Written by AbangNara | July 29th, 2015

Pengguguran Tan Sri Muhyiddin Yassin bukan sahaja mengejutkan jutaan rakyat Malaysia malah memberikan impak yang amat besar kepada keluarga beliau. Salah seorang anaknya iaitu Najwa merupakan seorang penyanyi dan telah menulis “Allah knows best” apabila berita sedih itu diumumkan. Di saat-saat ini, setiap sokongan dan kata-kata semangat terutamanya dari keluarga dan rakan-rakan amat penting bagi menghadapi rintangan dan ujian ini.

najwa Abang Nara merasa terharu membaca kata-kata semangat yang telah diberikan oleh rakan-rakan selebriti lain kepada Najwa Mahiaddin. Bukan senang menempuh ujian ini, namun sedikit sebanyak ia pasti akan membantu apabila mengetahui ada rakan-rakan yang sentiasa mengambil berat tentang kita. Antara yang telah mengucapkan kata-kata ini adalah Tiz Zaqyah, Yuna dan Shila Amzah.

najwa

najwa

najwa

Semoga kata-kata semangat daripada rakan-rakan selebriti ini membuatkan Najwa Mahiaddin sekeluarga lebih tabah dan bersemangat. Pasti ada hikmahnya perkara ini berlaku.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

36 responses to Rakan-Rakan Selebriti Beri Ucapan Semangat Kepada Najwa Mahiaddin

  1. Anonymous says:

    Harap najwa n family sabar dn terus kuat.mungkin di dunia kita dizalimi,tp diakhirat hnya allah swt selayak2 nya

    0

    0
    • Lovelyvic says:

      Biar jadi pemimpin yang “turun” ketika dihormati….
      Jangan “turun” disebabkan orang dah benci…
      Pemimpin zalim…. takut bayang2 sendiri…
      Kita tgk sampai bila ko bleh berdiri..
      Sbb ko tau org Malaysia tak berapa berani..
      Kalau kat Pakistan, tentu dh mati.

      0

      0
      • Anonymous says:

        tak lame je lagi..najib turun dh

        0

        0
        • fara says:

          at least bapak dia tak kena fitnah smpai diseret ke penjara. klau keadaan TMY ni dah buat kita rasa sedih cuba bykkan perasaan anak2 anwar ms thn 1998. bkn je jwatan jer dilucutkan malah masa bersama anak2 pun di rampas.. kejam kan?

          0

          0
        • anon says:

          Fara…..anwar difitnah ke??? mana kamu tau. Kamu nampak ke ape yg dia buat. Tuhan je yg tau hal sebenar. Takyah nak sokong anwar tu lbh2. Masa dia jadi TPM dulu sombong nak mampus, tak sangka masa dlm abim dia nampak baik. Tak sangka blh berubah….

          0

          0
        • ANon says:

          kes lucut jawatan TSMY dan DSAI totally berbeza ye.. DSAI memang jelas ade kes.. TSMY sebabkan orang lain punye kes!!! Phuii la Najib!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          Anon, habis tu awk nmpak ke apa dia buat???? Better sokong anwar kot drp bg undi kat najib..

          0

          0
        • Daisha says:

          Bodo la ko ni fara. Beza sgt kes TMY ni dgn anuar tu!. Tu la kalau órg terlampau taksub jadik mcm ko lah..heh..harap2 ko tak membiak!

          0

          0
        • fara says:

          Daisha, alahai sape yg taksub ni? betul la kan anwar ke penjara, TMY tak ke penjara hanya dilucutkan jwtan.. So ape masalah ko? stress silap pilih pemimpin najib razak?

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          bodonya anon 5.40 petang tu….tak sangka leh berubah?kepala bana apa ayat ko tu….kita manusia laa baghal…bukan nabi yang maksum…kita pasti ada perubahan sama ada baik or buruk….terasa nak sumbat jer anon 5.40 petang ni ke dalam perut aku!!!!

          0

          0
        • Daisha says:

          Fara ko royan kenapa?! Bapak ko ke anuar tu? Aku cakap berdasarkan ayat ko tu..org cerita TMY yg ko tiba2 off topic ke anuar apahal? Hanya org2 taksub je boleh nak kaitkan anuar tu dgn segala benda siap tahun bagai… sekarang cerita TMY najib buat taik dia yg kena.. dia diam2 sana xde apa2 kes pun..xde polis report pun pasal dia tiba2 kena buang..yg anuar tu kalau betul dia di pihak yg benar..Allah tu sentiasa di pihak yg org2 yg benar ko nak risau apa..anuar tu dapat la bahagian dia baik ke buruk ke esok kita mana tau! Paham tak apa yg aku cuba sampaikan ni…aku pun xbercinta dgn najib tu..tp xde la sampai nak fanatic si anuar tu pulak..heh!

          0

          0
        • fara says:

          yer la at least bersyukur la TYM tu tak kena seret penjara mcm anwar. mention tahun 1998 pun salah ke? penyakit apa ko ni.. bg fakta pun nak mrh pelik2..yg ko nk panas dgr nama anwar tu kenapa? ko mangsa dia ke?

          0

          0
      • karipap sardin says:

        Sebenarnya Datuk Hisyammudin pun bangkang cakap Najib tapi dia tak tunjuk sangat.

        0

        0
  2. unknown says:

    ak plak yg rasa terharu.. stay strong Najwan & family.. Allah sentiasa dengan org yg benar..

    0

    0
    • Her Ladyship says:

      Beribu lagi orgn kat luar sana….. have to be stronger than her and family. They still have BIG HOUSE….CARS….ASSETS… $$$$…. FRENS… SUPPORTERS…Yang takde Title DEPUTY…. tu aje!!!

      0

      0
      • unknown says:

        true but x salah kan..

        0

        0
      • Anonymous says:

        Very true, very true.

        0

        0
      • OB says:

        Yes beribu lagi orang kat luar yang perlu be stronger than her and family. Even I have to be stronger in order to survive today’s economic state. Tapi cuba kita put aside pasal harta/aset yang dia ada. Cuba fahami yang Deputy is not only a title but also satu pekerjaan. Satu jawatan yang mengambil masa yang amat lama untuk dicapai dan kerja keras. Sama macam kita mula2 kerja jadi officer sampai naik jadi Senior Manager lah katakan. Dan dengan tiba-tiba apa yang kita usaha tu hilang sekelip mata macam itu je. Sakit tak hati? Patah tak hati?

        If the same thing happen to my dad yang kerja tak seberapa sekarang ini pun, i akan sedih. Kenapa? Because he is my dad yang sedang patah hati sebab hilang apa yang dia usahakan. So haruslah Najwa dan family dia turut bersedih dalam hal ini dan tak salah kalau orang2 luar sana nak beri sokongon supaya dia kuat harungi benda ni.

        0

        0
  3. ila says:

    ALLAH sentiasa melindungi org yg berada di jaln yg benar…

    0

    0
  4. aini says:

    Bersabarlah…kelihatan skrg rakyat lebih menghormati ayah anda daripada mereka yg berkuasa di Mlysia ni…

    0

    0
  5. Her Ladyship says:

    Tak kira pihak belah mana…..Bila terkena …. Ayat Allah jalan Terus…. Untung Najwa… Nasib U, Selebrity….Banyaklah sokongan Moral…Mulut..Media..Blah2. Kitorang Biasa2 ni… kalau Bapak kena “sack” siapa nak bagi Mulut Makan….Ini lah Manusia……!!!

    0

    0
  6. Mak Jemah Pemalu says:

    Antara hikmahnya ialah…
    1- lebih byk masa bersama keluarga..
    2- boleh dekatkan diri dgn Allah
    3- tidak lagi bersubahat di atas kejahatan.
    4- menjauhkan diri dari terjerumus ke neraka dgn menjadi pemimpin yang tidak mengikut ajaran Islam..
    5- boleh muhasabah diri…

    0

    0
  7. Apih Cute says:

    Aku xpaham la kenapa dia jadi famous. hmm. adakah sebab nakkan populariti? Najwa ni artis ke ape?

    0

    0
  8. Agak2 la... says:

    X kenal ke???ke saje nak bg tau ko ni ketinggalan zaman????ke konon2 wat2 x knal???hahaha..lawak nye APIH…apih2…umah xde tv ke??ke xde radio???ke pakai 3310…
    lawak2…
    lawak org bajet high class..
    konon2 nak ckp knal artis antarabangsat jek..
    Ap2 pun moga muhyidin,najwa & fmly tros tabah mnghadapi dugaan…

    0

    0
  9. Anonymous says:

    duduk diam2 dah la najwa…xyah masuk campor…

    0

    0
    • abam boncit says:

      sokong 100%. tau la ko anak dia, tp tak yah la masok campor karier ko dgn bende2 tu seme, kemon laaa

      0

      0
  10. Zain Sardin says:

    mmg laa seme ni mcm mimpi ngeri buat TSMY ngan family tapi biasala politik mesia dar zaman tun M pon kene kroniseme kalau tak kene buang cam DSAI tuh, look at positive side at least dia byk masa gi tgk show anak dia seme2 tak pon jadi bekap singer

    0

    0
  11. sinar rembulan says:

    Be strong najwa…… kami tetap menyokong TSMY

    0

    0