Written by Bella | December 2nd, 2015

Ketika Datuk Siti Nurhaliza mengumumkan beliau keguguran selepas hamil dua bulan, seluruh rakyat Malaysia juga merasa sangat sedih dengan berita tersebut. Iyalah, boleh dikatakan sepanjang bulan lepas, pelbagai cerita mengenai kehamilan beliau tersebar. Ramai peminat yang mendoakan agar Siti Nurhaliza bertabah dengan dugaan ini.

Berbicara mengenai hal berkenaan, suami kepada Datuk Siti Nurhaliza iaitu Datuk Khalid atau mesra disapa Datuk K berkata  isterinya seorang yang tabah apabila di duga dengan ujian yang amat besar ini.

Menurut Datuk K saat doktor mengesahkan beliau keguguran, raut wajah Siti Nurhaliza agak sedih namun beliau juga menerima berita tersebut dengan tenang apabila doktor memberitahu beliau masih mempunyai peluang untuk hamil lagi.

Mujurlah doktor yang kami jumpa seorang yang sangat profesional ketika memberitahu tentang berita keguguran tersebut. Doktor turut memberi kata-kata positif bahawa Siti masih lagi ada harapan untuk mengandung dengan mudah selepas ini. Dan perkara itu membuatkan dia tenang sedikit.

Apa pun kami menerima ujian ini dan percaya setiap perkara yang berlaku ada hikmahnya.

Tidak menafikan mereka sememangnya ingin menimang cahaya mata selepas 9 tahun mendirikan rumah tangga, Datuk K bagaimanapun redha dengan ketentuan ilahi dan tetap cintakan isterinya itu walau apa pun terjadi.

Dia seorang yang sangat kuat. Benar kami mahukan anak. Tetapi walau apa yang berlaku saya tetap cintakan Siti.

Buat masa ini Siti Nurhaliza akan berpantang selama dua minggu sebelum terbang ke Jakarta atas urusan kerja.

Tidak dinafikan ugaan Allah SWT terhadap Datuk Siti Nurhaliza amat berat tetapi setiap yang berlaku ada alasannya tersendiri. Kami sokong dengan Datuk K yang tidak cepat melatah dan menyalahkan isterinya kerana keguguran tersebut. Siapa tahu selepas ini mungkin ada lagi rezeki mereka untuk menimang cahaya mata?

Sumber Berita: mStar Online

123 responses to Walau Apa Yang Berlaku Saya Tetap Cintakan Siti – Datuk K

  1. garu kepala says:

    betul ke ngandung? entah2 saja publisiti kot. takut kena tudung mandul…hantar la gambar susu kambeng. waktu preggy x nk heboh, dah gugur kecoh satu Malaya. lisa surihani dpt tahu berisi, terus stop aktiviti seni. yg ko, masih tergedik-gedik menyanyi. x tahu rahim tu lemah, kenapa x berhenti seketika?

    0

    0
    • keladi hamsam says:

      Bising la ko ni… pergi ambil wuduk.. solat taubat.. drp hidup bersangka buruk dan menghina org…

      0

      0
      • Zack says:

        susah juga berlaki kan warga emas ni. sperma atuk umur 50an mana sama dengan sperma belia umur 20-30an. siti pulak dah 36 tu…byk faktor2 yg harus diambil kira!

        0

        0
        • Akak XYZ says:

          susah conceive/lekat, cuba dpt baby berpuluh2 tahun, kalau dah lekat tu… akak sanggup berhenti kerja dik. waktu trimester pertama lagi akak dah hantar surat cuti tanpa gaji/resignation letter. duit dan kerjaya boleh tunggu sekejap. duit harta benda buka segala……

          0

          0
        • datin semah says:

          agak setuju gak. ada juga kebenaran nya. sama2 kita ambil iktibar.
          yg keruh buang ambil yg jernih supaya kes ni x berulang lagi ya wahai siti payung. soon, dia nk terbang ke jakarta …habis sampai bila nak ada anak?

          0

          0
        • aku stuju dgn garu kepala…ke ni sume hanya ‘permainan’ CT semata mata ??
          biasenye org klo cnfirm preggy dia akn rehat n xde nk bt show bgai…ni tak aktifffffffffff je aku nengok…

          xtau knpe tp aku agak dia ni sbnrnye x mgndong pun….ckp mgndong sbb xnk org labelkn dia as MANDUL….
          tak perlu menipu kot klo btol…lambat laun kbenaran akn trbongkar jgk…

          cth mcm lisa, dulu sume org ckp yusri tu mandul n nk tau betul ke x lisa tu preggy, tgok laa nnt ckup bln baby tu keluar ke x….at the end, btol ada baby….

          ni CT bt bnde mcm ni, mana laa org nk cye….pelis laa CT….ths is not the 1st time anda menipu fans ok ;)

          haaa…maroh ….maroh…

          0

          0
        • Daddy Sahdo Tuan Anas says:

          aku pun rasa …it is a….. sign! berhenti la siti hoi. awak bukan muda remaja lagi. tumpukan seketika pada kandungan tu kalau awak betul2 sayang kan tok kay hubby awak tu. sudah2 lah jadi biduanita. jadi ibu la plak. good luck in the future.

          0

          0
        • garu pungkor says:

          lantak ko lah siti. body ko…ko lah buat decision. asyik main instagram je. bersediakah jadi ibu?

          0

          0
        • bibik says:

          lisa surihani lepas bocor news dia preggy, terus x keluar rumah…mengurung diri. mcm tu la.
          kau ni, ke anugerah show undangan pelbagai tunjuk bontot montok ko serata pelusuk. enough…move je. penat la layan kerenah diva ko.

          0

          0
        • Anonymous says:

          LG SATU KASUT TINGGI XLEH PAKAI SGT..DH LA TINGGI PASTU DUK MENARI2 LG..BERSARA SKJB DARI DUNIA HIBURAN..

          0

          0
        • Rooney says:

          Kenapa harus membuat gempar? Tidakkah kalian semua terpikir yg kesukaran untuk seseorang wanita utk mengandung di zaman ini smakin sukar. Pula ditambah dengan gaya hidup, pemakanan, kerjaya dan faktor2 lain yg mendorong kepada kemandulan. Sorry, it is a fact. The truth is hard to swallow but…Kenapa media menganggap ini sebagai satu fenomena baru yg luar biasa? Siti bukan remaja lagi begitu juga dgn si suami. Apapun dugaan haruslah ditempuhi. Banyak wanita2 diluar sana yg sukar hamil menjadikan ni sebagai pembakar semangat bukan jalan meraih simpati. Nobody says it’s going to be easy. Go ahead…dislikes me. It is the truth. I don’t really give a flying f*ck!!!

          0

          0
        • sekadar memesan says:

          insya allah, siti akan mengandung juga!!! tapi sebelum tu… dia perlu meninggalkan seketika segala urusan2 dunia, seni, glamer dan instagram. ini semua amalan2 manusia yg kita sendiri tanpa sedari terlepas pandang hingga terjatuh riak sbg seorang hamba nya kadang2. sifat bongkak, takbur, suka menunjuk-nunjuk allah swt x suka dik. dalam islam pun melarang. sebelum tu, pergi melutut dan mohon sejuta maaf kpd insan2 yg pernah anda sakiti. x perlu ckp nama disini. tuan badan sendiri tahu…kena ingat dan buang ego dan ujub itu. tak paham makna ujub, sila tanya ustaz. dlm dunia ni paksi, kiblat dan nawaitu kita kena betul IKHLAS dik. barulah tuhan makbulkan!

          0

          0
      • ainwardina says:

        Assalammualaikum,

        Asstafirullahallazimmm.. mengapa biadap sangat mulut tu.. jangan mengandaikan atau menabur fitnah “BERDOSA”. Apa punca sehingga kalian mengutarakan percakapan sedemikian rupa… BERTAUBATLAH kita bukan sempurna sangat INGAT ALLAH mengatur setiap Langkah Kehidupan Kita… tak mustahil seuatu hari nanti kita pulak menerima lagi teruk dari apa yang Dato’ Siti alami… Allah tu maha adil.. Ingat…

        0

        0
        • Anonymous says:

          ini adalah antara dugaan dan ujian Nya. adakah dia bersedia memikul tanggungjawab? rasanya siti belum 100%.

          0

          0
        • hamba allah juga says:

          so typical of sitizoners. kritik sikit mula lah maki hamun cut and paste kalimah2 yg dipetik melalui google. tak tertulis pun dlm BN ni…ruangan memuji utk siti. kamon…grow up. dalam hidup ni, biasa la..ada orang suka kita ada yg tak suka. kalau x suka dikritik, jangan berenang dilautan api. simpan instagram tu. x payah nk buat surat karangan berjela menagih simpati. simpati saya hanya 50%…selebihnya saya lebih simpati pada kanak2 dan baby2 yg cukup sifat bukan janin di syria dan palestine yg kehilangan anggota badan, rumah, saudara, ayah, ibu, akak adik, jiran dan dibunuh kejam oleh tentera2 russia. grow up!

          0

          0
        • Anonymous says:

          biasa lah melayu moden…nak dipuji2..dan dibelai2.
          kalau x dapat penghargaan manusia x kena puji…boleh naik sawan.

          huhuhu

          0

          0
      • Nana says:

        betul juga, menyanyi tu bukan ala2 bercakap. menyanyi kena teran suara. suara tu …tenaga ye! tenaga itu kudrat. rehat la dulu cukup2..dah tahu preggy!

        0

        0
        • Pekerja KLIA says:

          biar je lah…yg penting…tambang ERL ke KLIA drp KL Sentral akan naik ke RM 50 sehala… :(

          0

          0
        • Anonymous says:

          doc ke..?nana bodoh..mesti lepasan spm..dan konpem ko neh belum ade anak.
          klu ade anak, malang anak ko dapat mak mcm ko

          0

          0
        • whoppsss says:

          tipikal fans siti, bila mengkritik idola mereka sket mulalah cakap takde spm la, takde pmr la…mcm2. yg nyata, siti pun spm cume pangkat 3…yg lulus subjeck BM dan lukisan je kot. so?!

          0

          0
    • Nurgayah says:

      setuju beb, lebih afdal jika itie berisi sekali lagi, itie harus la cakap pada fans dan hentikan segala kegiatan seni. awak kan susah lekat, kenapa tak berehat sekejap? 9 bulan tak lama. masih pakai high-heels dan baju ketat. pelik juga…

      0

      0
      • sekadar menegur says:

        tak lama sebelum dihebohkan siti pregnen, kt anugerah planet musik singapore tu dia masih hadir ye dan nyanyi. aku pun confused jugak. dia ni serious ke nak baby? masih terkejar2 duniawi dan glamer…what for?!

        0

        0
    • Anonymous says:

      WOW datuk..just wow!

      0

      0
    • Anonymous says:

      setuju jugak. preggy pun masih buat show/terima undangan. ada ke patot?

      0

      0
      • Anonymous says:

        patot..jika sebelum ini dia dah terikat dgn komitmen yg tak boleh dibatalkan..

        0

        0
        • Anonymous says:

          antara kerja dan zuriat? yg mana satu? ini adalah petunjuk. siti belum …BERSEDIA!!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          bodoh..
          klu kau peknen tapi sebelum tu dah terikat dgn keje2 yg xboleh ditangguh atau batal..kau buat jugak.
          unless kau nak tanggung rugi, kena saman.
          bahlol.kan dah mendapat.
          sape kau nak judge dia dan bersedia ke tak.
          itu keje Allah.

          0

          0
        • Anonymous says:

          rasanya kalau dah terima show…kansel..org akan paham la. manusia xkan sekejam tu.

          0

          0
        • Anonymous says:

          alllaaaaa…kalu kena saman pun duit banyak…lawan la kt court. apa susah.

          0

          0
    • ajis_sutera says:

      Salam.
      aku tak paham lah kenapa all the malaysians dipenuhi dgn sikap serta fikiran yg negative & selalu berprasangka buruk kat org lain. dia mandul ke, nak hantar gambar susu kambing ke, susu monyet ke, itu hak dia lah. tak suka, tak payah lah susah payah baca & menaip komen kat sini. dia pun tak mintak jadi semua tu. semua jadi pun dgn izin Allah kan. anyway, dia gugur ke, mandul ke, pregnant ke, dia lagi kaya dari kau, ada produk sendiri, mcm2 benda dia dah achieved, to be compared with you, duduk depan pc kat office, dok tgk beautifulnara ni. apa kau dpt? just stop lah sebar all the negative vibes k? just my 2 cents! :D

      0

      0
      • Anonymous says:

        dorg neh narrow minded..dan kebanyakannye baru nak up..
        baru setahun jagung kenal dunia..
        sangka baek..dorg masih bodoh pengalaman hidup xbyk..huhu

        0

        0
        • cermin says:

          ehh? ke situ plak? kalu ko open minded sgt..kenapa tidak bisa menelan kebenaran??? kenapa tidak tahu beza masing2 ada pendapat nya. biasa lah melayu, tak habis2 menjadi pencacai…menjadi pencium bontot yg tegar. kesiannn.

          0

          0
        • Anonymous says:

          “kalu ko open minded sgt..kenapa tidak bisa menelan kebenaran???”

          Cik Cermin, nak tanya apa kebenarannya di sini? Cik Cermin ni open minded ke? Jawab jangan tak jawab cik

          0

          0
      • Anonymous says:

        Serious kebanyakan komen2 yang bodoh dan busuk hati ni ditulis oleh budak sekolah atau budak2 baru nak up.

        Makcik2 pun ada juga, tapi boleh bezakanlah ayat makcik dengan ayat budak2 hingusan.

        Kalau jumpa memang aku ludah muka budak2 tak matang ni

        0

        0
        • Anonymous says:

          tu mokcik yg mulut joyah..
          suka sebok hal org..
          mulut cm puaka

          0

          0
        • sila lah terasa! says:

          kamon, bila mengkritik siti…budak spm. bila memuji..apa? phd, sarjana muda? please…yg menaip kat atas pun mentaliti selevel…gadis yg baru datang haid. next?

          0

          0
        • Anonymous says:

          “kamon, bila mengkritik siti…budak spm. bila memuji..apa? phd, sarjana muda?”

          Penulis menggunakan nama “Sila Terasa”, memang nampak sangat dia terasa dengan ketidak matangan dan kemudaan usianya.

          Ini bukan bab soal puji memuji, adik kecil, ini soal busuk hati dan hasad dengki.

          Bila jadi benda sedih macam ni, kita patut hulurkan rasa simpati, tak ada yang lain. Ini? Berapa ramai yang condemn Siti konon tak jaga kandunganlah, tak bersedialah, menipu sebenarnya tak pregnant pun lah, kau baca sendiri boleh kan?

          Apa komen kau sekarang, adik kecil? Ke nak abang guna bahasa yang lebih simple supaya budak sekolah rendah pun boleh faham dik?

          0

          0
      • Mamee says:

        Ajiz…” all malaysian” pliz watch out your words…

        0

        0
        • Anonymous says:

          Mamee, terasa sangat dah kenapa? Memanglah bukan “All Malaysians” literally, ayat tu cuma ayat penyata aje. Tak tahu beza ke?

          0

          0
      • Anonymous says:

        Lawak la komen ni

        0

        0
    • Anonymous says:

      Garu kepala…..bodohnya kau ni,……dan busuknya hati kau ni. Mak bapak kau tak ajar hormat orang ke dulu? Hai bodoh….bodoh

      0

      0
    • Kiah says:

      siti ni semua dia nk kejar….show pun masih ambil lagi. rehat lah setahun sis. lepas tu sambung lah balik. kalau mcm ni …susah lah. lepas mengandung, ko gedik la puas2. xde sape melarang haih.

      kak rozi selaku PR siti…pliz take note!!!

      0

      0
    • norsham says:

      Jgn menghina org.Semua tu telah ditentukan oleh ALLAH. So semua wanita yg pregnant tak kira apa pekerjaan perlu stop aktiviti mrklah.Jadi kamu support kami ya..dr segi wang.hahaaa…Tak berakal punya tuduhan…

      0

      0
    • Kepochi says:

      ke sebenarnya x preggy pon.. tp sbb da termalu org asek komen pasal perut dia la, nmpk baby bump la.. last2 terpaksa la ngaku gugur.. mslh nya nape x bgtau je yg dia preggy, nk rahsia2 la pulak.. bila gugur bole pulak nk announced laju2, karang pjg2 kt ig dia.. pape la tok ti oi..

      0

      0
    • Huhu says:

      macam x logik pulak la kalau dia buat macam tu. rasanya umum dah tahu yg dia memang susah nak mengandung :) dia pon pernah cita kalau x silap yg dia guna ivf. kalau dia nk menipu, dari dulu lagi dia dah keluarkan berita macam ni

      0

      0
    • Peminat Seni says:

      People, think with brain please.

      Adakah kau tahu kau tu hamil RIGHT AFTER ALLAH TIUP JASAD BAYI TU DALAM PERUT KAU ON THE FIRST DAYYYY?

      A few days before berita kehamilan tu tersebar, SIti dah lama sibuk untuk uruskan majlis kawin anak tiri dia and 1 week after that, dia buat pulak konsert satu suara vol 2 yang dah diumumkan untuk dianjurkan untuk ganti MUZIKAL FRAGMEN (diumum sejak tahun lepas). kau nampak tak semua niiiii weyhhhh? DIA DAH LAMA TERIKAT DENGAN AKTIVITI SENI YANG DAH DIPERSETUJUI DENGAN BANYAK PIHAK. Takkan dia senang2 nak cancelkan. Pikir weyh, pikir dengan empathy!

      0

      0
  2. Ntah betul ke tidak says:

    Aku pun rasa mcm tu juga..

    0

    0
  3. mumi says:

    May Allah gives Dato ct and family strength in this situation. InshaAllah

    0

    0
  4. Anonymous says:

    give up je. umur ko 40..anak ko baru 4 tahun.
    umur ko 50..anak ko baru 14 tahun.

    0

    0
    • Anonymous says:

      berape umur nabi zakaria semasa Allah kurniakan anak pada dia dan isteri ye..
      vangang ko neh

      0

      0
      • Anonymous says:

        kau nak bandingkan dengan nabi. nabi isteri x menyanyi atas stage sehingga membahayakan kandungan la.

        0

        0
      • semyum kambeng says:

        nabi muhammad nabi terakhir, lepas tu tiada lagi mukjizat allah. your comment is not relevant. nice try tho…. !

        0

        0
        • Anonymous says:

          ko lagi bodoh..teteibe pegi nabi terakhir..mukjizat.
          mesti tak tau sirah neh.
          berpuluh tahun nabi zakaria berdoa memohon dapat zuriat.
          ko pikir dia dapat zuriat sebab mukjizat.
          balik baca sirah ye..

          0

          0
        • Anonymous says:

          Dahlah “Senyum” dengan “Kambing” pun tak reti eja…..konon nak cakap pasal mukjizat……..aku geleng kepala aje

          0

          0
    • Anonymous says:

      Dah tu apa masalahnya. Duit dia berkepuk tua bangka pun boleh je sara anak.. apa punya pelik org2 kat bn ni.

      0

      0
  5. Anonymous says:

    waktu preggy…senyap. waktu gugur..heboh. sesuatu je mak cik nie!

    0

    0
    • mimi says:

      benda elok xelok sgt heboh sbb ade panahan syaitan disitu..if yg mata hasad ada disekeliling kita dan ckp yg xelok maka akan jd xelok, sbb tu xheboh…jgn dok komplen sgt pasal org mcm kita tu baik sgt xde salah xde cacat cela….sbb kita ni semua manusia

      0

      0
  6. Positive thinker says:

    Kurang ajar jugak bahasa kau kan GARU KEPALA….
    Cuba awak tu jadi siti…pastu try dpt zuriat tak pernah lekat..

    Mak aku bilang, kalau baru sgt preggy, tak elok hebohkan dlu..Nak bgtau can, tapi tunggu kandungan cukup kuat.

    Garu Kepala..kalau kau perempuan …aku harap kau la plak rasa mcmana siti rasa..and KAU DITUDUH MANDUL..pe kau rasa plak..TIPU LA KATA KAU TAK TERASA SEDIH N BENGANG ..PUI!!

    DAN, kalau kau tu lelaki kan GARU KEPALA…AKU HARAP LA BINI KAU TU PLAK SUSAH NAK BRANAK N MANDUL..TAK PUN JADI KAT KETURUNAN KAU..

    Mulut puaka sungguh!

    0

    0
    • akutetapaku says:

      Kalau yang komen pasal kehamilan siti. aku rasa patut ko gi sekolah dgn mak korang lah..tak pun tok nenek kalau masih ada.

      Selalunya first kandungan org tak hebahkan sebb kandungan masih baru n tak kuat.anything can happen..gugur especially..

      Ape yg CT makan tu, sebenarnya mmg elok untuk kandungan n tak salah pun.

      Masuk bulan ke 3/4 nak hebahkan pun dah ok.sebb janin dah kuat..

      Bongok jugak kan sains korang ni???? Melayu mmg gini kot..

      Cakap main lepas.tapi otak.otak kerbau..hahaha

      0

      0
    • Anonymous says:

      Ha betul, garu kepala punya komen memang tahap lahanat. Teringin sangat nak ludah berkahak kat muka dia

      0

      0
      • akutetapaku says:

        tu lah…mulut mcm lahanat…
        aku doakan ape dia ckp tu kna tepat kat keluarga dia…

        gasak!

        0

        0
  7. Anonymous says:

    Dtk K tak kisah…sebab dah ada heroes, cuma skarang ni masa senja dia…nak kan berteman…dgn yg baru ni belum cukup mcm yg lama…Hmm

    0

    0
  8. Hai....... says:

    Kalau 40…anak nya 4 tahun…husband nya???

    0

    0
  9. Baby@yahoo.com says:

    Mulut puaka semua yg komen kt sini..doakan dan ckp2x benda buruk kat orang.

    0

    0
  10. hanna says:

    Takziah.

    0

    0
  11. sajepost says:

    lepas je keguguran trs nk ke jakarta.terus nk buat keje.sepatutnye rehatla dulu.mase dikhabarkan pregnant pun nmpak sgt ct ni ambil bnyak undangan nyanyi.sepatutnya tolak semua undangan nyanyi tu n take a rest sbb semua peminat menunggu berita gembira dr die setelah sekian lama.ke siti ni tak nak bgtau yg die pregnant lagi sbb takut klu die bgtau job nyanyi susah nk dpt lagi??ermm who knowss

    0

    0
  12. mr x says:

    X yah LA nk kutuk bagai,doakan yg baik2 jer..

    0

    0
  13. Anonymous says:

    aku pun ada sedikit curious…mcm garu kepala. betul juger!!!

    0

    0
    • ng says:

      tu laaa.. mcm brain storming gak la idea dia..
      mmg betul kalo dh accept offer dan ada kontrak x boleh x perform.
      tapiii… kan ct plan nk ada anak..sepatutnya, dia leh upah d best loyer in malaysia utk draft satu agreement, masukkn satu clause yg menyatakan, sekiranya dia ngandung or any inevitable event occur, dia boleh utk tidak hadir ke show. kata diva..mesti org obey pny kn permintaan dia. hmmm…

      0

      0
  14. Anonymous says:

    SITI BELUM BERSEDIA. INILAH DUGAAN….ANTARA GLAMER, KERJAYA DAN BABY. PILIHAN DI TANGAN MASING2!!!

    0

    0
  15. anon says:

    semak jer lah creta dia ni.

    0

    0
  16. anon says:

    tu sebenarnya…atok sebok nak habaq nak p jenjalan kat yeropah tapi now tak jadi…huh

    0

    0
  17. mak cik tudung labuh says:

    musik itu HARAM !!!!

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Lol…dia plan buat persembahan berbulan lama sebelum dia tau dia pregnant..and lagi pun mana la ade org tau rahim dia kuta ke x…dah dugaan ALLAH…ade org pregnant dok saja pun kalau ALLAH nak tarik nikmat tu gugur gak…perancangan ALLAH siapa yg tau..jgn cakap mengalahkan tuhan..memandai cakap dia xsedia la ape la…dia pregnant pun dia xheboh…wartawan dgn fans dia je yg beriya2 bgtau…sbb ni la dia xhebahkan,sbb dia tau benda belum pasti..lain la masuk 2nd trimester blh la dia confirmkan..

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Sabar lah wahai ct nurhaliza..
    Sesungguhnya zuriat itu mendoakanmu dan menantimu di pintu syurga..
    Itulah kelebihan insan yg kehilangan zuriat ketika hamil atau zuriat itu belum akhil baligh..

    0

    0
  20. Rahsia says:

    Muak lah

    0

    0
  21. Anonymous says:

    move on lah…dia sendiri cari penyakit.

    0

    0
  22. Anonymous says:

    rimas lah…mcm dia je yg gugur. muda lagi….waktu masih ada.

    0

    0
    • Ntah semak laaa…ngandung heboh..gugur heboh..ape la yg di hebohkan sgt pasal ct ni..tgk yg lain x de plak ditatang cm ct ni..buat biase2 dh la.siap masuk buletin utama bagai..dh x de brita penting lg ke malaysia ni???apeeee laaaa…

      0

      0
  23. LaDyBuG says:

    bawak2 lh istighfar bnyk2…smoga Allah buka mata2 pngutuk smua….senang2 je nak mngata org mandul….ingat,bag yg bujang kamu juga bakal brkahwin…jgn kerana mulut puaka kamu,kamu bakal mngalami hal yg sama…bag yg sdh brkahwin…kamu juga punya anak dan cucu…tidak mustahil mereka juga mngalami hal yg sama dgn Tok Ti….dia bersedia atau tidak kita smua tak tahu…jgn senang2 judge org….apa kata kita doakn utk dia…nescaya malaikat akan mndoakn kita balik….salam 1 ukhwah….

    0

    0
  24. ariefsempoi11 says:

    Kelakar aku baca comment2 orang yang tak ada pelajaran, bagi tahu salah , tak bagi tahu salah. Mana ada dlm islam melarang perempuan megandung buat kerja, and please back to qada dan qadar Allah. Ini semua rezeki, ko sapa nak mempertikaikan? At least die ada saham akhirat, buat masjid, bantu mangsa banjir, anak yatim, ada 2 orang budak yang die still tanggung kat gaza? Ko? Ada ape? Ko nak bangga ada anak , siti takda anak? Kalau Allah tarik anak ko? Orang mengata mcm mana ko mengata siti, Apa perasaan kau? Sudah2 lah tu. Ustazah Nurbaya sendiri ada kata takada istilah “perampas suami orang dalam Islam” tetapi ada istilah “perampas suami orang dalam bangsa melayu” . So, sudah2 lah judge orang, apa yang kita judge orang tu, itu yang akan berlaku dalam keturunan kita. To, siti go on with your life, hatter gonna hate you but Allah still there for you. Salam dari s’pore.

    0

    0
  25. Juju says:

    Semaklah..bosannlah..tp bc gak
    Padahal bnyk lg benda leh baca tapi nak bc gak ttg ct..
    Hello..gugur tu bnyk sebab..
    Kalau ko ddk je kat ofis..hadap pc je pun tapi kalau janin lemah..janin x jd..pun gugur gak
    Payah ramai sgt keyboard warrior ni

    0

    0
  26. Berlina says:

    When human play god. Bravo semua! Anda kalah dalam ujian ni. Baru baca pasal hal keguguran retis kemain jadi pakar-pakar kat sini ek. Pakar psikologi, pakar puan, pakar agama, pakar komen, pakar syariah, hakim, peguam, dll. Pergh.. Kesian gak tengok rakyat Malaysia ni. Dahla bodoh kena tipu politicians, bodoh kena tipu cerita retis duniawi. Mesti kehidupan korang ni semua menyedihkan. Menghukum manusia, itu jela yg korang tahu dan buat korang rasa gembira. Huhu. K tetiba rasa macam bodoh gak komen dkt sini. Blah dulu. Bye.

    0

    0
  27. melati says:

    Memang lew cinta sebab duit byk…..cuba Siti tu cam Emma maelbong …suam2 kuku tu , ???

    0

    0
  28. OBSERVER says:

    Untung badan dapat suami cintakan dia….UNTUNG LERRRR

    0

    0
  29. Anonymous says:

    haters ada betulnya. kenapa tidak mengutarakan yg benar? siti bukan maklk istimewa..terkejut ke? org lain pun gugur juga la….move on lah! cuba lagi….

    0

    0
  30. Hola says:

    apa la masalah manusia zaman sekarang ni..suka sangat berfikiran yg negatif terhadap org lain..korang tau ke perkara yang sebenar nk tuduh2 siti tu xmengandung…main sedap mulut je..kang kene diri sendiri baru tau..tak baik mengata benda yg kita sendiri tak tau..duk je diam2 sudah..pk yang baik2 dan doakan die akan hamil lagi sudah la..susah ke nak bersangka baik dgn org lain..haih.

    0

    0
  31. Anonymous says:

    mesti lah cinta sayang khennn..siti byk duit.
    dulu dgn ku yah..ku yah yg byk duit…

    0

    0
  32. Yawnssss says:

    terpaksa telan lah. dulu korang berdua mcm belangkas…..yg punca robohnya masjid.

    ……next?

    0

    0
  33. Anonymous says:

    sume kat sini bangang2 je komen..kne batang hidung sndr bru tau…PADAN MUKE!!

    0

    0
  34. jue says:

    bagi sayalah patutnye CT ni kena rest dulu bila tau dh pregnant, sy sendiri kawin sama tahun dgn CT thun 2006, lepas 7 tahun br ada rezeki pregnant & alhamdulillah anak dh 2 tahun..bila dpt tau pregnant terus berhenti setahun menjahit, buat kerja2 lasak semua…ikut nasihat doktor sebab tau mmg susah nk pregnant..

    0

    0
  35. . says:

    Tak suka siti sbb sgt kampung!

    0

    0
    • anon says:

      aku pun tak suka dia, dari dulu sampai skrg……lbh2 lps dia jadi perampas. lagipun dia ni gedik & kat mana2 je ade dia, muak betol…..kene gih toilet sb nak termuntah, asek2 kesah dia je….dah2 lah, retire je from everything…..

      0

      0
  36. Anonymous says:

    Anak tu rezeki..Allah yg bgi..kalo Allah ckp xnk bgi..nk tarik balik kite kena redha..kalo ct rehat pun..Allah ckp bkn rezeki dia tetap gugur gark..jgn lah pk negatif sgt..kite tak ada dekat tmpat dia..kite xtahu perasaan dia..korang fitnah n ngumpat dia..mcm mne kat akhirat nanti..nk mintak maaf..kalo sedare or jiran sebelah leh gark mintak maaf..nie org yg xpernah kite jmpe..pk2 lah kwn2..pk positif n doa2 kn baik2 kn ok..kite pun dpt pahala..Allah syg ct..tu Allah duga dia..insyallah de rezeki utk dia nanti..aaamminnn

    0

    0
  37. X pe la tok ti..anggap la ni sume ujian dariNya..dia dh bg smuanye harta,kemewahan,pangkat,darjat,dikenali ramai,suami kaya..apa lagi….tp dlm byk2 tu teselit jgk kekurangan pada tok ti.Allah maha adil..x kan dugaan yg mcm ni pon tok ti x blh hadapi..x mungkin kita ni manuasia akan mengecap keindahan sahaja..Allah juga maha mengetahui…

    0

    0
  38. BERSIHKAN HATI!! says:

    kenape la byk sgt yg hati busuk mcm bangkai babi kat sini ek…dugaan die Allah bg mcm tu…korang ckp benda xelok kt org, korang dh perfect sgt ke? lau korang dh ade anak, dh byk anak, confirm korang xpernah rase perasaan org yg xde anak sbb Allah xbg ujian mcm tu kat korang…tu semua kerja Allah and korang xlayak langsung nk ckp ape2…doakan yg baik2 sudah la..ni makin kutuk, hina and mcm2 lagi…mungkin Allah xpernah bg ujian berat kat korang sbb hati korang semua dh busuk..Allah pun dh xsyg…

    0

    0
  39. Anonymous says:

    penat lah nk komen. k bai.

    0

    0
  40. Anonymous says:

    siti ni riak siikit…perasan bagus. dlm kelembutan dia tu, boleh baca aura dia. aura semacam bagus dan FAKE!

    0

    0
  41. Bukan Peminat Siti says:

    Saya berkahwin ketika berusia 18 tahun.. tapi setelah 12 tahun berkahwin, saya disahkan mengandung. Tapi malangnya saya keguguran setelah kandungan memasuki usia 2 bulan.. Tapi Alhamdulillah, selepas beberapa bulan saya disahkan mengandung lagi dan anak pertama pun dah masuk 3 tahun. Sekarang ni saya sedang mengandung bayi kembar.. Insya Allah, banyakkan berdoa.. Allah akan kurniakan rezeki itu kelak.. Nasihat saya, lepas ni kalau Tok Ti disahkan pregnant, kurangkan aktiviti seni.. sebab first trimester tu agak fragile.. saya keguguran dulu sebab saya terlalu aktif.. bila disahkan mengandung lagi, saya terus cakap kat boss supaya dia faham..

    0

    0
  42. Lara says:

    Kenapa macam rasa terdengar2 lagu “kerana percayakan Siti” hehehehe.

    0

    0
  43. anon says:

    fake fake fake

    0

    0
  44. momot says:

    Sabar tokti klu Allah nak bagi dia bagi jgk..sy pun tunggu dekat 4tahun bila dah mengandung 2bln disahkan kandungan luar rahim plk..apa yg berlaku ada hikmahnya..

    0

    0
  45. johnny bravo says:

    ishh….geli geleman dgn pakcik tua nyanyuk ni….uwekkk…

    0

    0
  46. anon says:

    STATEMENT YG MENGADA2……pakcik dah bomohkan siti, pahtu kata masih cintakan dia. Takkanlah nak benci pulak lps keguguran, bodoh betol pakcik attention seeker ni.

    0

    0
    • Yg tahu says:

      pakcik bangkrap kawen siti si lubuk emas , mesti la ckp cinta ! mamdrem power sampai terbodoh siti dok menangung laki .. laki tak beri nafkah duit , bagi nafkah batin tu pon benih dah expired !

      0

      0
  47. Mimi says:

    Berdosa ke kalau Siti takde anak?
    Ada tak terfikir kenapa dia sibukkan diri dengan kerja? maybe sebab nak ubati hati yang kecewa takde anak.

    Once again, kenapa you all sibuk sangat dengan siti?
    Jaga anak masing-masing sudahla.
    Sibuk dok menghentam kata takde anak sebab rampas laki orang lah, tu hah berlambak je orang rampas merampas elok je mengandung.

    0

    0
  48. AtukKimK says:

    Kau keguguran tu mesti ada sesuatu Allah nak ingatkan kat kau… Perasaan sedih, hampa & sakit apabila sesuatu yang kita harapkan tu tak menjadi.. Bagaimana perasaan orang2 yang pernah kita sakiti… Aku harap kau paham siti oiiii…

    0

    0
  49. Tuti says:

    Nabi muhammad prnh bersabda.”sesungguhnyer tikar di tepi rumah lebih elok dr prmpuan yg tidak dpt mlhirkn anak.’-so pk sndri..nabi sndri pnh ckp

    0

    0
  50. Yg tahu says:

    Korang suruh siti nurhaliza bersara duk rumah , tapi korang tahu tak sumber segala kewangan semua nye dtg dari Siti , korang ingat DK tu kaya ? yg kaya siti .. DK dah lama bangkrap , sbb tu bile siti ambik DK , ex wife DK senyum jea tak hadap tak heran pon !! ( fact – sejak kawin ngan siti DK duk rumah jea besarkn telo , siti yg keulu kehilir cari duit , DK goyang telor kt rumah !! )

    0

    0
  51. apa pun alasannya..sebagai manusia yang ada hati nurani dan hati bersih..doakan sahaja yang baik-baik..untuk diri, keluarga, rakan dan umatNYA. Insyallah..yang baik-baik akan datang kepada kita tampa disedari.

    Itu pun kalau kita sedar la…MOGA segalanya DiPERMUDAHKAN.

    0

    0
  52. malisa says:

    Mcm x preggy je pun.ku rasa lbh nak cover je bila org desak2. . Disahkan 13 hb tp masih kehulu kehilir dan pakai kasut tinggi .doc mesti nasihat duduk diam atau admit je hosp utk jaga. Mcm aunty saya kawin 13 thn.rahim x kuat mmg doc swasta admit je .bg rehat yg cukup . 1 lg dia ni kaki upload gambar . .Xda pulak gambar kat sepital .alangkan laki kena dengki merata upload insta.pantang 2 minggu je oulak tu. .Org gugur pantang mcm org bersalin lor . .Ni lps 2 minggu dah nak bekerja .duit x cukup dah ke

    0

    0
  53. salmah says:

    statement laki dia tu macam budak tadika
    semua orang sayang bini pun, tak payah lah nak
    cakap riak mcm tu. takut ct cari yg muda ke
    jgn2 ct x de duit, kena gelek byk2

    0

    0
  54. mimi says:

    Siapa yang mulut jahat sgt sedap2 judge dia tak bersedia la, terima show sana sini la..korang mana tau apa punca..keguguran ni banyak puncanya..kalau kita jaga macam mana pun kalau Allah kata bukan rezeki kita tetap bukan rezeki. mungkin ini cara ALLAH nak menguji hambanya wallahualam. sepatutnya kita doakan CT bukan kita cari apa punca CT gugur..macamla kita tau segalanya. cukupla sakit yang dilaluinya..dengan baca komen mcm korang bertambah sedih hatinya..jangan satu hari nanti korang perempuan2 ni yang mulut cabul sangat, beriya jaga kandungan nanti terkene kat diri sendiri. Nauzubillah. jagalah hati sesama manusia. doa yang baik2 saja.

    0

    0
  55. insan biasa says:

    moga Dato ct kuat.jgn la ckp mcm2 pd dia..kita x tahu.rezeki masing2.ujian masing2.kita doa je yg baik2 utk beliau.ujian kita,kita x thu mcm mana.
    saya ad pnglaman mcm dct.ssh nk preggy.tp bila lekat,xley elak utk bkerja keras.kurat sehabis mungkin.tp masa tu.kena tawakkal pd DIA. kt sini kita kena paham.Allah sntiasa menguji hambanya. tu bahagia beliau.kita??
    hanya memberi pendapat berdasarkan pengalaman.
    moga dct akan peroleh segala kbaikan.cpt2 dpt bby yg soleh.kl ad pilihan,rehat la.sbb bdn kita pompuan ni lain.if rehat.insyaallah..
    #sayabukanpeminatsesiapa :)

    0

    0
  56. cik kuna says:

    Cer Cermin diri sekejap,. Dosa apakah yang telah dilakukan sehingga nasib menjadi begini? Cer renung jauh2…Mungkin ini balasan di atas doa2 orang ….

    0

    0
  57. DR F says:

    tak semestinya menyanyi boleh buat keguguran& x semestinya rahim lemah. Pls baca dan buat research dahulu. ada banyak faktor yang boleh buat keguguran di awal trimester. terutamanya disebabkan chromosome abnormal. tu merupakan punca utama kenapa sering berlaku keguguran di awal kehamilan. Kita x tahu apa punca sebenar jadi jangan lah memandai macam awak tu pakar sangat sampai cakap menyanyi pun boleh gugur. dah bukan tu rezeki dia. doakan saja yang terbaik.

    0

    0