Written by serenity | June 10th, 2013

Akhirnya Farid Kamil memberikan reaksi berhubung khabar yang isterinya Diana Danielle telah bersalin penghujung Mei lepas.

Melalui media Keek MIG Online, Farid Kamil berkata Diana sedang berada dalam fasa matang kehamilan dan dijangka bersalin 15 Julai ini dalam satu rakaman video pendek:

Kenyataan beliau ini sekaligus sebagai penafian dakwaan dalam ruangan pojok Kosmo! yang mengatakan Diana telah bersalin seorang bayi lelaki penghujung Mei lepas di sebuah hospital di Australia.

Menurut Farid Kamil:

…menjalani proses matang kandungan untuk selamat berada di sana. Juga dijangka lahir pada bulan tujuh, In Shaa Allah, 15 hari bulan. Jadi kita sama-sama doakanlah. Saya pun masih berada di Malaysia lagi, akan meneruskan kerja saya. Terima kasih atas doa-doa dan sokongan yang telah diberikan kepada saya–in advance.

Diharap dengan kenyataan Farid ini jelaslah semuanya ya. Kita tunggu saja perkembangannya nanti, semoga dipermudahkan.

132 responses to Diana Danielle Dijangka Bersalin 15 Julai 2013 – Farid Kamil

  1. anon says:

    Ohh. maksudnya 03 nov dia kawen tu dah 3 weeks & 5 days
    Tahniah ala ape pun

    • Anonymous says:

      siap kira dr tarikh die kawen ye? penyibuknyeeeeeee…. 3nov tu dia main, dan pregnant, yes kiraan die masa tu ialah dlm 2-3mggu, sbbnye kiraan pregnant start dr hari 1st dia punya last period paham! semua nak kene bgtau kat sini, cuba la google klu ye pun buduh.

  2. idir says:

    kalau betul anak luar nikah pun apa probnya..tu prob dia..yg kurang cerdik nya, bini dicampak jauh kat ostolia membesarkan perut sorang2. sangat kurang bijak.

  3. Anonymous says:

    yela kesian diana dok sowang waktu perut besar takde manje2 gan suami.
    manusia semua buat silap. Doakan klu betul lah dah wat silap bertaubat lah pd Allah.

  4. mama mia says:

    Apa yang berlaku kena amik iktibar.. mama dulu ngandung anak kedua last period 1 nov 2010 baby keluar 4 ogos 2011 (39 minggu). Mungkin apa yng berlaku ngan farid n DD sudah terjadi.. tak leh nak diundur masa.. anak tidak bersalah. janji farid bertanggungjawab. Semoga mereka dapat mendidik anak mereka menjadi anak yang soleh..

    • Anonymous says:

      btul la tu, abis tu dia kawen 2nov, xkan die period 2nov tu kot, mestilah die period 2mggu sebelum at least.. so cuba kira btul2 salah ke kiraan dia???

  5. Anonymous says:

    yg korang dok ngata kat cni mak bapak si baby yg x berdosa…tp sedar lah wei yg bakal dpt tempias nye in future ialah baby yg x berdosa itu. kesimpulannya, setiap manusia ada wat silap. Asalkan dia sedar dan bertaubat, Insya Allah diampunkan. Tuhan Maha Pengampun

  6. Ayam Kampung says:

    Papepun tunggu je la time buat Sijil Kelahiran baby 2 kelak..even dia bersalin di Australia tp kalau nak baby 2 kerakyatan M’sia..kene still apply kat Jabatan Pendaftaran M’sia. Masa register mereka mintak sijil nikah n laporan rasmi hospital mengenai tarikh kelahiran. Kalau diaorg x approve yg xleh bin FK, itu lain cite.

    Senang cite utk kes ni, suruh DD tunjuk body skrg LIVE samada berbadan dua atau dah kempis selepas bersalin..gambar sahaja x jamin gambar hari ni atau bulan lepas atau photoshop. Walaupun terdapat keraguan..tp sy x berani kata apa2. Biar masa menentukan…

    Papepun semoga hubungan kekeluargaan mereka semakin bahagia.Kalau betul sekalipun rumors 2, itu antara mereka dgn Allah. Mls nak letak kesalahan/dosa kat org.

  7. Nera says:

    Abg nara kena muhasabah diri dgn benda yg berlaku (kena rompak). . .tengok jela page apa dia create skrg ni. . .

  8. MAMA RED says:

    As salam… uolsss… pikir yg elok2… mama dlu kawen after 6 months baru pregnant then sampai 7 nak masuk lapan bulan kene operate coz baby x leh bernafas… x semesti nyer org yg pregnant semua genap 9 bulan….. nobody perfect

  9. maya meira leyana says:

    awl2 lg wrtawan da terbau ikan…hehehe.. :)

  10. bunting pelamin club says:

    bodoh juga korg ni mesti yg dok comment tatau makna BUNTING PELAMIN woi aku kahwin pas 2minggu pregnant gak oi. aku dgn confident nye dan yakin mmg main malam aku nikah je. aku sniry pun terkejut baru kawen 2 weeks dh preggy 4weeks. rupenye 2weeks extra dia kira ari last period bukan 1st main!!!
    BOLEH JGN TUNJUK KEBAHLOLAN DISINI X.? pergi blajar make a research 1st.

  11. senyum says:

    Saya dulu kawin 2 nov,selepas 2 minggu sy demam teruk,dn pergi klinik check,doc minta tarikh first period..sy period tgh bulan 10,kemudian doc kata ”Tahniah puan mengandung 4week,”saya terkejut,tapi doc terangkan,kiraan minggu mengikut first period kerana time itulah waktu subur wanita..so sy x heran diana akan bersalin 15 julai..yg xtau menahu tu..jgn sedap2 main ckp.diana n farid dpt pahala korang dpt dosa…

  12. ahkak pink says:

    aku rasa betoi ja tarikh 2..sbb diowng xkira tarikh dia kwen…diarang kira tarikh awal period sebelum dia kwen 2… sepupu aku kwen 9.6.2012, bunting pelamin beranak 27.2…dia period 27.5.. so dirang amik tarikh hari period 2…40weeks…sudah2 la pitnah org…

  13. ahkak pink says:

    typo
    period 23.5

  14. ZEL says:

    Tak pelik pun jika doktor ramalkan bersalin masa 36 minggu..
    Masa mengandung anak ke-2..
    Masuk 6 bulan.. doktor dah suruh pilih tarikh..
    Memang tak boleh lajak sampai ke minggu 37..
    36 tu last..

    sebabnya.. DARAH TINGGI

  15. stella says:

    org melayu suka komen mmburuk2 kan sndri . . kesian . . no wonder ……..

  16. the adams says:

    Tak nk lah kutuk2 ni tpi tunjukkan bukti pls fk n dd..

  17. nora says:

    knp smua kecoh2 ni, bkn kna mngna dgn FK pn, utk mklmn smua ayah FK Prof Dato Dr Zahari tu dr, mntn Pgh Kesihatan Neg Kedah, skrg pnsyrh perubatan di AIMST univ perubatan d Kdh, jd dr org dok mgata mcm2, psti ayh dia lbh bijak dr kamu smua. Jd jgn tdh mcm2, ok.

  18. nora says:

    sya dlu kwin 22.11.90. dpt ank prtma 11.9.91, skrg ank sya dh nk msuk 22 thn, sya pn dh nk msuk 23 thn kwin, ank sya pn dh 6 llki, mmg kwin cm FK trus prgnt, jd jgn dok ktk klau org cpt dpt baby, baik kshnorg yg kwin berplh thn x dpt ank.

  19. Ms leahh says:

    U guys mmg lawak la,sibuk ja nak tgk perut ,kira tarikh period dia,, not surprised why diana nak duduk di australia during her pregnancy , aman skit ,janji dah sAh dah dia kawen and baby tu pon selamat. Yes she is a an artist , but respect la the fact that dia x mau share her pregnant photos with the media. Peace ;)

  20. mama says:

    sebenarnye dh bersalin ke belum diana neyh?? confius…

  21. Anonymous says:

    Aku x heran kalu DD mengandung sblum nikah. Aku pernah terserempak dgn diorg berdua saje tau kat satu pulau peranginan yang sohor kat pantai timur bulan Apr 2012. So, you all sndiri fkirlah xkan sewa bilik sebelah-menyebelah kot.