Written by AbangNara | November 22nd, 2010

logo tv3

Kami ini jenis tak tengok sangat televisyen. Almaklumlah siang hari bekerja dan malam hari kena update blog. Kadang-kadang kalau tengok TV pun kami tak tengok channel TV3. So kami tak tahu sangat siaran apa yang ada kat TV3 nie. Tapi baru-baru ini kami mendapat satu luahan hati daripada seorang penonton tegar TV3. Ikuti luahan hatinya.

[note]Sebelum mula apa2, nama saya faiz.. saya nak luahkan rasa tak puas hati saya terhadap TV3.. Saya dah naik menyampah tgk rancangan2 TV3 yang mana kalau boleh semuanya nak indon je, asyik2 cerita indon yang diorang tayang, takde cerita lain ke yang diorang boleh tayang, apa cerita melayu x hebat ke?

Ok pe cerita drama dan movie melayu lama, bleh jugak di layan daripada asyik tayang cerita indon yang mengarut tu.. Cerita pulak asyik ulang tayang je. Nanti nak masuk musim cuti sekolah lagi la banyak cerita indon yang diorang tayang, mula la duduk depan TV tgk cerita indon tu, budak2 pun mula la nak ikut jugak cakap indon tak reti nak cakap melayu.

Apasal nak sangat tayang cerita indon tu? Cuba fikir diorang ada ke tayang cerita kita? Jangankan cerita, lagu pun haram diorang nak pasang, yang nak di agong2kan negara sana buat apa? Tengok diorang bakar2 bendera kita, masih nak sokong jugak?

Orang kat luar dah banyak komplen, buat aduan dkat surat khabar la, kat facebook pun ada group jugak, masih tak nampak lagi ke Dato Farid? Jangan sampai 1 Malaysia boikot TV3 sudah.. Ingat ni negara Malaysia, bukan Indon.. kalau nak sangat tayang cerita indon, pergi amik satu channel kat indon, then taruk la semua cerita indon kalau nak..

DATO FARID DAN SEMUA AHLI MEDIA PRIMA TOLONG BUKA MATA.. KAMI DAH BENCI ASYIK TAYANG CERITA INDON.. cerita melayu lama masih ada, ulang tayang pun takpe la.. jangan sampai 1 Malaysia sebut perkataan “TAKNAK PADA TV3”..
renung2 kan lah..

[/note]

Kepada anda yang penonton tegar TV3, sila berikan pendapat anda. Betul ke tidak luahan hati si Faiz ini?

P.S: Hitler pun bengang dengan budak yang cium mulut hari tue.

Written by AbangNara | November 22nd, 2010

kutipan filem 2 alam

Kami masih tak menonton filem 2 Alam so kami tak berani nak komen apa-apa tentang filem tersebut. Dengar ceritanya kutipan filem 2 Alam di hari pertama tayangan sudah pun mencecah 2 juta. Tak tahulah sama ada itu satu propaganda ataupun sememangnya fakta.

Dengar-dengar ceritanya, segala komen negatif di Facebook Dr Rozmey tentang filem 2 Alam telah pun didelete. Yang tinggal hanyalah komen-komen positif sahaja. Dan daripada apa yang kami baca, kehebatan filem 2 Alam ini indah khabar dari rupa. Ada sesetengah orang berpendapat yang filem ini hanya layak masuk Cerekarama sahaja.

Dan semalam kami ada menerima emal daripada seorang pembaca BeautifulNara yang ingin meluahkan isi hatinya selepas menonton filem 2 Alam. . Sekiranya anda sudah pun filem 2 Alam, sila berkongsi pendapat anda di ruangan komen. Dengarkanlah luahan hati penonton filem 2 Alam dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

 
Written by AbangNara | November 21st, 2010

nora danish

Respek dan kagum kami dengan abang polis trafik ini yang tetap menjalankan tugasnya walaupun berdepan dengan Nora Danish. Kalau kami yang jadi polis trafik, confirm dah cair dan dengan rela hati melepaskan Nora Danish. Tak sanggup rasanya mengeluarkan surat saman kepada si cantik molek Nora Danish. Mungkin sebab itu kami tak dilahirkan untuk menjadi polis trafik.

Dan sesungguhnya Nora Danish memang cool dan maintain comel walaupun kena tahan dengan polis trafik. Ini satu contoh artis yang betul-betul mesra peminat. Siap boleh posing ambil gambar lagi. Kami respek Nora Danish dan abang polis trafik ini. Anda berdua memang sporting.

Harap-harap layanan yang baik dari polis trafik ini tidak terhad hanya kepada selebriti-selebriti sahaja. Janganlah hanya kepada orang terkenal sahaja layanan yang baik diberi. Kami orang biasa ini pun nak jugak dilayan macam Nora Danish. Tak gitu? Hehehe.

Written by AbangNara | November 21st, 2010

gambar shout awards 2010

Meriah dan hebat sungguh Shout Awards 2010 malam semalam. Walaupun ada banyak kali kesilapan teknikal dan nampak agak kelam kabut jika ditonton di TV, kami rasa secara keseluruh Shout Awards 2010 berjaya dari segi penganjurannya. Tahniah kami ucapkan kepada Yuna yang menang besar dengan merangkul 3 anugerah pada malam tersebut. Anda memang layak!!!

Dan untuk anda semua yang mahu melihat gambar purple carpet Shout Awards 2010 dan gambar-gambar sekitar malam tersebut, kami dah carikkan 40 keping gambar untuk tatapan anda. Sila baca artikel ini sepenuhnya untuk melihat gambar-gambar tersebut.