Written by AbangNara | May 4th, 2010

shahir keluar af8

Terkejut besar jugak kami apabila salah seorang pelajar feveret Akademi Fantasia 8, si Shahir terkeluar. Kalau dah lupa, kami pernah maklumkan yang si Shahir nie adalah bekas anggota nasyid Saujana. Akibat tersingkirnya Shahir, sepupu kami di rumah ini meraung kekecewaan. Dia tengok AF8 pun sebab kehandsomean Shahir. Lepas nie Shahir dah tak ada maka sepupu kami berkata yang dia akan stop tengok AF8.

Mungkinkah AFMASUK akan diadakan sekali lagi untuk memasukkan kembali Shahir? Tapi perlu ingat sebab pengetua AF8, Norman KRU cakap dia taknak buat AFMASUK kali nie. Adakah dia akan melanggar janjinya? Sama-samalah kita tunggu nanti.

Secara jujur, kami tak layan sangat AF8 nie sebab kami rasa AF dah tak ada auranya lagi. Mungkin dah basi sebab dah terlalu lama dah. Astro kena ubah dan cari jalan untuk buat program baru yang lebih menarik lagi.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

110 responses to Shahir Terkeluar AF8, Sepupu Kami Meraung Kekecewaan

  1. shaida says:

    Xminat tgk af8..

  2. addin says:

    shahir yg buat aku tgk af T________T

  3. megahertz says:

    x layan AF dah… layan mentor lg bes….

  4. fikah says:

    setuju sangat dengan perenggan akhir tu.

  5. donut_cute says:

    tak berapa nk layan la AF8 ni. bosan la..

  6. Neslo says:

    AF8 x best… muke je ensem n cun.. tp nyanyi bese2 jek.. AF7 tetap the best…huhuhuhu.. =D

  7. dOnat Mica says:

    norman suke shahir!!..
    hehehe

  8. AnneDeSilva says:

    alamak…
    anne pon suka shahir nie..
    anne siap TErnangis masa dia bawak lagu ramli sarip aritu..
    tp mang agak mengecewakan..
    sbb dia tak menyampaikan lagu tu dgn baik tp still menyentuh jiwa..
    go go…
    u will success outside there..insyAllah..

  9. aizuddin says:

    biasa je kot..

  10. ajuera says:

    shahor dh terkeluar…malas dh ak nk tgok AF pasni..ak ske tgok shahir jerk..x de shahir x de la seri af8..choww!!

  11. CROCS says:

    AF BOSAN…..!!!! meh reramai lite layan MENTOR lagi syOokkkkkk~

  12. [email protected] says:

    sbb SHAHIR aku tgk af, pas ni dah xde SHAHIR, jgn harap aku nk tgk af lg…!!! af8 patut wat AFMASUK!!!!…
    klu x, af mmg dah xde seri..

  13. loveshahir says:

    pelik jgk nape leh tkeluar sdgkan peminat rmai..korang xvote ke sume????sedih r camni..

  14. pet says:

    xtau nak komen ape, aku xkesah sapa yang ter keluar dari AF 1 hingga AF 8 aku tak penah undi walau 1 undi pun…. jadi sapa yang terkeluar kira ok le…. xkan semua nak menang kan

    • azura says:

      setuju2..dari af1 smpai r skrg….rs cam mbzir jer kredit nk undi2 nie….x menyegat langsung…bosan sungguh…tgk 3 minit pastu tertido..zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

  15. Wanida says:

    belum ada sesapa pun plajar af8 yg punya aura..

  16. Jay Ar says:

    so… nampaknya dah spakat pasni kite semua layannnn…….. mentor…!

  17. Puteh says:

    ish…aku minat jugak shahir ni….fan dia ni tgh kerja keras kempen utk afmasuk shahir….

    pada yg xminat af tu nak wat camna…masing2 punya interest.Mmg AF8 ni bosan…..aku tgk af ni pon pasal ada shahir ni la
    Ni…dah xda…kena cari hobi baru la….

  18. biasala tu adat pertandingan..ada kalah & menang..

  19. ding dong says:

    gedik jerk sepupu bang nara…

  20. sugar says:

    sk af8 sbb ade shahir..xde die x sk da…boring~

  21. manjalara says:

    dah tak minat AF, dulu hanya AF2 jer yg aku tgk, time mawi pun aku tgk sekejap jer, lepas tu dah tak minat langsung, rancangan realyti yg entah ape2, pengkritik pun mcm hampeh dan pengacara yg membosankan

  22. Zaza Muhammad says:

    aku tgk AF sbb Aznil… pastu bile AC , ok le layan aaa sket..la ni hmmm

  23. KANTA says:

    Minat Shahir…Dah banyakkali cuba minat MENTOR tapi tak tertarik macam AF…you all ni cakap je tak minat AF tapi tengok gak……….

  24. dj says:

    sedih,shahir tersingkir…..=(

  25. nubhip says:

    skerr gler shahir..
    lpaz rsa cam xdk m00d nak teng0k lg..
    sdehhnyerrr..
    tetttttt.. tripping..

  26. capri_neesagurlz says:

    cdeh lah shahir kuar… patutnya c maulana yg trep bgs 2 kuar. nyampah tgk buaya darat duk kat af 8 2

  27. Mamamia says:

    korang yg muda-muda suka sgt ngan Shahir, mama yg dah … pun asyik gak ngan Shahir … asyik … asyik … asyik …

  28. adeknowray says:

    rasanya my mom dah xtgk AF8 lagi sbb Shahir dah kuar. Naper la dia kuar? Kan Shahir ader peningkatan berbanding……
    Tapi naper Maulana dapat lagu dari genre yg sama? dapat lagu mesti cikgu kasi dia tukar ker irama ala2 “night club” tu. bukan dengki tapi sian kt pelajar lain coz mereka dapat lagu dari pelbagai genre tapi mamat ni dapat lagu mcmtu gak…

    • serai_patah says:

      setuju…mana la x dpt pujian tiap2 mgu kan?asyik dpt lagu rentak kegemaran jew…xpuas ati sahir kuar…dia bwk lagu tiara best gler…xnk dh tgok af pas nie…sahir dh x derk!

  29. maelabu says:

    shahir punya attitude sgt cool & syok laaa..
    adira bakat power..
    dlm diari dia ni pak lawak..
    org tgk diari sebab dia yg menceriakan..
    yg lain tak best..
    serius la..knp la mamat ni kuar..

  30. loveshahir says:

    kelakar la korang sume nie!biasa la taste 2 lain2 kan..accept jela mne yg minat mentor ke af8 ke sme je progrm realiti jgk..btw mmg xde mood dah nk tgok af shahir xde!!waa…tp pde pminat2 shahir,always sokong shahir ek..moga2 shahir xterlalu lalai ngan dunia hiburan yg liar..may God bless u!

  31. Nana Ke? says:

    Setuju, mang AF dah x dew yg gempak. M’bosankan jew… Ase nye wat m’bazir jeq Astro tayang AF tiap minggu.. tu x t’masok siaran ulangan.. Cukuplah, kami dah muak…

  32. lankapo says:

    AF ni pengetua je bertukat ganti, tenaga pengajar sama jekkk..

    so apa yg baru nya…dari dulu sampai skrg sama jekkk

  33. Ryta says:

    “Bersama berganding bahu…
    Menuju impian yang satu..
    Yang jitu..
    Tunjuk ajarku sifu”..
    Jom layan MENTOR plak skrg…:-)

  34. wAwA says:

    hurmm…shahir suara jantan sejati. hehehe…just tak paham kenapa adira yang suka menjerit tu dorang kata bagus. aku dengar pekak telinga. cuma masa adira nyanyi seri mersing tu baru la OK. Kalau tidak ke laut~~~

  35. hanza says:

    Huaahh… ngantuk nengok AF 8 ni, byk kali miss tengok x rugi pun, x yah le nak AF lagi tahun depan…..mcm la….t

  36. bikin panaz says:

    aku pun minat shahir sbb dia ada aura orang beriman gitu.yang lain plastik.dah berlambak artis2 kat luar sana yg suka wat kontrovesi tp shahir lain sket.family aku suma minat shahir.

  37. thumbelina says:

    betul!!bila xde shahir, dah malas nak tgk af lagi…tipu betul la…camna die blh terkeluar…die sgt cool n funny..sore dah la mantap gell!!

  38. loveshahir says:

    cmane x tkeluar..undian xcukup tggi..korang jgk yg xundi..i undi tp xde la spi bratus2..minat sje btpe..kang dah xbleh tgok die dah skang..dlm diari pon sepi xde die..mintak2 ade AFUNDIMASUK SHAHIR! !nti bleh la kte undi kaw2!nk tgok org yg brbakat jdi juara,tp dah tkluar..aduyai..

  39. loveshahir says:

    Aja2 fighting shahir….!!all the best!!pd sape yg xminat af..nti tgok SHOWDOWN 2010 on 8tv..best..spe mnt dance,b-boy bleh la lyn…

  40. Nurain says:

    af da x syok la..aq tgk pun konsert je..
    student makin mengada2..x suka la..especially daus 2..
    ei..tp adira mmg best!!wakaka
    bt aq rasa student af8 ne biasa2 je..
    xda yg snggttt bgus..huhu

  41. shidakarl says:

    mint ng shahir je.. xmo yg lain.. yg lain mcm hawau… shahir.. abeskan blaja dulu.. maybe, ade kerjaye lain yg lebey mjamin khidupan shahir…mnyanyi ni just sampingan je….

  42. sarimah says:

    saya pun mama jugak……..betul kate mamamia. saya pun minat giler dgn shahir. pas dia terkeluar …. dah tak tengok saluran 104 dan 109. sedih sangat rasa nya dia terkeluar. saya suka dia sebab dia beriman, baik, ada rupa, ada suara dan boleh di jadikan contoh, kelakar dan cute sangat. Harap2 ada afmasuk dan moga dia dapat masuk final lah

  43. cili says:

    af8?? erkk….x amik tahu langsung aaa…

  44. skudaskudip says:

    layan adamaya lagi bes…..

  45. jupetra says:

    aku pon minat shahir nih..sbb dier jer aku tgk af..hahaha..dh x dek dah die..ak dgr kan,rmi yg undi die,tp mesej diblok…ader masalah teknikal….sumer mesej pending…so,phm2 ler…

  46. velasrizal says:

    aku tak kisah sapa kuar ke menang ke sebab aku xdpt apa-apa pun..

    Filem Munculik Miyabi Dah Di Tayangkan ?

  47. syahmi says:

    erm… tu la… af ni dh x best dh….. last best mase hafiz je…. sbb die tu buat prsmbhan best2… tu sbb ak suke tu…

    tp kli ni…. kcewa pn ad… sbb pgetua die norman KRU… ak mmg respect die… tp skrg… entahlah…. pikir2 la sdiri…

  48. luv shahir says:

    emmm…af dh x brmkna tnpa shahir..aq rndu gle nk tgk dy tetiap hr..lau xda af msuk pn shahir ttp juara kt hati ku..rndu bangat kt dy……..:-[

  49. payapa............ says:

    TU la pasal
    ko dulu nyanyi nasib
    bria2 sgt
    skrg nak glamor nampak sgt tak iklas pada agama ko
    skrg dah dapt balasan

    shahir,
    aku tgk bile ko nyanyi kan juri2 semua sindir ko..senyum smcm je depa tu..
    ko nyanyi over sighted sgt……..mcm pkm
    ko jgn ingat ko tu bagus sgt..menyampah aku tengok ko menyanyi…….
    kene kutuk habis ko ye…

    BUAT MALU JE…….BANGANGGGGGGGGGGGG
    MCM SIALLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL

  50. lynn says:

    Sedih sangat bila Shahir terkeluar….Sayu jer hati bila tengok dia dalam diari yang lepas2 tu…

  51. nora says:

    prog hiburan ni banyak melalaikan kita. sudah2 la tu dengan prog macm ni, x der faedanya pun, perabih duit ader la. kalu nak jadi artis, jadila artis yang berilmu, bukan takat tau menyayi jer.

  52. loveshahir says:

    ai..ade yg nick name lbih kurang je nmpak,,kat 109 lgi la siap ngan pki nme tunang lg..rmai nye peminat shahir tp await plop tkluar./mslh teknikal ye!ehem3..ade yg sorg 2 xske sgt nmpk ngan shahir!payapa eh??????elok2 la sket nk nilai org.mcm la perfect kan..ape yg di jeleskan sgt 2??/ape yg dibenci sgt 2???shahir ade knl hang ke spi mcm org brdendam je!shahir btpe kt hang spi kutuk2 cm2!!elok2 la sket.BUDI BAHASA BUDAYA KITA.

  53. faz says:

    aku pun x tgk AF ni sgt….last aku tgk AF, (i mean diari + konsert) sampai AF3 jer….lps tu x dah layan sgt dah…boring…serius….aku rase silap nyer pengambilan pelajar jer….x kan yg berbakat + good personaliti peserta dah hbs kat m’sia??…..
    AF thn lps n thn ni aku cume tgk time konsert je…tu pun time pelajar AF yg aku nk tgk ….cthnye, AF7 (akim)…AF8 (shahir + iwan)….yg laen????? hm…no komen…..

  54. loveshahir says:

    AFMASUK SHAHIR SUME….HURRY UP!!

  55. antugigil says:

    aku dah mati2an syok farina keluar
    afundi masuk plak daaaaaa

    mtk2 shahir masuk…

  56. loveshahir says:

    undilah shahir masuk lau nk tgok shahir brjuang dlm af nti!

  57. Zaza Muhammad says:

    ok.. cheer up eberibodi coz shahir dah berjaya diafundi msk

    • Zaza Muhammad says:

      kekdg wase bagus gak si Shahir ni, nk gak tgk peserta atau juara AF dikalangan yg bkn saje ble nyanyi tp dr segi education pun tip top gak… setahu aku setakat ni yg juara Af blaja tinggi Vince & Zahid (correct me if i wrong), juara saje bkn student AF tau.. lelain juara tu stakat SPM, even Stacy xabis skolah sbb kesempitan hidup masa tu…
      pada yg ade peluang blaja tu, blaja la tinggi2, at least jadi artis berilmu dan cara berfikir pun bagus, tak adelah wak statement yg kurang bijak..

  58. apa2 ajer says:

    Nama anak i pun sama gak.. tapi ejaan jer lain anak i SYAHIR… nama penuh FAHRIN SYAHIR.. skang dah umo 5 tahun… tengah lasak n nakal…

  59. kiamat suda dekat says:

    MNT GK TGK C SYHR NE
    DA LA SUARA PN BLE THN
    RUPA PN ADA GK
    DLM DIARI SKE TGK DIE WT LWK
    TP PLNG X SKE TGK AIN
    DLU OK TP NW BLGK SMCM JE.
    SIAP KTA KALO NK WT PHOTOSHOOT KNE ADA AIR CND
    BLUM JD APA2 LG DA BG SYARAT
    HAIRAN LAH TGK BDK2 AF NE

  60. piya says:

    kalau begitu nmpk sgtlah pula org sana undi krna kehensoman,patutlah pljr Prmpuan tak kena undi.Knapa kehausan sgt dah dgn L.

  61. KAK ROS says:

    kalau setakat muka je handsome/cantik tapi takde bakat nyanyian..meyemak je..for me..AF8 ini ADIRA lah yang layak jadi juara..

  62. hafza says:

    aku dulu pun x minat af,tp ntah mcm mane taun ni leh tergoda dek kehenceman shahir…….giler dibuatnya……..

  63. hafza says:

    afundi shahir………………..muah

  64. kaki bangkang says:

    aku compom muka jambu mesti menang punya…suara xbleh blah xapa janji ada rupa sudah bleh kasi utng astro sudah…

  65. qistina says:

    shahir yg membezkn af8 yg malap…shahir layak juara…cukup pakej…suare sedap,muke encem

  66. sofia Qaseh says:

    Memang Shahir patut menang. Dia cukup pkj. Sikap
    nya yg baik n pemalu membuatkan org suka kat dia.
    Lagi satu ingatan buat Si Shahir tu jgn mudah lupa
    diri.lupa lirik tak per pak nil ade. kalu shahir teruskan
    sikap dia insyalaah dia akan bertahan lama macam
    m nasir dan org veteran yg lain. syabas buat Shahir
    mama wish u all the best Shahir dan jgn lupa tuhan.

  67. Korang jgn lak cuba nak buka burok orang. Shahir baru nak naik tu. Per hal lak nak cungkil dia abis belajar ker tak abis belajar. Ikut suka dia ler. dia kena buang ker tak kena buang naper nak menyibuk. Cuba jgn besarkan keburukan org lain. Buat le kerja yg lebih bermenafaat. Macm2 ler korang ni. cuba fikir masalah
    sendiri jgn jaga tepi kain org. Duk ler diam2 kat situ.
    buat shahir anggaplah itu satu cabaran untuk terus maju. manusia ni memang ader pelbagai. Yang menyibuk memang ramai. Syabas buat lu shahir.

  68. Awesome post, hey I found this post while googling for lyrics. Thanks for sharing I’ll email my friends about this too.

  69. Well, this was kind of boring but whatever.

  70. porno izle says:

    Hey site owner, I like blogengine.net but why did you chose it? I mean it’s so neat with the random avatars and draws people in, but what speficially made you want to install it?

  71. Legalsounds says:

    I thought it was going to be some boring old post, but I’m glad I visited. I will post a link to this site on my blog. I believe my visitors will find that very useful.

  72. Lara Gehret says:

    The author has composed an informative article. You may have produced your point and there may be not much to argue about. It really is like a universal truth that you just can not argue with. Thank you for the info.

  73. “Make no small plans for they have no power to stir the soul.” – Niccolo Machiavelli

  74. I have to show my thanks to this writer just for rescuing me from this type of circumstance. Right after checking through the world-wide-web and seeing recommendations that were not productive, I assumed my entire life was well over. Living devoid of the solutions to the problems you have resolved all through this post is a serious case, and ones which might have in a wrong way damaged my entire career if I had not encountered your blog post. The knowledge and kindness in taking care of every aspect was crucial. I’m not sure what I would have done if I had not come across such a solution like this. I can now look ahead to my future. Thanks for your time very much for the reliable and effective help. I won’t think twice to refer your web site to anyone who wants and needs direction on this matter.

  75. After study a few of the blog posts on your website now, and I truly like your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark website list and will be checking back soon. Pls check out my web site as well and let me know what you think.

  76. Once I initially commented I clicked the -Notify me when new feedback are added- checkbox and now each time a comment is added I get four emails with the identical comment. Is there any method you may take away me from that service? Thanks!

  77. Grow Taller says:

    This is the appropriate blog for anyone who needs to seek out out about this topic. You understand so much its almost hard to argue with you (not that I really would need…HaHa). You positively put a new spin on a topic thats been written about for years. Nice stuff, simply great!

  78. cd67 says:

    We ve just read the important information provided while in this website. I must say I appear to be exceedingly impressed while using the condition of satisfied. They adopt me a large amount of acumen course my wisdom. Having been don’t know learning italian before in my longevity. Thank you very much due to this. I appear to be looking forward for more fresh news. Maintain the coolest deliver the results.

  79. It’s hard to find knowledgeable people on this topic however you sound like you know what you’re talking about! Thanks

  80. You definitely know how to bring an issue to light and make it important. I cant believe youre not more popular because you definitely have the gift.

  81. I’d have to check with you here. Which is not something I normally do! I enjoy studying a submit that can make individuals think. Additionally, thanks for allowing me to comment!

  82. That was clever. I’ll be stopping back.

  83. Some fear the dark; I embrace it. It is the only place where my eyes are blind, and my soul wanders freely from the truth of reality. – Laura

  84. I have to examine with you here, which isn’t something I usually do! I get pleasure from studying a blog that will make individuals think. Also, thanks for permitting me to remark!

  85. Luis A. Carr says:

    Hi there and special thanksfor your info – I have definitely learned somethingnew from right here. I am immensly spellbound in stuff to do with cars.