Written by Bella | March 30th, 2018

Baru sahaja berusia 25 tahun dan belum begitu lama dalam industri hiburan, ada pihak yang mempertikaikan bagaimana pelakon Ruhainies boleh memiliki kondominium sendiri serta kenderaan mewah Mercedes.

Timbul pula dakwaan mengatakan, semua itu adalah pemberian seseorang kepada dirinya ataupun dalam erti kata lain beliau sebenarnya ditaja hartawan.

Bagaimanapun, Ruhainies tidak cepat melatah dan menjelaskan apa yang beliau miliki sejujurnya adalah hasil kerja kerasnya demi membahagiakan orang tersayang.

Saya tidak boleh tutup mulut orang, mereka tidak tahu ada masanya dalam sehari saya perlu bergerak ke sana sini memenuhi komitmen. Memang letih, tetapi saya gigihkan diri demi mencari rezeki.

Saya bekerja keras sejak mula berlakon, malah cuti juga boleh dikira dengan jari kerana saya mempunyai sasaran dalam hidup. Alhamdulillah, berkat kerja keras, saya dapat apa yang saya mahukan. Mungkin tidak mewah, tetapi saya berbangga dapat membahagiakan orang tersayang.

Mungkin mereka yang membuat tuduhan itu cemburu dengan keselesaan hidup serta kejayaan Ruhaineis yang berjaya memiliki aset sendiri pada usia muda. Semuanya tidak mustahil asalkan kita rajin berusaha bukan? Tak perlu lah harapkan orang lain untuk taja diri.

Sumber Berita : BH ONLINE

Written by Bella | March 30th, 2018

Pasangan kontroversi Izreen Azminda dan suaminya, Ude Wahid akhirnya kembali membuka semula akaun Instagram mereka setelah sebulan menutup akaun media sosial tersebut kerana tidak tahan dengan pelbagai kecaman netizen berkaitan isu rumah tangga mereka bersama Intan Liana Saleh sebelum ini.

Foto yang dikongsikan Izreen sudah mendapat lebih daripada 12 ribu likes tetapi beliau masih lagi menutup ruangan komen mungkin kerana tidak mahu dirinya terus dikecam. Izreen juga sempat memuat naik luahan hatinya menerusi Insta Stories.

Terdahulu, Izreen dan Ude menerima hentaman bertubi-tubi oleh netizen kerana merahsiakan perkahwinan mereka daripada Intan Liana Saleh sebagai isteri pertama pada waktu tersebut. Kemarahan netizen semakin membuak apabila Ude bertindak menceraikan Intan pada 22 Mac lalu dan ada yang membuat tuduhan Izreen adalah punca rumah tangga madunya itu musnah.

Written by Bella | March 30th, 2018

Ramai yang berkata, lumrah hidup sebagai seorang selebriti popular pasti akan dihimpit kontroversi dan gosip. Namun, awal tahun ini sahaja Neelofa ditimpa satu demi satu kontroversi yang mengundang pelbagai kecaman daripada netizen.

Namun, setiap fitnah dan kritikan yang diterima sedikit pun tidak membuatkan Neelofa berduka. Malah, ia menjadikan beliau seorang yang lebih kuat dan tabah.

Saya gembira dengan diri sendiri, dengan kehidupan dan dengan apa yang ada. Apa pun yang telah terjadi, saya tahu kritikan tetap akan datang. Kekal positif dan kuat melawan itu semua.

Saya belajar mengenali dengan lebih dalam siapa diri sendiri. Nilai hidup yang dimiliki, kekurangan dan kelebihan. Apa pun orang cakap, tak ada yang boleh mematahkan saya. Campaklah fitnah apa pun, kecaman apa pun, itu adalah peluang saya belajar kenali diri lagi. Saya bersyukur Allah datangkan ujian yang tersirat dengan hikmah yang maha besar.

Tidak dinafikan, Neelofa bukanlah calang-calang wanita kerana beliau bukan sahaja dikenali dalam bidang seni tetapi melakar kejayaan sendiri menerusi perniagaan yang diusahakannya. Ambil lah sisi positif Neelofa sebagai inspirasi untuk wanita lain mencapai kejayaan mereka sendiri.

Sumber Berita : Utusan Online

Written by AbangNara | March 30th, 2018

Berita baik untuk peminat tegar Watsons. Tak lama lagi akan dilancarkan status keahlian baru untuk ahli Watsons. Kali ni lagi berbaloi-baloi.

Sebelum tu, kami kongsikan bagaimana 4 ‘trick’ hebat ini boleh dapatkan lebih penjimatan apabila berbelanja di Watsons.

1. Dapatkan Kad Watsons VIP Dahulu

Berbelanja di Watsons tapi tak daftar kad Watsons sangat rugi. Jadi, bila mula membeli di Watsons terus buat kad.

Oh ya, harga kad keahlian tak mahal pun. RM20 sahaja caj pendaftaran seumur hidup. Kalau daftar online RM10 hanya dapat “virtual card”. Tak ada yang fungsi Touch & Go tu. Nanti bila beli di kedai Watsons hanya beritahu no ahli.

2. Kumpul Mata Ganjaran

Biasalah, kalau dah daftar kad keahlian memang tujuan dia untuk kumpul mata ganjaran. 

Untuk kad Watsons VIP:

  • RM1 untuk 1 mata ganjaran
  • RM1 untuk 2 mata ganjaran bagi barangan Jenama Watsons.

Bila tiba bulan kelahiran, Watsons bagi RM1 untuk 5 mata ganjaran untuk pembelian pertama bulan tu. Bila ada banyak mata ganjaran, boleh guna untuk pembelian. 200 point untuk RM1. Nampak macam “Ala, sikit je dapat guna.” Tapi percayalah, bila dah selalu berbelanja, tak sedar mata ganjaran naik banyak.

3. Kumpul Mata Ganjaran Melalui Touch & Go

Kad Watsons ada Touch & Go. Bila kita beli menggunakan Kad Touch & Go Watsons, akan dapat 5 mata ganjaran untuk setiap RM1. Lagi masyuk. Jika sebelum ini anda jarang pakai kad Watsons untuk Touch & Go. Tapi sekarang, pastikan mesti ada baki dalam kad anda tu.

Dan setiap kali masuk parking, guna Kad Touch & Go Watsons ni. Begitu juga semasa di tol. Nampak tak pelbagai kegunaan bila guna Kad Touch & Go Watsons ni. Paling menarik, selain boleh menebus mata ganjaran di kedai Watsons, anda juga boleh menebusnya secara online.

4. Naiktaraf Ke Watsons Elite Selepas Belanja RM1000 Setahun

Ha, ini berita baik untuk peminat tegar Watsons. Terima kasih Watsons sebab dah lancarkan Watsons Elite. Bila keluar masuk Watsons banyak kali beli itu ini, mustahil belanja tak cecah RM1,000 setahun.

Watsons Elite baru sahaja dilancarkan. Jadi siapa yang dah belanja lebih RM1000 setahun, boleh periksa status masing-masing di laman web Watsons atau aplikasi Watsons di telefon bimbit. Status keahlian Watsons Elite bakal digunakan tak lama lagi. Alhamdulillah lagi banyak ganjaran. Berbaloi-baloi!

Ini Beza Antara Watsons VIP Dan Watsons Elite

  • RM1 untuk 1 mata ganjaran.
  • RM1 untuk 5 mata ganjaran bagi barangan Jenama Watsons.
  • Bila tiba bulan kelahiran kita, Watsons bagi RM1 untuk 10 mata ganjaran.
  • Dapat tawaran dan promosi.
  • Dapat free delivery kalau beli
  • Dapat pergi special events.
  • Dapat beli produk baru pre-sale.
  • Paling penting diberi keutamaan.

Jalin Kerjasama Perniagaan Dengan Jenama Popular

Dalam pada itu, Watsons turut menjalinkan kerjasama perniagaan dan menjadi rakan kongsi kepada beberapa jenama seperti La Juiceria, Fish Bowl, Cake Sense, Carlo Rino, Komugi, Dave’s Deli, Crocs Shoes, Aquaria KLCC, Poney, Yeast Café, MOG Eyewear, MPH, Borders, Sanook, Blunnis dan Cres Wellness. Kebanyakan dari jenama-jenama ini telah pun dikenali di Malaysia. Hebat!

Kalau anda tak buat kad lagi, cepat buat dan daftar sekarang. Boleh daftar secara online di www.watsons.com.my atau pergi ke kedai Watsons terdekat. Matlamat  tahun 2018 ini, kita boleh jimat banyak dan terus naiktaraf ke status Watsons Elite.

Untuk menjadi ahli Watsons Elite, kita perlu berbelanja RM1000. Tapi kalau bulan Mac ni kita telah belanjakan RM1,000 di Watsons, bulan depan dah boleh dapat Watsons Elite.

Page 1 of 4112345...102030...Last »