Written by AbangNara | June 27th, 2012

Tohmahan masyarakat menyatakan suaminya, Jalani Sidek sebagai suami dayus, Raja Azmi memberitahu Harian Metro yang dia memilih jalan penceraian kerana sudah tidak tahan mendengar semua penghinaan itu lagi. Penceraian mereka berdua akan difailkan di  Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur hari ini.

raja azmi cerai

Penceraian ini dilakukan secara baik dan telah mendapat persetujuan bersama. Kata Raja Azmi:-

Saya tak sanggup lagi mendengar tohmahan masyarakat yang menuduh dan menghina suami sebagai dayus. Fitnah juga tidak putus-putus melanda rumah tangga kami hingga hubungan kami suami isteri tidak lagi seperti dulu. Jadi, pada masa ini perceraian adalah penyelesaian terbaik untuk kami.

Raja Azmi sebelum ini telah didapati tidak bersalah di dalam kes khalwat bersama Roslin Hashim. Manakala suratkhabar BiPop suatu ketika dahulu pernah mengeluarkan gambar mesra Roslin Hashim bersama seorang ahli perniagaan. Diharap dengan langkah penceraian ini, kedua-dua pihak dapat membersihkan nama baik mereka semula.

74 responses to Raja Azmi Failkan Penceraian, Tak Tahan Dengar Tohmahan Suami Dayus

  1. akulerr says:

    tetibe teringat die nie gile meroyan kat masterchef selebriti..
    sungguh memalukan..haha

    0

    0
    • No Need says:

      Pceraian adlh bkn jln yg tbaek..

      0

      0
      • BUGS BUNNY says:

        tp mmg pun.. tgk fizikal way pun tahu.. raja azmi yg byk ckp compare than jalani.. sian anak pak sidek yg sorg ni..

        0

        0
      • Anonymous says:

        emo lebih raja azmi ni..
        mesti pening suami dia nak lyn kerenah dia..sikit2 meroyan klau aku pun fed up..
        tp yg peliknye alasan cerai tu kelakar la.. org kata suami ko dayus lps tu sbg langkah penyelesaian ko failkan cerai…hehehe
        pelik2..
        dr masterchef boleh agak cmne perangai dia ni… dh tua tp childish…
        kaki sentap dia ni..

        0

        0
      • gay mencari movie gay utk dijadikn model 7 hari says:

        serabut aq pompuan tua ni, ko memang dh x nk kt laki ko 2….sebab tu nk cerai…..bukan sebab ko x tahan org kata suani ko tu dayus

        p/s: lepas ni ko nk buat filem aper pulak selepas dotdotdot dlm botol…., aq memang dh tau dh next film ko psal aper….otak ko kn suka benda2 mcm tu, x padan ayam tua…kesian laki ko

        0

        0
      • Anonymous says:

        kenapa perlu ambil kisah tohmahan masyarakat? jaga lah rumah tangga elok2. kalau sayang kenapa perlu bercerai? biarkan mulut manusia berkata-kata. lama-lama nanti diorang akan penat jugak.

        0

        0
      • Anonymous says:

        ramainya penganalisis rumah tangga org kat sini kan.. awk2 tu dh kawen ke pon???

        0

        0
      • SUH DIA KAWEN NGAN AZWAN ALI PLAK PASNI.. KOMPOM BERTAHAN SAMPAI MATI….

        kukukata.blogspot.com/2012/06/beginilah-tempat-pelacur-nigeria.html

        0

        0
      • Zed Zaidi says:

        perceraian adalah jalan terbaik jika
        kedua-duanya mndapat persetujuan bahwa mreka tak serasi..

        0

        0
      • Ko Kesah says:

        aihhh org mcm ni pun ada ker?? wadepak tol mek mi nih..
        buat apa nk dgr kata org yg penting kita dan Allah tahu siapa kita, tp betol la weii korang ckp tgk dlm masterchef selebriti tu haku naik menyampah over giler weii, nangis2 lepas tu meroyan nasib louisa chong pujuk klu haku lantak engko la..
        plak tu rasa diri dia yg terbaik dlm masterchef selebriti tuh last kuar hamik ko..

        0

        0
    • Atan says:

      errr… artis bercerai lg? bipop? zubir si pembawa cerita lg la ni.. tp betul ke bercerai semata2 x thn tohmahan org semata2.. kalau syg kn suami ptutnya dieratkan lg bkn jln mcm ni yg diambil kak rajaaaaaa oiiiii..

      p/s : azwan ali ckp dlm masterchef kak raja pkai ilmu btul ke?

      0

      0
    • nazrul natasha baiduri says:

      la kesian nyer.. apepn terus memasak yea kak.. all da best!!! xoxoxox

      0

      0
    • Anonymous says:

      Dia yg gatal nk cerai….. Ada laki pun bleh dok dlm bilik hotel dgn roslin tu…. Mana org x ckp dayus…. Alasan memg lawak yg amat….

      0

      0
    • Selitone says:

      Umur dah lanjut gini… dah pikir habis-habis ker?

      Kalau masih ada ruang untuk dikekalkan… kekalkanlah…. carilah jalan penyelesaian…

      Bukan per… selalu kalau bangun pagi, lihat tepi katil… ada suami ada isteri…. nanti kalau dah bercerai… kang mengenang….

      aku cakap betul….

      Kalau pun betul orang mengata suami haper haper… bersabarlah…. segala cercaan orang, Allah akan balas… tak di dunia, di akhirat nanti.

      Pokok sabar itu, buahnya manis bersari…

      0

      0
    • pisces says:

      eeeeeeeeeee… sapa yang cerai sapa ni??? terbalik sudah.. HAHAHA

      0

      0
    • tolol says:

      pandai cari alasan. menyampahnya tengok dia ni.

      0

      0
    • amira says:

      alaaahai yg si tua ni pun seebok jugak nk bercerai…

      0

      0
  2. Anonymous says:

    gmbr ngan ahli perniagaan tu bkn jalani sidek ke???knp nara ckp roslin hashim

    0

    0
  3. Sedeynyerrr Haku Nengok says:

    Laa…macam tue la plak…nak kesian kat sapa pun aku x tau…

    0

    0
  4. Sshh says:

    kwang..kwang..kwang..alasan jer tu..tpi y pasti aku x suka dia ni..

    0

    0
  5. Aku pemerhati says:

    pelik la..sayangkan suami n x mahu suami di kata dayus sanggup nk bercerai..atau memg dh ad udang d sebalik mi..

    0

    0
  6. milo ais says:

    Hem…..mmg pelik betoi dia ni,patut kalo sygkan suami pulihkan hubungan,ini nak bercerai plak……propa je byk ni,dh meluat pun nk layan citer cmni

    0

    0
  7. esah says:

    kalau suami percaya pada anda tak perlu lah nak bercerai berai,pedulikan apa kata orang asalkan masing-masing saling cinta dan sayang.kalau sayang suami perbaiki lah diri kita untuk suami dan juga Allah dan pertahankanlah rumahtangga anda.itu sahaja makcik nak cakap,sekian terima kasih.

    0

    0
    • joyah says:

      betul…buat apa la nak amik pusing org ckp apa kalau kita tak buat slh..buktikan makin org mengata makin rapat hbgn anda berdua makin bahagia..

      0

      0
  8. x suka dia says:

    sy dari dulu memang x suka RAJA AZMI…cara percakapan dia n perbuatan dia..

    0

    0
  9. suparjo.. says:

    patotnya pikir macam mana nak eratkan lagi hubungan suami isteri.. takpelah. all the best raja azmi and jalani..

    raja azmi dalam masterchef dramaqueen betul..hahaa

    0

    0
  10. Na O Mei says:

    ALASAN ???!!!..
    eee…eee….tak masuk akal langsung…pelik…pelik…

    0

    0
  11. Cik Ketom says:

    Nama pun Raja Azmi… tak pernah sunyi daripada kontroversi ciptaan sendiri.

    Selepas maruah suami kau calar balar baru sekarang nak cakap tak mau suami digelar dayus…

    0

    0
  12. Orang Kite says:

    kenapa perlu melatah dengan cakap cakap orang Raja Azmi. Dah namanya manusia. takkan berhenti bercakap melainkan bila dah mati esok. Anggaplaa ini ujian Allah SWT. Jangan musnahkan rumah tangga dek cakap murahan orang orang diluar sana. Bukan mereka yang kasik Raja Azmi dan famili makan. Kuatkan semangat. Berdoa banyak banyak pada Allah mohon jauhkan diri dari fitnah Dajjal ini.

    0

    0
  13. Nana says:

    Ini lg satu case called PELIK TAPI BENAR.

    Sorry to say, at first mcm2 aku dgr cerita pasal nenek ini but aku pekak kan sbb besar tuduhannya kan ttp bila aku dah tgk Raja. Azmi sendiri meroyan naik hantu all of sudden dlm masterchef pun aku dah mula fikir dia ini Attention Seeker. Bukan sekali byk kali okay.Lepas satu satu hal makcik ini. Tak padan dgn dah bercucu dah. Sayang lah. Maybe separation is the best for them.

    0

    0
  14. 1982 says:

    astaghfirullah. semoga Allah ampunkan dosa mereka-mereka yang terlibat secara langsung atau tidak dalam perceraian ni. Sedihnya dengar, dah elok-elok bina masjid, nak runtuhkan pulak. Lagi-lagi bila difitnah..kalau sempat minta ampun sebab merosakkan rumah tangga orang takpe. Who knows tak sempat jumpa dah meninggal pulak. Macam mana nak carik balik tu nanti?

    0

    0
  15. aku... says:

    alasan yg sangat kelakar untuk bercerai?????…
    kalau orang buat tomohan.. tutup telinga ajelah…

    0

    0
  16. eryka says:

    stupid dam dam la raja azmi nie..owg ckap laki ko dayus dat y ko nk bcerai ngan die..so ko lg pcaye owg dari laki yg ko dh khwen bthun2..nmpk sgt yg mmang laki ko dayus kn…pe la..pk sblm btindak,pk sblm bckp..ish3

    0

    0
    • Anonymous says:

      eja ‘owg’ lagi stupid dam dam, wth stupid dam dam? are u standard 2?

      0

      0
      • i sokong u says:

        sgt benci dengan ejaan bodoh! owg, pown, nuk, jew, tew, yunk…
        tah hapa2… double stupid dam!

        0

        0
      • owg ke saye?? says:

        tu la pasal…mcm bodo je eja gitu. kalo org jd owg….brg plak dia ni spell jd bwg kot?

        0

        0
    • triple j says:

      ada plak RA dengar org cakap suami dayus psk tu nak bercerai dgn suaminya.

      faham tak maksud dayus tu? dayus adalah suami benarkan isteri buat maksiat. kalau RA cerai psl suami dayus, maknanya dia la mangkuk psl RA buat salah psl tu suami dikatakan dayus.

      dan taknak komen psl tulisan psl semua dah diulas dgn baik.

      0

      0
      • lan diam says:

        kepada yg kutuk2 Raja Azmi ..sedar kah bahwa Raja Azmi tu dah Khatam Qur an lebih dari 7 kali, dan R A boleh terangkan satu persatu maksudnya..Saya cabar saper2 yg kutuk R azmi tu berdepat lah pasal ugama gan Raja Azmi…kalau tak berani tukang kutuk tu pegi lah sembah jamban…itu lah TUHAN anda.

        0

        0
  17. nana says:

    raja azmi sibuk masak dekat masterchef , bile balik rumah dah malas nak masak untuk keluarga ~

    0

    0
  18. MAMA ROcKS says:

    lelaki dayus = lelaki yg memBENARkan isteri berlaku curang.//Main Kayu 3 hgga berlaku hubungan suli,luar nikah.

    soalan aku : Pn Raja, org kata suami anda dayus. Apakah mksd ‘dayus’ yg dimaksudkan anda? Pn Raja ada main jantan lain kerr??

    ***Talak cerai hak suami.

    0

    0
  19. Cube says:

    Apa yg dia nak kesah, harta semua milik dia…Jalani kan bankrap. Tu yg nak sangat bercerai kot

    0

    0
  20. mamee monster says:

    dia ni kdg2 mcm gile *eks la…filem dia tah hapa2…cakap byk, meroyan lebih…kesian plak tgk laki dia…mcm kena bomoh ja…mcm lembu kena tarik idung pastu cakap suami dayus plak

    0

    0
  21. ikan buntal says:

    eeeee org tua ni asik nk buat propa laaaaa xabis2 nk bikin hevoc memalukan anak cucu jela hang ni!!!!

    0

    0
  22. tasya says:

    cian kat k mie….

    0

    0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

      minah jambu lm kawin lagi….takot nk kawin,,,,,mateair pn tkde…minah jambu jenis ez come ez go malas nk mateair lama2 memboring kn…..huh!! nyampah !!!!!

      0

      0
  23. triple j says:

    serius alasan raja azmi bercerai psl tak tahan suami dipanggil dayus, punyalah bodo.

    kalau raja azmi n suami di pihak yg benar, sudah tentu takde sebab kenapa nak bercerai. just explain, dan kalau org still taknak dengar, lantak la. dan kalau diorang bercerai, bukankah “niat jahat” pengutuk tu terlaksana? malah tunjukkan yg korang berdua bersalah psl bercerai psl tohmahan org?

    tapi kalau raja azmi salah, sepatutnya just minta maaf pada semua dan especially kepada suami, dan janji takkan ulangi lagi. bukan resort ke perkara halal yg paling allah benci ni, malah bagi alasan bodo iaitu taknak suami dikatakan dayus! kalau taknak suami dikatakan dayus, jgn buat benda2 yg sebabkan org cakap dayus! malah takde pun ulasan raja azmi cakap betul ke tak dakwaan tu, means betul ke?

    tak lain dan tak bukan, i rasa yg sebab utama kenapa raja azmi (bukan suaminya yg nak bercerai!) adalah dia nak teruskan kehidupan jahat iaitu jalan2 dgn anak2 ikannya, tapi taknak babitkan suaminya lepas ni. konon tak nampak salah la psl dah single. mcm cik ta yg boleh jalan dgn anak ikan lepas bergelar janda.

    0

    0
  24. triple j says:

    serius lawak alasan RA nak cerai psl taknak suami dikatakan dayus. kalau taknak dikatakan, jgn buat benda yg sebabkan dikatakan dayus. simple.

    rasanya sebab sebenar nak cerai adalah supaya RA bebas jalan2 dgn anak2 ikan tapi kali ni nama suami tak terbabit. malah harap nampak elok mcm cikta janda yg boleh jalan2 dgn anak2 ikannya. kalau masih berkahwin nanti org kutuk, single takpa kot sangkanya tu.

    0

    0
  25. dhani says:

    pk la bebetul…umur dh lanjut..anak dah beso2…cucu pun dh ada.x syg ke kalo nk bercerai time2 dh senang mcm ni..aishhh

    0

    0
  26. meeradriana says:

    ingatkan Azwan Ali over kat masterchef, rupa²nya Raja Azmi lagi teruk..hahahaha
    nway dah berusia x payahlah nk bcerai..
    dengar sangat cakap org luar kenapa??

    0

    0
  27. lilyputih says:

    stupid dam dam……

    0

    0
  28. MinatNeelofa says:

    Ni kes tak dapat bunuh nyamuk, kelambu dibakar. Patutnya Jailani Sidek yang ambil tindakan. Memang tak kuat iman ni.

    0

    0
  29. shima says:

    tak pakai tudung, itulah pasal.

    0

    0
  30. stella says:

    lantak ko laa nenek . . Apa pun , aku x prnah tgk movie yg ko arahkan . . Euwwwww . . Hampeh . . Aku knl ko dr msterchef tp prangai pun hampeh dlm tu kalah azwan ali

    0

    0
  31. stella says:

    shima ,
    apa kna mgena dgn tudung dan dia nk cerai ya ?? Boleh trangkan ??? I’m not muslim jd i nk tau . .

    Jap , dia ni pengarah or pnerbit ya ?? Konfius jap sbb x knl

    0

    0
  32. mislimah says:

    huh…??what s wrong with this old crazy woman…

    0

    0
  33. Roses says:

    Non-muslim ni pun satu asyik nak provok jerrrr

    0

    0
  34. Stella says:

    Roses ,
    Slah ka nk tau hal yg sy x thu ?

    0

    0
    • Mak jemah pemalu says:

      Mmg xder kaitan atr tudung dan bercerai…tapi org yg bertudung lumrahnyer berperanagi lebih baik dari org yg bertudung(walau xsemua)bkn xder org yg bertudung buat maksiat,but atleast die menunaikan sebahagian daripada tanggungjawab die dlm islam,iaitu menutup aurat.

      0

      0
  35. elok sgt pon bercerai.. says:

    elok lerrr..dah byk sgt si raja ni dah busukkan nama keluarga sidek.mcm2 hal dia bikin.kalo cantik takpe lah jgk.ini…elok la bercerai.kesian yg amat kat laki dia tu.pasni boleh la jelani cari bini yg leklok skit..pandai jaga nama baik keluarga suami..

    0

    0
  36. black says:

    mulut orang xboleh tutup…kata2 suami kena patuh..
    jangan la terpengaruh ngan orang laen…
    kesian anak pak sidek ney..

    0

    0
  37. tyra says:

    pernah tengok satu drama inggeris suami isteri tu hanya bercerai sementara saja ini disebabkan si isteri ada satu kes yg blh membuatkan muflis dan perceraian adalah satu cara menyelamatkan harta benda mereka, x silap aku dalam citer tu bini dia dokter…?????

    0

    0
  38. ROMBAU says:

    KHAS UNTUK STELLA… Saya muslim tapi tak berapa pandai sangatlah dalam hukum-hukum ini.. tapi saya cuba terangkan apa yang saya tahu.. kalau ada orang diluar sana yang lebih arif pasal ini.. marilah kita bertukar-tukar ilmu. Sebenarnya dalam Islam, orang perempuan WAJIB kena tutup aurat (Kalau bertudung tapi masih lagi tak menutup aurat pun tak boleh). Walaupun banyak orang cakap.. ramai perempuan yang jahat tapi menutu aurat.. Ini bermakna yang jahat itu (Kalau betullah jahat) memang sah-sah berdosa tapi kalu dia munutup aurat.. kat situ tak ada dosa sebab menutup aurat. Jadi kesimpulannya dia hanya berdosa sebab perangai sahaja. Begitulah sebaliknya..

    0

    0
  39. Anonymous says:

    dulu masa kecil, ada iklan sabun antara raja azmi ngan bini razif sidek. compare dia berdua, memang raja azmi cun melecun time tu. tapi, walau pun bini razif tak seberapa, tapi tak pening kepala .

    0

    0