Written by Bella | May 31st, 2018

Mempunyai wajah yang lemah lembut serta selalu kelihatan cantik bertudung, pelakon Mira Filzah tidak dinafikan sering menjadi perhatian ramai. Kini rezekinya dalam bidang hiburan semakin murah dan popularitinya juga sedang meningkat naik.

Bila dah popular pasti akan ada sedikit cerita tidak best mengenai seseorang artis akan timbul. Terbaru, netizen meluahkan rasa sedih dan kecewa melihat penampilan Mira dalam sebuah foto yang dimuat naik olehnya di Instagram.

Rata-rata netizen mengkritik gaya tudung Mira yang agak singkat sehingga menampakkan buah dadanya. Mereka sangat rindukan imej Mira dahulu yang bertudung labuh serta sopan ketika beliau baru sahaja ingin mecipta nama dalam bidang seni.

Harapnya Mira dapat mendengar nasihat serta teguran peminat yang selama ini menjadi tulang belakangnya dalam industri hiburan. Boleh sahaja jika ingin mengikut trend semasa asalkan tetap menjaga penampilan yang bersesuaian sebagai seorang muslimah. Apa komen anda?

35 responses to Netizen Kritik Gaya Tudung Mira Filzah Semakin Singkat

  1. Anonymous says:

    okay je..asalkan bukan turban.

    7

    4
    • Yana says:

      tu la makin lama makin singkat.. dulu minat dia sebab tengok dia tau jaga batas2 sebagai seorang perempuan.. sekarang ni..xtau nak cakap camne..tau la dah famous.. tapi harap sngat dia boleh labuhkan sedikit, jadi cm dulu.. nak belakon jadi minah kecoh ke ape ke tak kisah janji labuhkan skit tudung tu tutup dada

      10

      5
      • Anonymous says:

        minat bukan kerana imej tpi bakat. tak kisah la personal life dia. dia bukan lembu nk ikut telunjuk korang pun.

        18

        5
        • AA says:

          minat sebab dia ikut suruhan Allah tak boleh ke?

          19

          3
        • Anonymous says:

          x perlu la judgemental orthodox sangat. dia bertudung kira cukup bagus. korang nk suruh dia berimej ustazah ngaji quran ke apa kiah?

          23

          16
        • Gia says:

          Yg mengomen tu byk budak2 14 -18 tahun..yg x kenal dunia. Dunia diaorang jaga aurat org je. Sebab itu yg disarankn mak bapak. Besok puak2 tu yg akan ikut pakwe naik motor jubor tertonggek beromen kt tasik dihujung minggu….

          9

          2
      • Anonymous says:

        Aku tak faham kenapa korang sibuk sgt nak komen tudung org singkat. Sibuk nak bercakap psl amalan org lain. Haritu Wany Hasrita. Teringin sgt nak tgk yang kaki komen tudung org ni, mcm mana pemakaian & amalan dia. Jgn guna alasan agama nak hentam org lain. Kemain sebut Allah bagai. Diri sendiri tu pun belum tentu masuk syurga nak judge tudung org lain.

        4

        3
    • Anonymous says:

      tak lawa pun dia ni

      6

      1
    • farahdib says:

      Banyak lelaki islam melayu yang pervert. Komen seperti ni lah yg di katakan sexual harassment. Bangsat punya bangsa

      9

      1
  2. anon says:

    bakal2 ada LOFAKE ke dua ..lalalalalalalalla

    11

    1
  3. lalalalalala says:

    lol, masa dia jadi model dulu memang tudung dia singkat je mcm tu, masuk berlakon je banyak berlakon cerita muslimah semua tu. tu start dengan tudung labuh, kalau dia keluar ke p kelas ke dulu, tudung style tu je dia pakai pun.

    15

    0
  4. Leez says:

    Azrul dimana-mana

    6

    1
  5. Minah membawang says:

    Aku igt aku sorg yg prsn bnde ni..huhuhu

    2

    0
  6. Anonymous says:

    okay je…tak lucah mana pun. korang je suka jenis suker membawang. overrr!

    9

    0
  7. Bukan Azrul says:

    disebabkan azrul sorang , orang lain dah xboleh nasihat.. minded kelas bawahan sungguh

    4

    1
  8. bibik_cun says:

    ramai lg artis tudung singkat. lofa,erin malek,nabila razali,wany hasrita (dlu labuh jgk) trend :)

    5

    0
  9. mak cute says:

    rmi je kot yg pkai singkat nak2 tok ti yg dh slim…makin org puji makin tayang body slim…tudung pun singkat…so xyah la judge mira ni je…

    lopak
    fathiya
    hanis zalika…
    rmi lg kot yg lilit2 kat leher sekadar tutup rambut…bentuk bukit bukau nmpk gak..x tersebut nama2 artis tu

    3

    0
    • Waiboder says:

      yang lain tu tak kena sebab dulu diaorang memang free hair, yang ni kena sebab dulu elok tutup semua, sekarang dah ikut trend la kononnya.

      5

      1
    • haha says:

      haha..nie mesti mira filzah..jgn la menyamar jd org lain..dah salah tu mengaku je la..

      1

      0
    • Hanani isamail says:

      ibu bapa dia bagi nama neelofa @ singkatannya lofa ok. sengaja buat dosa bln puasa

      0

      0
  10. WickEd says:

    Apa je la korang ada je tak kena kek

    3

    0
  11. Anonymous says:

    tek dia yg hanpa tgk awat

    0

    1
  12. noname says:

    Memang lain sgt da si mira neh. Bakat lakonan makin mantap. Tapi imej bertudung tu makin… hurm… Dalam drama rahsia hati perempuan pun seluar pun jeneh singkat had buku lali, memang la pakai stokin, tapi sungguhla tidak menyedapkan mate memandangnya. Lepas tu scene salam dgn ayahnya, tampor muke Hisyam Hamid and Fikry Ibrahim… Dulu rase xde sentuh2 pun dia lakon dgn laki kann… Ape pun good luck mira! Moga jadi lebih baik dari semalam…

    8

    0
  13. Anonymous says:

    aku tgk same jer cara bertudung dia dari dulu… tgk baju jgk… pakai kot tudung pendek ler… pakai T-shirt labuh jer tudung dia
    ade jer geng bawang ni… mira tu masih elok bertudung… kang dia tukar gaya sarung benggali lopak lagi buruk abadi

    0

    1
    • Hanani isamail says:

      Kait dgn lofa jg bln puasa ni, baguslah dia dpt pahala free, kita dpt dosa sbb mengumpat dia.

      0

      0
  14. anon says:

    aku perasan lama dah.. ada sekali drama yg dia berlakon dgn alif aziz kat tv3, ada scene yg belakang tudung dia kena blur, aku pelik jugak la asal blur kan. pastu baru aku sedar dia buat sanggul tinggi and tudung tu singkat kat belakang, so aku assume nampak rambut or leher la kot.. baik jugak pihak crew tv tolong blur

    2

    0
  15. serene says:

    Ramai bizi bodi kat sini yg merasa diri mereka sempurna..

    3

    2
  16. fishball says:

    tu lah tak paham ngan retis2 yang pakai tudung depan pendek belakang panjang.. kat belakang tu nak tutup tetek ke?? tetek kau kat belakang?????

    6

    0
  17. pfftt says:

    Semua benda korang nak complain kan? Ada je benda yang tak kena. Outside socmed macam mana la pembawakan korang ni ye?

    2

    1
  18. kirana says:

    eeee….bodoh la iklan nara ni

    0

    0
  19. no need says:

    die nie dgn si wanie tu sama aje bajet suci and innocent padahal perangai…erm…

    0

    0
  20. . says:

    tudung ni sesuai untuk yang bertetek kecik. kalau tunjuk dada tak nampak benjolan pun

    0

    0

Leave a Comment

Optional