November 22nd, 2010

logo tv3

Kami ini jenis tak tengok sangat televisyen. Almaklumlah siang hari bekerja dan malam hari kena update blog. Kadang-kadang kalau tengok TV pun kami tak tengok channel TV3. So kami tak tahu sangat siaran apa yang ada kat TV3 nie. Tapi baru-baru ini kami mendapat satu luahan hati daripada seorang penonton tegar TV3. Ikuti luahan hatinya.

[note]Sebelum mula apa2, nama saya faiz.. saya nak luahkan rasa tak puas hati saya terhadap TV3.. Saya dah naik menyampah tgk rancangan2 TV3 yang mana kalau boleh semuanya nak indon je, asyik2 cerita indon yang diorang tayang, takde cerita lain ke yang diorang boleh tayang, apa cerita melayu x hebat ke?

Advertisement

Ok pe cerita drama dan movie melayu lama, bleh jugak di layan daripada asyik tayang cerita indon yang mengarut tu.. Cerita pulak asyik ulang tayang je. Nanti nak masuk musim cuti sekolah lagi la banyak cerita indon yang diorang tayang, mula la duduk depan TV tgk cerita indon tu, budak2 pun mula la nak ikut jugak cakap indon tak reti nak cakap melayu.

Apasal nak sangat tayang cerita indon tu? Cuba fikir diorang ada ke tayang cerita kita? Jangankan cerita, lagu pun haram diorang nak pasang, yang nak di agong2kan negara sana buat apa? Tengok diorang bakar2 bendera kita, masih nak sokong jugak?

Orang kat luar dah banyak komplen, buat aduan dkat surat khabar la, kat facebook pun ada group jugak, masih tak nampak lagi ke Dato Farid? Jangan sampai 1 Malaysia boikot TV3 sudah.. Ingat ni negara Malaysia, bukan Indon.. kalau nak sangat tayang cerita indon, pergi amik satu channel kat indon, then taruk la semua cerita indon kalau nak..

DATO FARID DAN SEMUA AHLI MEDIA PRIMA TOLONG BUKA MATA.. KAMI DAH BENCI ASYIK TAYANG CERITA INDON.. cerita melayu lama masih ada, ulang tayang pun takpe la.. jangan sampai 1 Malaysia sebut perkataan “TAKNAK PADA TV3”..
renung2 kan lah..

[/note]

Kepada anda yang penonton tegar TV3, sila berikan pendapat anda. Betul ke tidak luahan hati si Faiz ini?

P.S: Hitler pun bengang dengan budak yang cium mulut hari tue.

Advertisement
November 22nd, 2010

kutipan filem 2 alam

Kami masih tak menonton filem 2 Alam so kami tak berani nak komen apa-apa tentang filem tersebut. Dengar ceritanya kutipan filem 2 Alam di hari pertama tayangan sudah pun mencecah 2 juta. Tak tahulah sama ada itu satu propaganda ataupun sememangnya fakta.

Dengar-dengar ceritanya, segala komen negatif di Facebook Dr Rozmey tentang filem 2 Alam telah pun didelete. Yang tinggal hanyalah komen-komen positif sahaja. Dan daripada apa yang kami baca, kehebatan filem 2 Alam ini indah khabar dari rupa. Ada sesetengah orang berpendapat yang filem ini hanya layak masuk Cerekarama sahaja.

Advertisement

Dan semalam kami ada menerima emal daripada seorang pembaca BeautifulNara yang ingin meluahkan isi hatinya selepas menonton filem 2 Alam. . Sekiranya anda sudah pun filem 2 Alam, sila berkongsi pendapat anda di ruangan komen. Dengarkanlah luahan hati penonton filem 2 Alam dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

[note]Salam..

Abg Nara, sy ni baru je blk dari tgk movie 2 alam…

Huh!!! mmg rasa sakit hati sgt tgk citer ni…motif tu dah bagus dah..mmg bguslah la motif citer ni tp masalahnye penceritaan & jln cite dia tu x digarap dgn baik…permulaan citer tu dah la agak lama iklannya..pastu scene plak ada yg tergantung, ada yg tujuan halanya ntah kemana…

Advertisement

Ada scene yg sekadar nk cukupkan masa tayangan (1jam 15 min). Scene berulang2 dgn didiringi muzik latar…scene berjalan tepi kolam renang dari ujung ke ujung hmpir 10 min…bnyk sgt cut off flash back….serius la…rs nk baling kasut kat screen je time tu….dR Rozmey tu ckp beria ar…scene bnyk yg dh mcm gazet citer tu…citer adlh gazet, gazet adlh citer…e…serius la….pengarahan yg teruk..kite sbg penonton smpai berpk “nape dia tukar jantina?” “sape plak laki yg dia kawen kat london tu?” “bila masa plak kat london ni tiba2 jek”.

Scene tayar pecah nk bw mayat pun xtnjuk keadaan tayar tu yg pecah..nmpk sgt nk save budget…ni adalh filem cut cost…sy rs krew produksi kena study dulu skrip & pengolahan citer sblm nk ckp bsr ttg filem ni….saya & kwn2 yg xtau psal pengarahan filem ni pun rasa mcm nk jd pengarah utk mengarahkan filem tu sbb geram sgt ianya x diolah dgn bernas…serius!!! saya rasa mcm nk baling kasut!!!! so for this movie sy bg 1 out of 10…1 tu adlh utk motif yg ada…

saya harap abg nara dptla sampaikan pendapat & komen sy ni pd produksi 2 Alam ni..lagi2 kat dr Rozmey tu….wat filem xsama mcm wat ubat diet….

thanx abg nara..
salam….

[/note]

Advertisement
November 21st, 2010

nora danish

Respek dan kagum kami dengan abang polis trafik ini yang tetap menjalankan tugasnya walaupun berdepan dengan Nora Danish. Kalau kami yang jadi polis trafik, confirm dah cair dan dengan rela hati melepaskan Nora Danish. Tak sanggup rasanya mengeluarkan surat saman kepada si cantik molek Nora Danish. Mungkin sebab itu kami tak dilahirkan untuk menjadi polis trafik.

Dan sesungguhnya Nora Danish memang cool dan maintain comel walaupun kena tahan dengan polis trafik. Ini satu contoh artis yang betul-betul mesra peminat. Siap boleh posing ambil gambar lagi. Kami respek Nora Danish dan abang polis trafik ini. Anda berdua memang sporting.

Advertisement

Harap-harap layanan yang baik dari polis trafik ini tidak terhad hanya kepada selebriti-selebriti sahaja. Janganlah hanya kepada orang terkenal sahaja layanan yang baik diberi. Kami orang biasa ini pun nak jugak dilayan macam Nora Danish. Tak gitu? Hehehe.

Advertisement
November 21st, 2010

gambar shout awards 2010

Meriah dan hebat sungguh Shout Awards 2010 malam semalam. Walaupun ada banyak kali kesilapan teknikal dan nampak agak kelam kabut jika ditonton di TV, kami rasa secara keseluruh Shout Awards 2010 berjaya dari segi penganjurannya. Tahniah kami ucapkan kepada Yuna yang menang besar dengan merangkul 3 anugerah pada malam tersebut. Anda memang layak!!!

Dan untuk anda semua yang mahu melihat gambar purple carpet Shout Awards 2010 dan gambar-gambar sekitar malam tersebut, kami dah carikkan 40 keping gambar untuk tatapan anda. Sila baca artikel ini sepenuhnya untuk melihat gambar-gambar tersebut.

Advertisement

gambar shout awards 2010

gambar shout awards 2010

gambar shout awards 2010

Advertisement

gambar shout awards 2010

gambar shout awards 2010

gambar shout awards 2010

gambar shout awards 2010

gambar shout awards 2010

Advertisement

gambar shout awards 2010

gambar shout awards 2010

gambar shout awards 2010

gambar shout awards 2010

gambar shout awards 2010

Advertisement

gambar shout awards 2010

gambar shout awards 2010

gambar shout awards 2010

gambar shout awards 2010

gambar shout awards 2010

Advertisement

gambar shout awards 2010

gambar shout awards 2010

gambar shout awards 2010

gambar shout awards 2010

gambar shout awards 2010

gambar shout awards 2010

gambar shout awards 2010

gambar shout awards 2010

gambar shout awards 2010

gambar shout awards 2010

gambar shout awards 2010

gambar shout awards 2010

gambar shout awards 2010

gambar shout awards 2010

gambar shout awards 2010

gambar shout awards 2010

gambar shout awards 2010

gambar shout awards 2010

gambar shout awards 2010

gambar shout awards 2010

gambar shout awards 2010

Advertisement