Written by AbangNara | August 21st, 2017

Kesian sebenarnya menjadi seorang isteri kepada suami yang bernama Datuk Seri Adnan Abu atau lebih dikenali sebagai Datuk Red ini. Iyerlah, tak habis-habis dengan cerita mengorat perempuan lain. Baru-baru ini, Datuk Red mengakui ada menjalinkan hubungan cinta bersama artis baharu dikenali sebagai “N”, namun berakhir apabila pelakon wanita kelahiran Sabah itu memberitahu Adira mengenai perkara terbabit. Sebelum itu pula Datuk Red pernah kantoi memeluk pinggang Ruhainies. Memang tak habis-habis kontroversinya.

adira

Kalau Abang Nara jadi Adira, memang boleh mengamuk dibuatnya. Namun Adira mengambil langkah yang amat berbeza. Adira buat tak layan sahaja. Adira sudah masak benar dengan perangai suaminya itu yang suka publisiti murahan. Kata Adira:-

Sejujurnya, saya sendiri sudah keliru dengan skandal yang membabitkan suami saya. Malah, saya mengetahui mengenai kontroversi (terbaru) ini pun apabila menerima panggilan bertalu-talu daripada pihak wartawan sendiri.

Anggap saja isu yang timbul ini sekadar perkara remeh yang tidak perlu diperbesarkan kerana pada saya, dia seperti ingin meraih publisiti murahan. Jika diikutkan, manusia mana yang dengan mudah membuka aib sendiri?

Oleh itu, saya memilih untuk tidak ambil pusing kontroversi yang timbul ini. Sebaliknya, saya berhasrat untuk menjaga dan membesarkan anak perempuan saya saja

adira

Abang Nara kagum dengan ketenangan Adira. Tapi betul juga tindakan yang diambil oleh Adira ini. Kalau dah suami memang jenis macam ini, apa lagi kita nak buat kan? Biarkan je lah. Kalau Datuk Red nak kahwin lagi satu pun rasanya memang dia mampu. Nampak gaya Adira pun macam dah redha dan malas nak layan perangai suaminya. Nasib badanlah dapat suami jenis macam ini. Sumber Berita Harian.

Written by Bella | July 22nd, 2016

Datuk Red dan Ruhainies nama yang kini menjadi topik utama dan tumpuan ramai apabila video mereka berdua bermesra dan keluar bersama tersebar di Internet sejak beberapa jam lepas.

Ramai yang tertanya apakah mereka berdua mempunyai hubungan? Iyalah, didalam video berkenaan jelas memperlihatkan Datuk Red merangkul pinggang Ruhainies.

Walaubagaimanapun, Ruhanies dalam satu kenyataan mendakwa beliau diperangkap oleh Datuk Red. Ruhainies juga menjelaskan mereka berdua tidak mempunyai sebarang hubungan dan hanya berjumpa atas urusan kerja.

Namun, Datuk Red juga ada memberitahu beliau tidak tolak jika ada jodoh dengan Ruhainies dan mengakui beliau tidak dapat menahan daripada bermesra dengan Ruhanies .

Terbaru, keluar pula kenyataan yang agak berbeza daripada Datuk Red. Menerusi portal Utusan Online berkata Ruhainies bukanlah pilihan beliau untuk dijadikan isteri ketiga. Antara ciri wanita idaman Datuk Red ialah seorang yang mempunyai imej wanita muslimah.

Pada masa yang sama, Datuk Red juga menafikan dakwaan yang mengatakan beliau adalah dalang disebalik penyebaran video berkenaan dan sengaja ingin perangkap Ruhainies.

Kalau ada peluang memang saya mahu berkahwin buat kali ketiga. Pilihan saya biarlah seorang yang muslimah. Jadi Ruhainies bukanlah dalam ciri wanita pilihan saya.

Kalau benar saya buat perkara tersebut dengan niat untuk popular, lebih baik rasanya saya pilih artis yang jauh lebih popular. Saya yakin ada pihak yang sengaja mahu menjatuhkan imej saya, dalam masa yang sama kasihan juga kepada Ruhainies dan Adira. Bukan apa sekali gus perkara ini dikaitkan terus dengan mereka.

Mana satu kenyataan yang betul ni Datuk Red? Adakah Datuk Red bengang dengan kenyataan Ruhainies yang mendakwa beliau sengaja memerangkap artis wanita berkenaan? Hmmphh…

Sumber Berita : Utusan Online

Written by AbangNara | July 22nd, 2016

Datuk Red atau nama sebenarnya Datuk Seri Adnan Abu yang merupakan suami kepada penyanyi Adira memaklumkan dirinya cukup senang dengan kehadiran Ruhainies, malah sedia menjadikan aktres itu sebagai isteri ketiga jika ditakdirkan jodoh bersama. Kenyataan ini dikeluarkan susulan tersebarnya gambar Datuk Red merangkul pinggang Ruhainies dan juga video mereka berdua ‘dating’. Kalau dah berkemampuan dan memang layak, apa salahnya kahwin sampai tiga kan? Yang penting boleh berlaku adil kepada semua isteri.
ruhaineis dato red
Kata Datuk Red:-

Saya dan Ruhainies tidak ada apa-apa hubungan. Tetapi saya akui sukakan dia. Apabila saya merangkul pinggang dan kami berpegangan tangan, saya anggap dia juga mempunyai perasaan sama. Nak buat macam mana, tangan saya seperti ‘automatik’ pula. “Ini namanya saya sendiri yang mencari ‘bala’. Tetapi, saya berasakan kisah ini seperti dalam cerita P Ramlee (Madu Tiga) versi zaman sekarang pula.

ruhaineis dato red
Betul juga kata Datuk Red tue kan? Kalau kita tak suka seseorang itu, takkanlah kita merelakan pinggang dirangkul dan tangan dipegang. Mungkinkah Ruhainies juga ada perasaan terhadap suami Adira ini? Atau sekadar ‘menghormati’ Datuk Red kerana mereka berdua pernah bekerjasama di dalam video iklan syarikat milik suami Adira itu? Entahlah. Kita sama-sama lihat sama ada mereka berdua ada jodoh atau tidak. Sumber Berita Harian.

Written by AbangNara | December 22nd, 2015

Selepas 3 minggu berkahwin, akhirnya Adira telah pun membuat pengakuan bahawa dirinya sudah berkahwin dan bergelar isteri kedua kepada seorang Datuk Seri. Berkongsi dengan lebih mendalam tentang perkahwinan tersebut, Adira memaklumkan yang mereka telah bernikah di Songkhla, Thailand kerana mempunyai beberapa masalah dari segi urusan dokumentasi.

adira

Adira juga turut menafikah perkahwinan tersebut dilakukan kerana dirinya kecewa dengan kegagalan pertunangannya sebelum ini. Kata Adira:-

Kami mengambil keputusan bernikah selepas hanya tiga ming­gu berkenalan. Jadi, agak sukar bagi pihak saya dan suami untuk menyediakan pelbagai dokumen yang diperlukan di Malaysia, apatah lagi perkahwinan kami membabitkan poligami.

Cara terbaik adalah berkahwin di negara jiran. Ya, saya kini sudah menjadi isteri orang dan status sebagai isteri ke­dua tidak memberi masalah kepada diri saya.

Sekarang ini, setelah lebih tiga minggu berkahwin, saya ambil keputusan untuk umumkan cerita sebenarnya bahawa memang benar saya sudah berkahwin. Saya tidak kisah dengan apa juga tanggapan orang kerana apa yang penting perkahwinan kami ini mendapat restu daripada seluruh keluarga.

Saya pilih untuk menunggu pihak satu lagi (suami) yang bersuara dahulu. Dan bila sudah dapat lampu hijau daripada suami, saya kongsi perkara ini dengan semua orang.

Saya tidak membuat keputusan untuk berkahwin dan menjadi isteri kedua kerana patah hati dengan apa yang berlaku sebelum ini. Soal putus tunang itu persoalan lain dan saya tidak lagi mengingatinya.

Saya yakin ini jodoh yang sudah ditentukan dan saya terima dengan hati yang terbuka meskipun perkenalan dengan suami amat singkat sekali

adira

Satu sahaja pesanan Abang Nara kepada Adira, jangan lupa daftarkan perkahwinan anda di Malaysia selepas ini. Ia adalah perkara yang sangat penting. Kita tidak tahu apa masalah yang akan timbul di masa hadapan. Jadi sekurang-kurangnya bila dah daftar, bolehlah tarik nafas lega sikit. Tahniah sekali lagi buat Adira atas perkahwinan ini. Semoga berbahagia. Sumber Utusan Online.