Written by Bella | August 12th, 2015

Sebelum ini kita pernah mengetahui berita dimana bekas pengurus tegar iaitu Muhd Arif Dollah yang bukan sahaja cuba untuk menipu tegar dan menganggu penyanyi kanak-kanak itu secara seksual tetapi beliau juga telah dituduh meliwat bekas anak tirinya seorang penyanyi Singapura, Sufi Rashid.

Untuk pengetahuan anda semua, Sufi kini merupakan salah seorang pelajar Akademi Fantasia 2015.

Mengetahui anak tirinya itu  kini berada di AF2015, Arif bagaimanapun menjelaskan beliau sama sekali tidak mahu memburukkan Sufi menerusi kenyataan yang dikeluarkan di akaun Facebook miliknya.

Saya sentiasa berhati-hati dalam setiap kenyataan yang dikeluarkan di Facebook dan paling penting tiada sebarang nama disebut. Siapa makan cili dia akan terasa pedasnya! Siapa saya hendak jatuhkan dia? Saya hanya membela nama baik saya dan keluarga sebaliknya ibu Sufi secara jelas banyak mengeluarkan kenyataan menjatuhkan saya dengan pelbagai kata-kata sinis termasuk cerita tidak benar secara terbuka.

Jadi tidak salah untuk saya membela diri sendiri dan perlu menjelaskan kedudukan yang sebenarnya.

Arif sebenarnya sudah boleh menjangkakan bahawa isu ini akan berbangkit semula selepas Sufi berjaya menjadi salah seorang peserta program realiti tersebut.

Ketika mendapat berita Sufi diterima masuk dalam AF saya dah menjangkakan cerita panas saya dikaitkan semula. Sebenarnya saya sudah lali dengan kontroversi, paling penting saya tidak buat dan tidak perlu rasa takut.

Kami rasa penonton dan peminat AF 2015 janganlah lihat kepada kisah hitam Sufi Rashid sebagai pengukur kepada persembahan beliau nanti. Undilah kerana bakat dan bukan kerana paras rupa mahupun kisah hidup mereka. Biarlah juara AF kali ini ada kualitinya.

Sumber Berita: mStar Online

Written by Bella | August 12th, 2015

Foto mesra Uqasha Senrose dan Iqram Dinzly yang dimuat naik ke akaun Instagram masing-masing telah mencetuskan tanda tanya. Ramai yang ingin tahu status hubungan mereka tetapi didalam artikel kami semalam Uqasha menyerahkan perkara itu kepada Iqaram untuk memberikan penjelasan lanjut.

Terbaru menerusi portal Mangga Online Uqasha akhirnya bersuara dan menafikan beliau kini sedang hangat bercinta dengan Iqram. Pernah gagal dalam hubungan cinta sebelum ini, Uqasha menjelaskan beliau masih belum bersedia untuk sebarang komitment dan hanya ingin berkawan sahaja.

Sha berkawan tapi belum tahap bercinta ha belum sedia untuk sebarang komitmen lagi, Kak. Sha mahu berkawan dulu.

Sha mahu belajar daripada pengalaman lalu. Apa yang salah dan silap serta yang mana baik dan buruk semasa hubungan dulu akan Sha jadikan panduan.

Ditanya jika beliau merasa serik untuk mempunyai hubungan bersama lelaki selepas insiden putus tunang bersama Pekin sebelum ke jinjang pelamin, Uqasha mengakui pada mulanya beliau merasa agak insaf dan merasa tidak mahu bercinta lagi tetapi selepas itu beliau merasa apa yang berlaku mungkin ada hikmah disebaliknya.

Fokus utama Uqasha kini ialah beliau ingin memperbaiki mutu lakonan beliau dan ingin cuba menaikkan lagi namanya dalam industri hiburan tempatan.

Macam mana pula hubungan Uqasha Senrose dengan Syafiq Kyle? Adakah Syafiq hanya bertepuk sebelah tangan?

Sumber Berita: Mangga Online

Written by Bella | August 12th, 2015

Beberapa hari lepas, Emma Maembong telah menulis status yang ditujukan khas buat Zizan Razak menerusi akaun Twitter beliau dimana Emma ada menyebut agar pelawak terkenal itu tidak lagi hipokrit dan menjaja kisah buruk tentang beliau kepada media sedangkan hakikatnya Zizan seorang “playboy”.

Wujud dakwaan sesetengah pihak ataupun kipas susah mati Zizan yang mendakwa Emma sengaja mengeluarkan kenyataan sebegitu kerana masih lagi berdendam dengan Zizan.

Emma pula mengakui pada waktu tersebut beliau merasa marah dan geram kerana tidak tahu motif sebenar Zizan yang masih lagi mahu menceritakan keburukan Emma tetapi beliau sama sekali tidak menyimpan dendam terhadap Zizan.

Saya tulis status itu memang saya tengah marah dan geram pada ketika itu, saya tak faham kenapa masih lagi cerita-cerita keburukan mengenai diri saya disebarkan kepada teman-teman rapat saya. It’s too much, sudah-sudahlah masing-masing dah ada kerjaya yang perlu dibuat, saya sendiri masih tak faham kenapa perkara sebegini masih lagi berlaku.

emmaUntuk pengetahuan semua, Emma sebelum ini pernah cuba menghubungi Zizan untuk menyelesaikan masalah mereka tetapi usaha itu gagal kerana tidak mendapat sebarang respon daripada bekas teman lelakinya itu.

Apabila isu ini menjadi panas setelah Emma memuat naik status tersebut, ramai yang ingin mengetahui perkara sebenar yang berlaku disebaliknya. Apa agaknya cerita buruk yang di sebarkan oleh Zizan tentang Emma? Walaubagaimanapun, Emma menerusi portal Murai enggan berkongsi perkara tersebut kepada umum.

Tidak apalah, biar saya sendiri sahaja yang tahu, kalau saya kongsikan kepada media, lagi parah dan teruk, hakikatnya saya sudah moved on. Tapi disebabkan perkara ini ada pihak yang menuduh saya masih lagi berada di takuk lama. Sebenarnya saya sudah pun lupakan segalanya, saya juga telah berusaha Whatsapp Zizan untuk menyelesaikan masalah ini secara dewasa, tapi tiada respon daripada pihak Zizan.

Pada kami, Zizan Razak harus move on dan tidak lagi pandang ke belakang apatah lagi beliau bakal mendirikan rumah tangga bukan? Cuba selesaikan apa yang terbuku didalam hati bersama Emma Maembong secara baik agar ia tidak lagi mengganggu kehidupan anda berdua.

Sumber Berita: Murai

Written by serenity | August 11th, 2015

Isteri mana yang tak angin jika suaminya dikaitkan dengan wanita lain, ya tak? Mungkin itu juga yang berlaku pada Almy Nadia apabila memuat naik satu status Instagram memerli pelakon wanita yang dikatakan digoda oleh suaminya Fizz Fairuz, iaitu Fara Mendoza.

Menurut Almy, Fara ialah seorang artis baru yang tidak banyak job dan mahu job. Secara sinis, dia meminta penerbit drama mengambil Fara berlakon dalam drama mereka.
 photo fara1.jpg

almynadia86 Assalammualaikum semua selamat petang.. Hujan lebat petang nih ribut.. Hihihihihi apa2 pun sy gelak dulu.gelak sambil golek2 ngan anak .. Menikmati hari yg sejuk nih… Ok dah habis intro meh kami nak viralkan benda nih pulak.. Jom semua kita “FOLLOW ARTIS BAHARU INI” kesian this girl tak ramai FOLLOWER.. Pd DIRECTOR2 PRODUSER2 diluar sana please ambil ARTIS BAHARU ini berlakon.. Kesian this girl tak bnyk job.. This girl nak job.. Pls pls.. Kesian la kan dia.. #hahahahahhahaahahhaahhaha#kauigtkaubolehlps#kauigtkaubesarsgt #jgnkacauumahtanggaaku #jgncuba2 @ayang_abbas @fizzfairuz   3min

Bagaimanapun, mungkin atas sebab tertentu, Almy telah memadam status yang dimuat naik olehnya itu.

Fara yang juga pelakon di bawah naungan Metrowealth mendakwa mempunyai bukti bahawa lelaki yang berbual dengannya di WeChat sememangnya Fizz. Setakat ini, bukti tersebut masih belum dikeluarkan oleh beliau.

Mungkin kini terdapat seribu kekesalan buat Fara kerana mendedahkan screenshot perbualannya dengan lelaki yang menggunakan nama Fizz Fairuz itu kepada umum, namun nasi sudah menjadi bubur. Sebagai pelakon baru, dia sepatutnya bertindak lebih bijak kerana kariernya baru saja bermula.

Diharap selepas ini Fara akan mengambil tindakan yang terbaik untuk membersihkan namanya.

Welcome to Malaysia..Our liaison officer currently in KLIA picking up our international group..Can you feel the fever My MasksFest 2015?? We’re so happy!!!welcoming them to Malaysia!!!!!

Posted by Malaysia International Mask Festival on Tuesday, 11 August 2015

Page 40 of 63« First...102030...3839404142...5060...Last »