Written by AbangNara | October 20th, 2014

Pastinya Wak Doyok adalah orang yang paling kecewa melihat kemesraan yang terjalin di antara Elfira Loy dan Baim Wong ini. Apa tidaknya, Baim Wong telah menjemput Elfira Loy untuk menjadi peneman dirinya ketika menghadiri majlis perkahwinan Raffi Ahmad. Satu ketika dahulu, Baim Wong pernah secara bergurau membuat pengakuan yang mereka sebenarnya memang bercinta. Adakah dengan kemesraan terbaru ini membuktikan yang gurauan itu palsu dan mereka sebenarnya memang mencintai antara satu sama lain?

elfira loy baim wong

Sekiranya anda seperti Wak Doyok yang ada menyimpan perasaan terhadap si comel ini, penjelasan Elfira Loy ini pastinya melegakan jiwa anda. Elfira memaklumkan yang dirinya tak gemar bercinta dan hanya mahu terus berkahwin. Bukan senang nak cari gadis seumpama ini di zaman moden. Kata Elfira menerusi Berita Harian:-

Dia (Baim) ada menghubungi saya untuk menemaninya majlis kahwin ini. Cuma saya secara peribadi tidak mengenali Raffi mahupun isterinya. Pada awalnya saya sendiri tak diberitahu majlis kahwin siapa yang bakal kami hadiri. Saya tak ada masalah menemaninya.

Pada hari saya tiba di Jakarta barulah tahu majlis kahwin siapa sebenarnya. Sebelum ke Jakarta saya menjalani penggambaran di Manchester, England untuk drama 26 episod berjudul Setulus Janji bagi siaran RTM. Tapi, saya balik dulu ke Malaysia. Saya ke Jakarta ditemani ibu dan adik perempuan dan kebetulan mereka belum pernah ke sana.

Seperti saya pernah cakap sebelum ini, saya memang tak gemar bercinta. Kalau boleh nak terus langsungkan majlis kahwin. Sebab itu dengan Baim walaupun sudah empat tahun kenal, kami hanya berkawan saja.

Soal kahwin itu semua berbalik kepada perihal jodoh. Jika diizinkan Allah dengan sesiapa termasuk Baim pun, saya terima dengan hati terbuka. Tapi kalau bukan jodoh saya, kita tak mampu melawan kehendak takdir.

elfira loy baim wongMenariknya Baim Wong menerusi laporan media Indonesia memaklumkan yang Elfira Loy adalah kekasihnya. Hmmmmm. Adakah Baim Wong bergurau sekali lagi? Atau Elfira Loy malu-malu kucing mahu mengakui percintaan mereka? Apa pun, kalau dah tertulis jodoh, pasti akan berkahwin juga. Sama-samalah kita doakan yang terbaik untuk mereka berdua. Amin.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

39 responses to Temani Baim Wong Di Jakarta, Elfira Loy Serah Soal Jodoh Kepada Takdir

  1. YEKE says:

    Kalau jodoh tak kemana. Suka koranglah nak bercinta dengan sapa pon. Eh, tapi lama betul elfira dah kenal si Baim ni. Huhuhu. Umo Elfira berapa kenal mamat ni. Ada sapa-sapa tau?

    0

    0
  2. huhuhu says:

    hensem ok!!

    0

    0
  3. moon says:

    ok je tu dedua muda x kisah le siapa dia kawin ,doakan aje ,sebabnya di org yg berkawan kita support aje kalau ade jodoh..

    0

    0
  4. x-klasmate Baim Wong says:

    Kapanlagi.com – Artis sinetron Baim Wong pamer pacar di acara resepsi pernikahan Raffi Ahmad dan Nagita Slavina. Dia sambil menggandeng calon istrinya, Elfira Loy mengaku terpacu untuk mengikuti langkah kedua sahabatnya agar segera duduk di pelaminan.

    0

    0
  5. Bunga says:

    Baim ada ngaku yg Elfira Loy awek dia.. boleh buka blog gosip Indonesia…

    0

    0
  6. Comel kedua2 nya. Moga ada jodoh

    0

    0
  7. Anonymous says:

    kalau jodoh takkan kemana …sesuailah tu same padan…cuma pada majlis kahwin tu tak berape bekenan
    dengan baju putih yang dipakai elfira.. .umo masih muda…tapi fesyen so old, baju kembang payung dibawah, sudah tak jaman lagi lah

    0

    0
  8. Leyha says:

    betul tu kalau dah jodoh tak kemana. takpelah tu artis dengan artis kan hehe

    0

    0
  9. When you’re ready to play, you can seek out game ROMs (to
    online games you already own, of course) with the built-in site links,
    which then download straight to the application or to the
    synced Dropbox account.

    0

    0
  10. damia says:

    Tgk chnl astro 141 ttiap ari pkul 7pm. Rancangan gossip terkini artis Indon Halo Selebriti/Hot Shot. Elfira & Baim…dua2 bukan istri/suami org..ada jodoh teruskan je. Cuma…tolong la artis2 Malaysia, bukak minda sikit. Jgn nk bgaya sgt…jd bahan lawak kat sana plak. Pkai bju/warna x kena tempat! Fesyen soooo outdated!! Malu dowhhh. Awk muda lg…x tgk cam ne sume jemputan Raffi/Nigita pakai?? Macam langit & bumi kan?? Fesyen evening gown dorang utk red carpet ke, acara anugerah atau utk peform ke mmg kebaboom walaupon materialnya gabungan lace & batik indon (bukan kebaya ye) Bju pengacara rancangan Hot Shot/Halo Selebriti tu lebih vogue dari bju Che Ta/Erra yg tak abis2 dengan labuci, lace tampal2 & kain ikn duyung. Bosan!! Bagi artis yg berhijab pon fesyen dia cantik, tudung & jubahnye. Tolong la ye….sume designer & artis kat Malaysia ni…

    0

    0
  11. Hanez Suraya says:

    Ok iols jeles ok sebab Baim tu seamat the handsome in the world. Kalau compare Baim tu dengan Wak Doyok umpama kasut Jimmy Choo dengan selipar jepun yang bawak ke jamban tu.

    0

    0
  12. badang says:

    nak juga terong x sunat….keblur spedo x sunat…kau org igt dia nie dah kena spredo ke belum

    0

    0
  13. I’m amazed, I have to admit. Seldom do I encounter a blog that’s equally educative and engaging, and let me tell you, you’ve
    hit the nail on the head. The problem is something that too few men and women are
    speaking intelligently about. I’m very happy that I found this in my
    search for something regarding this.

    0

    0
  14. ayam itik says:

    tak kisah la dia kawin dgn sape ker…tapi elfira, nt bila dah kawin dgn mamat ni, jgn lupa malaysia tau. jgn asyik nk blakon sinetron ja. tak kisah la ada org nak ambik ko blakon ka tak. jgn jadi macam uhuk*asheraf*uhuk*shinclair

    0

    0
  15. anon says:

    Tak pernah dengar nama dia ni, kene google. Badang….dia ni muslim lah. Nama sebenar dia muhammad lbrahim..Sama2 lawa…. Elfira ni gigi dia yg manis and buat dia nampak lawa. Bulu kening pun unik..

    0

    0
  16. abcdefghijklmnopqrstuvwxyz says:

    El special. walau baim wong lebih kacak rasanya El lg sesuai dgn wak doyok. Hanya org2 special je bole membuat lelaki spt wak doyok menjadi lelaki sbnr.

    0

    0
  17. Anonymous says:

    i love both of them

    0

    0
  18. syimah says:

    sweet couple. rindunya dgn Baim Wong (Benci Bilang Cinta)

    0

    0
  19. opah lebay says:

    tak suai , baim tu tampan , miko siapo nak kawin samo baim tu….????????
    baim wong tu cocok sama shanaz adiknya raffi !

    0

    0
  20. kening kecik says:

    Elfira Loy<3 Baim wong

    0

    0
  21. mak jemah jemu says:

    Elfira loy nih padan ngan wak doyok jer…mak jemah ske tgk dieorg bdue….tggi betul taste ko elfira loy..pfff

    0

    0
  22. Munirah says:

    Pendapat saya..rasanya baim wong ni terpikat dengan elfira loy sebab sifat gadis melayu masih ada pada diri si kecik molek ini..yang masih malu2…jaga tutur kata..cuma artis biasa la fashionable.. saya tidak kenal keduanya tetapi ini dari pemerhatian saya..dan untuk elfira loy..si baim sudah mengaku..tak baik menghampakan dia..nampak cara macam suka sama suka..lagipun ini juga salah satu cara untuk merapatkan hubungan malaysia-indonesia

    0

    0
    • sa ha bat says:

      Sopan tu tak la kot… dengan adik beradik sendiri pun asyik tunjal2 kepala… I mean…kalau lelaki tu acceptable lah lagi. Ko tu perempuan kot…kakak sulung pulak tu. Sikit2 main kepala. Mak bapak lupa nak ajar tang tu kot..

      0

      0
  23. Aryana says:

    Baim Wong ni ada iras2 Iylia Fahmi sikit… husband Shafiqah Shafie (minah founder Women of Malaysia) yg bila dah bertudung disukai ramai, pastu baru2 ni dapat offer kerja Firefly, tudung pun terbang melayang…DENGAN BANGGANYA pulak tu.

    1

    0
  24. mimie says:

    comel pulak aku nengok dua orang ni…moga berjodoh ya..baim nampak matang, sesuai nn elfira yang baby face giteww

    0

    0
  25. Anonymous says:

    Doakan moga el dan baim bertemu jodoh.

    0

    0
  26. keiran says:

    suka btul tgok mereka bdua…sepadan betul..Elfira menafi tapi Baim mengaku sangat2..hehe…malah media2 Indonesia terang2 melapor mereka bcinta..moga cepat2 kawin…tengok aksi malu2 mereka dalam rancangan DahSyat RCTI..si Baim tu malu2 kena usik https://www.youtube.com/watch?v=7pd6-2T8Vtk&index=8&list=UUE9-bV_MCGgLnH7v4HSApDg

    0

    0
  27. inaz says:

    serius ckp ada jodoh kalian berdua ni..el dan baim…ramai dah mendoakan adalah tu jodoh insya Allah…baim kene mulakan dulu klu betul niat nak kan ank dara org..good luck both of u…:-)

    0

    0
  28. nina says:

    suka dgn pmikiran matang Elfira yg tak mau bcinta tapi sbagai sahabat je ngan Baim..klu nak serius kawin terus…Elfira ni msh bljr lagi,biar abis dulu…media Indonesia pula terus label mereka sbg pasangan..kesian Elfira

    0

    0
  29. ari wibowo says:

    elfira nak kawin…tentu sudah teramat gatal nak kena gomol baim tu

    0

    0
  30. […] Hubungan akrab dan kemesraan yang terjalin diantara pelakon kacak Indonesia, Baim Wong dan Elfira Lo… Walaubagaimanapun, Elfira sudah berkali-kali menegaskan hubungan mereka tidak lebih daripada seorang kawan. […]

    0

    0
  31. […] Hubungan akrab dan kemesraan yang terjalin diantara pelakon kacak Indonesia, Baim Wong dan Elfira Lo… Walaubagaimanapun, Elfira sudah berkali-kali menegaskan hubungan mereka tidak lebih daripada seorang kawan. […]

    0

    0