Written by AbangNara | June 25th, 2013

Zubir daripada Berita Harian seringkali mempunyai cerita-cerita sensasi yang dikongsikan menerusi ruangannya setiap hari Ahad. Ada yang benar, namun tak kurang juga yang kurang tepat. Ahad lalu, Zubir mendakwa yang ibu Diana Danielle telah mengesahkan anaknya sudah pun bersalin.

zubir berita harian

Menerusi tulisan ringkas selepas artikelnya, Zubir mendakwa yang khabarnya ibu Diana Danielle telah mengesahkan kepada teman baiknya yang merupakan seorang VIP, bahawa anaknya, Diana Danielle sudah pun bersalin. Sebelum ini Farid Kamil mengumumkan yang Diana Danielle dijangka bersalin pada 15 Julai ini.

diana danielle bersalin

Pada pendapat Abang Nara, Diana Danielle sekurang-kurangnya perlu tampil menerusi akaun sosial medianya untuk menafikan dakwaan sebegini sekiranya ia adalah tidak benar. Tunjukkan sahaja gambar perut anda yang sedang sarat mengandung untuk memuaskan hati semua pihak. Baru terdiam orang-orang yang membawa cerita sebegini. Tak gitu? Gambar ehsan RotiKaya.

P.S: Pokok tertua di dunia

149 responses to Zubir Dakwa Ibu Diana Danielle Sahkan Anaknya Sudah Bersalin

  1. kiki says:

    macam-macam lah

    0

    0
    • Joyah says:

      Norsiah ni muka macam mak lampir …

      0

      1
      • mama jelia says:

        kesian nyer lah anak mereka tu….dari sebesar biji kacang sampai lah ke cukup sifat seorang bayi…macam2 telahan dibuat..salah siapa kah??

        0

        0
        • mutiara says:

          adakah???
          woish dosa wat fitnah..kekekek..
          tapi rasa2 cam betol je, buat dulu sebelom kwen..then dok australia nun.

          ala nara, kalau dia tweet ke, fb ke sekarang gambar perut boyot dia pun takde sy tau tu gambar bila..tah2 dah kempis sekarang..kui kui kui.

          tu yg tetiba kuar story FK tak ngam ngan mertua.ntah2 mak dia nak reveal anak dia dah bersalin, seklai FK tak bagi..suh shhhhhhh dulu.

          0

          0
        • Anonymous says:

          hah.., da tau dah punca fk tak puas arti ngan mil dia.. tu la fk, sapa suh hang wat taik. dia trima hang pasai anak dia da bunting benih hang. lagi 1, ada tak dalil yang membuktikan adik / adik ipaq fk baru bersalin? kalau ada, baguih la. kalau takda, memang kat twitter tu anak fk & dd.

          0

          0
        • Anonymous says:

          selahanat2 zubir ni pon, ape yang die cakap aku tengok semua betul. tak cam reporter lain. contoh : mase die cakap hattan bercerai tu. iye2 je deny, tup2 memang sah cerai.

          0

          1
        • Anonymous says:

          tak semestinya anak luar nikah di bin kan dengan Abdullah zaman sekarang ni. member aku, nikah ngan wife die da pregnant 8 bulan. bile wat surat beranak, bin nama die gak. tak letak pon bin Abdullah.

          0

          0
        • mutiara says:

          sape ngajar ko..dalam mesia neh boleh la..tapi ikutlah islam..mesti dibin or bintikan dengan ABDULLAH.
          sok akhirat sok sapa nak menjawab.
          kalau anak pompuan, uh tak boleh tu dengan bapaknya tu..
          tak paham ke..

          1

          1
        • Putih Melati says:

          Setahu aku, boleh di’bin’kan kepada yang suami yang berkahwin tu sebelum kandungan berusia 4 bulan. Kalo lebih daripada 4 bulan, kena bin or bintiksn Abdullah.

          1

          0
        • CNN says:

          c ZUBIR ni perfect sgt ka smpikan tepi kain org pun dia nk jaga? org dah kawin dah pun…biarkan aje laa weh!! doa kan aje yg baik2 drpd duk mencanang tepi kain org…yg kesian baby dlm kandungan DD..blum klua dah mcm2 org duk mengata…

          0

          0
        • Olga says:

          DD bodoh… sama je mcm pompuan2 melayu yg lain! lelaki baru tayang kote dh menggeletis! dulu aku minat gak kat DD ni.. last2 jd sampah je pompuan ni dlm industri gara2 lelaki x guna muka berjerawat! kesian!

          0

          1
        • Anonymous says:

          says:
          June 25, 2013 at 5:15 pm
          selahanat2 zubir ni pon, ape yang die cakap aku tengok semua betul. tak cam reporter lain. contoh : mase die cakap hattan bercerai tu. iye2 je deny, tup2 memang sah cerai.

          >>>taw x org yg buka aib org dpt balasan ape???ko xpyh nk salute zubir la…..org yg jg aib org ni Allah akn jg aib die dunia ahkirat..n ko paham2 sendiri la ape balasan bile buke aib org??setan tepuk tgn taw x..xpe la diana nk lhirkan ank status die belum kawen ke lpas..kite doakanlah mereka berubah..die 1 agama dgn kita…diana n farid dah kawen pun..nape la wartawan smpai lubang cacing nk cr aib org??zubir aku kesiankan die la…cite die mmg sensasi..tp bgus ke buke aib org?kita smua hamba Allah yg hina…xde manusia yg perfect..kecuali Baginda Rasulullah kita..nabi junjungan kita..

          1

          0
        • enw says:

          kesiannye kat DD..,walaubagaimanapun..,x perlu lah buka aib org..,kalau dia dah taubat nasuha dan allah dh ampunkan die,berdosa besar korang yg mengata dia.. ingt sikit kita nnti atau skg dh ada ank sok macam mana pulak,pk masa dpan ank2 skg,tuhan akan balas balik korang tau tak… cukup2 lah mengata org..,smua nie karma…

          0

          0
        • mutiara says:

          putih melati – ne lagi satu, senang2 je nak ubah hukum allah.
          boleh pulak otomatik jadi anak halal..aduhai..

          0

          0
        • yatie says:

          JPN skang xyah binkan dgn Abdullah.. Tapi kena binkan dengan salah satu nama Allah.. contoh Bin Abdul Rahim… sebab taknak anak malu.. biasalah mentality malaysians. heh. anyway, tak kesah lah mana2.. tahniah DD n FK.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Putih Melati says:
          June 25, 2013 at 9:04 pm
          Setahu aku, boleh di’bin’kan kepada yang suami yang berkahwin tu sebelum kandungan berusia 4 bulan. Kalo lebih daripada 4 bulan, kena bin or bintiksn Abdullah

          mutiara says:
          June 26, 2013 at 1:30 pm
          putih melati – ne lagi satu, senang2 je nak ubah hukum allah.
          boleh pulak otomatik jadi anak halal..aduhai..

          haipppp pelik ni..ni 1 tduhan aku rs…aku bc statement putih melati xde pn ckp aotomtik jd anak halal…nape mutiara bg statement g2??ke ade lh statement dr putih melati yg lain…tp bg aku btol la undang2 kite camtu kn

          0

          0
        • mutiara says:

          anon oi..ape daa..tersirat pun tak paham..kalau dah binkan nama jantan yg buntingkan..nanati otang ingat tu naka sah dia, anak halal..adoiai..senang2 nak menolak hukum allah

          0

          0
      • joyahyahyah says:

        muka mak lampir pun hebat gak la lahir anak dia muka cantik mcm Diana Danielle tu.. Tu namanya kuasa tuhan.. dr ko kutuk org je nth2 anak nnt muka mcm mana la..

        0

        1
      • sal?xpuas hati?? says:

        mke mak ko cun melecun sgt ke joyah..

        0

        0
        • Joyah says:

          Saja cari modal , sbb nnt nak beraya umh Norsiah yang “CANTEK JELITA” tu boleh minta maaf . KAN ? Muahhh utk Norsiah ….

          0

          0
      • rora says:

        tade sapa kisah pun la abg nara oii nak lahir bila.
        dorang tak kacau org..yang zubir tu pun suka sgt sibuk hal org..satu hari Allah tunjuk la balasan dia kat ko zubir..suka sungguh timbulkan kontroversi berbau fitnah.

        0

        0
      • Anonymous says:

        Takde angin masakan pokok leh bergoyang.. Ada beruk duk tolong goyang kot..dah tue nyampah gila tengok Instagram dd.. Asyik pasal promote jual mekap je.. Bosan dowh

        0

        0
        • mak mentua says:

          bukan dia study ke kat setalia tu….mana la org x buat andaian yg bukan2

          0

          0
        • Anonymous says:

          laaa.. x susah pn kalo xske instagram die.. xyah tgk.. dh xpyah nk nyampah2 kt org.. dosa pn kurg.. haha..

          0

          0
      • mak mentua says:

        mak ai joyah mulut puaka betul…

        0

        0
      • kaksemah says:

        Astagfirullahalaziiiiimmmmm…

        kau SIAPA nak persoalkan CIPTAAN Allah..???????

        cuba kau cakap… kau entah dah kawin ke belum, dah beranak ke belum..pandai2 pulak nak hina rupa paras orang.

        Kau tu kalau buang / siat kulit muka ko tu, sama jugak macam orang lain.

        Kalau kau lawa sekali pun, tak tentu lagi nanti ko terberanak anak muka lawa jugak.

        tak payah nak hina2 orang..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        0

        0
      • minah jambu tukar kaler merah biru says:

        mat salleh boleh selera pulak sndol ngan dia

        0

        0
        • Olga says:

          MINAH JAMBU, U XTAU KE AYAH DIANA SONDOL MAK DIA TUTUP LAMPU TETIAP MALAM

          0

          0
        • Anonymous says:

          ermm ciannye statement ko…..jgn nanti pe yg ko ckapkan tu balik pd diri ko sndiri..langit xselalu cerah weh…kang ade yg menangis xberlagu kene rape dkt mat salleh kang….mat salleh suke kot sondol org cam ko ni…

          0

          0
        • Anonymous says:

          Kepada Olga , June 25, 2013 at 7:46 pm

          Amboi ayat kau….terbaik tahap gaban..

          BELUM LAGI LAKI KAU SONDOL KAU SAMBIL TUTUP MUKA KAU DGN BANTAL BUSUK …SBB X TAHAN MULUT KAU MCM LONGKANG…

          0

          0
        • Anonymous says:

          Kepada minah jambu tukar kaler merah, June 25, 2013 at 5:42 pm

          Amboi ayat kau….terbaik tahap VOLTRON

          SO..KAU NAK KATA YANG MAT SALLEH SELERA SONDOL KAU KER??

          SEKIAN

          0

          0
        • zifi says:

          tak kesahlah sondol tutup lampu ke tak. kau tu, mat salleh nak pandang pun tak nak. jgn kan nak sondol.

          0

          0
      • Anonymous says:

        skurang2 nye dia berani la tunjuk muka daripada ko tu …da la mulot longkang aku rase muka ko lebih hodoh lagi…..

        0

        1
      • Anonymous says:

        Kepada Joyah says,June 25, 2013 at 4:11 pm

        Amboiii amboi joyah….ayat kau terbaek tahap Predator..

        KALAU KAU ADA BRAN..TRY KO EMEL BAGI NARA GAMBO KAU YANG PALING KIUT MIUT PUIHHHH..BIAR DIA UPLOAD KAT CNI….

        SEDAP NYER AYAT NGATA ORANG…..

        SEKIAN

        0

        0
      • K.A.A says:

        wah zubir dpt je tahu berita cenggini.. ptt la dia popular…

        0

        0
    • Olga says:

      SI JUBUR ALI NI BUKAN BETOL PON

      0

      0
    • kak timah says:

      BILA BERSALINNYE??????CER WAT SIDANG MEDIA

      0

      0
    • Anonymous says:

      ZUBIR???? ko caye ke???

      aku kalau ruangan zubir tu xdenye nak pecaye…..buat onar.pastu gaduh2,pastu mina maaf…haktuihx.

      0

      0
    • Anonymous says:

      nak laga-lagakan parid dgn mak mertua dia pulak..

      harap zubir bertaubat!kalau x benar berita yg disampaikan.

      0

      0
    • ayam jepun says:

      NIKMATNYR KONGKEK BEFORE NIKAH !!!! KO ADE ????

      0

      0
    • senah says:

      sekalipun diana danielle bunting before kahwin, sebagai seorang ibu tak patut heboh2 kan. tak sayang anak ke? memang suka aib kan anak? itu kan rahsia keluarga, rahsia anak kau. kalau betul laa apa org fitnah anak luar nikah tu. better keep untold.

      0

      0
      • Anonymous says:

        bukan mak dia yg hebohkan.. si zubir tu yg jaja citer..

        0

        0
        • Anonymous says:

          saya sokong sgt2..mak si DD tu mungkin sekadar bercerita dgn kawan2 rapat..adatlah beritahu kawan2 bila dapat cucu..seronok..tak kesah la anak tu luar nikah ke tidak ke..yg penting dia dapat cucu..cerita zubir ni pun gossip aje..sebab dia ‘DENGAR CERITA’..bukan sah2 mak si DD cakap dgn zubir pun!! jgn dok sebok aibkan org la zubir oii..nanti Allah aibkan kau & family pulak, time tu baru kau tahu..benci betul dgn wartawan2 sampah mcm kau ni laa..jaja cerita org..

          0

          0
    • mamat says:

      aku bace kat roti kaya, ade org komen cakap name anak die AHMAD ARIQ HANANIA FARID KAMIL.. die cakap die ade sumber. x taw la kan. try la sendiri tengok komen pompuan tu. bukan fake akaun.

      0

      0
    • anak mami says:

      tapiii.. mcm mn kalau baby DD and FK ni lahir premature.. jeng3

      0

      1
  2. kalau betul dah bersalin.. baik diamkan jer. aib wajib kita tutup. tapi kalau betul belum bersalin.. jangan biar diri di fitnah. tampil tunjuk bukti untuk bersihkan nama anda. Setiap manusia ada buat silap.. Yang penting kalau berani buat silap kena berani juga hadap.

    0

    0
  3. tupai berjanggut says:

    kalau betul dah bersalin.. Alhamdulillah… Tahniah…

    0

    0
  4. kiki lala says:

    yang tahu cuma keluarga mereka dan Allah sahaja…

    0

    0
  5. wawa says:

    lpas shah jaszle…FK plak dah…duk rotate cter sama jela bang nara oii…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Lepas ni citer afiq muiz balik…lepas tu citer shila amzah pulak…lepas tu citer shah jazle balik…lepas tu citer ashraff muslim pulak…lepas tu kita pakat2 hina kutuk diaorg….sekian.

      0

      0
  6. Oh mY ciCak... says:

    Hailoh2.. macam hal la

    0

    0
  7. cleopatra says:

    berterus terang lebih baik…jadi sila la cakap perkara yang betul…habis cerita…

    0

    0
  8. Mak jemah pemalu says:

    Jika cerita ini benar, alangkah berdosanya membuka aib org..ingatlah bahawa Allah sentiasa menutup aib kita sedangkan kita sentiasa membuka aib org..dan jika berita ini tidak benar alangkah berdosanya kita menuduh 2 org umatnya melakukan zina..

    0

    0
  9. POYO says:

    Ini Semua Poyooooooooooooooooooooooooo

    0

    0
  10. permysuri says:

    dah bersalin atau belum – bukanlah satu isu yang perlu diperbesarkan.
    itu hak peribadi mereka.
    kita doakan yang baik2 sahaja untuk mereka sekeluarga, terutama untuk baby mereka, supaya menjadi ahli Jannah kelak, inshaAllah.

    0

    0
  11. sal?xpuas hati?? says:

    tapi x sokong fk buka aib dgn ibu mertua die..doakan xd owg yg buka aib ko plak fk..

    0

    0
  12. MissR says:

    FK & DD dilemma, klau umumkan nanti dipersoalkan status anak itu pulak…

    0

    0
  13. zerry says:

    semua anak beranak menantu gila glamor…

    0

    0
  14. TIGER says:

    hisssss…mcm2 citer lh…

    0

    0
  15. mulut puaka says:

    ala FK ngn DD ngaku jelah kalo dah beranak anak luar nikah tu……… contohilah norish karman… keh keh keh..
    p/s : anak ko nanti masuk sekolah bin Abdullah la yek……………………………….

    0

    0
    • nurul says:

      tlg jgn nk mempersoalkan status ok

      0

      0
    • saya lalala.. says:

      takde masalah pun kalau berbin/bte kan ngn name Allah.. budak tu bukan dosa pun.. dia bukan anak haram.. perbuatan mak pak dia jek yg haram.. kdg2 orang2 yg berfikiran mcm kau laa yg buat anak2 yg lahir tidak sah taraf menanggung malu seumur hidup.. kau ingat budak tu nak lahir ke sebagai anak yg diragui status nye.. kalau pun mak pak nye berzina kau patut nasihat la suruh bertaubat.. bukan smpi nak mhina mereka seumur hidup..

      0

      0
    • mulut tak puaka says:

      kalau baby lahir dah lebih 6 bulan dari tarikh nikah mak n pak dia, boleh bin dengan nama pak dia. tak yah nak bin abdullah. yang penting cukup 6 bulan. kan ustaz ada cakap. lain kali masa mengaji jangan ponteng na… kalau dia kena bin dengan Abdullah pon apa masalah kau? Budak tu tak salah. Yang salah perbuatan mak bapak dia. Sebab manusia macam kau ni la anak-anak yang lahir atas kesilapan mak bapak diorang susah nak hidup. Berdoa lah tak kena kat diri sendiri atau kaum kerabat sendiri.

      0

      0
    • Anonymous says:

      diminta jangan pandai2 membuat fatwa atau hukum tentang perlu dibinkan atau dibintikan Abdullah.

      setahu saya, anak tu tetap boleh dibin/dibinti dengan nama ayah dia asalkan ayah dan ibu dia dah berkahwin sebelum anak itu lahir. disebabkan mak ayah dah berkahwin sebelum dia dilahirkan (walaupun anak tu terhasil sebelum pernikahan) status anak tersebut bukan anak luar nikah.

      jika nak kepastian, silalah masuk mana2 website university yg ada ilmuwan agama (UM, UKM, USM, USIM dll). UM misalnya ada akademi pengajian islam yg terhebat setakat ni dalam kalangan university awam. sila lah emel kepada profesor2 di situ bertanyakan tentang isu yg saya katakan tadi. InsyaAllah anda akan mendapat jawapan daripada ilmuan agama. bertanya pada yg selayaknya itu yg sepatutnya. bukan membuat hukum sendiri berdasarkan pengetahun agama yg x seberapa.

      walahualam..

      0

      0
  16. budak gemuk says:

    ape mslh diaorng ni soal mengandung beranak pun nak main2…bru bape ari kawin dan announce peknen pastu g oversea..pastu xpernah tunjuk gmbr penuh bile upload kat instag, twitter atau fb..pastu tup2 kontroversi da bersalin..klu kire2 baru masuk 7 bulan mengandung..pastu farid xmengaku bini da bersalin..tup2 mak si DD bercerita plak kat kawan dia si DD da bersalin..adoi…artis2…

    0

    0
  17. insan biasa says:

    Bawa bertaubatla zubir

    0

    0
  18. Anonymous says:

    hadoiiiiiii kua la diana oiii…cian laki ko duk bckup..ko ni sedar ke idok cite ko kua??
    law dh selamat bersalin pun xpe la..ALhamdulillah..mulut tmpyan leh tutup..mlut manusia mmg xleh ttup..tp mlut manusia ni kdg2 kejap je bunyi..then brenti..
    dah perjalanan hidup ko cam tu..law btul bersalin n mmg btol hasil sblum kwen ko bertaubat la..
    ALlah maha pengampun..tp aku harap2 xla hasil sblum kawen..
    cian la laki ko ckt..ko diam camni xakan sudahnye cite pasl ko..
    ko kuakan statement n tunjuk bukti diam la zubir n wrtawan gosip tuh..
    k aku doakan smoga slmt smuanya..smoga ALlah permudahkan urusan ko n fmly

    0

    0
  19. Kirana says:

    As much as I hate gossip and rumours,
    tapi suka ataupun tidak, gosip adakalanya tepat :)

    0

    0
  20. fius says:

    x tekejut pon …….. mmg dah di jangka ….

    0

    0
  21. nurin says:

    klu btul dh lahir, tahniah..
    ingat, anak tu tak berdosa langsung..

    0

    0
  22. gigi emas says:

    Beranak ke tak ke ape issue yg sebenarnye………? Kenapa nak sibuk2 hal rumah tangga orang……bodoh yg amat si jantan sundal zubir

    0

    0
  23. kuihgoyang says:

    berani kerana benar,takut kerana salah

    0

    0
  24. ..................... says:

    kalau btl dh bersalin ckp j…x yah nk selindung…kalau selindung pn nti org akan tahu gak….

    0

    0
  25. nonot says:

    dd patut jujur je…peminat semua slalu mintak dia show baby bump sbb excited kan tp semua gbr dia mesti crop perut. dia segan ke sbb dia badan kecik, nampak mengandung tak proportion ke ape tak tau la. kalau gbr badan penuh mesti throwback.

    maybe sbb tu org ramai suka beri spekulasi.

    walaubagaimanapun, apa dah berlaku, berlaku sudah. semoga kandungan dia dilahirkan dalam keadaan sihat walafiat dan disayangi oleh ibu bapanya sendiri. Itu penting. Tidak mengapa apa status yg di-war-warkan org atau tidak. Yg pentingnya, itu anak dia :)

    kita sendiri tunggu bila dia dah lahirkan anak dia dan beritau peminat sendiri. Sekarang ni kita respect je la decision dia.

    0

    0
  26. heroin malaya says:

    patut lah mak mertua n menantu berbalah sokmo..hmmm..

    0

    0
  27. mulut puaka says:

    tambah lagi sorang manusia bin ABDULLAH……………………….. keh keh keh

    0

    0
    • Anonymous says:

      jgn la buat fitnah/mengaibkan org..kelak kamu yg diaibkan..

      0

      0
    • kaksemah says:

      Kenapa..?? Ade masalah ker kalau bertambah lagi manusia yang berbinkan ABDULLAH?????????????????????

      0

      0
  28. faezah says:

    hmm media suka buat propa eh? kot ya pun tunggulah DD buat kenyataan rami..

    jom singgah blog sy :D http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/

    0

    0
    • mamat says:

      woi.tak payah nak promot blog sgt lah kat sini pompuan. lempang kang

      0

      0
      • meme says:

        aku tengok dah ade orang sound kat blog dier. kah kah kah

        0

        0
      • Anonymous says:

        hahhaaa…sengal la ko ni mamat…die ade blog..ko hadoooo…hahaha…
        ko lempang laju2 kang kot terjatuh cinta ngn ko2 skali duk promote blog die..hehehe

        0

        0
  29. siti muhaini says:

    apalah korang ni pikir yg bukan2…mentang2 ler dia ni artis..suka2 korang jer nk bercakap…dia ada suami,apa yg korang bising dia mengandung ker,beranak ker…jgn pertikaikan kejadian yg Allah dah beri…klu pon si farid tu kata dania daniella akan lahirkan anak bulan julai,x mustahil juga klu isteri dia akan lahirkan anak lebih awal 1-2..mungkin lahir 7 bulan,mungkin lahir 8 bulan…x kesahlah lahir berapa bulan pon.asalkan anak dia sihat sudah…jgn dok pikir yg bukan2 klu kita x nmpak…berdosa…pada farid & isteri x yah dok pikir apa kata orang…mulut tempayan leh tutup,mulut orang dengorkan jer…

    0

    0
  30. saya lalala.. says:

    kesian tak sudah kat DD… kalau pun betul anak tu da lahir syukurla.. rasanya orang sekarang daa berfikiran terbuka.. setiap kesalahan tu bukan tak boleh dibetulkan dgn bertaubat.. jgnla biar kesalahan tu terus berpanjangan.. kalau pun ade yg mencaci sekejap je tu.. esok luse yg mencaci pun sedar jugak… biarkan.. yg menjadi masalah skrg FK yg byk berdolak dalik… membuat org berandaian yg bukan2.. menjadi bunga2 fitnah..

    0

    0
  31. Stabilo Boss says:

    salam. kalau dah bersalin, alhamdulillah..tahniah buat mereka sekeluarga..kalau belum, abaikan aje berita2 belum pasti mcm ni..samada anak tu terhasil dari pernikahan yang sah atau tidak, itu bukan urusan kita..kalau pun betul, itu antara si lelaki n perempuan dengan Allah..si anak tak salah pun..jd hentikan spekulasi sebab korang pun sama aje mcm kami semua, kita bukan Tuhan..bukan Allah yg maha mengetahui serba serbi..dan sila beringat bila nak mengata..sebab sekiranya diterbalikkan kepada kita, dalam sekelip mata aje mcm2 boleh berlaku..masa tu, menyesal sendiri dgn kata2 pada org lain akhirnya terpalit diri sendiri..so, bersangka baik la ye..salam.

    0

    0
  32. Anonymous says:

    tak yah cite panjang la. zaman dah modern wei…skype jer kat press DD oiii. siap golek2 skit perut boyot tu dpn camera…prove ko tak bersalin lagi. apa nak takut kan… biar zip terus muluyt press…! ada beran???

    0

    0
  33. upinipin says:

    janganlah terlalu ghairah mengutuk..ntah2 diri diorg lbh mulia di sisi Allah berbanding kita. ingat tak diana amir..kaw2 punya org kutuk kerana sexy n lakonannya yg agak over. last2 hr ni..bajunya lebih labuh dari org yg kutuk, percakapannya lbh bermanfaat dari diorg. support saudara kita ke arah agama, kalo mengeji, sapa pun blh skt hati..org yg kena plak stress .. tahniah DD n FK. jdkan ujian sebagai saringan untuk menjadi hamba Allah yg lebih baik dan umat Nabi yg taat.. p/s: mesti cute ank diorg!

    0

    0
  34. Anonymous says:

    x kesah la bersalin awal..ada artis bunting pelamin selama setahun x de pun media kecoh…relax la..nama pun artis…menipu tu asam garam hidup artis kan he he he

    0

    0
  35. lala says:

    Eleh si buzen hashim tue kahwin sbb bini dye ade isi tue xkecoh plax. Bini dye tue artis suam kuku sundal si ayang gomez apa ntah tu. abg angkat konon lsp da ad isi nk ttp aib, tros kawin. geli ak dgn pmpuan tue. kain xcukup je. and yg nie mmg cfm sbb kwn ak tue kwn baik bini dye. sbb tue la, xde jmput media poun kwin. da kawin express kan. dunia skg sama je. sbb si parid nie popular jd isu, si buzen yg suam kuku xjd isu plax.

    0

    0
    • yY says:

      suka eh buka aib org??esok lusa, Allah buka aib ko, amacam??

      0

      0
    • Anonymous says:

      mcm mana kalau esok lusa Allah buka aib kamu pulak?..mulut jgn lancang sgt..kita ni sepatutnya tgk pada diri sendiri, pada keluarga kita..kalau pun hari ni takde sesiapa dalam keluarga kita atau diri kita yg buat perkara2 tak elok, tapi andaikata Allah nak menunjukkan pada kamu kekuasaan Dia, sekejap aje kamu atau ahli keluarga kamu boleh berubah..jaga2 lidah tu..jgn terbabas selalu..selain membuka aib org, kamu juga membuka aib sendiri dengan menonjolkan diri kamu yang sebenar dengan kata2 kamu yg kesat pada org lain.

      0

      0
  36. naima says:

    tahniah kalau dah bersalin, jaga baby elok2 yek

    0

    0
  37. agaga says:

    ape nak buat~
    FK + DD dua2 artis yg agak terkenal.

    so klau dorg buat silap sikit ke, ape2 ke, mmg senang2 je jd perhatian org…

    0

    0
  38. nurul says:

    DD insan terpilih.

    0

    0
  39. Darlina says:

    yang korang ske sgt mngutuk muka mak DD tu pehal?
    sian makcik tu..
    da la tension ngan menantu.. tension ngn komen korang lak..
    ntah2 muka korang mase da tue sok lg teruk..
    ish.. ish..

    0

    0
  40. kurrr_semangat says:

    apa masalahnya lahir masa 7 bulan? biasalah tu…

    0

    0
  41. Norish Kambing says:

    mula dulu si Norish Karman, lepas tue Diana Daniele, lepas nie sape plak agaknye yg ikut jejak langkah?? Adakah Raja Azmi plak nak beranak luar nikah lpas nie, apa lah nak jadi orang zaman sekarang nie…

    0

    0
    • Olga says:

      LAW RAJA AZMI NGANDUNG ANAK LUAR NIKAH TANDA NAK KIAMAT DAH TU TAPI LAW AZWAN ALI NGANDUNG ANAK LUAR NIKAH HARI TU JUGAK KIAMAT KIKIKIKI

      0

      0
      • Anonymous says:

        jgn membodohkan diri dengan statement mcm ni olga..urusan kiamat bukan urusan manusia..jgn dibuat main..sila check sikit kepala kau tu sewel ke tidak..selalu sgt letak statement merapu mcm org takde agama

        0

        0
      • Anonymous says:

        Main2 kau yek dgn hari kiamat..dah ready ke nak mengadap hari kiamat?jerebu skit jek kita seme dh xtentu arah..Komen jgnlah sampai agama dimainkan..

        0

        0
      • Anonymous says:

        sgat2 BODOH nk mampos ayt ko ni olga…suke main2 kiamat…btol ckap ko anon..jerebu camni mggelabah…c olga ni ade bc buku agama x???tanda2 kiamat???sengal la…aku tendang trus ilang ingtan br taw

        0

        0
      • Anonymous says:

        Kepada Olga, June 25, 2013 at 9:24 pm ,

        Amboi Olga..ayat kauu..terbaik tahap Thundercat..

        BAIK KAU AMIK UBAT SEBELUM PENYAKIT SENGALISME KAU MELARAT-LARAT..

        0

        0
    • Anonymous says:

      lepas ni kau pulak penyumbang anak luar nikah..dan pls check dengan mak pak kau, kau ni anak luar nikah kan? silap2 mak pak kau pun anak luar nikah gak.

      0

      0
    • Olga says:

      RAJA AZMI BLEH BERANAK KE??BUKAN UMOR 54 DAH MENOPOUS KE?

      0

      0
  42. kirana says:

    Aduhai… dulu fasha bersalin lambat.. org dok ngata..
    Yang ni bersalin awal… org ngata gak….
    Apa pun yang berlaku at least DD selamat melahirkan baby tu….
    Berapa ramai dah manusia buat dosa gugurkan kandungan..

    0

    0
  43. Man says:

    Astagfirullah, apa telah aku buat. Aku x sepatutnya bc umpatan atau fitnah di blog ni, Moga Tuhan ampunkan dosa ku. Amin

    0

    0
  44. NTAHPAPE says:

    Korang ni cuba bawak mengucap..
    yang gmbr dulu tu, memg FK pegang anak sdara dia.. anak sdara dia tu anak kawan saya.. yang kawin dgn adik FK..
    btw, tak semestinya semua kelahiran pada usia 9bulan 9 hari..
    tak mustahil awal dari itu..
    sedangkan skrg 6 bulan lebih atau 7 bulan lebih, ade je baby boleh survive. mungkin terpaksa dilahirkan awal sbb nak elak sebarang komplikasi buruk utk ibu atau anak yang ada masalah semasa mengandung.

    inilah mantaliti org malaysia.
    bersangka baiklah saudara saudari
    yang benar atau salah, Allah yang menghakimi, bukan kita
    asalkan FK & DD betanggungjawab membesarkkan anak itu sesempurna didikan sudah memadai.

    Dan org kita suka menunding jari dan menghakimi,
    tetapi tiada usaha untuk mencegah sbrg perkara haram.

    maafkan saya

    0

    0
    • Anonymous says:

      setuju!!! korang tk pernah dgr pre mature baby ke?kwn aku ada je yg bunting pelamin & anak dia lahir masa 6bulan.apa nk heran??? haih…majoriti islam yg komen ni tp sume jnis yg tk percaya qada & qadar Allah….
      sume cbuk nk tunjuk alim srh dd & fk bertaubat.yg korang 2 tuduh anak 2 anak luar nikah,bila nk bertaubat???!!!!

      0

      0
    • Biskut Meri says:

      Setuju dgn komen u. saya ni bkn org islam. tak dinafikan ramai sedara, rakan yg mengandung sebelum nikah. mana2 agama pun melarang seseorg tu mengadakan hubungan seksual sebelum nikah apatah lagi mengandung. tp tu la….kalau dh org tu termengandung sebelum nikah takde apa juga blh kita buat. cuma saya hairan dgn cr org kita bila jadi benda gini. tak habis2 kita nk kutuk n mnghakimi org tu. ptt nya bila org dh buat silap/dosa, kita nasihat dan tegur dgn cara baik supaya d masa dpn takkan jadi perkara sperti ini. org lain yg dgr teguran tu pun akan sedar juga. kerana sikap org kita ni la ramai yg ambik jln mudah…..gugurkan anak atau buang bayi. sbb ada yg beranggapan, dh alang2 buat dosa, baik sembunyikan trus. nnti kalau org tau, tak habis2 org cemuh/hina smpai anak yg tak berdosa tu pun kena juga smpai la dia dh besar.

      0

      0
  45. tasya says:

    ahh si zubir ni mmg suka buka aib org…. bab2 dosa mengata,m.fitnah,m.umpat ni bgla kat dia… cmla dia baik sngt… halal benor rezeki ko zubir…. cri mkn buka aib org…. ko g makah dng duit gaji ko xberkat la… aku bkn peminat farid n diana pun… tp sebagai org islam… xbaik buka aib org… .. aku tngk muka si zubir pun dh menyampah… perasan dia bagus je…

    0

    0
  46. mayra says:

    setuju dengan Ntahpape..xsemestinya baby akan lahir ckup 9bln 10 hari..ada yg awal n ada yg lewat..:-)

    0

    0
  47. yooka says:

    Aku bukan nak kutuk diarong atau nak tau anak diarong lahir brapa bulan.. cuma nak tau dh bersalin ke belum, nak tengok anak diarong msti cute n comel mcm diana..

    0

    0
  48. konpom says:

    ha’ah dh bersalin pun, mmg SAH gmbr tu mnada org nk bg ciuman spnuh kasih syg kt bby klu bkn ank sndri. tkpe lh xde conformation sb DD&FK tgh ambl masa nk ssuaikn diri dlu. Congrats!!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      bangang jgk ko eah???dah name ank sedare…darh daging kite jgk…macm ank kite jgk…ooo mesti ko xpenah cium ank2 sdare ko kan…urmmm..

      0

      0
  49. Tak cukup bulan says:

    Normal baby lahir tak cukup bulan , i pun lahir tak cukup bulan..
    tak semuanya orang yang lahir tak cukup bulan tu anak yang bukan-bukan..
    Think positive je lah..tapi anak yang tak cukup bulan ni lah banyak kelebihan..

    0

    0
  50. whatever says:

    Mcm I dah 3 kali pregnant.. And doctor akn bg tarikh jangkaan bersalin.. Which is smua tarikh ialah time pregnancy 9 bulan ke atas.. Tapi if nak kira kan even if Diana dijangka bersalin on julai, kandungan dia bru 8 bulan time tu.. Sbb dia kawin bulan 11..

    0

    0
  51. dr.a says:

    masa mengandung ialah lebih kurang +/-256 hari shaja… sila kira sendiri..kot-kot bunting pelamin…dosa fitnah2 ni

    0

    0
  52. siti says:

    Kalau da mengandung anak haram tu mengaku jela.. ini dah lah kene kutuk sebab mengandung anak haram, kene kutuk lagi pasal menipu lak!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      sedap je eah mulut ko siti..anak haram bgai..anak xharam..pragai mak bapak tu yg haram…anak tu xde salah pun…Allah tiupkan ruh die dalam rahim ibu..nape ko nk slahkan anak plak..pggl anak haram??
      ni kite ni kene jg..bkn nk mintak ko kene bala…tp bila ko kene rogol n ada benih membiak dalam rahim ko sedap x org pggl anak tu anak haram??bkn ko yg mintak..n org lain xtaw pun ko kene rogol…igtlah..bersyukur la kita ni xlalui mcm org2 yg kurang bernasib baik lalui..jgn ingat Allah xsyg mereka..Allah syg…ni jd pgjaran wt kita la..

      0

      0
  53. PUAN SHY says:

    assalamualaikum,

    Sekiranya betul apa yang zubir kata, sila berikan bukti tersebut. kalau just tulis kat suratkhabar semua orang boleh buat….tak perlu lah nak naikkan nama dengan buat fitnah…TUNJUKKAN BUKTI BARU KAMI PERCAYA !!!

    p/s : pada kawan2 yang mengkomen tu sabar2 lah ya bila nak mengiyakan sesuatu perkara yang tidak pasti kerana takut diri sendiri yang malu.

    0

    0
    • korang ingat nara nih baek la says:

      jgn nk salahkan zubir je…blogger2 yg nk untung sebab view count tinggi ko x pikir??? diorg nih pon tolong promote brite2 nih…zaman skg nih bukan semua org baca paper la…lebih mudah baca blog2 dan sumber2 online…so zubir sorang je ke salah???

      0

      0
  54. Anonymous says:

    kalo benar pun kita jgn la nak buka aib org..

    0

    0
  55. miss red says:

    sudah2 la aib kan org..if betul pun dd dah bersalin kite doakan dia n baby sihat…yg penting dorang x terus melakukan dosa…kite ni tak tahu lagi esok lusa kite mcmna..nauzubilah..

    0

    0
  56. Panas says:

    Pakai la akal kawan2.. Kalau betul la Diana dah bersalin, takkanlah sibuk dia kat twitter tiap2 hari update tweets. Banyak masa dia ke? Cik kak yg dah pernah bersalin. Ada ke masa terlebih jaga baby seorang diri nak update tweet? Cuba la guna akal. Kan lebih bagus dari menuduh.

    0

    0
  57. SCHA AYOYO says:

    dah tau cm ni DD tampil lah. Jangan biarkan sume org sakan membuat andaian bkn2. nak menyorok sampai bila………

    0

    0
  58. sally says:

    my akak ipar ngandung 4 kali….semua awal yg amat. Ada yang 6.5 bulan aje….nasib baik dia tak artis, kalau tak sure kena maki hamun tak tentu pasal…..

    0

    0
  59. nara pon tolong bukak aib org says:

    halal ke rezeki kita kalo based on fitnah dan bukak aib org?

    0

    0
  60. Anonymous says:

    nara mmg dah terkenal lama sebagai ejen bukak aib org..tak reti2 lagi ke? baru2 ni hilang kereta..ingat2 sikit nara oii..rezeki kau tu halal ke?

    0

    0
  61. Anonymous says:

    ZUBIR,

    SAPO NAMO TEMAN BAIKNYA VVIP TU??
    BILO, PUKUL BAPO DAN DI MANO? ADO RAKAMAN??

    0

    0
  62. Anonymous says:

    yg aku geram…asal kawan aku tu g bergossip dgn zuber tu hah! aku percaya dia 100%..maklum la bff…tp sudahnya molot cam longkang jugekk….dasar!

    0

    0
  63. hantu says:

    sengalllll

    0

    0
  64. Anonymous says:

    Kalau betul anak luar nikah sekali pun patut kita bersyukur sbb DD tak gugurkan kandungannya.. Kalau tak tambah lagi satu Dosa BEsar..

    0

    0
  65. Sha says:

    Nape zubir tak gi tanya terus mak Diana…. kan baru betul etika wartawan…

    0

    0
  66. wawa says:

    kalau dd muncul dgn tudung labuh, baju menutup aurat lengkap dengan stokin sambil dukung baby tu nanti mesti xde org pertikai da… sume mesti puji dd punyelah!

    0

    0
  67. putih-putih melati di awangan says:

    ramai nyee baby era 2000an yang lahir x cukup bulan? trending ke apa? walhal, possibility anak lahir x cukup bulan jarang/ disebabkan kes yg x boleh dielak melibatkan nyawa, terpaksa dioperate awal. slalunya tak cukup berat..
    di kalangna doctor2 perubatan rasa nak tergelak sinis (siap ada meeting dikalangan doc2 malaysia) bila ada yang claim baby lahir x cukup buln, tp sihat walafiat, x guna incubator, cukup weight, xdak masalah kronik, jantung, snap pic baby sana sini. walhal anak yg x cukup bulan, x dibenarkan balik untuk beberpa bulan di hospital untuk penjagaan rapi
    mana yng faham tue, faham2 sajalah…
    so kita kena bersangka baik (walhal tahu pekara sebenar), jgn suka2 claim anak lahir x cukup bln.. kalau dah buat salah tu, bertaubat cepat2, minta kemaafan.. sesungguhnya Allah maha pemaaf..

    saya tak tujukan pada mane2 artis.. mana yang terkena tue, nasiblah.. ini penjelasan ikhlas…

    0

    0
  68. MULUTPUAKA says:

    ALAH MMG DAH BERANAK PUN SI DD NI! KAT INSTA MANA PERNAH TUNJUK PERUT DIA. AT LEAST FASHA SANDHA TU TAK SEMBUNYIKAN KANDUNGAN N GMBR PERUT DIA, BERANI KERANA BENAR. OI DD CEPATLAH JAWAB JANGAN NAK BERLAKON SANGAT K UOLS. BANGKAI GAJAH TAKYAH NAK TUTUP2. HAHA

    0

    0
  69. disturbia says:

    My doc ada gitau..tengok muka dd mse kawen n time bersanding cam dh lain…memang terang lg bersuluh..muka pnat awal kehamilan n figure tubuh dh nampak lain…sebab doc xnk komen ble dia gtau ngandung 2 minggu…sebab sush nk detect melainkan u jumpe doc setiap minggu n amek sampel drh…lau stkt urine test memang musthil nk dpt result…sumber dri dotor skt puan…hahahaha

    0

    0
  70. LJW says:

    We all should stop this nonsense. If im fk/dd, lg la seronok senyap je takyah ckp ape biar org lain meroyan tak tentu pasal. This is all nonsense. Blog pun takyah la nak tulis pasal cerita2 keburukkan sape2. Cube buat citer2 happy sikit. Fitnah dosa la!

    0

    0
  71. Mok Cik Gemuk says:

    Mok Cik rase samada betul atau tidak, berita yang menjuruskan kepada aib orang tidak perlu diuar-uarkan. Betul tak? Kerana tak silap mok cik, isu beranak ini bermula dari bila Diana mengandung? Yang penting mereka sudah bernikah, hubungan mereka sudah halal sekarang. Setiap dari kita tidak maksum dari kesalahan, bayangkan kalau ada yang asyik mengungkit kesalahan kita, sedih tak? Mok Cik tak mengata Diana salah, cuma hentikan aja semua ni. Kalau ada gambar, kita sharelah tengok baby yang cantik.

    0

    0
  72. Darwish says:

    Admin blok ni kata….setiap dosa maki hamun kat blog ni dia share 50% kira adillah…

    0

    0
  73. makcik kiah says:

    tak kisahlah Zubir, yang penting mereka dah kahwin..Zubir tu pondan over..suka ambik tau hal orang…tak padan dengan dia muka macam ikan kembong!

    0

    0
  74. […] Zubir Dakwa Ibu Diana Danielle Sahkan Anaknya Sudah Bersalin (148) […]

    0

    0