Written by Bella | April 27th, 2015

Shaheizy Sam mengakui bahawa Syatilla Melvin mempunyai ciri-ciri wanita idamannya. Bersikap rendah diri serta tidak hipokrit dan paling penting pandai mengambil hati juga menghormati orang tua antara sikap Syatilla yang cukup menarik hati Sam.

Saya memang bukan seorang yang mudah meluahkan rasa cinta. Seingat saya kali terakhir saya meluahkan perasaan cinta kira-kira enam tahun atau tujuh tahun lalu.

Saya bukan jenis yang suka menabur janji manis kepada wanita. Kalau berkawan dengan saya perlulah ada dasar percaya, jadi kalau wanita itu rasa ada masa ke depan dengan saya dan dia sanggup tunggu, maka tunggulah.

Tapi jika dia rasa ada orang yang lebih baik, pergilah…saya tidak kisah. Bagaimanapun, saya akui senang berkawan dengan Syatilla sebab dia tidak hipokrit, pandai bawa diri dan tahu menghormati orang. Ciri yang dimiliki Syatilla itu memang ciri wanita idaman saya.

Dalam satu kenyataan sebelum ini, Sam memberitahu  jodohnya sudah dekat dan bersedia untuk berkahwin. Mengetahui Sam dan Syatilla kini sedang hangat bercinta, ramai peminat yang mengatakan bakal isteri Bintang Popular Berita Harian 2014 itu adalah Syatilla.

Walaubagaimanapun, Syatilla tidak mahu memberikan sebarang komen lanjut mengenai hal tersebut begitu juga dengan Sam yang hanya akan mengumumkan perkara tersebut bila tiba masanya nanti.

Sumber Berita: Berita Harian

 

 

38 responses to Syatilla Melvin Miliki Ciri Gadis Idaman Shaheizy Sam

  1. mutiara says:

    oyolah tu..pegi la menikah cepat.

    next!

    0

    0
    • zuanzuan says:

      yeke? harap jgn jd mcm ema & zizan, puji memuji melangit tapi last2 tak jadi kawin….

      0

      0
      • Julia Jakarta says:

        Haha artis Malingsia kampungan bangetttt eh lo Satilah Mevlin hahahaa Sahivi San

        0

        0
  2. minah senget says:

    Bosan bosan bosan!!

    0

    0
  3. che ton says:

    bersikap rendah diri??

    0

    0
    • LOL says:

      Ya ampun!! Rendah diri dan x hipokrit?????!!!! What a fish Mamat ni….eeeeewwwww! Of course if perempuan tergedik-gedik nk sgt jantan tu, sure berlakon bodek itu ini tunjuk baik…kn syatilla tu pernah kata apa salah kita wat baik pula….Tgk!!! Nmpk lakonan x ikhlas sebab nk sgt ke Sam ni. Kalu syatilla baik ikhlas, cabar dia …kenapa x kawan dgn baik baik With Fazura?? Sedangkan Najwa Ex sam bole..oh lupa, Najwa dh ada pakwe n fazura still single n cantik manis kesayangan ramai. So the answer is INSECURE!!

      0

      0
  4. Anonymous says:

    Takyahlah berteka-teki, i love you, you love me, kan senang? Sam ni mcm bagi harapan plak kat syatilla ni, yg pompuan tu pulak happy. Aku bukan apa takut salah orang, nk sorok belah mana? Klau btul pun, sam nnti jgn lupa jemput fazura. Kata kawan je, x kanlah nk dipisahkan hubungan silaturrahim mcm tu je, dosa tau!!

    0

    0
    • Peah Ronggeng aka PR says:

      Akak Peah sokong stetment kau anon..kalau gentle jemput pazura merenjis tepung tawar skali yer..sbnrnya akak peah rasa nak nangis coz sedih sgt..last2 ini ke pilihan hati ngko Sam..bukan jeles, tapi x tau lah napa sedey sgt..huhuhuhuk…..

      0

      0
  5. Anonymous says:

    Yela yelaaaaaaa korang berdua couple yg tgh dating mating. Cukup2 lah tuh nk bteka teki bagai buat org bosan jek. Bukannya kelas Hollywood pon 1 donia nk tau psl korang.

    0

    0
  6. meooooon says:

    kalau dah pelakon,,,boleh jer berlakon depan ko sam wey……
    aku x jelous sebab aku tgk kat fb atau kata mana2 status si syatilla macam x seperti yang SAM katakan tu…ayat pompuan nie penuh dgn kata2 yang memPERLI bagai….
    opsss!!!!!

    0

    0
  7. gembil says:

    riak muka pompuan ni mmg npk menaruh harapan yg tinggi pd sam,kalau x buat ape perli2 fazura,npk sgt ko ni mcm terhegeh-hegeh kat sam ni…

    0

    0
  8. arianna says:

    kahwin jela. dari aritu asyik sibuk cakap nak kahwin. sam ni pun x payah la nak misteri sangat, zaman ko da berlalu

    0

    0
  9. poyos la says:

    alahaii klu da ckp syatilla yg pling rapat konpem la tu dgn dia..xpyh ler nak sorok2 lgi sape jadi bakl bini..sape la undi dia ni..buang karen je korg kna game dgn dia ni..

    0

    0
  10. mak cik ipah says:

    uweks!!!!!!!!!!

    0

    0
  11. ex fans sam says:

    dulu suke sangat sangat dengan si sam ni…lepas apa dah jadi dengan fazura pasal dia and makwe die yang acah acah perempuan manis, terus jadi tak minat…

    kemon la sam……u deserve better than this girl…

    0

    0
  12. Anon says:

    come on la sam, are you blind? Rsa mmg ssuai dia brlakon drama ajaibnya cinta. Ckap manis kat smua pmpuan tp perlu ke ckp syatilla mmpnyai cri gadis idaman? Asal xckp je ya npe prlu berlapik2 lg, bosan kot dgn retis mcm ni

    0

    0
  13. akula says:

    krik..krikk..krikk..

    0

    0
  14. anon says:

    Haa….kalau dah memiliki ciri2 yg kamu suka, takyah lah nak melebih2 puji dia, gih je kawin cepat2. Org dah menyampah dgn kamu berdua. Shatila tu baik ke, siap duk perli2 org, tapi padanlah dgn si sam ni…

    0

    0
  15. bijan says:

    ok…kalo camtu..xde la tinggi mana sgt taste sam ni ek..ala2 je la..

    0

    0
  16. Jemah says:

    Bersikap rendah diri serta tidak hipokrit? Biar benar kome ni Sam!!

    0

    0
    • Senah says:

      kan!! teman pun tperanjat dgn statement si sam. teman tak minat baik sam atau pun anak si melvin tu. tp tgk dr air muka & IG si anak melvin dia bknla spt yg dgambarkan si sam. apa2 pun kt tunggu & lihat la nnt apa cita seterusnya!

      0

      0
    • Anonymous says:

      Agaknya betullah tu tak hipokrit..Itu yg main sembur dan perli orang tak hingat..Tak suka memang betul2 tunjuk tak suka…Suka tunjuk suka…Takda menipu atau berlakon…Ada la bagusnya…Tapi kot ye pun tak hipokrit la katerkan, tengok jugalah situasi dan keadaan kalau tak puas hati tu…Kalau dah tingkah laku dan mulut tak boleh kawal elok2 depan public, tak guna jgk “tak hipokrit” tu..memalukan diri lg ada la..

      0

      0
  17. jijah says:

    lelaki yg baik utk perempuan yg baik.
    kalau sam end up dgn syatilla, boleh agak sam jns org cmne.
    org yg menyindir2, provoke2, menunjuk2 berlebihan kemesraan dgn family sam, dgn kereta sam, x payah laa nk bajet baik sgt.

    0

    0
    • Kebenaran! says:

      Simple to say… perempuan yg baik elok budi pekerti akan dpt jodoh Yg baik respect Gentleman… Elok la Fazura not with him anymore. True colors Of Shaheizy Sam nmpk sgt player…x sangka low class pilihan mamat ni dgn buta suka prempuan show off , perli hasad dengki, meroyan panggil peminat dgn berbahasa kan “radio buruk” dlm twitter…what a brilliant ! Merendah diri dan tidak hipokrit? stop IT la SAM x payah nk heboh dunia industry nk cover Line pelakon pompuan tu perangai bagus konon . They re not stupid dohhh… u sendiri pun hipokrit jatuhkan maruah kawan sendiri…no wonderla…ramai kawan seangkatan kurg support SAM anymore …jgn bersikap riak bagus. karma is karma bro….tgk la…To Fazura- really salutan u now the way u handle and very calm person. bodoh nye Sam buta sedangkan mak dia n her sis Zizie still support respect her..

      0

      0
  18. reader says:

    Kenapa la byk sgt gambar2/iklan lucah kat nara ni ye. apa perlu nak dibuat pautan gambar lucah ni. rasa mcm layari laman lucah plak. Cukup2 la tu nara, takka nak dpt income dgn cara cam ni kot. Banyaknye dapat dosa,

    0

    0
  19. reader says:

    kenapa lately byk sgt gambar/iklan2 lucah kat nara ni. dah2 la nara, takkan nak dpt income nge cara camni kot. Rasa mcm browse web porno je. ish2, nara bagi anak bini makan dengan iklan/crite cenggini ke. malu kalau budak2 baca, promosi percuma je je gambar2 lucah ni. harap skmm ambil tindakan pd blog2 mcm ni.

    0

    0
  20. Anonymous says:

    omg sudah sudah la nak bagi hints, berteka teki semua ni/ naik menyampah dengan artis ni. yang terlalu berahsia dan terlalu open sampai semua details nak bagitau. cakap je la, saya dan so-and-so bakal berkahwin. lepas tu dah diam jangan cakap lagi dah sampai majlisnya. tak boleh ke buat everything in moderation? pffft

    0

    0
    • bengong tul Sam says:

      Masalah ye Sam buta bodoh menilai. Ngan campur perangai kawan dgn
      Perempuan Yg pretend baik la
      Sgt sedgkn hati busuk kat orang. Tu lagi bertimba low minded.

      0

      0
  21. otak artis vs maslan says:

    bapa kali nak habaq jangan puji seseorang itu sebelom kawen,,,semuanya yg kamu nampak lakonan semata2..note

    0

    0
  22. ira syaziera says:

    tggu ape lg..nikah la… Jgn pndai ckp jerk.. Tggu lame2 nati melepas plak…

    0

    0
  23. jlo says:

    sapa add fb syatila tu or IG… ?? meh copi pes kat sini skit.. nak gak aku tahu dia perli camne..

    0

    0
  24. Anonymous says:

    jlo..aku ade follow ig si syatilla tu…ig dia @syatillamelvin.. memang kuat PERLI minah tu..nak copy ape yg dia perli tu mcm banyak la pulak..baik ko tengok sendiri je la ek..

    0

    0
  25. Diva says:

    Laa x Ablis lagi cerita dongeng pelakon ni….yg tergamam terbeliak duk kata x hipokrit??!!! Hello!!!! Rabun buta ye Sam cover line pelakon tuu. Pastu statement kata past sekali luah cinta 5-6 tahun lepas…..eh kenapa SAM ni x abis2 nak jatuhkan nama Fazura lagi dan lagi.?? perli x abis…Nape x cakap direct Yg Fazura tu penipu if benar??!! Kecut betul jantan pelakon ni…eeeeeee! Pastu ckp mcm jejaka Malaya hebat…Tgk Fazura langsung x melatah langsung tak jatuh nama dia….tu org kata ” if banyak sangat wat statement ke laut nampak sgt dia cacing kepanasan!” Statement x matang langsung

    0

    0
  26. gedik says:

    Whattttt?!!! Sikap rendah diri and tidak hipokrit ??!!! Ya tuhan kuuu…..semua peminat x kira umur x buta la dgn saksi bukti itu ini…Tgk minah pelakon ni dlm IG… ( sorry to say ye….kurang matang and perasan bagus menunjuk mcm la Org bodoh! Oh lupa…. “Kampung.com girl”…. Pathetic!

    0

    0
  27. BroYiw says:

    Are u serius bro of sikap rendah diri and tidak hipokrit?? Oh men… why u still nk compare give comment yg 6-7 tahun lepas.. nampak sangat nk jatuhkan nama Fazura lagi. takkan she jatuh kn maruah dia depan khalayak umum dlm reality show??? U think Syatilla tu bagus??! Pergi ketuk kepala tu dulu boleh??! what a low minded artist is this…. POYO macho

    0

    0
  28. jussie somallett says:

    tgk gambar sam kt atas tu….hurmmm ok..sesuai la dgn perempuan kpg tu…
    next..next..next..bosan la cerita diorang ni..

    psstt…dgr cite fazura skrg tgh rapat dgn piolo pascual..pelakon Philippines yg famous tu tk mcm sam..yg kacak tk mcm sam. yg tinggi tk mcm sam..yg sado tk mcm sam…ni la br betul..oookk..to much mentioning nama sam..tetibe rasa loya…

    0

    0
  29. hamba Allah says:

    JODOH , AJAL , PERTEMUAN dan REZEKI di tangan YANG MAHA ESA , apa2 pun doakan mereka di tempat yang diredha ALLAH . salam .

    0

    0
  30. Yoyo says:

    Ye benar Jodoh ajal maut rezeki semua tgn Tuhan tapi apa kan daya jika manusia itu memburukkan keadaan dengan memberi pernilaian dgn menjatuhkan nama maruah seseorg? bersikap luar biasa dengan berpura-pura , tiada ikhlas even sesama kaum terutama Islam…sorry to say, tiada respect langsung terhadap 2 pelakon ni. Pelakon wanita ni hanya dikenali selepas dikaitkan dgn pelakon lelaki ni dgn menggunakan social media like twitter dan IG beliau sendiri dgn menyindir menunjuk2 berpura-pura . Pendek kata indah khabar Dr rupa….tak matang dan tergugat dengan Fazura sendiri. Sayang bakat rupa x digunakan dgn baik dengan mengharapkan publisiti murahan sebegini dgn pelakon lelaki ni Yg masih gagal tidak matang bab hal prempuan. Sorry Bro! Zeroooooo :(

    0

    0