Written by AbangNara | November 4th, 2010

wondergirls concert in malaysia

Sesungguhnya kami sangat-sangat teruja dengan kehadiran 5 gadis comel ke Malaysia dari Korea yang menggelarkan diri mereka WonderGirls. Kalau hari tue diorang datang sekadar untuk menyanyikan satu dua lagu di MTV World Stage 2010, kali ini peminat-peminat WonderGirls bakal dihiburkan dengan full concert daripada kumpulan ini.

Semasa menulis artikel ini, kami dah terbayang gerakan manja WonderGirls sambil menyanyikan lagu Nobody:-

[note] I want nobody nobody but you
I want nobody nobody but you[/note]

Maka kepada anda yang merupakan kipas susah mati Wondergirls, sila pastikan anda kosongkan tarikh 11.12.2010 dan bersiap sedia ke Arena AllStars Genting Highland. Harga tiket ialah RM130, RM180, RM250, RM280, RM320 & RM420. Tunggu apa lagi, sila tempah tiket konsert WonderGirls sekarang juga di sini.

143 responses to WonderGirls Bakal Gegarkan Malaysia Dengan Full Concert 11.12.2010 Ini

  1. waniejjang says:

    yes! love them all.. ^_^

  2. CL says:

    ok,x dapat pegi..=_=’

  3. lamina says:

    adoiii

  4. chantek says:

    aigoo x dpt nk pegi huhu..sedey..jyj pun x pegi huhu

  5. Gegeh says:

    minat lagu jew

  6. atherton says:

    besttt…aku mesti pegi…

  7. ben says:

    apsal malaysia sebok nak buat konsert jer…cuba pikir psal dunia skrng…tsunami, gunung meletop, buang anak sana sini, perang sana sini, exident yang pelik2 n etc. Mengalakkan maksiat? sedor la.

  8. ZZZ says:

    nk pergi…

  9. SWEET says:

    I want nobody nobody but u

  10. makcikpot says:

    tgk je la masa mtv concert kat sunway aritu. memang bergegar stage.heheh..http://www.youtube.com/watch?v=CCp242L9aRo

  11. ratu hantu says:

    amboiii…klu mai penynyi pompuan sexy2 atau laki kt malaysia ni trus nk terkejar2 p tgk wlaupun harga tiket mahal…
    tp klu wt concert nayid smau pkat terkejar2 lari masuk umah…

  12. Mat dol says:

    No TQ. tk minat amoi sekeping….zzzzzzzzzzzz.tido lagi baik.

  13. pacat says:

    korang tau tak orang korea ni jenis tak mandi pagi.?

    • jerawat says:

      org malaysia pn ader gak tk mandi pagi aper masalah nyer…bkn dia pakai bilik air umh ko pun

    • ye ke ? says:

      sejuk o…nak2 masa winter…..cuba tanya bang nara…dia mandi tak masa sekolah kat sana dulu

      • able says:

        i dun care~~~btw korean people is the best!!!!klu boys korea encem gler…..pompuan pown cmel gler!!!!!!

        • blerrggh says:

          haha… caya sngat la. d dunia hiburan je. on TV. In real life bole tahan kasar /kureng ajar juga ala2 spupu srumpun nya d utara tu. Llaki depa kalo tk mcam budak skolah mcam gay je, Ntah pa punya stail rambut/fesyen. minah nya pula sepet sekeping sikit2 pouting cam bontot ayam.

        • able says:

          mcm la ko tu cantik sgt~~~~~~~~klu fesyen rmbut dyeowg ntah ape2 x kn artis msia tiru kut bai…..

        • K says:

          mmg pon pacat..geli aku org tak mandi pagi or bile buang air bsr lap aje ngan tisu..urggghhhh!!

        • bella says:

          mcm la artis hollywood tu bersih ngan sme jew mcm korea……..wg luv u all!!!!!

        • mullah says:

          dey, kalu artis mesia tiru – bagus sangat la ka? bwat ketawa ada.

        • mira says:

          bt ketawe engko kate??????abis tu adam af2 tu ape kes???fesyen rmbut mn dye tiru???dr owg negro kew???kusottt sgt………

        • CloneKhun says:

          better dari mat rempit ngan mat pit malaysia :)

        • silentgirl says:

          ahahaha..laki korea ni..dlm tv je npk kemain la kacak..tp lua tv..alahai..cm sutun..

  14. KacangHijau says:

    xyah g laa….jgn tambh dosa….

    • CloneKhun says:

      tgk tv pon bole dapat dosa ye cik

      • priakacak says:

        dosa berlambak kat sekeliling kita, bergantung kepada penghayatan masing2. jgn jadi katak bawah tempurung. muzik dan lagu yang sedaplah yang penting. dun b a hypocrite..k…… kalau takut tambah dosa. duk dlm bilik diam diam..tunggu org bagi mkn. jgn kuar dari bilik sampai tua…dosa x kan ada….see the world with your mind and heart. dun see it with kepala lutut

  15. nony says:

    2PM 2AM dtg sama ngak? huhu, kalu tak, tanak g la.. tak minat WG sgt.. BEG lagi best! wahaha~

  16. HantuHijau says:

    yeah!! rmai2 la kita g……hrap2 runtuh la genting…
    amin…

  17. eszol says:

    ini lah yg merosakkan akhlak remaja perempuan dan menjadi bahan toceng remaja lelaki

  18. plasticpollution says:

    Depa ni la negori yg top of chart d mana ppuannya byak membuat plastic surgery , utama nya double eyelid dan nose job – tu pasat muko smua samo je…kkkk

  19. lolyat gang says:

    x mandi pagi…..busukkkk !!

  20. Amy says:

    Biarla dorang nk plastic pon. Kita ni , x buat surgery pon plastic dari segi perangai. Untung nya ?

  21. karalalala says:

    pesal tak KARA je…..GIRL GENERATION ke…huhuhuhu…ni stakat no body no body jek..hhuhuhu

  22. yuna sada says:

    perlu ke mgagung2kan bnda mcm ni? bnda yg mbawa kpd maksiat….. sggup bhabis duit bratus2 sbb nk bli tket diorg? sdarlah wahai manusia….
    ~aku x suka bkn sbb aku jeles ke, aku nerd ke, aku skema ke… bukan!! tp diorg ni seksi lagi mnyeksakan…

    • ben10 says:

      tak suka diam…ni utk org yg suke jer..

      • K says:

        ben10, saper ko nk suro org diam? kenape ko expect org nak pikir sama mcm ko aje? pemikiran ko bagus sgt ker? if u disagree, tak pyh mcm bagos suro org diam. dan saper kate entry nih utk org yg suke jer..tis blog is not yours ben10..pls get back to reality!!

        • so what says:

          ntahnye..komen ben10 ni mcm sengal.. semua org digelar hipokrit. MCM GUD2 AJE. dia phm ke apa maksud hipokrit?

        • lol says:

          biar la Ben 10 dgn perasannye..dia kan tak hipokrit, tak kuat berdengki dan tak kuat jeles..tak mcm org melayu lain..aku dah bace komen2 dia kat bwh..biar la luncai terjun dgn labunya..

      • mira says:

        kusottttt!!!!!!

        • mira says:

          alabile paramore dtg x lak kecoh ckp berdosa abis tu owg mlayu terkinje2 tu ape hal???npe x kutok artis msia yg gi tgk konsert tu????kt situ lg byk maksiat la……..maksiat ade dimane2 cume kite kene taw batasannye………..

        • zasss says:

          lu tau ker org kutuk ker tak? saper kate org tak kutuk?
          dosa ttp dosa..haram ttp haram..maksiat perlu dielakkan. apa mslh dgn lu mira? gua tengok komen2 lu mcm org tak puas hati jerk

        • mira says:

          of course aq x puas ati memang owg mlayu ske kutok owg kn???klu dh x ske kutok abis bile ske puji melangit…..bleh bla la komen kowg ni x sedikit pn aq heran lalalalala~

  23. x suka wonder girls says:

    diorg sbb make up kot lawa. cuba tgok diorg tnpa make up. xlawa lgsung!!
    setuju dgn pndpt yuna sada

  24. Miss pocO says:

    bang nara, nape x siarkan topik pasal semua anak sosilawati saman pembunuh 60 juta?

  25. HAHA says:

    bila mizz nina sume, korang kutuk, NAZA kahwin cina korang bising….

    bila kes macam ni…lain pulak jadinya…

    KESIMPULANNYA!!!! bila korang tak dapat enjoy/sebahagian drpdnya, kutuk la kerjanya…..

    Bila ada peluang diri sendiri anda utk join…fuh wondergals la jadinya….

    Ni LA pelawat pelawat nara ni….KAKI JELES DAN HIPOKRIT….yg kiamat korang tu sendiri…bukannya mizz nina yg sedang jadi femes dan kaya…ataupun si naza tu yg dapat menikmati isteri lawa gila setiap malam…drpd korang…makin miskin ada lah…pastu malam malam layan tong jer…

    • ben10 says:

      aku sokong ko!!!!

      melayu kite ramai hipokrit…nak jadi baik tapi hati busuk dengki semua ada..

      • zzzzz..... says:

        kalau pasal berhibur melayu memang no.1

        beria-ia berdebat bagai

        • mullah says:

          ko pon 2×5, bab masuk sini baca…kkkkkkk. pot calling kettle black!!!

        • K says:

          tak sume org minat wondergurls..x semua minat mizz nina..different ppl have different views and perspectives..apsal ko nak kecoh ek HAHA??

          biarla org nak suke or tak suke saper pun..sbb pendpt org berlainan dgn pndpt ko u think malays are hipocrite and jealous?? ko tu yg hipokrit dan buruk sangka dgn manusia lain..baik lar sgt ko ni eh?

        • zzzzz..... says:

          marah nampak….truth hurts , is it not?

        • lol says:

          yg kutuk org kuat berdengki or hipokrit tu yakin sgt ke hati sendiri tu suci bersih dari prasangka?nmpk mcm lebih berprasangka buruk kat org lain sampai org punye komen semua slh dan dia aje la manusia yg tak hipokrit. well, cermin diri sendiri lar weh..
          sokong K dan mullah..pot calling kettle black! LOL

  26. bunga chengkeh says:

    waarrrggghhhh*
    jerit bkn psl WG tp kemungkinan 2PM nk dtg skali ade x?
    klo 2PM dtg~!
    aq sanggup naik genting~!

  27. wow..dorg datang sini lagi..hmm
    boleh pegi ni..nobody..nobody..hehe

  28. NwA says:

    xnak pegi..

    aku nak pegi kalo die nanyi dlm versi korea..

    xsuke version english mcm kt worldstage..

  29. bella says:

    wonder girls!!!!wait for me!!!!i’ll be there!!!!!!!!

  30. tyrachan says:

    pasni leh r jemput 4minute dtg mesia lak..hihihi!

  31. Miss pocO says:

    ermmm…budaya luar masuk Malaysia…

    moga bumi Malaysia kekal aman selama-lamanya…amin…

    • dnikon says:

      budaya indonesia,
      budaya thailand,
      budaya myanmar,
      budaya singapura,
      budaya vietnam,
      budaya nepal,
      budaya Omputeh,
      budaya Bangladesh,
      Budaya China,
      Budaya India ..
      Budaya Pakistan,
      Budaya Arab ..ape lagi?

    • huh says:

      ko lagi suke penduduk malaysia macam orang purba ke?duduk dalam gua?

      • mullah says:

        pe punya logic ko? tidak purba tu meniru niru . sanjung2 budaya lain ????.

        • priakacak says:

          bukan sanjung wahai mullah….dari lagu dan bahasa org asing. atleast kita blh tau..rupanya ini loghat mereka…naper la..masih byk lagi masyarakat gua pada zaman sekarang..sedarlah….dunia semakin kecil,,kenal2 lah dunia luar…lihat dunia luar bukan bererti mengalakan maksiat…

        • hahaha says:

          byk cara nak tengok dunia luar. now zmn IT lg mudah kite nak teroka ttg dunia org lain. budaya luar tak masuk pun msyrkt kite ramai yg dah ke luar negara dan blaja mcm2..dok rumah dan mengadap TV dan intenet pun mcm2 boleh blajar. tak perlu ada konsert rakyat asing pun kite boleh maju. tak pyh nak tuduh kite ni manusia gua bile tak besetuju dgn konsert ni..takder modal yg lebih bijak ker?
          well, konsert wondergurls ni bkn bwk masuk budaya korea pun..terkinja2 seksi ada lar!

        • Taeckie says:

          kalo wonder girls x datang malaysia pon dah berlambak2 bohsia2 bohjan kampung buat maksiat..kalo xde ilmu dalam diri memang sume asyik salahkan orang lain..yahudi la,barat la,cina la,kafir la..kan?? no wonder melayu islam x maju2 dari segi pemikiran.asyik salahkan orang lain

        • so what says:

          dah tau byk mslh bohsia dan bohjan msih lg nak tmbh mslh? dah tau kan konsert2 ni bwk kpd lebih byk keburukan dr kebaikan?so, “prevention is better than cure”. selagi leh prevent kite kawal lar sbyk mungkin..ada mender di luar kawalan kite tp stkt konsert ni masih leh dikawal kalo tak mendtgkan pekdah pd bangsa dan negara..

        • silentgirl says:

          the things is..sapo nk g konsert minah sepet kafir ni..g la..kte yg xgemar ni dok jelah diam2.hehehe~

  32. Anonymous says:

    Macam la orang Malaysia x pernah buat plastic surgery.

  33. Gayo Tongsilot says:

    Adooooiii…please la….xde artis lain ker….dorg ne x best langsung wat performance….suara hancur tahap tahi unta…..harap kan muka jer cantik…tp kalau berak tetap tk cuci punggung..! yucks!

    • huh says:

      ko pernah skodeng diorang ke?

      • hahaha says:

        tak perlu nak sekodeng utk tahu cara idup kaum lain lar beb..bykkan bergaul dan tmbhkan ilmu dgn membaca pun boleh tau. pemikiran sempit tul!

        aku slalu pergi ke red box karaoke the curve. tmpt canggih dan moden tapi toilet takder paip kecuali di sinki. aku tanye pekerja situ tapi dijawab diorang tak perlukan air.yg penting ada tisu. zmn moden pun cara hidup mereka ttp camtu.

        • Taeckie says:

          wakaka!!sah2 la ko ni tak pernah kluar negara.cuba cakap tandas mana yang sediakan paip air macam kat malaysia?even singapore pon takde paip air.germany,usa, pon xde hokey

        • silentgirl says:

          eheheh…bab berak x basuh tu aku skong..tp ikotkan, skrg toilet kt msia ni pon mane sume mana ade pipe bro..sume pkai bidet je..walaupun xslesa..better la dr pkai batu(cara istinjak dahulu)..auwwwww!

  34. Rsd says:

    Kesimpulannya daripada apa yang aku baca komen2 utk yg over2 mengumpat ni adalah lbh baik bagi komen yg baik2 daripada mengumpat tak tentu pasal,…bena atau tak tetap gak dapat dosa free2 kan? dosa besar pulak tu….aku cakap ni bukan dsbbkan peminat wondergirls, tapi pandangan ikhlas yg harus diambil berat bersama, k la, tq

    • lara says:

      komen mesti yg baik2 aje ker walaupun utk benda yg tak baik? seronok artis kalo semua org mcm ko ni..menjadik2 la diorang dilambung dan disanjung.

      • Rsd says:

        faham x mksd aku???? bukan komen yg baik2 tu mksdnya memuji….tpi kalo nak tego, tego cara baik2, komen cara betul, yg bernas!….bukan mengumpat maki hamun melampau2 ikut suka, faham x??? kan free2 dpt dosa kalo camtu, if xnak dgr teguran ikhlas aku, terpulang pada ko la, if kau termasuk dlm golongan yg suka maki hamun mengumpat2…dipersilakan…kumpul la dosa menggunung2, tu kalau kau salah seorang drpdnya lah. k tq

  35. Juliette says:

    biarlah fans WOnder Girl tu nak gi konsert Wonder Girl.. bukan salah Wonder Girl tu pun .. dah namanye artis kena lah perform. dosa pahala tanggung la sendiri. jangan la nak mengutuk tak tentu pasal.
    jangan nak babitkan pasal tak mandi pagi ke, berak selet ke.. korang ni walaupun cebok tapi istinjak ke?
    jangan anggap diri tu bersih sangat. korang pun kalau g negara lain pun orang kutuk gak. korang je tak tau. dah. no offense k.

    • nowono says:

      So wat kalu dorang pon kondem kita ??? Like i care

      • priakacak says:

        betul kata Juliette……i support u

        • Rsd says:

          bagus Juliette! komen yg bernas, drpd dok mengumpat x tentu pasal, free2 je dpt dosa, kalo x minat pun komen la cara yg betul, bukan mengumpat x tentu pasal, free2 gak dpt dosakan?

        • lara says:

          Rsd, cube ko bg 1 cth komen cara yg betul about wondergirls kat sini.. aku nak gak baca komen2 org baik mcm ko. org komen ko kate mengumpat so bagi lar komen yg baik2 ko kat sini.. tapi ko jgn lupe t’jwb kat agama ko yer! jgn asyik nak mengagungkan manusia lain sampai lupe halal haram..kalo ko menyokong benda tak elok pun dpt dosa gak..

        • Rsd says:

          aikkk? masih x faham? komen dgn ngumpat jauh bezanya,, kalo ngumpat tu “berak x basuh, suara hancur, tahi unta” sah2 mengumpat!!! kumpul dosa menggunung!! kalo komen cara baik pulak…” tak elok, budaya ni tak baik, moga malaysia kekal aman,” tu baru komen yang betul!….xkan xpat bezakan???? p/s- aku tegur ni dgn ikhlas sbb x tahan dgn sikap bangsa kt yg kuat suka sgt mengumpat, bukan sbb minat wondergirls, masih x nampak lagi perbezaan di antara kedua tu??? harap dah nampak and faham, k take k

  36. silentgirl says:

    xminat sgt pon dorg ni..taw lgu nobody je..huhu.tp btol la..sebok sgt nk g tgk konsert yg tah hape2 die mncarut korg pon xphm..lagu dlm language dorg la.cume kte ni tlalu mgagung2kan org asing ni..ni adalah komen aku..sume org ade hak nk suarakan pndapat. tp tu sume hak individu utk g konsert hape pon..(;

    • huh says:

      diorang boleh cakap english lah.ko ni dok dalam gua ke?

      • priakacak says:

        silentgirl berasal dari gua….kalau x kenal siapa diorang. jgn mencarut…tgk wawancara diaorang…english mmg hebat…artis kita pun kalah….

        • hahaha says:

          artis kite pun kalah? ko sure english diorang hebat? aku dgr biase2 jer..pelat dialek sane. takler hebat mane. kok ye pun nak mengagungkan mereka agak2 lar..LOL!! artis kite ramai yg can pronounce better and speak more fluent than them.

        • silentgirl says:

          ahahah..skati aku la nk ckp ape pon..ade ke aku mcarut?xde kot..hahah! btol ckp ‘hahaha’ tu..sure ke artis kte kalah? pronounciation pon haram..hakhak..

        • pria kacak says:

          silentgirl ..hak bersuara dan memberi pendapat ialah milik semua org.. u back kampung n stay in side cave laaa…

  37. go2hell says:

    Crap korean trash !!

    • priakacak says:

      is not right to say such word….. no body is crap…respect others…….penyanyi ialah kerja mereka..pasal pa yang kutuk abis2 ni? x paham lah fikiran sesetengah org yang berfikiran negatif ni…minda perlu tuning sikit…

  38. jon says:

    wonder girls adalah kudis kudis mate sepet dari korea…dont get me wrong…byk lagi talent2 yg jauuuuuuhhhh lg bagus dari wonder girls…they got C.N BLUE if ur intersted…pffft
    “eiii comey nye yg duduk kt kerusi tu..rase nk f**k je”
    -wonder girls is a perfect band to make a porn film~~~

  39. -.- says:

    Perlu ke jealous dgn org yg tk kacau pn hidup kita dn mengutuk ? Kalau yg ckp wonder girls ni x elok dibawa ke malaysia , aku sokong . Tp tk pyh la nk kutuk teruk2. Aku pon bkn mnt sgt dgn dorang ni.

  40. Jon says:

    Bro alang2 nk kutuk bg kow kow lah…buat ape nk sekat2 filter2….ingat ni ape rtm?…ni blog lah…
    Dh wondergirls tu sampah…maka mmg ptt lah kene kutuk..arghhh bencinye aku ngan wondergirls….klu aku jumpe diorang kg airport aku ludah muke manager die…klu ade anak sedare yg nk ikot move gedik wondergirls, aku lempang pki remote astro

    • priakacak says:

      Roti jon…blajar sampai tahap mane? x abis sekolah rendah kot. mana sampah mana org pun x kenal. ludah kat muka org tu bukan adat org kite..tu kurang ajar namanya. ..benci insan sesama insan adalah satu dosa. kalau pun wondergirl ni ada silapnya..perlukah kita kutuk mereka sebeitu rupa.?.lu.org pikirlah sendiri.

      • jon says:

        adat orang kite? ape ni adat2? adat2 tak menjamin syurga neraka kan….benci insan tu dosa? ko x benci ke ngan rejim zionis? dosa ke? beb….bab bab dosa..pahala lu xyah la sentuh…nnt aku ckp time skola ko tido time pendidikan moral ke pend islam ke lu marah….
        gile hapa back up wonder girl? crazzeyy~~

  41. memula wonderland..
    pastu wonder pets..
    now wondergirls plak..
    hehe… sker ~!! tp sape nk support beli tiket :p

  42. ifiey says:

    abg nara…bestnye wonder girls dtg..2PM bila lak nak dtg Malaysia..heheh

  43. bos surti says:

    hoho xminat wondergirls, xbest pun lagu dia, budak2 sukala. mungkin sbb dia menari kot jadi best. minat giler citer2 korea tp xminatla ini group tambah2 xcun. kalo minat pun aku xpergi. nauzubillah

  44. ATTENTION says:

    Topik hangat la….. Panassssssssssssss…!!!

  45. kaksiti says:

    ceyttt.stakat ber I. YOU dalam drama hebat sangat lahh..bahasa rojak tuh weyhh…hahahahaha

  46. don says:

    kau orang ni sama ajer ler……bukan main lagi pasal benda2 nih..benda yang remeh temeh nih….kauorang duk betekak ni pon dah buat dosa….lebih baik diam la bro…..senang citer nak pegi pegi ler…x nak atau x der duit x yah gi duk diam2…..fikir apa yang ko dah buat ari ni…..dan untuk esok…..jaga diri sendiri…keluarga…..jiran tetangga…..itu dulu yg penting….org melayu islam penuh adat katakan……dah2 ler…tutup kedai ler…korang duk betekak org lain yg untung……pi solat taubat ler lagi bagussss….