Written by AbangNara | June 11th, 2010

tiz zaqyah fasha sandha jejai

Banyak sungguh komen-komen menarik dalam entri siapakah yang cuba merampas Jejai daripada Fasha Sandha. Tergerak di hati ini untuk membuat beberapa kesimpulan berdasarkan komen anda.

1. Apa yang Fasha alami sekarang ialah karma. Dulu dia mengorat Jejai yang masih berstatuskan suami orang. Sekarang nie orang mengorat pakwe dia kecoh satu dunia. Padahal baru pakwe je pun.

2. Ada sesuatu dengan Jejai yang tak dimiliki oleh lelaki lain. Kalau nak katakan kaya, ramai lagi lelaki kat Malaysia nie yang kaya. Tapi kenapa Jejai yang menjadi pilihan Tiz, Nora Danish dan Fasha? Adakah dia memiliki satu senjata rahsia yang hebat?

3. Ini semua konspirasi untuk menjatuhkan Tiz yang tengah popular. Kemungkinan Fasha jeles dengan kepopularitian Tiz yang mencanak-canak naik semenjak drama Nur Kasih. So Fasha cuba menjatuhkan kepopularitian Tiz dengan konspirasi sebegini.

4. Teori satu lagi ialah Tiz sememangnya seorang awek yang seperti ditulis di media-media. Suka berfoya-foya, ramai pakwe, pergi clubbing dan tak segan silu bawak laki balik rumah. Buat anda yang belum pernah tengok gambar Tiz Zaqyah bersosial, sila tengok terlebih dahulu.

5. Ada satu teori yang agak tak masuk akal tapi masih boleh diterima. Sebenarnya Tiz diupah oleh Nora Danish untuk menghancurkan hubungan Fasha dan Jejai. Nampak macam tak logik kan? Tapi boleh terima pakai gak teori nie.

Apa-apa pun, kami sebenarnya nak gelak je ngan Fasha Sandha nie. Dulu beria mengaku sekadar kawan je ngan Jejai. Tup tup bila jadi camnie gelabah semacam. Poyo kata bengang ada orang ngorat pakwe dia. Padahal kau ngaku sekadar kawan baik je. Fasha oh Fasha.

155 responses to Tiz Zaqyah Mengorat Jejai, Teori, Realiti Atau Konspirasi?

  1. fifie says:

    pdan la muke ko fasha..heheh go go tiz!! :P

    • KK says:

      aku setuju….go go tiz

    • joe says:

      yg beriman dpt yg beriman,yg baik dpt yg baik, yg jahat dpt yg jahat, yg bodoh dpt yg bodoh,…so, mana satu pilihan korang di sini?yg aku pelik tu, apsal laa org berebut dkt jejai ni..nk kata ada rupa, biasa je…kaya sudah tentu la…tp kalo kaya tanpa jatidiri yg elok, tak guna jugak…atau tiz nk rasa ada helikopter dtg buat surprise bday party utk dia kut..sbb tu dia nk cari jejai..hak hak hak…kalo betul la, mungkin Allah nk tunjuk sesuatu secara tunai yg boleh dipertonton oleh smua dan jadikan ia sbg pengajaran supaya tak rampas hak orang lain..

      • fara says:

        nilah dunia artis sokong menyokong…. dua2nya x leh jadikan ikon lansung korang sebok nak sokong si tiz ni tolong la….. korang nak sokong pemneguk arak bengong….. sama la ngan fasha pon….. semua artis skarang ni da mcm kat zaman jahilliah……

        • FASHION says:

          sekrang ni manusia berfikir ttg wang..rupa paras dah x penting da..tu la depa pilih si jejai ni..urm..bese je..duit dia pon bse je..kalo jejai ni pemandu teksi ade org kesah?? dia pon leh ngorat pompuan sebab duit je..ntah2 dia de pasang awek yg lgi cun dari pasha sandel..ye la, nora danish yg kuit muit dari pasah tu pon dia leh tinggal kan..x kesah la dia boleh tinggalkan pasah tu lak..da puas da..nk yg lagi cun melecun..huhuhuhu..

        • rosh says:

          btul tuh

      • limah seposen says:

        sapa si jejai ni? nama mcm ‘original people’ saja… huhuhuhu……

  2. tizsya says:

    mcm ribena oren..gabungan ideal ;)

  3. faz says:

    haha…aku ske yg last tuh!!

  4. SkylineRed says:

    WoW First!!! ;-)

  5. munah says:

    Setuju bang nara…ada konspirasi nak jatuhkan Tizz sengaja dia nak kawan lepas tu jerat Tizz…kolotlah cara Fasha nie tak …entah-entah dia yang bagi info kat wartawan…. pasal Tizz dulu…

    I suspect aje…maklumlah nak kekalkan populariti dia yang dah nak jatuh tu…so rakan-rakan artis jangan berani dekat dengan minah nie….ish ngeri

  6. miss_pinky says:

    al,si tiz ni mmg sosial.
    mcm xthu.
    sume artis baru cmtu.
    berlakon pnye alim ayu,sopan.
    kt lua,masyallah.
    sendri mau ingat.

    • gula getah says:

      memang miss_pinky. dah nama pun belakon. apa yang pengarah suruh buat, dorang ikut je pun. belakon tak bermakna itu rupa perangai dorang yang sebenar. apa daa !!

    • cemomot says:

      xsokong mana2 pihak tau just nak ckp..job die berlakon kan..so pe yg die kena watakkan tu watak jaat ke baik ke..tu hanya watak yg die dpt utk dilakonkan..klu kat luar die teruk tu maknanya die menjadi diri dia..x perlu kot klu dah dpt watak baik kat luar pun die nk kena jadi baik gak..die menjadi diri die r kot….

      and fasha..adoi hai baru pakwe je kot…. time nora danish tu ko wat mcm mn lak..huhhu…kehidupan kita ni bulatan je babe…. pe yg kita wat dulu akn kena gak kat kita…

      abang NARA OITTT… TUL X CIK TIMAH CKP NI!!!

  7. miss_pinky says:

    si fasha pn satu.
    da rampas suami org,heboh plak bile bf er kena kaco.
    haaha.
    dua2 pdn muke.

  8. aku says:

    Jejai – duda rebutan Malaya!

  9. munah says:

    Lucu satu hal dia babitkan Almy sekali….tak patut betul..Fasha nak cari supporter….setakat muka Rizal tu Tizz tak mungkin nak …Kacau jer bolehlah…asalkan dia tak serahkan diri dia tak perlah…..sembelih…and dump jer mamat muka hodoh tu….ambik duit dia…and kita sokong Tizz MUDAH-MUDAHAN TIZZ sentiasa selamat dan berjumpa jodoh yang baik-baik….bukan dengan Mr.R….cuz lepas miskin nanti bolehlah bagi balik kat MS.F

  10. azimat hong kong says:

    Dulu buat taik tp skrg dpt laaa ko taik tu hahaha…poyo aa minah clubbing ni..yennadaa fasha…

  11. crys says:

    saya setuju je if sapa2 nak rampas jejai from fasha..skarang Allah bayar cash, u rampas suami org, org akan rampas apa yg u rampas..karma beb..

  12. didayu says:

    like wat i said in the prev comment, wat goes around comes around…tulah si fasha….baru dia tau camne sakitnye hati bila pmpuan lain menyakiti dia…Allah tu maha berkuasa la Fasha!!! doa org yg teraniya mcm nora tu akn dimakbulkan..mgkin nilah balasan utk ko fasha!!!

  13. Kancilbiru says:

    lagi satu teori, jejai tu mmg playboy yang suka org lawa-lawa. nak cover, dia cakap tiz zaqyah yg call dia.. amacam? bleh terima tak? heheeh

    • akuxpaham says:

      x leh pki sgt.. sbb jejai x kol aku pon, aku pon lawa pe??? hehe, cmnye aku ni x glemer

      • gula getah says:

        AHAHA. siot je you ni. takpa. you bagi gambar you dekat abang nara. nanti dia promote you pulak. mana nak tau nanti abang Jejai call you ke. AHAHA.

  14. Piston Pecah says:

    alahai..tak payah la upah tiz…jejai tu muka macam jambatan tak siap!haha
    ——————————————————–
    Panas Dan Sejuk Dalam Bahasa Melayu

  15. ngumpat itu dosa says:

    dah lah x baek ngumpat….

  16. Aku sokong Brazil….eh salah topik ke??

    hehe

  17. shadina says:

    alalaa..abaikkan je..si FS nih TZ..thn dpn akak vote hang kat ABP….huhuuu..go TZ go..girl….

  18. tyra says:

    agakla…ntah pape fasha2….what goes around comes around (=..remember that!!

  19. huah says:

    aceyh.. kita pung pang punga MENGATA BERBINCANG BERGOSIP PASAL DORANG… KITA TAK DOSA YE? HEH MACAM TUH KER? HUHU… I LOVE BEING HERE CUS DAPATLAH BACA CITER2 MENARIK PASAL ARTIS.. TAPI BAB BILA BACA KOMEN NI.. DARI DIAM2.. TERUS SAYA RASA MACAM.. HUMPPH.. SAPE LAGI BURUK.. ORANG YANG SOSIAL2 GAMBAR BURUK2 TUH KE ATAU KITA2 YANG BERBINCANG SAKAN KUTUK DAN MAKIN KUTUK ARTIS2 NI BILA KADANG2 GAMBAR TUH TAK MENGAMBARKAN SEJAUH BURUK MANA YANG KITA SANGKAKAN DORANG NI… HUM… TAKPELA.. TERUSKAN SELERA YANG SUBJEKTIF.. HIHI “MENARIK” UNTUK SAYA RENUNGKAN PERIHAL MANUSIA.. SEMUA TAK SEMPURNA TERMASUKLAH DIRI SAYA NI.. OK NANTI MESTI ADE CKP TAK SPOTING BLAH LA DARI BLOG NI.. KAN

    • huah says:

      *SPORTING/SUPPORTING

      • so what?? says:

        well..kalo x minat jgn bace komen2 nih..bace tang gossip aje..kite skadar menegur..artis2 tu bersosial, dedah aurat dan tunggang arak..mane leh kite lg teruk..

        x suke jgn bace..takyah nak jadik mcm baik..

        • Nine says:

          btul ckap Huah… menegur kehape kalo sumpah seranah org, kutuk mengutuk… nak tegur tu care baik baru la namenyer tegur… ngutuk org jek pandai… mcm baik sgt jek… yg tukang kutuk tu ntah2, 10x lagi buruk perangai:-p

        • huah says:

          so what is in denial.. typical response yang dijangka. :) dah agak dah akan ckp ” tak payah jadi MACAM baik..” oklaah saya nak jadi BETUL2 baik la.. taknaklah MACAM kan. pfffffftt!!! ;p ..hahaha okok pasni saya main jauh-jauh.. good to knows we’re just human kan.. peace ;)

      • BAEK says:

        saya sokong huah!!!!

  20. sore sempit bersora katak... says:

    minah senget sore lekat kat tekak ni setakat bf dah bising..dulu kan main rampas laki org g holiday sana sini…kene terjah melodi cover bagai….padan muka hang….minah sempit!!!!!!!!
    pandai plak marah..dulu kau seronok..skrg rs pa yg nora danish rasa……komenggggaaa….

  21. fikir says:

    hahaha.. bang nara. gua suka ayat kesimpulan yg no 2 tu. senjata yg hebat? ahahaha…

    adoi, pk positif aje suda le.. ni antara tindakan2 org yg terdesak, kn? mula2 denying byk sgt, last2 dia pun sengal alam secara x sengaja bgtau kebodohan diri sdiri.. wat’ a shame, gurl..

  22. amy says:

    aduhaiii…lawak2…
    ketawa guling2 baca komen2 ni haa…

  23. nk jugak tau says:

    hahaha..speechless aku..tp aku nk ckp gak…bgusla terjun dengan labu2 nya..sume2 bodoh..ade akal xgune..gune nafsu..so nie la jadik nye..haha

  24. E-yan says:

    tiga tiga ekor skali haprak

  25. munah says:

    Fasha insaflah aku nak mintak maaf sebab suggest si Tizz pergi tackle Rizal…tapi pergilah bawak sembahyang hajat ker…Qiyamulai ker kat rumah mintak si Rizal tu terbukak hati nak nikah dengan Fasha…..Itu baru usaha namanya..

    Duit yang banyak tu boleh buat pergi umrah dan haji baru ada berkat hidup daripada tensen2 macam nie

  26. fasha ngokngek says:

    fasha nie kecoh jer..suka cari publisiti jer..

  27. fumakilla says:

    padan muko kau wahai fasha..dulu rampas laki org.skrg org lain rampas bf kau!

    • baby tiz... says:

      bg nara tercicir 1 lagi teori la…
      jajai / jejai sengaja mencetuskan havoc utk menunjukkan dialah lelaki melayu terakhir yg menjd rebutan pompuan yg sememangnya tidak hebat itu…wakakaka..

      • Luna says:

        teori satu lagi…FS nak kasi tau qbil ambak teu..walaupun tak jadi nikah..dia ttp laku dan hot di kalangan org2 2nd hand mcm jejai

  28. razis says:

    saje jer nak komen sikit..hehehe..dunia artis mmg macam nie..lumrah jadi artis…

  29. ija says:

    hua hua hua…teruskan usaha anda TIZ….rmpas jejai..pastu tinggalkan dia….hua hua hua..cam bagus jer si jerejai tu…hua hua hua…2X8 ngn sendat tu…

  30. lala says:

    tggu ak msuk line pas ni..ak x kurg cntik gak..mne thu jejai sangkut t jumpa ak bwk roket lak…haha

  31. lily says:

    ala…xyah la nk berebutkan mamat tu…ramai lg yg lg baik and more worth it…

  32. FTN says:

    buat kat orang lain, sekarang kena batang hidung sendiri..

    mmg patut kena boooooo!

  33. wani says:

    tapi kan weh,.kalau aku tak salah tiz ni rapat gak nya fasha..ni kire kawan makan kawan ke hape ni..? sbb nye aku ade bce twitter die mase smbut bday fasha..tiz ngn kengkawan len siap wat suprise party lg utk si fasha nie..tapi tak tau lah kan..kalau aku tak salah ler..

  34. SayuR BaYaM says:

    what goes around comes around….

  35. SIOT says:

    BUAT PE LA DOK REBUT JANTAN SEKOR NI
    X GUNA JUGA SANGGUP CERAI BINI NAKKAN BETINA LAIN
    YG NORA DOK SALAHKAN FASHA
    KENAPA X SALAHKAN SI JANTAN SEKOR TU
    PANTANG NAMPAK BETINA CANTIK SEMUANYA NAK.

    KALAU AKU TETAP SALAHKAN JANTAN.

  36. SIOT says:

    KALAU SETAKAT NORA
    SI JEJAI TU HAIRAN LA

    PETIK 1 SEPULUH YG DATANG TAU……

    BEKAS BINI DAH GILA TALAK
    SI JANTAN SEKOR NI PULAK
    RAMAI POMPUAN2 CUN YG DIA NAK

    SI POMPUAN PULAK SEMUANYA
    X SEDAR DIRI
    DIPERDAYAKAN OLEH JANTAN SEKOR
    YANG POKET PENUH

  37. weiya says:

    bang nara..kat bpop lepas..ade artikel tentang artis mabuk yang sampai kena papah bw masuk hotel..cuba post kat sni..tgk semua org teka sape

    • bazooka penaka says:

      tul tu..cube post kat sini artikel tu..aku confirm xder sesape akan slh teka..lalala..

      pompuan sore itik nie takut sgt bf kaye dia kene kebas..padan muke..padan muke..padan muke..

  38. acquagirlz says:

    klu betoi pn Tiz nak rampas Jejai dr Fasha, acquagirlz setuju jek..padan la muka tu!Paling best klu ini memang rancangan si Nora Danish N Tiq untuk membalas dendam kat Fasha..good girlz always win..

  39. rashid says:

    Ayyak…Tiz pun kena gak…budak tu baru nak menjadi…sian die…

  40. bibir tiz ni ala2 angelina jolie g2…..

    angelina jolie versi melayu…hehe

  41. puteri sofea says:

    alahai…biar la tiz ni dulu cmne pun..pic2 die bersosial 2 pun bkn nye teruk mane pun…..bkn nye minum ke..merokok ke…lepak pun kat tmpat2 biasa je…itu pun org nmpk…ade artis yg bersosial kat umah…meronggeng kat umah…bile kat luar blakon alim la pulok….lebih bek mcm tiz ni…org tau sape die kat luar…xpelu hipokrit mc sestengah2 artis…itu die berlakon watak bek ke..ape ke..itu dh mmg keja die..kalu x,bukan la namanye pelakon…asik org nk jatuh kan tiz nie je…pasal fasha ni mmg ptut pun die kena mcm 2…nk sgt hak org kan..so kena mrasa jugakla…..mane leh lari hukum karma ni…xdpt skrg esok lusa dpt gak…lalalalalalala~

  42. Tiz cantik…mcm angelina jolie bibir die

  43. Amber says:

    takpe tiz… abang jejai tak nak…. abang bung masih ada… sama lawa… lebih kaya!

  44. munirah says:

    siapa ngurat siapa nih..?
    nguratlah saya..

    ==> Koleksi Gambar Ngeri <==

  45. ryo2x0 says:

    jejai tu apa yg bestnya sampai pompuan2x ni nk berebut
    mmg xde taste btl la dorg nih
    sekaligus merendahkan kualiti msia
    kalau lelaki comel nk berebut logik la jugak

  46. CENCOROT says:

    xsokong mana2 pihak tau just nak ckp..job die berlakon kan..so pe yg die kena watakkan tu watak jaat ke baik ke..tu hanya watak yg die dpt utk dilakonkan..klu kat luar die teruk tu maknanya die menjadi diri dia..x perlu kot klu dah dpt watak baik kat luar pun die nk kena jadi baik gak..die menjadi diri die r kot….
    and fasha..adoi hai baru pakwe je kot…. time nora danish tu ko wat mcm mn lak..huhhu…kehidupan kita ni bulatan je babe…. pe yg kita wat dulu akn kena gak kat kita…
    abang NARA OITTT… TUL X CIK TIMAH CKP NI!!!

  47. jejai says:

    fasha..oh fasha..muka jer cantik. dalam drama kalau berlakon, bukan main lagi ayu. ade beberapa watak tuh memang leh buat orang jatuh cinta (aku sebenarnya). namun, perangai dan tingkah laku anda menyebabkan anda di pandang hina masyarakat. dari satu kontroversi ke kontroversi yang lain, seakan2 tak ade pengakhiran. itula orang kata, rambut manusia nih sama hitam tapi hati lain2. anda kalau baca semua artikel dan blog yang menhina anda, anda tak rasa malu dan bersalah ker? hati anda dah gelap nih rasanya. saya harap anda bca komentar saya nih. lelaki2 playboy mcm jejai tuh sume nak geli2 jer ngn anda. betul ape yg kawan saya ceritakan.semasa dia penah bersekolah dengan anda di perlis dulu, dia kata anda ni memag spesis betina murahan.sejak dulu lagi..maka sekarang, jelasla…segalanya sudah terungkai..

  48. remoteastro says:

    aku sokong tiz…
    tp xnak ah ngan JEJAI yang ntah pape tu..pleaseee…

    tiz, you are much better than that bitch and you can get much more better guy out there…

    hidup tiz!!!

  49. Zaza Muhammad says:

    biasalah klu dah popular kompem ade yg PHD punyer. bkn nk kate si fasha tu jahat atau Tiz tu baik sesgt tp Tiz tu kang tgh glamer, cantik serta imej baik gtu so klu bf ‘kite’ sembang ngan dia, mmg aaa ‘kite’ rase tergugat, in fact diaorg tu blum tentu ade pe pe..

  50. dua2 sama cantik….akhlak je terlebih cantik…

  51. MiE says:

    ok..kesimpulannya di sini…

    sumer orang suker TZ…

    go TZ, TZ, TZ!!!!!!!!!!

  52. suka hati. says:

    Tiz… dont worry k… we will always support u.

  53. pinkredbutterfly says:

    poyo je fasha..aq xsuka pompuan yg mcm nie perampas hak org je…menyampah….giler…pompuan yg mcm nie kena booo kan je..

  54. TABUAN says:

    SUDAH TERANG LAGI BERSULUH….
    BETINA2 NI SEMUA MATA DUITAN JE $$$$ @,@
    KALO LAH SI JEJAI YG KULIT RENTUNG SERUPA BLACK MAMBA TU KEJE KULI PAT SUPER MARKET.. KORANG INGAT SI BETINA2 NI PANDANG KE…?
    hampeh tak pandang! silap2 kena ludah!

    LANTAK LU LAH JEJAI.. ASAL LU BAHAGIA…
    KALO LU NANTI ADA NAK PEREMPUAN.. KALO KENA
    BUBBLE SAMA JANTAN… JGN SALAH KAN ORANG LAIN
    TAU… LU GI TANYA DIRI LU SENDIRI… :(

  55. student bandung says:

    haha gelabah monyet Fasha dibuatnye..blah!! hahaha
    Tiz, I LOVE U!

  56. Bek Mamas Rosmas d' tetes! says:

    Jejai…….. idaman malaya.. rupa tak hensem tapi berharta….

    bukan hartanya tapi bapanya .. bekas menteri besar perak
    orang pasir salak… kampung masih mundur.. depa dok kaya… raya…. goyanng kepala!!!

    bek mamas sokong tiz… kerana bek mama tak fasha sendat…… suara itik …. bolos busuk…….

    jejai … bek mamas restu dengan tiz… selamat tinggal fasha … untuk fasha kalau nak kaya mai mengorat tauke ikan kelisa kat bukit merah ni classs…. hensem daripada jejai tau…. tapi jangan ambik suami bek mama tau….. ahaks!!!

  57. cili says:

    utk stok geli2 je dorang nih. bkn haper pun.layanzzz

  58. seksi giler bibir tiz zaqyah…xde ke sape2 nk bg award kat bibir die ni?

  59. zai says:

    TZ …..carilah lelaki yang beriman yang blh membimbing anda ke arah kebaikan…….

  60. dd says:

    si fasha mmg deserve kena camtu

    btw, tiz xbaik pon.. hipokrit mcm artis lain jugak
    masa dia shooting nur kasih, ada scene kat uia, dorang shoot kat blok asrama aku.. tiz ni xngaku dia smoke kan? mmg dia smoke.. kawan baik aku sndiri nmpak dia smoke dlm van yg parking dpn blok aku tu.. n aku tgk jugak tiz, time tu of coz la dia x glemer lg.. xde la lawa sgt pon.. make up je lbih.. huhu

    • BumbleBee says:

      kan dier penah cabar…kalo betul dier smoke…tunjuk bukti.

      so next time amik gmbr n hantar kt BN…bru bleh cter lebeh :)

      • dd says:

        tu laa.. juz xde bukti.. xkan nk g spy2 tgkap gmbar die.. hehe.. xpelaa.. orang lain mayb xtahu.. tp bukti mmg da ada cuma xble nk prove je.. xpe, Allah lbih tahu =)

        • TZ tu mmg same je r ngn artis laen..die mmg sm0ke n drink p0n…dun w0rry xlame lg kua r pic2 die yg cmtu.. Aq p0n pnah tgk die sm0ke dpan mate aq k0t..

        • dd says:

          huhu.. puteri kenyalang nmpak depan mata.. ada bukti la tu.. aku membe baik yg cakap.. dia yg nmpak.. aku xnmpak. tp xkan mmbe sndiri nak tipu kan? hahaha.. xpe, kuar ke x pic dia aku xkesah sgt pon.. Allah lbih tahukan.. biar la dia xngaku, besala.. jaga nama, jaga maruah sesama manusia.. maruah dgn Allah xnak jaga, biarlah doranggg~~

  61. Jejai Abg Ku says:

    ha ape la..
    untungnyr klu tiz jdi awekku…

    Tiz Awekku?

  62. bigmama says:

    TIZ…TERUSKAN MISI MEREBUT “J” MAN. FS TK KESAH PUNYE CUZ DIA DULU PN AMBIK ORG PUNYE. REBUT TIZ…JGN TK REBUT. BIOR ITIK SERATI MALAYA GUGUR SGLA BULU KT BDN. BIOR TOGEL ITIK BTINA TU. BEST WOMAN WIN. JGN MNGUNDUR SBLM MENANG. TK YAH PKIR PRASAAN FS. TNAMKN FALSAFAH AZWAN ALI…ADE AKU KISAH..

  63. Luna says:

    Scha pula…masuk dlm battle ni..rebut si jejai..hahha biar FS lepas ni buat satu lagi BF…artis2 mesia…yg poyo2..lomba2 lah rebut…biar FS tweet ngan grammar dia yg terabur tue.

  64. siti zakiah says:

    Berikut disertakan empat ‘posting’ Twitter Fasha, semuanya dibuat pada 9 Jun lalu. Memang menarik untuk dibaca. Selain daripada memberi pendedahan – jika apa yang ditulis itu benar – kepada siapa Tiz disebalik watak Nur Amina, yang turut menarik perhatian adalah pengakuan Fasha tentang status Jejai di dalam hidupnya.

    Hari yang indah..My love just made a confession ths morning. Eventhough its was lil hurt, but I can forgive him. The best part was, perempuan tu called my love at 4am. I found out about it last month n I asked her. Then perempuan tu bagi alasan to me that she called on behalf of someone else. Finally my love told me the truth, that she called to ajak lepak with her in subang. To that lady, u better watch out, don’t mess with me ya. I got all the prove in the world. Dulu u dah call bf almy nadia pukul 3pg, n semua org production tau. Jgn sampai aku n almy reveal everything!

    Yup, desperate gila. Dulu masa almy cerita I dengar je.. Bila kena kat batang hidung sendiri baru I tau. Dia ingat semua org nak dia kot. So pathetic RT @Natasya Syaa: @NurFashaSandha eeeuuuuu mmg x th malu punya pompuan…apelah call guy at 3 to 4 am n ajak lepak, aiyooooo desperate ea..

    I tak sangka, selalu nak ajak I keluar with her, rupanya ada intention nak try my bf. Not only that, dia tu dari dulu memang kaki club, tapi ada pulak isu kononnya I ni yg ajar dia buat itu ini. I ramai saksi that she was the one yg selalu sangat beriya iya ajak ajak I lepak with her. Crazy lady. RT @SitiTakhirah: @nurfashasandha good choice. hope that woman finds her own life.

    I yang ajar dia pergi club??? Excuse me… Ramai saksi2 yg tau…, siapa yg selalu ajak siapa. Dia tu bukan budak kecik. Memang dia dah dewasa. Kenapa pulak I nak ajar dia pergi club? Sebelum I kenal dia, mmg dia dah kenal..apa itu club. Sekian,terima kasih. RT @nurazreena: @NurFashaSamdha Sapa laa orang tu. @TizTIzTiz ke? Sebab dulu penah dengar gosip u yang ajaq dia clubbing semua.

  65. maza says:

    dulu aku minat gak si fasha dan tiz..

    sekrang, porrrdaaahhhhh….

    semuanya palsu! & plastik

  66. dua2 palsu dan berlakon…tp bibir tiz mcm angelina jolie…bibir fasha x

  67. i like her lips….hehe

  68. bazooka penaka says:

    buku bertemu ruas..tnggu aje lar episod seterusnye..hihi

  69. lala says:

    sebenarnya aku xminatlah fasha ke nora danish ke atau pun si Tiz ni.. stock pakai buang ape nak heran sangat..Tapi aku rase bukan Pasha sendat ni yg rampas jejai dulukan..itu memang boipren si pansha..sonang yo cito.. kalo orang jantan dah xsudi.. xpayah lah ko nak terhegeh2..isu rampas tu tak timbul.. si jejai ni yang miyang keladi petala ke 8..

  70. chibee says:

    si jejai ni setakat kaya duit AP dgn duit mak bapak dia x payahlah…kalau AP dah takde semua pompuan lari

  71. chibee says:

    AP = ATTRACT PEREMPUAN (dengan keter bentley)

  72. ladyorange says:

    hahahaha…padan muka ngan fasha sendat tu..huhuhu

  73. aleeya says:

    wat u giv, u get back…wat goes around, comes around…
    ada sapa2 setuju ngan sy…
    tiz:keep on moving…
    nora:da truth will come sooner or later…

  74. rose suci says:

    go tiz go…lagipun jejai tu duda,bukan suami orang…setakat bf si sendat je…tak salah… sedangkan kapal terbang dilangit boleh dirampas ini kan pula bf jer..he..he..:P

  75. Reena says:

    Padan muka FS @ F**king Slut!

  76. ngorat aku lagi bagus daaa…

  77. emma says:

    HAMBIK KAU MINAH SENDAT…SUKE SGT MRAMPAS HAK ORG..MMG NIAT C MINAH SENDAT NIE NK JATUHKAN TIZ..JELES LAA TU SBB SKANG NIE, TIZ LBH BYK TWRN BLAKON DRPD DIA, PASTU TIZ PN DPT AWARD ARITU SKALIGUS ‘MNYEPAK’ TITLENYA DULU YG GLEMER KETEPI..RASAKAN..SYABAS TO TIZ ZAQYAH..LUV U… TO NORA DANISH..PASNIE BLEHLAA NORA GELAK SAKAN KT MINAH SENDAT TUE..HAHAHAHAHAHA

  78. guRL says:

    pdn mka fasha
    tp tiz kne aty2 taw….

  79. bukitabal says:

    dlu xsuka tiz, skunk suka sgt kt dye…emm

  80. sofea says:

    [email protected] vs fasha sendot

    im on ur side, tiz!! u go bitch!!

  81. uba says:

    Tiz saja ja test kejantanan [email protected] tu..tapi Jejai dah perasan….tiz nak kan dia betul2..pada hal Tiz main2 ja…hehehe…Jejai tak fikir kot yang Tiz dah main kan dia….

    Si Fasha Sandar ambil la peluang ni untuk jatuhkan Tiz…yg tgh naik..jeles dan nak cover malu kena boo di ABPH baru-baru ni…selain tu dia takut Tiz pula dapat kaut duit mak bapak jejai ni dan tak dapat naik heli…hehehe

    Setakat ini saya minat pada bakat Tiz berbanding Fasha….saya tengok ja…bukan artis sahaja kita pun bukannya sempurna..tapi buat baik berpada-pada dan buat jahat kalau boleh jangan lah..ya

  82. king says:

    oit fasha…hg pon rampas laki org gak…kalaw org rmpas pkwe hg pon ap slahnya….hahahaha

  83. antikamoo says:

    just nk commnt org mcm’jejai’ tuh..byk duet boleyh bli artis kter nih..mula2 nora,n then bler dh xnk just cerai n take fsha..artis jd gler gadoh2 pesal si ‘jejai’ yg aku rse xlar ensem mna pon..nyway,kalo tiz baek,xpayah largh kebas si ‘jejai’ tuh,,coz org yg deserve buat camtuh is da ppl lik we called it ‘fs twins’..bru jumpa bku dgn ruas…wakakakakaa…

  84. Taurus says:

    Da kena lah tuh! Satu tine birah, satu jntn boye….kutuk pun x gune…kata pepatah org jahat utk org jahat, org baik semestinye utk org yang baik2 sajee..agak2 dia org ne spesis yang mane..??? Lu pk la sendiri…!

  85. siti says:

    teori ke-5 tu xlogik. kalo aku tempat nora, malas nk layan tp benci ttp benci. aku xrasa nora masih mahukan jejai, cuma baik sbb anak jer n benci ttp benci dgn fasha. jejai pun benci jugak, cara benci jejai adlh menjadikan diri kool n never except jejai forever ever.
    teori aku lak, jejai dah bosan ngan fs tp sj nk buat nd jeles sbb jejai deep inside sebenanya dah gila talak. pompuan lain xkan buat nd jeles so kena tahan ngan fs jer la. kalo aku jd nd, lantak ko la nk idup ngan fs pun, mesti bosan nk mampus ngan pompuan ngengada n jeles memanjang tu. konfem kerja fs jeles jer kalo dia kawin ngan jejai sbb dia dah buktikan yg jejai tu buaya so kalo dia xbuat jejai pening kepala ngan jeles dia tu konfem dia ada pasang spy diam2.

  86. arechu says:

    aku rasa ini cuma lakonan dia tuk ‘hancurkan’ karier Tiz yg tgh naik skrg ni…terlalu byk sgt teori yg terkait ngan cerita ni..x faham aku..tp, nasib baiklah cerita ni senyap & dah habis pun bila Fasha ngaku Jejai kekasih dia..so, lps ni kawen terus..gerenti xde pompuan laen nak rampas si jejai tu..

  87. HjH K says:

    hmmm..hampehh.. ni simple je laaa.. hypothesis saya.. FS ni dah nak merudum career die so just one word.. she feels ‘threatened’ by the presence of TZ.. especially lagi TZ dah menang anugerah hari tuh so there u go.. jealous much?? so dia dah paranoid dgn pelakon2 baru yang dh naik skang nih! so rapat sikit punnn di anggap nak rampas.. puhhhlease lah.. kalau nak rembat pun takkan TZ nakkan si jejai tu.. dah lah ada masalah dgn nora dulu.. baik rembat yang baik punyaa.. well its just my hypothesis,, oh yea part FF tu.. i think dah nyata2 cuma gossip je lah.. nampak sangat tak de hal punya.. tpi FS saja lah kait2kan nak cover sikit statement…
    Salaaammm~~

  88. lantaliban says:

    eleh biasa lah artis klau ade rupe ciket mule lah nak mnjol nojol muke lantak lah ngn diorg tu! lg pon skrg perigi cari timber pe yg korang bdo sgt hahahahahahaha. engtah2 korang pon sma gak sewe bilek pakai jam je lg mgkok sdri mau engt lah..pls lah jgn jg tepi kain org x baik dunia ni bulat pg balek tang tu jugak…tp apa2 pon fasha mmg cun aku pon nanti2 gak klau ade rzki keh keh keh

  89. […] Tiz Zaqyah Mengorat Jejai, Teori, Realiti Atau Konspirasi? (130) […]

  90. Wow, this is very fun to read. Have you ever considered submitting articles to magazines?

  91. no name says:

    ape yang istimewanye si jejai nie? nak kata ensem memang tak….duit banyak? ish…ramai lagi yang kaya raya kat malaysia nie? aku pun confius ngan dorang nie berebut kan lelaki yang bernama jejai….come on….awak tu cantek cari la yang lebih baik dan boleh membimbing ke jalan yang betul……bagus sangat ke jejai tu….

  92. seri says:

    klau nak kata berebut2 tu,xtau la,tp klau dpk2 kan..mcm jejai ni yg playboy..nora punya la cun,kenape nak mgatal dgn org lain lg??mase tye xngaku becinta,bila dh tau org nak rampas baru nak heboh2 1 malaysia..yg aku xfhm gak byk2 laki asal la laki org gak yg dia nak???dh tau org 2 dh ada bini cari le dato ke laki bujang ke yg btl sesuai dgn dia
    yg msh ank dara!!sekrg tup2 tuduh tiz lak nak rampas jejai,,
    adoi,,pd tiz ko cantik,lawa
    ko cari je laki yg sesuai dgn status ko..xyah nak jejai ni..

  93. seri says:

    pd nora sabo je la..mkn ada yg lbh baik…
    pd fasha udah2 le 2,awk cantik
    tp xsesuai dgn perangai….
    pd jejai duit xbawa ke mati..
    yg pnting hati..pd tiz byk lg laki kt luar 2..cari yg blh mbimbing dan blh mbahagiakn ko..klau dh nora pn senang2 dia buang..ni kn pulak ko…
    klau dia blh 1 sekali x semestinya dia xkn buat lg..
    sory klau ada yg skt hati..ni pndapat sy..

  94. unknown species says:

    baik fasha baik tiz sama2 pompuan mata duitan

  95. Donn Wacht says:

    Some really nice and utilitarian information on this site, likewise I conceive the style has excellent features.

  96. It’s so hard to get backlinks these days, honestly i need a backlink by comments on your blog / forums or guestbook to make my website appear in search engine. I am getting desperate Now! I know you’ll laugh while reading this comment !!!

  97. Grow Taller says:

    There are some attention-grabbing points in time on this article but I don’t know if I see all of them center to heart. There’s some validity but I will take hold opinion until I look into it further. Good article , thanks and we want more! Added to FeedBurner as well

  98. he blog was how do i say it… relevant, finally something that helped me. Thanks

  99. There are some attention-grabbing closing dates in this article but I don? know if I see all of them heart to heart. There is some validity but I will take maintain opinion until I look into it further. Good article , thanks and we would like more! Added to FeedBurner as nicely

  100. good stuff. giving me ideas

  101. Dynamite. I without a doubt loved your essay. I categorically hope to be reading additional efforts from you. I likewise appreciate the region for boiled down comments. A first-rate blog plus enchanting comments is terrific to stumble upon in any piece. Your essay has the whole shebang. It is out of the ordinary that I hit upon such first-rate material.

  102. I want to show my appreciation for your kind-heartedness for persons who need help on in this concern. Your special dedication to passing the message up and down ended up being unbelievably informative and have always empowered others just like me to reach their aims. Your interesting instruction denotes a great deal a person like me and even more to my peers. Warm regards; from all of us.

  103. U.S. President Barack Obama and other Westerly leaders will keep to push for peaceable alteration when potential, Rubin told. But authoritarians in the area have been spooked by the circumstances of Hosni Mubarak.

  104. Urlaub says:

    Hello super toller Blog den ihr da habt. Bin gerade über die Google Suche darüber gestolpert. Gefällt mir echt super gut. macht weiter so. liebe grüsse Martina

  105. Geile Titten says:

    Spitze Da weiss man, wo es hingehen muss Viele Grüsse Moni

  106. I simply wanted to appreciate you yet again. I do not know the things that I would’ve made to happen in the absence of the smart ideas provided by you directly on such a theme. It was before a very terrifying matter in my opinion, nevertheless considering your skilled style you handled that took me to weep for happiness. I am just happy for your advice and then pray you find out what an amazing job you have been accomplishing teaching other individuals all through your websites. I am sure you have never got to know any of us.

  107. Einfach Klasse der Beitrag ist wirklich gut geschrieben mach weiter so Liebe Grüsse Ursula

  108. ms says:

    I’m about to bookmark this after that put aside time and energy to understand the idea as well as re-read this. Thank you for writing this kind of awesome content with RSS. My partner and i rarely work with these.

  109. Just want to say your article is as astounding. The clearness in your post is simply spectacular and i could assume you’re an expert on this subject. Well with your permission allow me to grab your RSS feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please continue the enjoyable work.

  110. Great post! Thanks for sharing! I’ll try to keep up with you.

  111. Many thanks for writing valuable post concerning the subject. I’m a fan of the site. Maintain the fantastic work.