Written by AbangNara | April 29th, 2014

Terkejut juga Abang Nara apabila membaca per”gaduh”an antara pelakon jelita, Nur Fazura dengan seorang wartawan hiburan sebuah suratkhabar tempatan di Twitter hari ini. Semuanya gara-gara artikel wartawan tersebut yang menampakkan seolah-olah Fazura cuba lari daripada ditanya mengenai isu “bercium di KLIA‘ ketika temuramah sempena pelancaran wangian produk terbaharu Lux.

fazura dan wartawan

Menariknya wartawan tersebut tidak mengambil langkah berdiam diri sebaliknya turut memberikan respons terhadap kata-kata Fazura.

fazura dan wartawan

Namun Abang Nara respek dengan Fazura yang telah pun memaafkan perbuatan wartawan tersebut. Walaupun kebanyakan peminat Fazura memohon Fazura untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap wartawan tersebut, namun Fazura lebih senang untuk menamatkan isu ini dengan memberi kemaafan. Memang terbaik!!!
fazura dan wartawan

Sesungguhnya artis dan wartawan memerlukan antara satu sama lain. Gaduh panjang-panjang pun tak guna. Artis perlukan publisiti dan wartawan perlukan cerita mereka. Kalau ikut peribahasa, bak aur dengan tebing. Semoga ada pengajaran yang diambil daripada kontroversi ini.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

134 responses to Perbalahan Nur Fazura & Wartawan Di Twitter Tarik Perhatian Ramai

  1. hareeemmm says:

    hehehe.. artis sendu VS wartawan sendu…

    0

    0
    • Anonymous says:

      fakezura.. tenang jiwa kamu? selama ni kamu ke hulu hilir dgn yg bkn muhrim dah tenang ke belum jiwa tu?

      0

      0
      • Fahrin Ahmad says:

        yaa,.. gaduh2,
        kitorang bagi skongan dari belakang ya.a..

        0

        0
        • Olga says:

          sendu x sendu….dia pernah menang best actress award hoi. korang menang cabutan bertuah kat supermarket pun belum tentu.
          ko ghase?

          0

          0
        • Kak Zaharah says:

          wartawan2 hiburan dimalaysia banyak yg IQ selevel kerbau.
          contohnya wartawn stailista tu. bapoks. geli mak nok.

          0

          0
        • Selangor Negeri Sedehhhh says:

          dulu waktu zaman muda akak pernah bercinta dgn wartawan. kami berkenalan melalui yahoo messenger. nama samaran dia “Ju”. akak ingat nama dia Junaidi atau Jusuf.

          Bila jumpa betul2 rupa-rupanya…..Mama Juwie !!!!

          0

          0
        • kusss semangat says:

          takat menang award tak menjamin ke mana2 pun.. bukan blh bawa amal kita di dunia utk bekalan akhirat kelak. renung2 kan .. selamat beramal!

          0

          0
        • Minah Jambu Ketiak Berbulu says:

          wartawn pakai tudung..melalak macam yahudi mabok. gila publisiti. cam sial. sampah masyarakat. podahh…

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          tak boleh lawan kebodohan zubir.

          0

          0
        • v says:

          olga..award dia x bleh bwk masuk kubur pon..

          0

          0
        • Fazura says:

          Siapalah Neelofa untuk saya jatuhkan…..?

          0

          0
        • wartawan lembut says:

          memang la award x boleh bawak masul kubur…sama juga komen2 prajudis korang tu. idiot.

          0

          0
        • bahan bukti says:

          Aku tak sokong mana2… aku “Reperi” jer…. @matilda so far ko punyer paling liberal.. MAKE SENSE & LOGIC ..wartwn cari pasal dulu… Lg satu komen yg suruh PAJURA REPLY JER kat wartwn tu… spt @ Fishball… . CONGRATS. KLU MASUK COURT U ALL LEPAS… BHN BUKTI CUKUP. Lg satu dlm PC mcm ni slalunya mmg ada briefing @ memo bg tau wartawan …. hnya tnya SOALAN yg tlh DI TETAPKAN SHJ. Wartwn KURENGGG BERETIKA. Lg satu sttmnt paling ‘memalukan & bodoh wartwan ni’ bila kata Pajura ni “No Brainy” …. Hello awk tak buat ke hmwrk … Tak kenal Pajura tu saper…. ???. Awk ni sah2 x buat hmwrk assgmnt awak… Betul la Pajura ckp .. Ini assgmnt formal & yg awk yg menceceh meroyan gossip tu buat aper ?. Masuk Uni awk balik klu awak ambik journlist laaa… awk blh disaman yee awak… tak takut keeeeee…

          KOMEN YG TAK RELEVAN … Bila Pajura sbt nama ALLAH itu tandanya dia adalah muslim. . Tak ada kena mengena dia gi clubbing @ sexy @ peluk2 itu kes lain iaitu DOSA Dia dngn ALLh swt. Kita blh TEGUR dia & DOA kan & SERAH kan dia kpd ALLAH SWT… Alhamdulillah dia masih sebut nama Allah swt lg sbb aku slalu tngk ppuan yg mcm ala2 Pajura ni slalu “Karam Lemas terus D Dunia Fana ni”… tp Pajura masih sebut nama Allah swt… at least dia masih ingt lg nak sebut… BERSANGKA BAIK JER LAHHHH.. smoga kita smua di beri hidayah… PEACE ..

          Wartawan sila beretika bila buat kerja spt assgmnt yg di beri. Sila tngok balik tesis ilmiah anda… apakah basic etika kewartawanan… Thnx sila buka balik….Jngn malukan wartawan. Sekiranya Pajura@ produk nak ambik tindakan terhdp awak . Masak rentung awak. Klu Dia laporkn awak kat persatuan journalist @ surat kabor awak .. awk blh dikenakn tindkn tatatertib sekiranya aduan rasmi dr phk Pajura@Syrkt produk LUX tersbt.
          Isskkhhh… tak takut ke awak kat syrkt besau tu. Jagalah periuk nasi anda… Jngn jd wartwn spt pak pandir yeeee.. masak nasi elok2 jngn sampai rentung.. nanti kebulur. Ini adalah assgmnt formal bkn utk budak2 dtg dr mana2 nak jd wartwn yg tak tau apa..kay awk.

          Awk nak lama dlm bidang ni jd buat la baik.. da tau salah minta maaf jer la.. cara awk menulis bkn mcm wartwan tp kaki gaduh.. x da nilai kewartwnan. Tngk Nara penulisan dia tahap skema pun … org masuk blog dia ribu riban… cth Nara ni mcm mana dia marketkn BN ni. Strategic Marketing dia 1st class. Penulisan tahap skema dia … berbaloi wlpn ayt dia x larat gak aku nak baca sbb aku ktwa.

          Lg satu awak merosakkan nama wartwn beretika. Tngok ler jenis assgmnt yg diberi kat awak. Awk blh jd blogger kat BN … assgmnt dia gossip retis jer… nara ni wlpn engineer tp dia tau gak asas wartwn. Bila Entry ‘Kuruh Badan’ dia tutup terus… hak.. hak.. hak.. aku nak selitkn komen pun tak leh…nak bg panas kat situ … terus terkucil. Bila bdn kuruh jer kluar gambor pakai legging.. x malu..

          Lg satu BUKAN SMUA WARTAWAN SOKONG AWAK yeerr.. Jngn perasan yee awak. Di sbbkn awak ramai kekawan awk skrang terpaksa di tapis olh phk korprt yg besau ni & mungkin syrkt besau yg lain akn buat pekara yg sama. Lbh tegas kpd wartwn yg nak gi mana2 PC. Di sbbkn etika awak & penulisan tahap yg sendu tu, phk produk berkenaan blh rugi jutaan dollars @ rm.. Awak da menyusahkan kaum wartwan lain. Kecuali wrtwm x profesional mcm awak ni mmg la sokong awak.
          Sowy ler to say … phk tu & mrk ada associate company blh BLACK LIST awak as wartwn utk assgmnt mcm ni lg… kesian ler kat diri sndiri … sian awak… Sy x minat Pajura tp minat kat gigi colgate dia tu.. she’s sooooo gorgeous…PEACE… MINTA MAAP JER KAT PAJURA HBS CITER..

          0

          0
        • TERKINI says:

          “Berilah byk mana cacian n makian sekalipun.. Ku bisa telan ajer. Sebab itu semua x mampu mengheret ku ke neraka… Wahhh gitu..” Twitter @arnycma

          Kononnya.. dia kompirm masuk syurga. Memang bodoh dia ni. Najis.

          0

          0
        • Wartawan Sendu says:

          wartawan tu yg salah. nk tanya pasal isu cium…tanya waktu lain la. siapa yg x profesional sebenarnya. si fazura promote barangan lux. kau tu sibuk nk korek isu cium. kau teringin nk kena cium jugak ke? tolol.

          0

          0
        • rapunzel says:

          kpd TERKINI..

          sekurang-kurangnya die xmacam ERma FATIMA.. “andai berkemban mengheretku ke neraka, kau redha” ni la statement bodoh kau pena baca…. brani die meredhakan neraka ke atas die..

          tp komen aku pasal entri ni adalah “BOSAN”… xminat pajurah tp sekurang2 nya die x meroyan cam wartawan tu… tp still xminat pajurah jgk…huhu

          0

          0
        • Anonymous says:

          kenapa ada sesetengah orang dengan mudahnya menganggap diri konfem masuk syurga dan ada yang merelakan diri masuk neraka?

          0

          0
      • Aaron Aziz says:

        wow, hot la wartawang ni japgi,
        memang menarik perhatian weh..

        0

        0
        • Baby AA says:

          wartawan bodoh lagi poyo…memalukan perempuan berhijab. menjatuh reputasi islam sejagat. yucks.

          0

          0
        • Datin Semah says:

          Pandai Fazura…menjerat dek wartawan kerbau untuk publisiti percuma. Go sis..go. BOOMMMM !!!!

          0

          0
        • Fakka says:

          wartawan yg x professional. bahasa cam sampah. yucks.

          0

          0
        • zaia says:

          Dua2 pun tak sokong tapi yang lebih menarik perhatianku si wartawan nie..Wartawan macam nie memburukkan wartawan2 lain..
          Dia nak suruh orang profesional dengan tapi dah dia pun tak beretika,buang masa je…Tak respek orang camne orang nak respek…
          “Bukan tak leh bawak bincang”..Nie la bila dah buat dah jadi baru tau erti ‘bincang’ pulak…Sebelum tu dah terkinja2 gatal dot3 tak sabar2 nak keluar cerita…Ni mesti dari baby lagi dah terer mengumpat nie…
          Aku tak minat pun fazura ni tapi menyampah je wartawan macam nie lebih2 lagi kalau perempuan..Ko jaga sikit perilaku dan mulut boleh tak lagi2 bertudung pulak tu memburukkan imej wanita bertudung je..Jangan fefeeling nak jadi wartawan sensasi sangat la, memalukan diri sendiri betul..Ramai wartawan sensasi k ko pelan2 je la menapak ea tak payah desperate sangat nak naik cepat

          0

          0
        • Siapa Ko says:

          ni jenis wartawan sampah tabloid yg kurang cerdik…memalukan diri sendiri dan kerjaya kewartawanan. layak duduk rumah tumbuk sambal je.

          0

          0
        • dena says:

          wartawan skang pun gile glamer kah? dah kalau dalam majlis tu cakap x boleh tanya selain hal kerja.so jangan…jgn kje nk amik kesempatan je..nak tanya hal peribadi bayar la..wat fotoshoot…ni bajet x nak keluar cerita nak sedap…

          fazura pun x perlu kot nk booo…nampak booongok sgt..haha

          jangan nak jentik2 orang sangat..kalau orang jentik keluarga kite… suke?

          0

          0
        • April says:

          Ada beza WARTAWAN yg ada brain ngan yg x der… yg x der mudah meroyan. Bukan x boleh bwk bincng, tapi nk jugak bikin kecoh satu dunia….ciannyer kt WARTAWAN niii…huhu..

          0

          0
      • Mami says:

        Abang nara bukan main lagi membodek fazura. Kagum lah hape lah. Menyampah!

        0

        0
        • Pro-fazura says:

          Kagum dgn bakat lakonannya. Bukan cam kebanyakkan artis, publisiti murahan lebih…lakonan layak masuk jamban Pudu Raya je jah. Poyo.

          0

          0
      • Neelofa says:

        nanti gadoh2 naik mahkamah kan,
        siap sedia ngn jubah hitam ngn spek hitam weh..

        0

        0
      • Wawa Zainal says:

        lepas sorang-sorang artis wat problem,
        diorang ni saje je nak panaskan diri yg sendu2 tu..

        0

        0
        • jambu says:

          mcm ko la jgk wawa…retis paling bermasalah..kawen senyap2 dpt anak lps tu xnk mengaku anak..manusia jenis ape anak sndiri pn xnk mengaku siap sumpah bagai..hahahaha…buruk benor perangai ko..terasa sendu la tu kn..dah kantoi wt la muka teraniaya kunun…phuiii….

          0

          0
    • milah says:

      ko pulak pengkomen sendu..

      0

      0
    • ais says:

      kaki gaduh amuk lagi

      0

      0
    • Ahmad Nazuwan says:

      Wartawan ni memang bongok. Bahasa Melayu dia ke Laut.

      0

      0
    • royaniah says:

      dua2 meroyan. dua2 bikin kecoh satu dunia. haha.

      ada beza artis yg ada brain ngan yg x der… yg xder mudah meroyan.
      dan,
      ada beza wartawan yg ada brain ngan yg xder… yg xder mudah meroyan.

      sekian.

      0

      0
    • Harap maklum, menurut maklumat yang baru kami perolehi dari Sinar Harian sebentar tadi, perempuan ini adalah bukan wartawan Sinar Harian atau mana-mana Persatuan Wartawan Malaysia.

      AmeyCma adalah blogger yang menyamar sebagai wartawan Sinar Harian. Lapuran Polis telah pun dibuat di Balai Polis Dang Wangi. Diminta semua artis dan orang awam berhati hati dengan penyamaran wanita ini.

      0

      0
      • bahan bukti says:

        Serious ke niii…..?. Imposter…. wat da ha**…. giler nyer ppuan ni … brani betul… Dia ni mmg aku nak cepuk jer… menyusahkn kekawan wartawan jer..

        0

        0
  2. fishball says:

    Fazura lain kali reply je – K

    0

    0
  3. fazura the gundeks says:

    bitchzura mmg kuat gaduh. bila nak tunjuk baik kemain sebut nama Allah. padahal selalu kelabing kat siam pakai seksi2.

    0

    0
  4. noni says:

    1st

    0

    0
  5. LOVE FAZ says:

    FAZURA ALWAYS THE BEST..
    LOVE U FAZ..!

    0

    0
  6. fishball says:

    Fazura lain kali reply je – K
    jadi tak payah panjang2 cerita :)

    0

    0
  7. mak esah says:

    Sape je baca sinar harian. Takyah kesah la wartawan cari publisiti murahan camni.

    0

    0
  8. one two cha cha cha says:

    Mak esah gendut… Memang ko x baca sinar sebab ko x suka benda yg terlus.. Ko suke baca yg mengarut je.. Yg muka depan ayam pakai skirt je. Kuikuikuii

    0

    0
  9. matilda says:

    Nampak sgt wartawan bodoh start dulu cari pasal dgn artis. Perkataan baru “jentik” sikit tu da tunjukkan betapa ko tu wartawan xde etika. Apa susah nau ke nak laporkan perkara baik..mesti ke nak kena “jentik” artis nak kasi laku sokkabau kau? Bodoh!!

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      jentik? huhu bukan jentik jentik nyamok tu ke? hahahahahahahahahaha…jenis wartawan bodoh macm kerbau ha macm ni la jadi Nye hehe..bwekkkk !

      0

      0
  10. i am me says:

    padan muke wartawan tu kne setempek. sape suruh nk burukkan org sgt. kecoh je dah org tu xbuat sudah lah nk ungkit lagi.

    0

    0
  11. whatsoever says:

    Rasanya hari tu saya ada terbaca, ada yang rakam ‘aksi# fazura di klia. Kenapa tak hebahkan je?

    0

    0
  12. Kak Zane says:

    Buat malu jer sesamer Melayu gaduh2 camnie.. yang sorang perasan minah salleh celup.. sorang lagi tak reti jadi wartawan yang smart dan professional… bila la orang Melayu nak maju *keciwa.

    0

    0
  13. Yani says:

    suka dgn komen matilda….
    hahahahaa… kata sokkabau telus sangat…. cerita semua edit bagai…
    poster tampal tepi lebuhraya start JB sampai KL dok kata wartawan depa terbaik…
    walhal taik….
    arnicyma tu nak glamour la tuh… esok3x leh ler dapat offer lebih sikit… nak kalahkan abg bir ler tuh….
    nasib kak baby doll marah kat twitter jer….. Kak baby doll pun sajer nak jentik jer… pasal ko nak meroyan polak… ko mmg kena promote produk kak oi kalau x xde sponsor la sokkabau ko…. huhhuh… …

    0

    0
  14. Fazura says:

    Pergi buat lapuran Polis lah wartawan bahalul. Bahasa Meayu dan bahasa Inggeris anda teruk, tapi boleh jadi wartawan. Balik lah wey

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      betol tu ! balek kampong sudahhhhh jangan nk sebok2 hal oranggggg…..wartwan ni dh kawin ke blom? kalau dh kawin eh helo ! gi jaga laki sudahhh…kalau belom kawin gi cari laki cepat2 n kawin biar senyap sikit mulot tu huh !!!!

      0

      0
  15. I loike... says:

    Tahniah cik wartawan! Kat Malaysia ni kalau wartawan tulis sesuatu tu, biasanya cerita tu boleh dianggap betul sebab wartawan ada banyak source. Tapi biasa ler, artis Malaysia akan menafikan…

    0

    0
    • Eli says:

      Jangan jadi bodoh ya. Source apa yang banyak tu? Buat liputan pelancaran produk tetapi keluarkan artikel tentang gosip? Itu yang dinamakan source? Jangan samakan Fazura dengan semua artis Malaysia yang lain. Fazura takkan bersuara jikalau apa yang dinyatakan itu bertentangan dengan apa yang dilakukannya. Jadi cerdik sedikit ya kalau boleh. :)

      0

      0
  16. antibodoh says:

    Geli aku tengok org melayu ni especially artis…. asal ada kes jer,buat kerana Allah semua menggunakan Allah utk tunjuk konon Baik sgt

    Yg rambut togel berpelukan tu Ingat Allah sgt lah…..

    0

    0
  17. aini says:

    sama je 2 x 5. wartawan ni pun kdng sama sengal ngan artis.

    0

    0
  18. Melati says:

    Hahaha yg pakai tudung VS tak pakai tudung,,,walau pun saya tak berapa berkenan sgt gan Fazura ni,,tapi hati nya lembut walau pun tak pakai tudung…..Tapi yg pakai tudung mulut cam gampang …aper citer tu….bangga sgt lah yg pakai tudung kan?

    0

    0
  19. Just says:

    The unprofessional-ism of some of our journalist….. very sad

    0

    0
  20. Shhh says:

    Wartawan skrg sma mcm artis baru skrg ni…nk cpt glamer..wartawan yang takda etika buat fitnah dan yang artis plak buat kontroversi…mudah kan

    0

    0
  21. nana says:

    hahaha. rasa nak gelak tengok fazura berlagak ‘angel’ dalam media sosial. padahal hati busuk macam setan. padan muka dah banyak media banned kau.

    0

    0
    • Syada Atikah Sulaiman says:

      Tak baik samakan hati Fazura dengan hati Setan… Setan sah2 masuk neraka.. Fazura kita tak tahu lagi.. entah2 tingkat syurga dia lagi tinggi dari kita ni… so byk2 la munasabah diri.. jgn cri salah dan sikap buruk org lain sampai kebaikan dia (walaupun sedikit) kita tak nampak… perbaiki hati kita dulu.. hati dan jiwa yang bersih tidak akan sesekali mencerca org…

      p/s : kesian kat artis selalu di gelar fake.. abis yang pengomen diluar sana tu telus sgt ke.. setakat guna nama samaran anda pun sama fake… 2 x5

      0

      0
  22. kentut busuk says:

    wartawan hiburan pun cari makan gak….sama2 cari duit dengan cara xbetol…
    berkat kah?
    yg sorang buat cerita, yg sorang bukak cerita kena la tu.
    anyway i ttp lap u fazura even prangai u mcm mn pun. bakat u bagus. bukan ke lautttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

    0

    0
  23. nok gebuzzz says:

    wartawan vs artis=dua2 pun giler glamour,masing2 nak up trending konon famous sgt lah!!gitu ghupenyer…………….

    0

    0
  24. gigi emas says:

    Wartawan bodoh…tanya soalan personal tak kena dengan majlis….apa yang si Fazura tu buat adalah personal matter….yg si wartawan nak gatal tau pasai ape…..tak kan tak pernah cium mulut kot….kat wartawan bahlol tu kau balik rumah kau gi cium la dgn lak kau ke bofren kau ke, bangla belakang rumah kau ke……alang dah kena cium suruh je di jilat sekali…….

    0

    0
  25. mawar berduri says:

    terserlah sikap sebenar Fazura
    dulu dia bajet dapat masuk istana
    so dia jadi sopan sekejap
    pas break up
    terus couple dengan mat salleh
    tak nak kalah letewwww
    nak tunjuk die ada kelas
    yelah artis kan….banyak duit, ada nama ada rupa
    teringat kata sorang artis dalam satu interview
    kadang2 artis ni banyak sangat rezeki die
    sampai dia tak tau nak buat apa
    dan akan buat benda merepek2
    fikir2 kan selamat beramal
    jangan marah fazuraaaaaa
    bye
    peace yawwww

    0

    0
    • Shhh says:

      Fazura ni aku minat jugak tgk lakonan dia dalam Pisau Cukur tapi kekadang dia nampak mcm dia sorg je ada kelas tersendiri…dulu aku rasa dia tak heran langsung dgn industry ni sbb masa itu da TMJ…lepas kena reject dgn TMJ itu yg dia tak blh kena usik sikit…bila hanez suraya tiru dia…dan neelofa kacau bfren dia ….sindir dorg dlm twitter..…ce mon lah Fazura industry seni kat Malaysia ni kecik jer…pusing2 jumpa jugak..tak yah gaduh2..u pun masih belum buktikan u terbaik..u penah mng anugerah pelakon harapan terbaik dan pelakon pembantu wanita terbaik..masih belum cukup…cuba jadi org yg sentiasa rendah diri…dan bersifat sederhana..aku suka tgk Lupita Nyong’o..(sapa yg kenal tu pi bukak google)…dia tak cntik manapun tapi sudah diiktiraf dgn mcm2 award..cantik takan lama..akan hilang jugak..agaknya org cantik ni sentiasa ingin dipandang suci yer…lepas itu mesti nak gunakan agama untuk pertahan kan diri…

      0

      0
  26. Anonymous says:

    Bkn nk membela sesapa, tp wartawan ni ckp “ada beza artis ada brain ngn yg xda brain..yg xde brain meroyan”..abis tu wartawan lehhhh?? Fazura “usik” wartawan tu then wartawan tu pn meroyan jgak kt twitter kn, klu xmeroyan xla post bnda byk2 gitu..mengata org takda brain diri sendri berbrain sgt ke? jgn ckap org lain xda otak nnti terbalik kt diri sndri jgak..

    0

    0
  27. bedah says:

    eja promote and coverage pun salah… ape lagi bende lain…. lagi buleh suruh orang betulkan.. balik sekolah la…

    0

    0
    • Pelik wartawan sekarang ni says:

      Pelik, ejaan pun tak pandai, camana boleh jadi wartawan?
      Ni Ada Degree MassComm ke atau Degree dapat kat FB je ni?
      Bodoh la ko Cma…aku tau lah asal usul ko dari mana

      0

      0
      • a says:

        Aduh cma ni. Dah la tak pandai mengeja, kutuk artis meroyan tapi dia yang meroyan terlebih periuk, tak professional langsung. Dah orang cakap tu majlis official LUX, mesti la tanya pasal LUX je. Ke nak kene ajar Journalism 101 balik ni? Ke kena hantar balik masuk tadika belajar balik cara membaca.

        Sangat2 fail lah awak ni cma. Propa lebih.

        0

        0
    • Anonymous says:

      tu rasanya wartawan tu menyindir Fazura tu..kn sblom ni fazura ada suruh sorang wartawan btolkn nama bpaknya yg salah eja.

      0

      0
      • KJ says:

        nama perlu dieja dengan betul… tu tanda kita hormat dan prihatin

        0

        0
      • kobis bunga says:

        orang tegur…reporter tu kena terima, ni siap perli balik meroyan kat twitter…serious mcm reporter yg tak ada etika.
        Aku tak belah Fazura tapi kalo nama ayah aku orang salah eja pun aku tegur.

        0

        0
  28. Ani Nomos says:

    Fazura tetek besar, otak kecik!

    0

    0
  29. ... says:

    Namun Abang Nara respek dengan Fazura yang telah pun memaafkan perbuatan wartawan tersebut. Walaupun kebanyakan peminat Fazura memohon Fazura untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap wartawan tersebut, namun Fazura lebih senang untuk menamatkan isu ini dengan memberi kemaafan. Memang terbaik!!!

    CITTT PODAHHRAA! dah termalu budjet hot DIVA so nak cover nampak profesional kata lah dah maafkan la biarkan la propa lala.. standar retis suka hidup dek puji mati dek kejii.. nak saman apa nyaaa?

    0

    0
  30. Anonymous says:

    Kalau x suke jgn menghina org lain..baik tegur cara baik..hanya Allah saje yg tahu neraca baik @ buruk kita di akhirat..astafirullahalazim..

    0

    0
  31. sentap says:

    alarhhh… retis. bajek suci je. konon memaafkan. bosan mak ni nok. wrtwan pon sekor. sebok nk laku kan surtkbor dye. da org tuh xnk jwb, suda la..xkan awak nk cili kan mulot dye soh dye jawab. wartawan dan retis same bodoh. same2 naek..

    0

    0
  32. sotong hitam says:

    kerana wartawan lah kite dapat berita, dan kerana wartawanlah ramai artis yg sengsara (bercerai, bergaduh sesame sendiri, anak dan mak bermusuhan)…syabas wartawan, tapi ingat ape yg dilakukan di dunia, tanggunglah anda di akhirat kelak….kan lebih baik kalau wartawan membantu untuk memperbaik kan keadaan dari membuat keadaan lebih keruh!!! ape wartawan pun nak tumpang atau nak jadi glamour jugak?

    0

    0
  33. faezah ngilai-ngilai says:

    Wartawan ni mesti berkerak
    Fazura sayang, suruh dia sental daki dengan Lux
    pakai tudung mulut longkang

    0

    0
  34. Shhh says:

    Fazura ni aku minat jugak tgk lakonan dia dalam Pisau Cukur tapi kekadang dia nampak mcm dia sorg je ada kelas tersendiri…dulu aku rasa dia tak heran langsung dgn industry ni sbb masa itu da TMJ…lepas kena reject dgn TMJ itu yg dia tak blh kena usik sikit…bila hanez suraya tiru dia…dan neelofa kacau bfren dia ….sindir dorg dlm twitter..…ce mon lah Fazura industry seni kat Malaysia ni kecik jer…pusing2 jumpa jugak..tak yah gaduh2..u pun masih belum buktikan u terbaik..u penah mng anugerah pelakon harapan terbaik dan pelakon pembantu wanita terbaik..masih belum cukup…cuba jadi org yg sentiasa rendah diri…dan bersifat sederhana..aku suka tgk Lupita Nyong’o..(sapa yg kenal tu pi bukak google)…dia tak cntik manapun tapi sudah diiktiraf dgn mcm2 award..cantik takan lama..akan hilang jugak..agaknya org cantik ni sentiasa ingin dipandang suci yer…lepas itu mesti nak gunakan agama untuk pertahan kan diri…

    0

    0
  35. Anonymous says:

    bajet cun..

    0

    0
  36. Anonymous says:

    Apa masalah lah BN ni komen tak keluar pun??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

    0

    0
    • BOLA MANISS says:

      Ramai kate fazura ni fake. well guys… tu urusan peribadi fazura, dan siapa kita nk menghakimi dia?? tgk bakat sudah…. korang angkat sgt pelakon byk kontroversi, blakon mcm kayu, itu baru fake namenye…. one word : JEALOUSY :)

      0

      0
  37. Genius says:

    Plot twist = Both acting together to gather fame via twitter..

    0

    0
  38. miss h says:

    tak suka dia ni..berlakon macam biasa2 je pun. best lagi tengok lakonan Khiriah dalam drama dengan Benjy tu..tengok cara dia bercakap macam dia je yang terbaik..cara bagi jawapan, nampak sangat bimbo..sorry, memang tak minat. nampak sangat, fake. kalau betul ingat Allah, tak la nak berkepit dengan lelaki yang bukan muhrim, ya tak?

    0

    0
  39. hamek ko says:

    Dibandingkan “ADAB” dan “BAHASA JIWA BANGSA” dua-dua perempuan “BERAGAMA ISLAM” dan “MELAYU” ini. Bahasa ko sangat teruk wahai wartawan, melambangkan peribadi kamu yang hodoh.

    0

    0
  40. Mastagirl says:

    Beruk betine mmg cpt meroyan~
    Dasar sisa baki beruk jantan nk rancak je tweet tu~ attention seeker~
    Pastu nk mention tuhan la bagai2~ Bajet alim~ phuii~!! (sila betulkn ejaan jika tersilap)

    0

    0
  41. hamek ko says:

    Wartawan ni “TAK BOLEH DIJENTIK”. Jentik sikit, mak oiiii….dia punya tweet berjela-jela makian ! Sama-sama respek ler , sama-sama cari rezki untuk hidup. Bukan artis je kena respek wartawan, wartawan pun kena respek artis. Kalau wartawan tak boleh respek artis, harap artis jer respek dia, “KO INGAT KO SAPER? TUAN PUNYA SYARIKAT SURAT KHABAR KE?”.

    0

    0
  42. sukasuki says:

    Yg retis bajet bagus satu hal.. yg fans fanatik memuja sgt si retis satu hal.. sume mende nak bekap si retis.. ape paedahnya xtau la.hmmmm

    0

    0
    • alpha says:

      ko komen kat sini ape paedahnya..? negara makin maju atau air kat slangor makin melimpah ruah..?

      0

      0
  43. Shhh says:

    ABANG NARA mana saya punya komen..teruk betullah..jawab mate dah betul tau…3 kali antar..sbeleum ni pun mcm tu

    0

    0
  44. mek nah says:

    aku mmg da lama menyampah peel – peel wartawan- wartawan baru nie, langsung tak profesional, desperate nak cari citer, pastu belagak diva….puihhh…

    0

    0
  45. Ameycma says:

    Korang yg kutuk aku bleh blah la sial. Aku wartawan, aku boleh tulis apa sja yg aq nk tulis

    0

    0
  46. Zubir baahalol says:

    Wartawan ni elok kalau di kahwinkn dengan Zubir. Ameycma ko dah lah ejaan macam babi, bahasa pun macam babi

    0

    0
  47. kpt says:

    Wartawan kurang ajar tanya soalan tak kena tempat, otak tahap lembu.. Nak bagi malu orang ke? Ingat, singkap aib orang; tuhan akan balas suatu hari aibnya pula akan terdedah..

    0

    0
  48. nyah meletop says:

    fazura artis yg ada klassss….wartawan low klassss….

    0

    0
  49. cita2 nak jadi wartawan melodi says:

    Ade ke tanya pasal hal gossip kat majlis pelancaran product? What a stupid ass wartawan. Ko tu yang sengaja cari pasal. Kerja wartawan, tapi guna otak la kot ye pon nak korek hal gosip masa kat pelancaran produk..ape ke bengapnye la…itu namanye ko yg SENGAJA jentik..kalau teringin sangat bab2 gosip ni naw, ko try ler masuk jd wartawan melodi plak ke..lagi live ko boleh rabakkan kain orang..

    0

    0
  50. Maklang says:

    Apa ker bansat pompuan bertudung tapi jadi wartawan gossip?

    0

    0
  51. Wartawan sekarang xmacam saya dulu… kena marah skit dah sentap… sy dulu bukan skadar marah… maki hamun smua cukup… siap story yg dah siap saya taip hantar kat editor kena campak buang siap suh kutip lagi… tu ngan editor… lom masuk artis halau, call kne ugut ngan datuk AC siap kt lagi muka nmpk baik hati busuk… ya allah tuhan je tau tp nk dpt story redah gak, Tok Ti hmmmm lagila kasi pungguk bila mai nk interbiu… panjat pagar kondominium Aida Radzwill masa tu smata2 nk tangkap khalwat dorg ya ampun jahatnyaaa saya rasa berdosa sangat…. smua smata2 nk dpt story depan… g umah normala kne halau ngan parang tuhan je tau tp muka tebal gak org dah halau ngan parang tuh… awie kne halau lagi n paling sy syg kakak erra saya sbb wpun dia xsuka akhbar tu tp dia baik ngan sy… siap kt klu farrah kje magazine lain kak erra kasi interbiu xlusif… tp reporter skrg hmmm… baru skit dah xtahan… nk jd wartawan ni sbnrnya bukan suka2 tp kne kuat mental… sy xde diploma @ ijazah kewartawanan n xprnh bermimpi utk jd wartawan @ asst editor… n klu blh ckpla sy harap anak xikut jejak wpun skrg mulut leh tahan wartawan sangatttt….

    0

    0
    • Amirah says:

      Wartawan sekarang feeling2 diva dan perasan glamour mcm retis. Siap berlakon drama & filem lagi uols.. tu yg makin lama makin besar kepala.. theyols rasa lagi famous dari artis katanya.. Dulu2 mana ada wartawan nak letak sgt gambar sebelah artikel sendiri.. sekarang? Bukan main besar lagi letak muka sebelah nama masing2. Diva divana sangat!

      0

      0
    • ferreena says:

      Farrah lina awak dulu wartawan surat khabar tabloid kan..sy mmg x suka dgn tulisan awak terutama tang gossip.syok sendiri kot.pastu awak kawen kan..eh x tau lak kot aku silap org.tp cam btl..

      0

      0
  52. Nek Joan Rivers says:

    Don’t call yourself wartawan just because you have a forum to tell your side of the story. Wartawan will report facts with proof! Where’s your proof? Where’s your facts? SHOW US!!! You (including your mentor Zubir the douche) are PAPARAZZIs… lowest of the low… PERIOD. FULL STOP.

    0

    0
  53. ok jer says:

    pelakun jelita?????? KAHKAHKAHKAHKAH..Utk Melayu beruk tua desperate gatal penageh pik konek kot. Caya lah dalam 5 beruk tua – 3 penagih pil konek !!

    0

    0
  54. Pajura says:

    Pajura tak suke tau bila kembar pajura dihina oleh wartawan Bersinar Setiap Hari.
    Tapi pajura lagi benci wartawan zubir koboi.

    0

    0
  55. namakuyang says:

    Dua2 sama meroyan..enough said!!!

    0

    0
  56. Anonymous says:

    OMG OMG Wat the fish Wat the fish!!!!
    Semua artis fake arr , ko ingat senang depa nak berlagak baik all the time ….
    Bukan artis pun ada kala fake jugakkkkk

    0

    0
  57. noradanishicupcupcup says:

    Ekceli, wartawan kat malaysia ni yg patut SHUT YOUR FUCKING MOUTH. dok heboh ke hulu ke hilir jaja keburukan orang…bodoh.

    0

    0
  58. Amirah says:

    Wartawan sekarang feeling2 diva dan perasan glamour mcm retis. Siap berlakon drama & filem lagi uols.. tu yg makin lama makin besar kepala.. theyols rasa lagi famous dari artis katanya.. Dulu2 mana ada wartawan nak letak sgt gambar sebelah artikel sendiri.. sekarang? Bukan main besar lagi letak muka sebelah nama masing2. Diva divana sangat!

    0

    0
  59. Nad says:

    aku tak faham apa wartawan ni tulis..ayat berbelit2..mcm ni ke wartawan???huwaaa

    0

    0
  60. Bawang Putih says:

    Amboi wartawan ni sedap mulut je kata fazura x ada brain. Wartawan ni yg x ada brain, pakai otak monyet..nak aibkan org je tau. pastuh kata yg x ada brain meroyan 1 dunia, bukan wartawan ni ke yg meroyan 1 dunia malukan fazura dulu, bengong punya wartawan. kalau ye pun nak cari duit lebih takyahla nak malukan org sampai cenggitu skali. yg ko asyik compare ada brain ke x ada brain, kalau btl ko ada brain x ada la ko cari makan dgn hasil cerita hidup org lain. cakap tu biarla berpada2. Aku bukan peminat fazura, tp aku mmg benci dgn kenyataan yg keluar dr wartawan bengong ni.

    0

    0
  61. MAKDARA says:

    Miss Fake rupanya Fazura lah yea…
    tapi bukankah dia dah ke arah menjadi muslimah yang baik?
    sebab sumpah i
    pernah baca twitternya yang nak pi belajar ustaz kat klang
    tak nak berlakun bersentuhan dengan lelaki
    dan dah tersedar dan segan pakai seksi seksi

    Lagi pun Fazura selalu twitt ayat ayat islamik
    malahan waktu harijadinya yang ke 30 dia menyambutnya di masjid
    dia wanita islam yang patut dicontohi tengok saja betapa followingnya di twitter dan instagram
    semua pun baik baik berlaka..

    tak mungkin Fazura bercumbuan i tak percaya gossip bercumbuan itu
    atau gossip dia pergi ke kelab…
    dia perempuan yang baik baik, dia sesuai untuk menjadi Raja Permaisuri
    Tolong jangan gossip yang bukan2 yah

    0

    0
  62. Anjing says:

    Wartawan sekarang mulut mcam vavi … Lancau Wartawan tu wkwkwkw

    0

    0
  63. abang cute says:

    rezeki yang wartawan dapat dengan menulis cerita-cerita or gosip yang membawa kepada fitnah dikira halal atau haram???????

    salute kepada wartawan yang menulis artikel2 yang berfaedah…..

    0

    0
  64. lia says:

    Hm.. nampak macam wartawan tu yang meroyan..

    0

    0
  65. Heheh says:

    Tanpa wartawan, artis ni xde pape. Klu xde wartawan nak cover cerita artis, ibarat artis ni mcm orang yg menari2 and nyanyi2 kat kelab dangdut. Kan bagus klu diorg respect each other. Ni keluar statement api yg blh hancurkan hubungan yg baik. Bagi sy, dua2 kurang bijak.

    0

    0
  66. A says:

    Wartawan? Ejaan kucar-kacir boleh jadi wartawan? Ok.

    0

    0
  67. belagak says:

    oooii heheh,

    tanpa artis, wartawan ni xde pa pe hokey.
    tanpa masyarakat, wartawan ni xde pa pe hokey.

    ibarat badut sarkas terkinja sorang sorang xde story, xde sapa lyn apa ko tulis.

    0

    0
  68. FakeZura yg sgt hipokrit says:

    Whatever lah Fakezura hoii.. dah sedia maklum dah fakezura ni kalau nak cover dia pnya kontroversi mesti dia menggunakan nama Allah..memang bagus sebut Allah dalam setiap perkataan tapi jangan hanya untuk cover line..sedangkan siapa yg kenal Fakezura ni taulah siapa dia sebenarnya.. Hypocrisy at her best..tak gitew Fakezura?

    0

    0
  69. tak teh says:

    ala…
    nak ckp org hipokrit
    diri sendiri pon ada gak dok hipokrit
    tiap org ada punyala kelemahan
    xpyh nak kutuk org sgtler
    mcmla diri tu malaikat sgt

    0

    0
  70. Kanji says:

    Wartawan tu yang salah. Haa dah, abis cerita. Lain kali, datang event, tanya lah soalan yg relevant. Tanya isu gosip sapa suruh. Kan dah kena.

    0

    0
  71. So So Je says:

    Hmmm…masing-masing tak nak mengalah. Tapi pada aku, si Wartawan tu pakai je tudung tapi tulisan tidak menggambarkan ianya bertudung. Neraka…Nauzubillah. Apakah hak kita untuk mengatakan Neraka or syurga? Hmmm..kat sini aku rasa si wartawan tu yg lebih meroyan sebab last tweet si artis ni nampak cool dan bukan bersikap dendam macam si wartawan ni, Sebelum judge orang, judge diri sendiri dulu, yang ko tanya soklan tu… ke arah mengaibkan orang. Si wartawan ni MAKSUM ke??? setiap manusia kat muka bumi Allah ni tidak pernah lari daripada melakukan kesilapan. so, berpada-padalah dalam menulis cerita, jgn ada tokok tambah…fitnah jadinya. kalau sekadar nak jadikan pengajaran bukan dengan cara mengaibkan orang lain., Artis pun manusia jugak sama macam kamu si wartawan. :)

    0

    0