut kedatangan Aidilfitri ni.

Antara perkara-perkara wajib yang dilakukan di sepanjang Hari Raya Aidilfitri ialah bersalam-salaman memohon maaf dengan kaum keluarga serta sahabat handai, menjamu selera dengan pelbagai juadah yang terhidang (lemang, rendang, ketupat), pergi ke open house pada hujung minggu dan last but not least, mengambil SELFIE sebanyak yang mungkin untuk dimuatnaik ke media sosial!!!

image

Mira Filzah, kalau selfie, memang cantik

Namun bukanlah mudah untuk mendapatkan gambar selfie yang sempurna. Kadangkala ada yang tertutup matalah, ada yang kulit nampak kusamlah, ada yang makeup dah cairlah, muka nampak penat dan sebagainya.
Sebab itulah sebelum ini kami dah sarankan agar meminum Flavettes Effervescent Glow sepanjang bulan Ramadhan ini untuk menyerlahkan “natural glow” kulit kita. Ni yang nak kena explain sikit pasal Flavettes Efferevescent Glow. Kalau anda nak tahu, ia amat sesuai untuk mereka yang aktif dalam kehidupan seharian tetapi masih mahu menjaga kesihatan dan kecnatikan tubuh badan, lagi-lagi dalam bulan Ramadhan ini. Nak tahu dengan lebih lanjut? Kita baca dulu…

5 tips mudah ini juga boleh dilakukan untuk mendapatkan selfie yang SEMPURNA. Senang je cara-caranya:-

1. Pastikan kamera anda berada di sisi yang tepat

image

Jangan sesekali condongkan arah kamera smartphone anda ke atas sebaiknya arahkan kamera anda kebawah untuk selfie yang lebih natural. Kalau kamera anda berada di sisi yang salah, selfie anda juga tidak akan menyerlahkan kejelitaan anda.

2. Pastikan pencahayaan yang cukup

image

Antara gambar yang jelas dan gambar yang kabur,yang mana akan membuatkan anda tampak lebih menarik? Ha tentulah gambar yang jelas kan? Jadi, cari lokasi atau ruang yang terang untuk berselfie.

Cahaya yang cukup dapat memberi refleksi yang cantik kepada gambar selfie anda! Paling terbiak ialah berselfie di bawah cahaya matahari kerana lebih natural, Jangan lupa untuk pastikan pantulan cahaya berada dihadapan wajah anda dan bukannya di belakang anda.

3. Sudut istimewa anda

image

Setiap orang mempunyai satu sisi/sudut istimewa yang akan membolehkan kita nampak cantik dan sempurna. Sudut ini haruslah dicari dengan kaedah cuba jaya. Mungkin anda boleh dongakkan kepala untuk perlihatkan leher anda yang jinjang atau cuba lentokkan sedikit kepala anda ke kanan. Setelah dijumpai, pastikan anda ingat sudut terbaik untuk wajah ini dan hanya berselfie dengan sudut tersebut!!!

4. Senyum dengan ikhlas

image

Kebiasaannya apabila kita berselfie sudah tentu kita ingin melihatkan kegembiraan dan keterujaan kita menerusi senyuman. Cubalah untuk senyum dengan seikhlas yang mungkin kerana ia akan dapat dirasai oleh mereka yang menatap gambar anda. Kalau anda sejenis yang happy go lucky, boleh cuba memek-memek muka yang lain untuk memberikan kepelbagaian kepada selfie anda. Jelir lidah pun boleh!!!

5. Silangkan kaki anda untuk nampak lebih elegan

image

Tip ini memang selalu digunakan terutamanya kepada mereka yang kurang tinggi. Nak buat macam-mana memang dah tak tinggi, jadi kena la ubah cara kita posing ataupun berhadapan dengan kamera kan?

Kalau anda nak posing dalam posisi duduk pun boleh juga, pastikan bahawa anda duduk menegak dan silalah silangkan kaki anda, terutamanya di bahagian buku lali. Omputeh cakap, illusion gitu.. hehe..

Paling penting sekali, sekali lagi diingatkan untuk anda meminum 1 tablet Flavettes Effervescent Glow setiap hari sepanjang bulan Ramadhan ini untuk mendapatkan kulit wajah yang sempurna dan glowing bak puteri raja ketika berselfie di pagi Hari Raya Aidilfitri kelak. Maklumlah bila berjumpa adik-beradik, saudara-mara, mesti la kena selfie sampai habis battery.

Tambahan lagi, bila tengah panas tu, anda mungkin terdedah kepada sinaran UV, asap, pencemaran dan macam-macam lagi yang mungkin boleh meroskkan kulit wajah anda dalam jangka masa yang panjang.
Takkan kita nak selfie dengan muka kusam monyok je pagi-pagai syawal kan? Ha itulah kepentingan Vitamin C, Vitamin E dan juga Glutathione.

image

Maklumat lanjut layari laman FB Flavettes Malaysia. Selamat mencuba dan selamat berselfie!!!

Page 1 of 3612345...102030...Last »