Written by Bella | April 13th, 2015

Ekoran dikatakan sebagai pelawak kasanova yang melakukan kerja tidak senonoh dengan peminat wanita, khabarnya nama Zizan Razak sudah dibekukan oleh pihak Astro buat sementara waktu. Berita ini disokong kuat apabila Zizan kini jarang muncul didalam program terbitan syarikat televisyen swasta tersebut.

Walaupun sudah berkali-kali menafikan dirinya sebagai pelawak kontroversi tesebut, orang ramai masih lagi menanggap beliau lah pelawak yang dimaksudkan kerana dalam kenyataan terbaru Zizan mengakui ada berkunjung ke pusat karaoke di negara seberang.

Saya mengaku pergi ke pusat karaoke itu tetapi demi Allah tiada pelacur di sana.

Buat masa ini, Zizan masih belum tampil memberikan sebarang komen mengenai isu beliau dibekukan oleh pihak Astro. Banyak persoalan yang bermain di minda peminat dan media yang ingin mengetahui siapakah pelawak kasanova tersebut agar ia tidak lagi menjadi teka-teki. Adalah lebih baik jika dapat mendedahkan individu  itu supaya beliau serik dan tahu langit itu tinggi atau rendah.

Sumber Berita: Utusan Online

Best Buy WorldP/S: Best Buy World Malaysia adalah ‘one stop centre’ untuk anda mendapatkan 100% barangan authentic seperti minyak wangi, beg tangan, pencuci muka, kosmetik dan banyak lagi. Kepopularitian Best Buy World telah dinikmati dan dirasai di Singapura, Malaysia, Hong Kong dan Indonesia. Antara jenama popular yang ada untuk anda ialah SK-II, Estee Lauder, Clinique, Christian Dior, Chanel dan Calvin Klein. Layari Facebook Best Buy World Malaysia, Instagram Best Buy dan juga laman web Best Buy Malaysia untuk melihat dengan mata anda sendiri.

 

57 responses to Zizan Razak Digam Oleh Astro?

  1. minah jambu sayang nenek says:

    zizan lagi ????

    0

    0
  2. PagiPetangSiangMalam says:

    Perghhhhhhhh…..Makin panas mung Zizangggggggggg. Kalau mmg betol ada org nak jatuhkan mu, mmg successful gila org tu eh? Kalau karena dirimu sendiri, mung jadi begini, silalah take a break n renung2kan lah kesilapan diri. Lps tu, make a come back with fresh ideas wokay? Ammakkkkkk sari!

    0

    0
  3. Anonymous says:

    dugaan zizan tuk 2015

    0

    0
  4. melati says:

    Btol aper yg saya katakan dulu…2 tahun lepas dlm blog ni….Astro bodoh kalau taja Mangkuk ni, sekarang terbukti…tgk lah Cicak Man …nk promosi.. tapi menipu org ramai kuti[pan juta2 lah dlm seminggu….last2 Astro First tk mahu beli Filem Cicak man3 yg bodo tu..

    0

    0
    • astro best ker... says:

      Ko ni msti x tgk tv.. Iklan cicakman dh ad pn utk ditempah di astro best.. Mentaliti mnusia yg kurang pandai.. Dgr je gosip trus prcaya..

      0

      0
    • Anonymous says:

      suka kau kan tengok orang jatuh..ape jenis manusia la kau ni..

      0

      0
      • melati says:

        Kalau saya jadi Zizan Kangkang ni dh lama saya terjun KLCC

        0

        0
        • Anonymous says:

          tapi nasib la zizan tak bodoh macam kau.dia boleh fikir waras lagi.kalau la orang ramai fikiran macam kau memang top la Malaysia ni dgn bunuh diri

          0

          0
      • jenab says:

        aku harap benda ni tak betul. Sebab kalau betul, zizan sebenarnya yg jatuh kan diri dia sendiri. Kalau tak betul, stay strong zizan.

        Harap pihak perempuan yg melayan tu bagi lah klue kalau zizan tak terlibat. Janganlah diam. Kesian org tak bersalah woi

        0

        0
  5. j says:

    NARA
    KAU JE YG TAK SERIK2 MENGAIBKAN DAN MEMALUKAN ORG
    BILA NAK INSAF NARA…SUKA BETOL KAU MENGAIBKAN ORG
    TAHU TAK DIAKHIRAT ESOK APA BALASAN UNTUK ORG YG “KERJA” NYA MENCARI SALAH ORG DAN MENGAIBKAN ORANG.

    REZKI ADA DIMANA2.. ALLAH SURUH FIKIR JALAN APA DAPAT REZKI YG DIREDHAI.. TAK DA PERASAAN BERDOSA & TAKUT KE NARA???

    0

    0
    • J tu apa? JADAH ke? says:

      Ehhhh tolol!!! Yang kau ni, kalau tak suka, janganlah masuk blog abg. Nara ni. Nak bersyarah plak. Membebel mcm Jadah, mcm nama kau jgk. J for Jadah. Kalau dah bagus sgt, pegilah blog lain. Kau kat sini jugak kan? Kau nak baca/cari apa??? Tolol sgt lah kau ni. Pegi berambus sana. Bodoh.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Nama pun sumber citer ni dari utusan online, blog ni siarkan balik je, yg ko nak sentap sgt pehal? Pegi la ckp kat utusan dia carik rezeki tak halal. Bongok. Tak reti baca sampai abis lettew..

      0

      0
    • Anonymous says:

      Ko kata nara aibkan org, yang ko baca blog die apsal eyh? Ko pun sama sibuk nak kipochi kannn.. Dah, pegi main jauh2.. Jgn nak poyo2 jadi ustaz ustazah instant plakkk

      0

      0
  6. fuiyoo says:

    Sian kat mung zizanggg…byk betul dugaan bila dh di atas.baik mung bwk diri,byk org dengki nii…ingat pesan org tua,jgn lupe diri lepas ni dh la.

    0

    0
  7. aku says:

    sabaq la zizannnnnnn

    0

    0
  8. Aku x la minat mamat ni.. tp kesian kat dia..klu bukan dia pelawak kasanova tu mcm mane?? jatuh fitnah mcm tu..selidik dulu betul2..klu betul dia pelawak kasanova tu bwk2 la bertaubat..klu x takot mati at least ingat la mak bapak kt kampung…sekadar pendapat dari manusia biasa..peace..:)

    0

    0
  9. Cinta says:

    Dlm page 1 kat beautifulnara ni sumanya ttg zizan . Jgn lah dengki sgt dgn zizan ni . Perkara biasa je , artis je kot. Rilekslah manusia yg bukan artis pun byk buat kesilapan apatahlagi artis . Satu hal lagi yg komen komen ni x pyh nk komen sgt diri tu bukannya perfect sgt.

    0

    0
  10. Lista says:

    Zaman skg ni byk sgt gossip

    0

    0
  11. Ocean says:

    Zizang

    0

    0
  12. baik says:

    sabar yea zizan..ini suma dugaan supaya kita sentiasa ingat mengigati satu sama lain..btw i will support u forever..be stong man

    0

    0
  13. minah jambu sayang nenek says:

    helo zizan..u sabar aje ok ..rezeki ada di mana2 cuma u nk kena usaha keras untok bejaya n kaya..jangan peduli ape yg orang dh cakapkn usaha sendiri berdiri di kaki sendiri n semua nye sendiri sendiri ok God bless..

    0

    0
  14. k-rol says:

    ade sebab nape 2 org pompuan tu xnk siarkan siapa pelawak kasanova tu sbb nk jaga aib pelawak tersebut…aku rs y buat tuduhan kat zizan ni adalah peminat2 die jgk..sblm ni kan taukey jambu,syok balas dah dikaitkan dgn isu ni..maybe isu ni dh jd kes polis..dan mungkin pihak astro dh tau sape orgnya…………….dan mungkin mrk2 semua mmg xnk dedahkan sbb nk jaga maruah dan aib pelawak tersebut……think positive laaa….dlm islam sndri pun kt dilarang dr membuka aib diri sndri apatah lg org lain…tp klu Allah nk tunjukkan kebenarannya,Dia akan hantar “msg2” melalui org lain..so,hati2 ade y memerhati….

    0

    0
  15. tak paham says:

    Kenapa perlu dibuktikan siapa orang nye? Tujuan? Untuk beri peringatan pada dia dan orang lain? Atau nak jatuhkan dia? Rasanya, bila viral je isu ni, semua orang mesti dah beringat, terutama orang yang buat hal tu dan pasti dia lebih berhati2 dan hopefully tak buat lagi.

    Tapi kalau terus nak dig sapa yang membuat angkara, tu namanya nak menjatuhkan orang tu.

    Lagipun boleh nampak kan isu ni bukan kes tepuk sebelah tangan tapi tepuk beramai2 secara berirama. Jadikan ikhtibar sudah. Jangan tutup periuk nasi orang. Ada sebab Allah tutup aib dia, jangan kita pulak sibuk nak bongkar.

    0

    0
  16. mak jemmsssss says:

    ujian menimpa2.. pasti ada hikmahnya..jika benar anda yg dikatakan kasanova, bertaubatlah… jika x, bersabar n bertabahlah zizan.. semoga diberi kekuatan…Dia menguji sbb dia tahu kita mampu menangani.

    0

    0
  17. Anonymous says:

    die kena gam sbb statement pegi pusat karoke tu kot…psl kontroversi tu x taw la…xkn suka2 astro nak gam…hurmmm

    0

    0
  18. mel says:

    jgn dedah kn aib org kerana Allah akan dedahkan aib kita.

    0

    0
  19. monday blues says:

    aku rs perempuan yg buat pendedahan tu lah yg ptt tampil utk clearkan keadaan. klu betul bkn zizan yg buat, mrk ptt tampil menafikan yg kasanova itu bkn zizan. tp dlm masa yg sama tak mention siapa sebnrnya (kan tak nak buka aib org).ckp je bkn zizan. klu tak nak buka aib org, bersihkan lah nama zizan (kalau betul bkn zizan). berdiam dri begitu saja org ramai akan trs membuat spekulasi dan percaya kasonova itu zizan. spt kata zizan, mna tau ada org yg menyamar jd dia ke.. itu sja rsnya utk membersihkan nma zizan buat setkt ini.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Mungkin jgk org tu zizan sbb tu perempuan tu diam.klu perempuan tu sebut nama lagi teruk zizan nnt. Apa2 pun mcm2 kemungkinan ade. Aku rs pihak astro dh tau siapa dan mungkin dh jd kes polis ke apa. Sbb tu langkah awalnya gam dulu dan buat siasatan.

      0

      0
      • monday blues says:

        tak pa..media di malaysia ni kan hebat2 belaka. tak pun media, para peminat dan warganegara yg prihatin terhadap isu ini akan siasat jg sampai ke akar umbi. mcm kes wawa dan aeril, siap dgn bukti sijil lahir lg..artis yg bercerai, bertunang, berkwin tp tak mengaku..tup2 betol jg..sbb tu gosip2 di msia ni kebnykannya tinggi kebenarannya dgn adanya penyiasat yg berkaliber ni. kalah kot polis siasat kes jenayah..kekeke

        0

        0
      • Anonymous says:

        Klu mcm tu..sepatutnya si perempuan ni x sepatutnya bukak cite. Klu x melayan xkan jadi jugak kan?jd kaedahnya si perempuan pun suka. Jd x payah cite pasal tutup aib sgt la gitu. Gila nk famous sajor!

        0

        0
        • Anonymous says:

          Klu dia turup cerita org xtau la plak yg si jantan ye player. Kang kena pulak kat perempuan lain. So dia perlu jgk la bgtau org lain berwaspada ngan retis bergelar pelawak, kot2 ada org lain termasuk perangkap sama tp x sedar ke.. Dia melayan maybe sbb dia mmg suka kat mamat tu, biasa la perepuan, tabur ayat manis sikit je dah cair, kot2 mamat tu dh dapat apa dia nak, pompuan tu kena tinggal pastu, xkan pompuan tu nak biar benda yg sama jd kat pompuan lain pulak..

          0

          0
  20. kesian says:

    sabar le zizang.. roda jadi artis ni laju sikit berputar.. dah glemer ade je lah y iri hati.. sabar la. duit dh byk kan.. boleh la try buat bisnes niage kopok ikang ke…

    Sedara/i J, y nak sekolahkan abg nara tu.. aku nasihat jgn bace blog hiburan.. putus urat jari ko nak naep ceramah2 nnt.. or jgn baca blog terus.. kesiann..

    0

    0
  21. ikanpari says:

    Xkanla… zizankan kwn dgn ustaz azhar idrus.. org yg dekat dgn ulama.. jarang nak buat camni.. Nauzubillah..
    #harapbukanzizan

    0

    0
  22. kesian zizan kne gam ker..?? says:

    Btol ke kne gam…smpai mcm nie korg seksa die dgn gosip…hurm..tabah la zizan…

    0

    0
  23. poooraahhh says:

    Celakalah yg kluar media sebar cerita pelawak lucah tetapi merahsiakan namanya.. UNTUK APA???
    Saja sekadar nak letup berita?
    Rating naik?
    Keuntungan?
    APA FAEDAHNYA???
    Katanya tujuan supaya elak ramai perempuan jadi mangsa, TAPI.. kalau kau tak dedah nama, kau dah MENYUSAHKAN ORANG X BERSALAH, SIAPA YG NAK TANGGUNG FITNAH YG LUAS??? SIAPA YG NAK KENA HADAP NERAKA PANAS NANTI???

    SI PENGADU sama BODOH dgn MEDIA YG SEBAR!!!

    Selagi pengadu dan media yg sebar berita pelawak lucah tidak dedah nama siapakah pelawak itu, setiap hari hidup mereka diseranah.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Klu expose nama pun nnt kena seranah gak pengadu tu. Sama cam kes ady putra. Dah terbukti pun pompuan tu jgk kena sbb apa? Sbb dia seksi. Duniaaa ohh duniaa!

      0

      0
  24. aku sebatang kara says:

    hmmmm bila la umno nak gam ahli2 dia yg kasanova…hahhaha

    sian gak zizan ni, bagus kawinla cepat…bukan nak elak kontobesi, tp nak barakah kan hidup…business dah ada, dapat anak tambahla rezeki…betina2 bukak aib dia sendiri, mgkin kurang akal kot,just be a man, move on..people will forget…

    0

    0
  25. fafa says:

    aku tak percaya zizan yg buat mcm tu…aku merayu pada dua org perempuan yg dikatakan mangsa..tolong lah bangkit dan nafikan yg pelawak tu bukan zizan..kesian zizan dia juga manusia….keadilan harus ditegakkan..jgn la buka cerita then buat org tertanya2..itu boleh mendatangkan fitnah…buat apa bagitahu umum kalau nk rahsia?..jawab la di akhirat kelak sebab dah tutup periuk nasi org…i will always support you zizan…

    0

    0
    • Anonymous says:

      X payah nk rayu sgt la. Dh terbukti perempuan2 tu nk publisiti..maybe si pelawak tu dh kena blackmail dgn diorang tp x dilayan?pasal tu diorang expose kan benda ni. Maybe ini bru permulaan ..fikir ni je,x layan xkan menjadi..

      0

      0
      • Anonymous says:

        Benda ni bkn sorg pompuan yg kena. Klu sorg kena mungkin sbb nak tumpang popular. Klu dh ramai kena, mmg saje la nak perangkap mamat tu supaya bertaubat. Plus nak merayu kenapa? Xyah la puja retis sampai camtu, retis bukan maksum, ustaz pun ade yg gila seks, ni kan plak retis.. Xyah nak over sgt minat manusia ni..

        0

        0
  26. safiq copot says:

    alaaa kejap je tu..
    yg ada gmbr bogel..rakam tgh main pun rilek je..
    org malaysia ni kan pemaaf dimulut.. ;)

    0

    0
  27. mixblonde says:

    ingat x dulu uncle seekers tu pernah tafsir mimpi cakap zizan ni akan jatuh dgn isu2 macamm ni…hmmmmm

    0

    0
  28. hahha says:

    Nilah masa susah baru kenal sapa kawan sapa lawan. Tgk AWEK pon lariiiiiiiiiiiiiiii xp
    semoga Zizan tabahlah. Tuhan tak bagi test kalau kita tak mampu hadapinye….

    0

    0